-
IT café
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz Mirman #20353 üzenetére
Jó helyre kell repülni Némelyik államban nincs ÁFA. Ahol van, ott is csak pár százalék, és amennyire tudom csak helyieknek kell fizetni
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
kovsol
titán
válasz mikrofon #20352 üzenetére
Én tavaly szeptemberben New Yorban vettem iPhone 8 meg Apple watch 3 t. A két cuccom már majdnem annyit sporoltam mint a repjegy ára volt. 100–130 között lehet már jegyet venni ha kivár az ember válni kedvezményes ajánlatot.
Mirman: azt a 3-6% ÁFA t nem lehet az ittenivel hasonlítani New Yorkban 6,75% megy a műszaki cuccokra.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
konyi79
addikt
-
Szlopa
tag
Sziasztok!
A6000-re keresek budget UW zoom megoldást, mivel nekem a SEL 10-18 F4 húzós árban. (Használtan még nem láttam 170 alatt.) Amin most agyalok, egy olcsó EF-NEX adapter (Viltrox IV vagy Commlite) és egy Canon EF-S 10-18. Mivel UW lencse, ezért a manuál fókusszal nem lesz gond, igazából az adapter csak a rekeszvezérlésre kellene. Ez a setup kicsit 100 felett megállna, ráadásul az adaptert tudnám másra is használni. Mi a véleményetek erről?
-
p_adam
addikt
-
mikrofon
veterán
MA meg infók a Zeiss Batis 2/40 CF objektívról. Ez is októberben jön. Itt az árazás is szimpatikusabb 1300USD/1300EU
Ha ilyen 1EUR/1USD-s áron lenne a Sony 24/1.4 akkor az is szimpatikusabb lenne.....Lehet mégiscsak megvárom ezt a Zeiss objektívet.
Ez azért így egy nagyon szép sor:Ugye azt mondják, hogy még egy ~100mm környéki makró lencse és egy 58mm-es speckó portré lencse hiányzik ebből a szettből. Akkor lenne igazán teljes. De hát számomra ezek nem relevánsak így.....
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz mikrofon #20360 üzenetére
Az a 24-es GM nagyon tetszik, de iszonyat ára lesz itthon.
Már kezdem hiányolni, szivárog itt minden, csak épp az új APS-C váz nem, se az A7s3. Remélem nem rakja át mindkettőt tavaszra a Sony, kivárva több infót a FF Panáról?
Érdekes ez a Leica-Panasonic-Sigma pletyka is, most akkor csak SL mount-tal jön majd a FF Pana? Meg ez akkor mit is jelent majd, egy hipsztermentes Leica lesz az új Pana, vagy egy GH+?
-
p_adam
addikt
válasz konyi79 #20361 üzenetére
A Panasonic már most is gyárt videókamerát Canon EF bajonettel (EVA1)
Emiatt szerintem sokan úgy tekintenek majd rá mint egy gép Canon EF optikákhoz, ahol nincs elhanyagolva a FF 4k videó és a 120fps (nem hiszem hogy az egész szenzort kiolvassa FF módban, de ez az A7RIII, D850 vagy Z7 esetében sem gond) csak itt ugye már nem kell Speed Booster, mint a GH5 esetében.
Az ultragyors követő AF és sok fps nem hiszem, hogy prioritás lesz ennél az indító modellnél. -
mikrofon
veterán
válasz konyi79 #20361 üzenetére
tegnap még így gondoltam, de nem tudom ma már
igazából nagyon jó a Batis 2/25 úgyhogy szerintem várok míg ez a GM lencse is normalizálódik (akciók vagy használt piac keretében), akár árban, akár véleményben. Ez olyan mint a GM85/1.4 brutálisan jó, lőttem már vele párat, de igazából nem indokolt....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #20349 üzenetére
Már meg is nyílt az előrendelés. BHP oldalán október 26-ra ígérik az első szállítmányt, így október végén lehet nálunk is. Még egy hónap.
"Due to the manufacturers restriction, we are unable to accept orders with the provided shipping address"
Tehát mindenki csak a saját országába/területére rendelheti elő...Adorama oldaláról elküldenék 87USD-ért. Tehát a végösszeg: 1.485*1.27=1886USD (~520eHUF) lenne....
[ Szerkesztve ]
-
rgranc
aktív tag
Féligoff, de hasznos lehet itt is talán: EDigitalban raktárkisöprés van, csomó különböző (pl. AA) akksi és elem mellett ilyenek pl.:
Dörr Action Black No. 3 1890 Ft
Dörr Action Black No. 4 1490 Ft
Böngészni kell sajnos, én még csak a 8. oldalon vagyok. -
Ixion77
addikt
válasz rgranc #20367 üzenetére
SEL20TC 2x telekonverter 99eFt-ért is elég jó ajánlatnak tűnik (kb. fél ár).
-
Neck
veterán
-
konyi79
addikt
Nagyon sok minden nincs már készleten, rendelésre írják. Kíváncsi leszek ennyiért hozzák-e, avagy törlik.
Közben kijött a részletes spec list az új Sigma üvegekről. Az APS-C 56F14 Sigma szinten megdöbbentő 280g tömeggel! A SEL50F18 202g Bár ez az 50 környéke egy elég könnyen építhető gyutáv, de majd kíváncsi leszek, az a méret megy-e a minőség rovására? 10 üvegből is csak 1 SLD van benne, szóval nem egy drága felépítmény, hátha az ára is olyan lesz... (naív animoji)
-
Ixion77
addikt
-
mikrofon
veterán
Letölthetőek a Sony 24/1.4 GM lencsével készült nyers raw képek INNEN
-
konyi79
addikt
válasz Ixion77 #20375 üzenetére
Rendben, azt a dörr táskát majd úgyis kisorsoljuk az I. topiktalin, ha egyszer megrendezzük, mert asszony kinyír, mégegy táskát hazahúzok. De annyiért nem lehet nem megvenni
(#20378) 80hun
Jaj nem bocs, tömegre gondoltam, csak fejben már az árán agyaltam, lesz-e vajon érezhetően olcsóbb pl a 16f14-nél? Az ugye tele van mindenféle speciális lencsetagal (7?), ebben meg egy van csak. Itt majd kiderül, ezek mennyire csak marketing avagy árképzők. -
Ixion77
addikt
válasz konyi79 #20380 üzenetére
Azt pont nem szedte ki a kosaramból, úgyhogy azt talán kiszállítják. Azt én dobtam ki, a tiedhez hasonló logikával. A 90% akciós lítium AA elemeket, eneloop aksikat, meg a duracell elemeket nem hagyta megrendelni.
-
jmakk
őstag
Sigma Art, avagy gyúrunk vazze???
[ Szerkesztve ]
-
derrik
őstag
Apsc a6300 után ha FF-re váltok az A7II mennyire vállalható? Vagy nem érdemes gondolkodni benne. A saját bukszámat nézve ez a váz még elérhetőnek látszik
-
konyi79
addikt
válasz derrik #20383 üzenetére
Hacsak nem néhány jó adapterezett objektíved natív látószögének használata a cél, ne foglalkozz vele. Az A7II nem fejlettebb, a szenzor annyival nem jobb, af egyáltalán nem gyorsabb, cserébe a mobilitásból buksz. Meg ha nem keres neked pénzt, nagyon drága dolog lesz FE obikkal etetni.
Vagyis kezdem ott, hol érzed kevésnek a 6300-at? -
SkyS1gn
félisten
Ha NTSC-ben miért kell kiírnia mindíg hogy "running in NTSC"?
A6300.Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
derrik
őstag
válasz konyi79 #20384 üzenetére
Szigorúan az amatőrök között játszom:)
1xŰen az történt hogy vettem egy Tamron 28-75 objektívet ami nagyon megszerttem. De nem vagyok mai gyerek / közel a 6x-hez/ és a hosszú végén nem mindig tudom kitartani alacsonyabb zár idő esetén. Így vagy lecserélem valami hasonló minőségű stabilizátorosra,/mondjuk Canon mert adapterem van/ vagy olyan vázat veszek amiben benne van a stabilizátor. És így végre az a kevés objektív ami lesz hozzá azt tudná ami rá van írva. -
szaki1986
tag
Sziasztok!
Ide írok (hátha más is járt ezen az úton mint én), bár lehet a "Videó DSLR-rel" topikban helytállóbb lenne .
Szóval, úgy döntöttem, hogy hobbi szinten meg szeretnék tanulni kicsit videózni a kamerával, nem csak fotókat lőni. Nem kell túl komoly dolgokra gondolni, egyelőre csak ilyen "B-roll" videókkal szeretném kicsit felturbózni a nyaralások/utazások/stb. során készített fotókból kreált videóimat.
Arra már rájöttem, hogy ez a videózás + utómunkázás kicsit nagyobb falat mint a fotózás, csak nem tudom hol kéne elkezdeni az egészet.Már nézegettem sok videót erről-arról, de a bőség zavarában nem tudom, hogy igazából hogy kéne felépíteni ezt a tudást, hol kéne kezdeni.
A szettem egy A7II két AF-es obival (28-75 f/2.8, 16-35 f/4) illetve pár M42-es manuál obi. Tudom, videó minőség szempontjából nem a legjobb választás ez a váz (nem is ezért vettem ), de elkezdeni megtanulni a videózást több mint elég egyelőre nekem.Tudtok esetleg vmi jó videó tutorialt ajánlani vagy pl. youtube csatornát ahol elmagyaráznak nagyjából mindent a felvételtől az utómunkáig és hogy mire kell figyelni?
Előre is köszi a segítséget!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szazbolha
addikt
válasz derrik #20391 üzenetére
Az A7 II szenzor stabija nem csoda, de megváltás azoknak akiknek kedvenc objektívjeik nem stabisak.
Ezzel nyersz 2-3 fényértéket. Az érzékenységet is feljebb tekerheted... még egy fényérték nyerseség, ha ez számít.
.
Nem tűnik sokkal nagyobbnak a szenzor, de egy fullframe (kisfilmes méret) egy másik világ az APS-C-hez képest. Akik a filmes világban kezdtek fotózni, végre visszakapják azt amin szocializálódtak. A gyútáv és mélységélesség érzet a helyére kerül.
Ha nincsenek ilyen kötődéseid, ha megfelelt a APS-C szenzor, akkor valószínűleg neked nem lesz "vállalható" az a6300 után. -
konyi79
addikt
Ha eddig nem tudtátok, van L-rumor oldal is egy ideje. Ütősnek tűnik így majd a Pana FF gép, Canon meg ráfigyelhet, ha tényleg kidobja a Sigma kezdésre az EF to L adapterét
-
törölt tag
Ezt próbálta már valaki A7-en? :
Samyang AF 35mm f/2.8 FE for Sony E mount
-
jmakk
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest