Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz PuMbA #19498 üzenetére

    A mélységélesség nem csak blende, hanem távolság kérdése is. Pl. előadás fotózáshoz egy obi sose lehet túl gyors: A színpad aránylag messze van, viszont óriási a kontraszt, ezért kell az alacsony ISO. Ugyanakkor sötét is van, ráadásul a szereplők mozognak, ezért kell a rövid záridő. A kompomisszum enyhítése csak a lehető leggyorsabb obival lehetséges. Ez nem feltétlen csak egy professzionális fotózáson érvényes, hanem egy pl. egy iskolai előadáson is.
    Azért is menni kell a kis, fényerős fixek felé a nagy gyártóknak, mert a mobiltelefonok ütemesen zabálják fel a piac másik végét: kültéren, napfényben lassan már bármi tud olyan fotót készíteni ami az átlagembernek megfelel. Beltéren gyengék, ezért fizetőképes nyugati emberünk vesz egy MFT gépet. Rájön, hogy azzal se sokkal jobb a fotó, ezért vesz egy FF-t kitobival. Az eredmény továbbra sem elég jó, ezért bemegy hogy adjanak neki végre valamit, amivel a pubban is jó fotó készül. Na ekkor húzza elő az eladó az új Nikont az f0.95 obival... 100000$ éves keresetű emberünk meg pont lesz*ja hogy 4000$-ba kerül. Főleg mivel 10 év múlva is ér $3000-t, szóval a TCO számára elhanyagolható.
    Szerintem lesz piaca ennek az obinak, és egyelőre úgy néz ki hogy a Nikon nagyon jól navigál. Mindez a Sonysoknak is jó, mert a verseny miatt végre a natív obik ára is nyomás alá kerül.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák