- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz Nethooligan #57150 üzenetére
Ma kipróbáltam mindkettőről (gmail, freemail) a küldést. Simán elküldte mindkét szolgáltató a jelszó védett csatolmányt a célcímre.
-
Multibit
nagyúr
válasz Nethooligan #57150 üzenetére
Az ellenirány is tesztelve (cél a freemail ill. gmail). Ez is probléma nélkül működik. A gmail ugyan figyelmeztet, hogy jelszó védett a csatolmány, így a vírusellenőrzés nem végezhető el, de ennek ellenére a csatolmány letölthető.
[ Szerkesztve ]
-
endroid
csendes tag
Sziasztok
Kodi a helyi hálózaton keresztül tökéletesen működik. Mit kell beállítani, hogy az internet felől is elerjem a filmjeiket. Van egy plex is a szerveren, az is jó lokálisan. Bármilyen megoldás érdekel. Köszönöm -
ekkold
őstag
válasz Multibit #57152 üzenetére
Pár hónapja próbáltam jelszóvédett 7zip csatolmánny-al, és jelszóvédett rar csatolmánnyal. Egyikkel sem működött. A freemail felhasználási feltételeiben is mintha szerepelt volna ilyen kitétel. De mindjárt tesztelek újra.
Szerk: freemail-en teszteltem titkosított 7z-vel. Valóban elviszi, és meg is érkezik! Gmail-em jelenleg nincs. Kipróbálja valaki? (esetleg küldök freemailról tesztfájlt, hogy megkapja-e és vissza tudja-e küldeni)
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
WaterWave
veterán
Egy rejtély: problémát tudom, megoldást nem.
Adguard reklámblokkolót használok dockerrel, és a szűréshez a routerben a primary dns-nek kell kiadni a nas ip címét, másodlagosnak mehet a 8.8.8.8
Probléma az, hogy egyik EA játékszerverre se tudok felmenni (Battlefield5, Battlefront2), viszont mindent másra online, Call of Duty, vagy psn network működik.
Direkt leteszteltem, ha nincs primary dns-ben a nas ip címe, akkor felenged az EA szerverekre, de ha benne van a nas ip akkor már nem enged fel.Kérdés az, hogy mi tilthatja adguardon belül az EA-t mert a filtersek (txt fileok) alapok, azokat átnéztem nem láttam benne ea sort.
És ha jól rémlik tavaly még tudtam úgy játszani, hogy a reklámszűrő aktív volt.
Esetleg custom filtering rules-ba rakjam be ezt: @@||ea.com^• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
Ez megoldotta:
@@||ea.com^
@@||help.ea.com^• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
válasz WaterWave #57155 üzenetére
Megesik az ilyen, nálam sem ment a céges VPN default blocklist settingsel. Illetve látszólag csatlakozott meg minden, de mégsem ment. Csak ha a "Block domains using filters and host files" volt csak aktív. Valamint én a netről letöltött custom blocklist-eket nem igazán támogatom. Volt amivel a FB nem hozta be a képeket a Marketplace-en és még sorolhatnám...
A te esetedben amikor tudod pontosan mit nem ér el a megengedő lista a nyerő ahogy írtad is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany76
tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne. Van valami beállítási lehetősége annak hogy mikor értesítést küld a NAS az e-mailre akkor a magyar ékezeket hibásan irja ki, mindenféle kódokkal helyettesíti. Gmail fiókot hasznalok és a NAS-ban minden beállításom magyar nyelvre van állítva. -
törölt tag
válasz Dany76 #57159 üzenetére
Pontosan milyen értesítést?
Nálam több is fut, de helyesen:"Kedves Felhasználó!
Az alábbiakban találja DS918 eszközére vonatkozó havi lemezállapot-jelentést. Az egyes lemezek állapotát a Tároláskezelő > HDD/SSD > Állapot információk menüpontban is megtekintheti.
A DSM meghajtóinál nem érzékelhető probléma.
Üdvözlettel:
Synology DiskStation""Kedves felhasználó!
Generálásra került a(z) Duplikalt fajlok lemezhasználati jelentése. A jelentés megtekintéséhez lásd az alábbiakat:
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Üdvözlettel:
Synology DiskStation " -
Dany76
tag
válasz #80977664 #57160 üzenetére
Köszönöm azt hiszem meg is oldodott a dolog. Ha közvetlen a gmail oldalon nyitom akkor minden rendben de a telefonban is és a PC-n is email kliens programot használok, valószínűleg itt kell majd beállítanom valamit. Azért tévesztett meg, mert mindkét helyen igy jelenitette meg. Köszi mégegyszer.
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
DS215J-ben 2 vinyó van RAID 1-be kötve.
Mindkét vinyóval (WD RED 3TB, 4 éves) probléma van. Vettem 2 db új vinyót.Hogyan kell kicserélni (nem fizikailag értem) átmásolni az adatokat?
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz AMDPista #57162 üzenetére
-Leállítod a NAS-t
-Kiveszed az egyiket, berakod helyette az újat.
-Ujraindít, elindítod a a kötet újraépítését. (akár egy nap is lehet) Ha nem muszáj ne terheld a NASt közben.
-MEGVÁROD MÍG LEFUT RENDESEN
-Amikor kész leállítod és kicseréled a másik lemezt is.
-Ujraindít, elindítod a a kötet újraépítését.
-MEGVÁROD MÍG LEFUT RENDESEN
- Ha nagyobbak az új HDD-k mint a régiek akkor a végén ki kell terjeszteni a kötet méretét az új méretre!!!
-Kész.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
dockerben sms lehetőségre nincs lehetőség? adott számról adott számra?
Vagy itt még nem tart a technika?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
beers
addikt
Sziasztok!
Létezik, hogy a DS110J nem támogatja a WOL-t?
DSM-ben a hardver fül alatt nem látszódik....M&N
-
WaterWave
veterán
Mert https://pypi.org/project/service_identity/ cimen lévő dologért sipákol a logban
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
grafix
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szernék kérni a két lépéses azonosításban. A google authenticator-ból kitöröltem a kód generátort. A nastól kértem egy elveszett telefon vészhelyzeti azonosítást, de nem kaptam semmit. Mit kell ilyemkor tennem?
Köszömöm a segítséget előre is. -
MrCsiT
addikt
válasz Formaster #57115 üzenetére
Ha nincs jobb ötleted az X-aktás működésű NAS-odra: esetleg van egy konfiguráció mentésed a még jó állapotról? Mert ha igen, talán egy restore segíthetne - feltételezve, hogy nem a routeredben/tűzfalon tekergettél el te, vagy egy új alkalmazás valamit, azaz, a NAS-t tartod furcsának.
Ha van fejlemény, majd csak írd meg, ez már lassan epikus harc!
update: akinek meg nincs konfig mentése, az akár készíthet is egyet magának: jól jöhet..
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
dave777
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS213j NAS-om és egy LG OLED C9 tv-m. A Synology media szerveren keresztül szoktam filmeket (mkv fájlok) nézni. Azt vettem észre, hogy néha a TV videólejátszója nem ismeri fel az összes feliratot. Viszont, ha ugyanazt a filmet kiteszem egy pendrive-ra, akkor látja mindet. Szóval valahogy a media szerver stream-el rosszul. Átnéztem az összes beállítást, de nem találtam semmi.
Van valakinek valamilyen ötlete? -
-
blakey
titán
válasz dave777 #57178 üzenetére
Nem megfelelő DLNA szervert használsz, egy Serviio-val mindennek működnie kell de pl. ott ez Emby/Plex amivel szintén jól működik az említett TV.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #57186 üzenetére
Nekem 31 fokosak a 4 terás wd redek.
Ha most neked 44, az igen sok...
Nyáron meg ott a klíma, akkor se megy nekem 35 fölé• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
blakey
titán
válasz WaterWave #57187 üzenetére
Nálam 29°C mindkettő, bár Purple de szerintem ez lényegtelen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz WaterWave #57187 üzenetére
Pedig annyi. 40 körül szoktak lenne, de most picit több. Igazából engem nem zavar amíg minden OK. Ez semmi, a unifi switchem (pedig nem is PoE) ~70 fok körül üzemel és a gyári venti nem kapcsol még itt be!! Utána olvastam és ez normálisnak tekinthető! Azért én raktam mellé két ventit így most 50 körül megy, de cserébe a tárolóban szétszórja a meleget... ahol a NAS is van.
-
Marci112233
őstag
válasz Bacusuz #57184 üzenetére
Nekem DS418 van és bene 2 darab 4TB-os WD RED. Csendes és hűvös üzemmódoknál nincs hangban különbség, de hűvös fölött a teljes sebességű üzemmód már jóval hangosabb. Így hűvösre van állítva, és így is 29-31 fok közt billegnek. Jelenleg 29.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Sordoran
addikt
válasz Marci112233 #57190 üzenetére
Nekem 1 RED és 1 Purple van, mindkettő 4 TB és szintén hűvösön vannak. RED van használva (88% telítettség), és most 29 fokos, a purple-n semmi nincs kb. még, az mégis 30 fokos.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
SutPet
aktív tag
Nekem 218j-ben 2db seagate ST4000VN000 van egyik 32 másik 35 fok. Van egy épített médiaszerver is, abban vegyes 2TB lemezek (wd green, purple,red, meg egy seagate) azok 36-37fokosak egy Node 304 házban.
God must love stupid people, he made so many of them.
-
törölt tag
válasz Marci112233 #57190 üzenetére
Very nice, csak hogy a 2-3-4 TB HDD és a 8TB között van "némi" különbség, szóval nem mérvadó a kisebb hőmérséklete. Illetve gondolom az sem mindegy 1-2 vagy 4 van egymás mellett és termeli a hőt egy ventilátor ellenében.
Biztos itt valaki aki 8TB vagy nagyobb HDD nyomja. Ha igen milyent és mit mutat a hőméséklete? Kösziii
-
Bacusuz
őstag
akkor nálatok sem hallani a difit a csendes és hűvös közt.
A régi 413j nasom bár lassabb de csendesebb is volt.
ez nálam a dolgozószobában van, de azért nem zavaró.
3x2tb purple van mind 28 fokosakköszi a választ mindenkinek
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
őstag
egy kérdésem lenne még:
win alatt a nas minden főmappája hálózati meghajtóként van csatlakoztatva.
Ezekben a fájlokat összeadva 2,1805 TB adat van, viszont a tároláskezelő azt mondja, hogy 2,5 TB van foglalva.
Lomtár üres.
Mi lehet ennek az oka?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
e90lci
senior tag
válasz #80977664 #57193 üzenetére
Rack szekrénybe,4x6TB 916+ ban 39-44C fok közötti hőmérsékletek vannak.Alatta RB4011,plusz szünetmentes.Mellette Telekom modem.Helységben 23-25 C között.Szerintem rendben van nálad,mikor 4x4TB volt benne nálam akkor is itt körül volt a hőmérséklet.Ja WD Red lemezek.
[ Szerkesztve ]
-
SPEA
aktív tag
válasz Nethooligan #57103 üzenetére
Szia,
Pontosan így tettem, mint írtam minden beállítás eddig jó volt. Aztán jött egy kattanás, na mondom nem szimpi az a 9091-es port, átírom. Leállítottam a TM-et, majd a routerben is ís a TM-ben is átírtam, mondjuk 9734-re.
Na és innentől se kép se hang. Visszaírtam az eredeti 9091-re, de továbbra sem működött. Egyedül DSM-ből a TM linkjére kattintva jött be, sehogy máshogy.1 hét próbálkozás után feladtam, csomagot újra telepítettem és azóta megint jó. Csak épp a korábban visszatöltött cuccok "eredményei" vesztek oda
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest