Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Stranger Things:
    Szerintem rém gyenge lett, amikor jött egy oda nem illő érzelgős jelenet akkor mentem ki budira, inni, meg sem állítottam, bárcsak mindet ki tudtam volna hagyni. Ki írta ezt így meg? Annyira érdektelen volt, hogy nyugodtan csinálhatnának egy vágott verziót, már ha a többi rész érne valamit. Messze az első évad viszi nálam az egészet, nem is kellett volna többet csinálni belőle. A misztikum, a terror, a folyamatosan feszült hangulat átment egy ilyen súlytalan giccsparádéba.

    SPOILER
    A plot armor már a vicc kategória. Amikor egy csapat tini kukafedelekkel, lándzsákkal felfegyverkezve elindul abba a világba ahol nehézfegyverzetű katonai egységek számolódnának fel, először még kínosan mosolyog az ember, aztán amikor a végén egy mellékszereplő halálozik el, akkor megállapítom hogy egy nyári részeg Balatonozás is hasonló szintű veszélyeket rejteget mint az upside down, így az egész egy vidámparki rémségek háza szintre degradálódik feszültségek terén. Természetesen a szovjet bázison, ahol évek óta ezekkel a dögökkel kísérleteznek, az egyetlen biztonsági gát a villamos kerítés, semmiféle más rendszer, fegyver, eszköz nincs amivel meggátoljanak egy esetleges kitörést. Szerencsére a csempésznek, aki gond nélkül képes fegyvereket, élelmiszereket tonnaszámra átvinni a vasfüggönyön a két legellenségesebb hatalom között, van egy elfekvő lángszórója, az egyetlen hatásos fegyver, ami nyilvánvaló hogy a zárt katonai bázison senkinek nincs. És az éheztetett, meggyötört, ripityára tört bokával szaladgáló fogoly, a 40 kilós nő és a dagi hobó képes arra amire egy komplett helyőrség nem. A kard most is hatásosabb fegyver mint egy AK, amiből egy sorozat darálthúst csinál a célpontból.

    A néger tábornoknak rázuhant a terepjáróira a helikopter, így csak egy frusztrált pillantással nyugtázta a pizzáskocsi távolodását, kizárt dolog hogy egy ilyen autót beazonosítson és fél perc múlva ne legyen a komplett haderő a nyomában. Műholdas követés meg egyenesen kizárva.
    1 teljesen súlytalanná vált, legfélelmetesebb pillanata amikor a freddis ujjaival molesztálta áldozatát, de hiába az évtizeden át tartó felkészülés, eltorzulás, 11 egy kis nyálas motiváció után ismét lapátra teszi, a gittegylet molotov koktéljait pedig lassú járással és csúnya nézéssel igyekszik kivédeni.
    A végére hogy a néző ne kapjon azonnali diabéteszt a cukormáztól, feláldoztak egy súlytalan mellékkaraktert, áthasadt az upside-down, és Max meghalt, vagyis majdnem mert az már mégis csak sok lett volna.

    Nincsenek illúzióim a befejező évadra, kiengedték a szellemet a palackból, nem lehet visszacsinálni a súlytalanná vált világot, szörnyeket, kibelezett misztikumot, csak még nagyobb giccsparádévá változtatni ezek után.

    [ Módosította: Kendek ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák