-
IT café
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgranc
aktív tag
válasz KawaBazsy #20549 üzenetére
Én is ma mentem el a no. 4-ért De még nem használom, nincs mivel megtölteni, a mostanihoz pont elég az eddigi Sony táska is.
Viszont én két hete, külföldön figyeltem fel rá hogy a gyári akksi kevesebbet bír mint az utángyártott Lehet hogy megártott neki hogy azt használom keveset, az utángyártott van mindig a gépben?
-
chaosmonger
tag
válasz Csokissüti #20550 üzenetére
Érdekes, hogy most kérdezed, pont tegnap találtam egy nagyon jó programot video editálásra, épp most akartam beírni, a kereső nem mutatja hogy lett volna szó róla a topikban. Az a neve, hogy Hitfilm Express.
Az első pozitívuma, hogy ingyenes. És valóban az, nem trial, nincsenek korlátok, nincs vízjel stb. effekteket lehet hozzá pénzért kapni addonként, de abból is van rengeteg ingyenes.Azelőtt én is Sony Vegast használtam, de alkalmi felhasználóként azzal rengeteget szívtam, valahogy sose úgy működött ahogy vártam volna, mindig szétcsúsztak, összeugrottak, megnyúltak a sávok akaratlanul.
Ennél, miután megértettem a logikáját, valahogy minden magától értetődik.
Itt az a lényeg, hogy a 'penge' ikonnal bátran fel kell szabdalni a klipeket, az effektek mindig egy szeletre lesznek érvényesek, és zseniálisan támogatja ezeknek a szeleteknek az összeépítését.
Van jó sok tutorial is a yt-on hozzá.
Én tegnap délután töltöttem le, és este 3 óra alatt összeraktam egy 3 perces vidoklipet 3-8 másodperces snittekből, gyerekjáték volt, nagyon élveztem.Ja új projekt létrehozásánál itt is meg kell adni a paramétereket, hogy milyen formátummal szeretnél dolgozni, de nyugodtan lehet hagyni az alapértelmezett értékeket, mert amikor az első média file-odat beolvasod, akkor annak a paraméterira állítja be a projektet (erre rákérdez). Mondjuk ez ha jól emlékszem a sony-nál is így van.
https://fxhome.com/express
-
chaosmonger
tag
válasz rgranc #20551 üzenetére
Nekem még mindig 'Beszerzésre vár' a megrendelés státusza, de valószínűleg azért, mert rendeltem mellé egy 'Varta LCD töltő + 4db 2600mAh Ready2use akkumulátor'-t, amit 10000 helyett adtak 1190-ért és már akkor is 'rendelésre' volt a státusza.
Remélem azért nem ugrik majd a táskám emiatt, pláne mert már ki van fizetve az egész. -
kovsol
titán
A Sony 85f1.8 obi képminősége eddig nagyon tetszik. Amit fel tudok hozni neki hibát eddig az a bokeh labdák alakja. Egy példa kép: [link] Ez mondjuk nem ért akkora meglepetésként, mert tesztképeken is lehetett látni már.
Viszont ahogy nézem a Batis 85 nek se teljesen kör alakú [link]
De még a 85 GM-nek se mindig gömb: [link]Ez mitől lehet amúgy? Van régi manuál retro objektívem is több, és ott szép körök szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
jmakk
őstag
-
p_adam
addikt
válasz bercsi #20555 üzenetére
A linkelt példák nyitva vannak, tehát ott a blende nem játszik szerepet, jelenleg 4 különböző portréra szánt objektívem van 85mm körül, és mindegyiknél ugyanúgy ott van a jelenség, amit elsősorban a vignettálás és a fókuszvonal görbülésének együttese okoz, a lassúbb 135mm-es objektíveknél már nem jellemző (mint pl. a régi 135mm STF még a Minolta időszakból)
-
kovsol
titán
válasz bercsi #20555 üzenetére
Most direkt kerestem képet a 18-105G vel, és ott jóval kör alakúbbak a labdák, nem ilyen citrom alakú.
Valószínűleg attól is függ milyen szögben jön a fény, és mennyire van a kép szélén a fény. Meg azt írják f2 alatt ez elég gyakori dolog. Ha feljebb megy az ember akkor egyre kör alakúbbak lesznek.
(#20556) jmakk köszi, elolvasom majd a cikket. Elég masszív írásnak tűnik, így meghagyom holnapra kipihent fejjel.
[ Szerkesztve ]
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Kb 2-3 hónap után elővettem a a6000 -et, és a keresőbe nézve egy piros világító pötty volt középen! Ez mitől van? Gondolom a szenzor poros? Mert újra indítás után eltünt ! Köszi előre is! -
Wa2x_
veterán
A6000-en lehet zoomolni a kijelző képébe fotózás közben? Manuál üvegnél nagy segítség lenne. Oly E-M10-en volt ilyen lehetőség, hátha itt is csak én vagyok szerencsétlen.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
derrik
őstag
Az a7II és a6500 belső stabilizátora között nagy különbség van? .... Csak mert 2 év van a két váz között az a6500 javára
-
-
NandorHUN
addikt
-
konyi79
addikt
válasz NandorHUN #20580 üzenetére
Jelzi is neked ezt a peaking, mi van fókuszban.
Abból persze lehetne következtetést levonni, hogy változik a szenzoron a képi tartalom. De ebből leprogramozni úgy, a felhasználó elégedett legyen, pontos legyen a döntése a váznak hogy most belezoomol, előrelépett, a tárgy mozdult bármerre vagy a fókuszgyűrűt mozdította a user, na az lenne a feladat.
Nem mondom, hogy nem jön majd valaki, aki nem tudja, hogy szerintünk ez lehetetlen és majd megcsinálja, de addig kitartunk amellett nincs más megoldás, mint megnyomni a gombot. -
kovsol
titán
válasz NandorHUN #20580 üzenetére
Focus peaking erre van. Mutatja, hogy szerinte mi van fókuszban.
Nem tudom mi mást szeretnél még a géptől.Az meg, hogy miért változik azt nem tudhatja, mert lehet a tárgy mozog, lehet a fényképezőgép mozog, na persze az is lehet tekergeted a fókusz gyűrűt. Ezért ha nagyítani akarsz megnyomsz egy gombot
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz kovsol #20582 üzenetére
A Voigtlander és Zeiss Loxia FE manuális objektívek kommunikálnak és így működnek és az AF-es objektívekhez hasonlóan kijelzőn/keresőn kijelzik a távolságot (jó pénzért)
De mivel gondolatolvasással nem rendelkeznek, ezért egy (jó) érintőkijelző alkalmasint sokkal hasznosabb mint gombok nyomogatása, mivel pont oda nagyít, ahol kéne, nem pedig középre. Ilyen Sony gép már hét éve létezett NEX-5N néven, igaz 16:9 arányú, tehát gyakorlatban kisebb kijelzőmérettel. De az azt követőkbe valahogy sikerült butább kijelzőt rakni, kb. mostanra sikerült lassan ugyanoda elérni, de a menü mozgatása csak ezen ősrégi géppel működött
-
80hun
addikt
válasz p_adam #20583 üzenetére
Sztem meg nem elég jól kezelhetők az érintőkijelzők
Rossz menüt kezelni vele , az AF targetpad is folyton elmászik.
Rossz AF pontot választani vele meg a fene akrja a kijelzőt bámúlni mikor ott az EVF.
És persze semmit nem lát sz ember napsütésben a kijelzőnAlapból tiltom bármilyen gépen rövid próba után
Fényképezésbe is kb olyan ez mint a számítógépeknél a bill+ egér kombót nem tudja semmi kiváltani.
Az analóg kezelőszerv a tuti. -
p_adam
addikt
Itt most nem erről volt szó, hanem ránagyításról manuális fókusznál.
Mivel nekem ez az opcióm nincs, ezért mozgatom a négyzetet a kivágáshoz, hogy készen legyen a nagyításra, mikor a keresőt használom. Ez időigényes és 'kockázatos is', ha a célpont nincs egy konstans helyen, mert akkor kezdődhet az egész elölről...Ennél tényleg sokkal-sokkal gyorsabb egy DSLR egy fókuszpontot használva és kamerát mozgatva, de nem feltétlen hajszálpontos.Joystickkal persze, hogy egy AF pontot kiválasztani könnyebb, de sajnos az sincs minden kamerán, és az sem azonnali, bár valamivel biztos jobb.
Egy menücsoport-almenü kiválasztása megint sokkal könnyebb, ezek nem foglalnak olyan kis helyet, hogy nehéz legyen kiválasztani, de minden egyes tized colos méretnöveléssel csak egyszerűbbé tehetik ezt a dolgot. De ahogy írtam, érintőképernyők között is van különbség, a Sony-nál vannak sokkal jobban működő kamerák (ahol a szoftvert is hozzáalakították) meg olyanok is, amik kevésbé tükröződnek és viszonylag jól láthatók napfényben is (csak egyelőre inkább az okostelefonokba kerülnek...)Nem vagyok technika-párti de azért vannak dolgok, amiket meg tud könnyíteni - ha úgy van megvalósítva és nem ezzel egyenes ellentétben
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz p_adam #20585 üzenetére
Persze a legfontosabbat lehagytam: ha elég jó az EVF (meg a peaking), akkor erre az egészre lehet, hogy már nincs is semmi szükség, ebben elvileg az azonos képpontszám (3.6M dot) ellenére a két új versenyző ebben jobbnak mondott, mint a Sony legjobbjai (A7RIII/A9). De kérdés, hogy ez mit is takar, és eléri-e ezt a szintet (meg egyáltalán mi lesz az a felbontási/nagyítási szint, amit már nem fog átlépni)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van egy Sony A5000 gépem és egy távkioldóra szeretnék beruházni. Ez a filléres cucc megfelelhet erre a célra? Mennyire megbízható?
Camera Wireless Shutter Infrared Remote Control for SONY A55 NXE3 67 A5000 A6000
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
konyi79
addikt
válasz bugizozi #20587 üzenetére
Valami nem jó a linkeddel, vagy azóta a terméket törölték.
Lehet, hülyeséget kérdezek, de rég járt a kezemben a5000. Van abban IR vevő? Azt eléggé kiherélték, úgy rémlik az IR vevő is kimaradt belőle.
Wifi távirányítás nem játszik? Azzal kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz konyi79 #20589 üzenetére
Bocsi, itt link helyesen: [link] de úgy látom ez már tárgytalan, mert nincs benne IRPróbáltam már ezzel az app-pal, de úgy rémlik, hogy olyankor csak egy JPEG fájlt csinál, nyers RAW képet nem. Vagy én csináltam valamit rosszul?!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
NandorHUN
addikt
válasz bugizozi #20587 üzenetére
Ha mozgás miatt keresel kioldót pl. long exposure fotót akarsz , akkor van app erre a store-ban,hogy szemérzékelőjével tudsz lőni képet. Vagy simán átteszed a 2s várakozásra.
Ha meg messziről akarod használni a gépet, akkor telefon wifijével is tudsz képet lőni. Sőt még fokuszt is be tudod állítani ahogy kényelmes.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
SkyS1gn
félisten
SEL18-135 mennyire ajánlott?
Ma vettem egy kollégától egy SEL16F28-at. Meg van egy 50F18OSS de majd akarok egy zoomot is késöbbiekben, tőle azt hallottam hogy a 18-105 egy kaki, inkább a 135.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
SkyS1gn
félisten
válasz SkyS1gn #20595 üzenetére
Ja és a múltkori rövidke videóm Van sok ötletem, ezt csak erdei fotózáson lőttem.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
NandorHUN
addikt
válasz SkyS1gn #20595 üzenetére
Ez csak az én személyes véleményem, de 18-105 az jobb, mint a 135.
18-135 élesebb a kép közepén, de ahogy mész kifelé ellágyul és széleken-középszélen még a 18-105-nél is lágyabb.
A másik, hogy elég hamar felér f5 fölé azzal meg nem igazán fogsz jó portrét lőni.
Tudom, hogy 18105 se egy kifejezett portré obi, de f4-el mondjuk 85, vagy akár 100mm-en elég jókat lehet lőni, erre meg a 18-135 alkalmatlan lesz.Ha meg manualban akarsz videozni mondjuk lockolt shutterspeed-del (ami motion blure miatt nem árt megintcsak), akkor zoom esetén erre a 18-135 megintcsak alkalmatlan, mert zoom-olás közben vagy besötétít a kép (mondjuk ISo-t tudod növelni, amíg nem lesz nagy a zaj ).
De amúgy mindkettő jó.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest