- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
-
WayneGace
őstag
válasz Bad Pritt #63351 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy Obi-Wan nem ölte meg Vadert, mert az karakter közeli, hitelesnek mondható döntés. Az már sokkal inkább megkérdőjelezhető, hogy Vader lényegében többször elengedte (hagyta megszökni) Obi-Want korábbi részekben. BestSecret invitációt privátban adok.
-
Bad Pritt
félisten
válasz WayneGace #63352 üzenetére
Sehol nem hiteles, egyszer már felaprította és hagyta elégni ugyanezt a karaktert, mikor még közelebb is álltak egymáshoz érzelmileg. Most miért nem, a plot armoron kívül? Viccen kívül, gondolj vissza mindenre, amit láttunk eddig az elmúlt 45 évben, Obi-Wan a mainline Star Wars média egyik legkegyetlenebb jedi karaktere, aki mindenkit igyekszik feldarabolni, de minimum kezeket meg karokat távolít el nagy hatásfokkal és élvezettel. [ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
k-adi
nagyúr
válasz paatrick #63322 üzenetére
Obi-Wan Kenobi (2022)
season 1 finale6. rész... ahogy írod: "Egy jó van ebben, hogy nincs több rész"
Ez a sorozat annyira gagyi lett, hogy azt leírni nem lehet. Próbálok valami jót kiemelni de nem megy, egyszerűen minden rossz benne. A fénykard animációtól kezdve, Anakin "fiatalításán" át, a babyyoda másolatig, stb. full gáz minden."Töröljük is az emlékekből amint lehet"
Ezzel mást nem is lehetne tenni. Hatalmas csalódás volt. -
k-adi
nagyúr
válasz Bad Pritt #63353 üzenetére
felesleges is értelmet keresni ebben a sorozatban, hisz te magad írtad le hogy Obi-Wan
akkor miért nem ölte meg Vadert? Mármint azon kívül, hogy mindketten szerepeltek a follow up filmben, szóval nyilván életben kellett maradniuk a sorozat végére A probléma az, hogy 2 olyan korszak közé akartak benyomni egy sorozatot ami elvolt magában és nem illik oda. Mivel mindenki tudja mi lesz a főkarakterek sorsa, ezért semmi váratlan fordulatra nem volt esély, még
vagy mi a neve esetén se nagyon.Rája, Reva -
Bad Pritt
félisten
De ne legyen felesleges értelmet keresni, mert az lenne a lényege egy ilyen sorozatnak, hogy kitaláltak valamit, amiről úgy érezték, hogy meg szeretnék osztani, mert van értelme. Ez a sorozat egy nevetséges fanservice és még annak is szörnyen gyenge, az utolsó rész önmagában egy akkora erőszak a Star Wars nevén, amilyet utoljára a Rise of Skywalker követett el.
Olyan érzése van az embernek az elmúlt 10 évből, mintha 0 minőségellenőrzés lenne a Lucasfilmnél, minden hülyeséget kiengednek, mert az emberek úgyis rá fognak cuppanni...Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
k-adi
nagyúr
válasz Bad Pritt #63358 üzenetére
"Ez a sorozat egy nevetséges fanservice és még annak is szörnyen gyenge, az utolsó rész önmagában egy akkora erőszak a Star Wars nevén, amilyet utoljára a Rise of Skywalker követett el."
Így van. Sajnos.
Ez megy a felejtős polc mellé a superman Leia meg a többi szánalom közé."Olyan érzése van az embernek az elmúlt 10 évből, mintha 0 minőségellenőrzés lenne a Lucasfilmnél, minden hülyeséget kiengednek, mert az emberek úgyis rá fognak cuppanni."
Marvel esetén ugyanez van. Tessék itt az új Ms. Marvel, még annyira friss ropogós hogy 3 rész ment le de totál gáz -
paatrick
őstag
Leggázabb hogy mint korábbi részeknél is írtuk, akár mi is jobb történetet raktunk volna össze.
És tegyük hozzá itt igazából semmit nem kellett kitalálni. Megvolt az előzmény, hogy van utána, adottak a szereplők is és még így se sikerült.
Mondjuk én sosem értettem miért ekézték az előzmény filmeket, de ha azt nézem hogy ott a semmiből kellett kanyarítani egy teljes eredetsztorit, akkor az bőven a legjobb ami a régi star warsokkal azóta történt.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
k-adi
nagyúr
válasz paatrick #63360 üzenetére
Igazából egy darkosabb SW sorozat kellene én abban látnék újdonságot, valamelyik genya karakterről, akár Vader akár más, de ugye az disney alatt esélytelen. Ez a jedik mindig győznek, meg a skywalker family már annyira uncsi. Jó lenne már egy olyan SW videójáték is amiben a sötét oldalon lehetne nyomulni
-
bobalazs
nagyúr
Torony - The Tower
Mi ez, jó ez?
[link] -
makoss
veterán
Üdv!
Azt nem tudja valaki, hogy a visszatérők (The 100) utolsó 2 évada csak feliratos?
Nem szinkronizálják?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Grave_444
nagyúr
válasz FollowTheORI #63357 üzenetére
Szerintem ez nem véletlen animációs.
-
Ryder62
őstag
Obi-Wan Kenobi S1E6
Valamilyen szinten örülök hogy vége. Nagyon unalmas lett az utolsó rész és persze logikátlan is.Az mi volt már, hogy Vader rádobálja a fél sziklás hegységet Kenobira aztán otthagyja? Meg sem győződik annak haláláról. Job done, ideje hazamenni. A másik agyament hülyeség hogy Kenobi ezután előtör mint a talajvíz, szétalázza Vödört, ott az alkalom hogy megölje erre ott hagyja. Itt mindenki fél munkát végez? Értem én, hogy élniük kell a IV. rész miatt, de basszus akkor tálalják már máshogy. Annyira adta volna a lehetőség, hogy Kenobi itt érezze meg, hogy nagy veszélyben van Luke és míg ábrándozik, Vader eltűnik a szeme elöl és Kenobi inkább Luke megmentésére siet minthogy a szétroncsolt Vader keresésére idult volna. Reva szálat nem tudom hova tenni. Szerintem ő maga sem tudja mit csinált. Mi volt a motivációja? Miért akarta megölni Luke-ot? Miért lesz jobb neki? Vader szétalázta. Még ha elrablása és zsarolás lett volna a cél akkor ok mert üzenhetett volna Vadernek, hogy hahó itt a fiad nálam fogságban. Most én diktálok. Mert olyan volt az érzés hogy most durci van mert Vödör megalázta. Meg ez a leütlek de nem öllek meg mert élned kell a IV. részben jelenetek szánalmasak voltak. -
addikt
Holnap jön a sokáig nem jóváhagyott Herogasm c. epizód a The Boys-ból.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
l.skywalker
félisten
válasz Ryder62 #63366 üzenetére
Reva bosszút akart állni Luke-al Vader (Anakin) tettén. De rém gyenge volt. Meg egyébként is a bordái között egy lukkal, hogy a bantha bánatban tudott hamarabb elérni a rész elején a Tatooin-ra, mikor az előző rész végén felállni sem volt képes??? Ez a Kathleen Kennedy hatás.De nagyon sok ilyen amatör hiba volt az egészben. Vader hajója az orbiton volt, mikor leszállt megküzdeni Obi-Wannal. Amikor Obi-Wan otthagyta a nyitott félig nyers Vader konzervet, akkor simán elszállt és működő hiperhajtóművel elvágtatott. A birodalmi hajó hol volt? És ha működött azon a kis szaron a hiperhajtómű, miért nem zsúfolták bele azt a 20 menekültet a nagy hajóból? Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Di Natale
aktív tag
válasz l.skywalker #63369 üzenetére
Ez nem tetszett soha sem az SW univerzumban. Logikátlan hibák, csak azért, hogy a jók győzzenek.
Nagyon szívesen megnéznék egy Clone Wars filmet, ami a szeparatisták oldaláról mutatná be a háborút, hiszen az animációs sorozatból ki is derült, hogy voltak rendszerek akik önszántukból csatlakoztak Dooku Grófhoz. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
l.skywalker
félisten
válasz Di Natale #63370 üzenetére
Az Expanded Universe tökéletesen logikus volt. Minden részével, részletével. Csak a Disney sajátot akart felépíteni, ezért kukázott mindent ami nem vászonra/TV-re készült és szakított az összes valamirevaló íróval. És itt az eredménye. Pár alkotás kivételével megbukott a projekt és nem számítok jobbra a High Republic esetén sem.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Bad Pritt
félisten
válasz l.skywalker #63373 üzenetére
Az EU-ban is voltak azért hülyeségek és elég széles skálán mozgott a minőség, de legalább tudtál válogatni, most meg az van, amit ez a központosított, inkompetens banda kiszül magából.
Az Old Republic lore viszont a mai napig elég patent módon egyben van.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz Bad Pritt #63374 üzenetére
Ha voltak is (de nem ), akkor is csak minimálisan és maximum Lucas miatt a filmekben. A könyvekben nem. Elolvastam minden könyvet, remegtem, hogy azok közül vigyenek egyet is filmre, a Han Solo trilógia olyan jó lett volna, hogy komolyan ez amit kihozott a Disney sírva menekült volna a peremvidékre. Na, de nem vinném el a topikot, van saját hely erre:
Star Wars rajongók - GAMEPOD.hu HozzászólásokNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
l.skywalker
félisten
válasz radi8tor #63376 üzenetére
Ez negyedévente előkerül, de mindig reménykedünk, hogy most igaz!Végighallgattam, ez konkrétan arról szól, hogy egy darab készülő projektből rakták ki: a Mandalorian 3. évadjában már nem ő a producer, hanem Favreau.
De még mindig ő az elnök és felelős sok más projektért. Tavaly novemberben hosszabbítottak vele 2024-ig.
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Bad Pritt
félisten
válasz l.skywalker #63375 üzenetére
Könyvekben meg képregényekben is voltak (tele a net ezekkel is, wiki listázza is), csak a töménytelen mennyiségű content miatt kevésbé feltűnő és nem ennyire fontos, inkább ilyen tipikus, x miért nem emlékszik y-ra szintű ellentmondásokkal voltak tele. Illetve a filmeknek sok könyv ellentmond, mert nem a tényleges filmeket, hanem az eredeti forgatókönyveket vették alapul, aztán a kettő végül nem fedte egymást.
De ilyen orbitális baromságokat nem engedtek meg maguknak azért, mint amit az elmúlt 10 évben termelt ki a Kennedy banda.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz radi8tor #63371 üzenetére
Sőt, rosszabb a helyzet Nemhogy nem rúgták ki, de dolgozik!
Culture Crave 🍿 on Twitter:
Kathleen Kennedy says they're open to #ObiWanKenobi S2
"If there's huge engagement and people really want more Obi-Wan, we’ll certainly give that consideration because the fans, they speak to us" (via @etnow)[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
Obi-Wan Kenobi
Végeztem a 6 résszel.
Nem vagyok nagyon nagyon nagy SW fan, könyveket/képregényeket/animációsokat nem olvastam/láttam, ennyire nem rántott be a világ. De rajongó vagyok, és a mai napig libabőrös leszek az ismert zenei témák hallatán.
Én úgy tekintek az SW univerzumra és történetmesélésre, mint egy mesére. Áldozatok és küzdelmek árán, de mindig a jó győz. Ezért mese.
Ilyen szemmel nézve a sorozatot rendben volt. Tele volt logikátlan esetekkel, igen. De egy mesének ezt megbocsátom.
Azt az élményt amit annak idején gyerekként 35 évvel ezelőtt az eredeti trilógia nézésekor kaptam, már valószínűleg sosem fogom érezni az SW univerzumban. Kár is ezt hajszolni."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Di Natale
aktív tag
válasz l.skywalker #63381 üzenetére
A fanok nem szeretnének 2. Évadot.
-
bobalazs
nagyúr
válasz OgreImre #63382 üzenetére
Gyerekkoromban, én azt is el hittem hogy van Kitt a valóságban, és képes beszélni, széfeket nyitogatni stb. Azt az élményt már sose kapom vissza. Ahogy Osztrák 1 csatornán adták a Knight Ridert, és egy szót se értettem németül de azt hogy Kitt Los! azt egyből megértettem. Otthon még nem is tudtuk fogni azt az adást, úgyhogy mamához mentem 11 évesen, tele izgalommal hogy nézhetem, fekete-fehérben. Mennyire epic ez?!
-
grizlisandor
veterán
Obi-Wan Kenobi S01E06
Folytatódott a logikátlanság, ami az egész sorozatot átszövi. Pedig nem lett volna nehéz, ilyen szart csinálni, megvan a kiinduló story, meg mi a vég kifejlett... Én
inkább egy visszaemlékezős, kifejtős, töprengős storyt csináltam volna, nem a galaxist átszelő, kődobáló Kenobi sorozatot. -
Ijk
nagyúr
válasz grizlisandor #63386 üzenetére
Persze, mindenki máshogy képzelte el a sorozatot, ezért sem lehet megcsinálni hogy a rajongók elégedettek legyenek. Nyilván ez nem mentesíti a rengeteg hiba alól, de ne tegyünk úgy mintha az a 6 rész valami hibátlan mestermű lenne amit most tettek tönkre.
Én mindig a régi trilógiához hasonló "valóságszerű" SW-t vártam, ahol nincsenek szupererő képességek, sokkal emberibbek ilyen tekintetben a karakterek. Nekem már előzmény trilógiában is túl volt tolva, nem beszélve az animációs sorozatokról./人◕ ‿‿ ◕人\
-
grizlisandor
veterán
Persze azok se tökéletesek, meg sokat megszépít az emlékezet, de azért a régi szép emlékekbe sikerült beletalpalni elég szépen.
Talán animációs meseként gyerekeknek elment volna ez így, de élőszereplős formában
botrány. Pont két sokak által szeretett karakterbe rúgtak bele, ezt azért nehéz elfogadni. -
minek?:S
őstag
Obi-Wan Kenobi
E06 EgészFelemás rész volt nagyon. Az elején féltem, hogy elstarwarsnyolcasodik(értsd: Tom és Jerryt játszanak, ahol a Csillagromboló képtelen eltalálni a kis teherhajót(?), de hál' Istennek azért még időben tovább léptünk. A későbbiekben van egy "na jó, ez ott van" és van egy "ezt meg most miért kellett?". A Vader és Kenobi közti harc nekem itt is tűréshatáron belül van, de azért pár ziccert itt is kihagytak. (Rebels spoiler: ) A lázadók után még azt is lehet mondani, hogy egyszer már láttuk Vadert sérült sisakkal.. de ez élőben sokkal menőbb. Kicsit itt is érződik egy kettősség, akár csak ott. (spoiler off). A Revás rész meg.. könyörgöm.. az első 5 részben pont elég volt, jó volt, kellően idegesítő volt, de kapott egy lezárást. Elejétől a végéig tök jól meg lett írva.. erre visszapalpatineozzák... ez a leggagyibb része a sorozatnak, a többi azért rendben van.
Bővebben már kifejtettem a SW topicban, de: Összességében azért nem rossz sorozat ez. Teljesen más, mint amit elképzeltem,én is több, erősebb drámát és kevesebb akciót vártam volna, de, ha ugyan ennyi akció mellé hoznak még visszaemlékezéseket(pl a 4. részben a bacta tartályban sokkal mélyebb lett volna egy fiatal Obi-Wan Qui-Gonnal.. és ezzel akár el is lehetett volna indítani a "nem az az Obi-Wan, aki voltam" fázisból az ANH-féléhez, ami abban teljesedhetett volna ki, hogy amikor a 6. részben a kövek alatt fekszik, akkor hallja meg Qui-Gon-t és mond neki egy erős monológot. Ha már 6. rész, itt is inkább a Revás részek helyett visszaemlékezhettünk volna, akár valami klónháborús időkbe(de ez akár a második részben is bevillanhatott volna, amikor a veterán katona kéreget), vagy amikor már legyőzte Vadert, akkor akár egy Jedi Tanácsos, Padmés emlék. Stbstb.
Nem hibátlan - bár sok logikátlanság azért némi háttérismerettel és érzelmi intelligenciával kikövetkeztethető -, de bőven nézhető sorozat, ami azért párszor mosolyt/könnyt csal az ember arcára/szemébe.Üdv.:M.
-
Ragnar_
addikt
válasz Bad Pritt #63351 üzenetére
"Ha Obi-Wan jól volt megírva,
akkor miért nem ölte meg Vadert? Mármint azon kívül, hogy mindketten szerepeltek a follow up filmben, szóval nyilván életben kellett maradniuk a sorozat végére" Nekem úgy tűnt,
hogy Obi Wan nem tudja megölni Vadert. Első blikkre én a tanítvány-mester köteléket venném fő oknak. Bár nem ismerem csak az élőszereplős anyagokat. Ugye Luke sem tudta elpusztítani az áttért Kylot. Ez lehet a jedik gyengesége. [ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Bad Pritt
félisten
-
negyven2
veterán
What We Do in the Shadows - Season 4 Official Trailer
Július 13 | HBO Max
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
volandy
senior tag
You don’t know me brit sorozat 4 részes.
Utolsó másodpercig néztem hátha beraknak valami plusz jelenetsort. A stáblista alatt mondanak még valamit angolul, de azt nem fordítják. Majd ha valaki megnézi, akkor leírhatná itt a fórumban, hogy mit mondanak. Én mindenesetre ajánlom a sorozatot.Gyilkossággal vádolnak meg egy férfit. Ő próbálja bebizonyítani, hogy ártatlan. Hogy finoman fogalmazzak, szemétül van befejezve. -
minek?:S
őstag
válasz Bad Pritt #63395 üzenetére
Még kevesebb kötelék? Ugyan annyi, mint eddig. Az együtt töltött 13 év majdnem minden egyes napja, hogy együtt nőttek fel, a kvázi testvéri kapcsolat közöttük... 10 év után is rémálmok kísértik. Főleg, hogy hogy aztán megtudja, hogy Anakin mégsem halt meg, ergo minden régi seb feltépődött, sőt.. mivel emlékezett hogy hagyta ott a Mustafaron, még a sajnálkozás is rájátszik.
Igazából egy teljesen jó jelenet lett, sőt. Nem beszélve arról, hogy Ewan itt -is- tökéletesen adja át az összes érzést a mimikájával és Hayden Vader-e dettó. Ewan arcáról le lehet olvasni mindent; hogy még mindig nem hiszi el, amit lát/hall, hogy mennyire sajnálja, mennyire fáj neki is, hogy kudarcot vallott stbstb. Ez a jelenet sokkal több annál, minthogy valahogy túl kellett élniük mindkettejüknek, legyen az akármilyen logikátlan is. És ezt mondom úgy, hogy amikor még csak pletykálkodtak párbajról, akkor nagyon reménykedtem benne, hogy csak látomásként lesz vagy sehogy.Üdv.:M.
-
Bad Pritt
félisten
válasz minek?:S #63398 üzenetére
Csak ismételni tudom magam:
egyszer már felszecskázta, azt hitte megölte, most szó szerint ki is mondja, hogy Anakin halott (ergo kisebb a kötelék köztük), erre otthagyja. Ezt az egész jelenetsort a büdös életben nem fogjátok ilyen lelki blablával megmagyarázni, színtiszta banális plot armor az egész. Ennek az egésznek akkor lett volna értelme, ha a két eseményt (RotS párbaj és a Kenobi sorozat párbaj) felcserélik, tehát korábban történik meg az, hogy Obi-Wan nem képes Anakint megölni, mert testvérének tekinti, friss az árulás, nehéz neki, stb, majd másodjára jut el addig, hogy lélekben is kész lecsapni, azt hiszi meghalt és utólag kiderül, hogy túlélte. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Bad Pritt #63399 üzenetére
Szerk.: amit én nehezményezek és úgy tűnik, ti nem, hogy ez egy klasszikus példája a gyenge írásnak és karakterábrázolásnak:
mikor van egy szereplőm, aki eljut egy nehezen elérhető és visszafordíthatatlan érzelmi pontra, jelen esetben oda, hogy a testvéreként szeretett másik szereplővel meg kellett küzdenie és meg kellett ölnie (amit meg is tett az ő szemszögéből), azt utána nem tehetjük semmissé azzal, hogy egy legközelebbi hasonló alkalomnál gyengébb jellemmel ruházzuk fel, aki képtelen ugyanezt megtenni még egyszer. Számtalan megoldás lett volna ennek elkerülésére, de ezzel a végkifejlettel végül csak Obi-Wan karaktere devalválódott a RotS végi állapothoz képest. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest