- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz sityupityu #95295 üzenetére
Én is ezt hittem, hetekig dobálta fel hogy van frissítés, azután megszüntek az üzenetek. Mondom ránézek már hogy mi a helyzet, látom hogy öntudatra ébredt és frissített egyet.
A mostani TV-k sem hajlandóak HDMI DVI portot hangbemenetként használni?
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Nescafé
őstag
Erről valaki valamit?
Samsung UE48H6400 Full HD SMART LED TVMost szeretnék tv-t venni de nem tudom mien legyen most 82-es van..
Ezt néztem ki amit fentebb irtam[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
takos
tag
Sziasztok!
Nem tudom találkozott-e már valaki azzal a problémával, hogy a TV bizonyos digitális csatornákat nem fog be, még manuálisan sem, de egymásik tv gond nélkül, azaz jel van.
A TV típusa : UE40F6400AKXXH
DIGI kábel előfizetés, s ezekről a csatornákról van szó:Frekvencia Mhz SR QAM Csatorna
114.5 6000 256 d1 TV
114.5 6000 256 Prlament TV
121.5 6000 256 M1 HD
121.5 6000 256 M2 HD
121.5 6000 256 DUNA HD
121.5 6000 256 Duna World HD
128.5 6000 256 M1
128.5 6000 256 M2
128.5 6000 256 DUNA
128.5 6000 256 PAX TV
128.5 6000 256 Duna World
135.5 6000 256 M4 SPORT
135.5 6000 256 M4 SPORT HDAzóta produkálja a TV mióta a legfrissebb szoftver van rajta : T-MST12DEUC-2115.1,BT-S/G
Küzd valaki hasonlóval?
üdv:
takosA vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
Flashget
félisten
Újabb "elégedett" user samsung fw frissítés után?
Parlament tv már hónapok óta ki lett véve, nincs.
Így hangold be, akkor behozz minden csatornát. Ha nem akkor fáradj át a Digikábeltv topicba a további kérdésekkel. Ajánlott az ottani téma összefoglaló elolvasása.
Így hangold be:
Automata keresés-Hálózati-Analóg és Digitális (vagy csak Digitális)Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
"lpcm vagy lpcm többcsa. vagy hdmi raw."
Szerintem ezek közül az első változat a kétcsatornás hangot jelenti.
Egyébként egyetlen megoldás a normális hangzásra valami külső eszköz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kennyke
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem.
Van egy H6270 tvm, most vettem hozzá egy BN59-01182F smart távot, de nem tudom párosítani.
Ki-be kapcsolás megy, 5cm-re a tv előtt nyomkodom a párosít gombokat, a tvn elindul a Bluetooth jel, de a végén egy áthúzott bt jel, és egy pairing nyil jelenik meg.
Ha csak egy gombot nyomok meg, akkor is ezt csinálja.
Mi lehet a baj?
Nem kompatibilis a tv-vel?(Telefonnal tudtam párosítani.)
-
veterán
válasz tupacamaru #95301 üzenetére
Már fél éve megvan a tévé.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Prien
addikt
Sikerült éjszakai film nézéshez bekapcsolni a bluetooth-ot a szerviz menüben, a youtube videó alapján. (H6400)
Így már gond nélkül lehet vezeték nélküli fejhallgatóval használni.Miért van ez alapjáraton kikapcsolva? Tudja valaki?
A kevés is több a semminél.
-
Flashget
félisten
válasz kennyke #95308 üzenetére
Mivel a H62xx-hez nem jár smart távkapcsoló gyárilag, így használni is csak akkor fogod tudni, ha szervizmenüben engedélyezed a funkciót. Ugyanis ott le van tiltva. Használd a keresőt a mikéntről és szervizmenüben való matatás csak saját felelősségre!
Realme GT Master Edition
-
takos
tag
válasz Flashget #95305 üzenetére
Lehet Parlament nincs, de a többi kérdéses...
Ugyanazon a hálózaton lévő LG tv gond nélkül működik.
Az általad leírtak szerint kerestem, nem találja sajnos.
Miért lenne ez DIGI hiba, ha a környezeti változók maradtak, csak a TV frissült és azóta nem elérhetőek ezen csatornák és hiába is hívnám ki Őket, hiszen más típusú tv befogja.....A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
Flashget
félisten
mert másik verzió, hogy kézzel adod meg a frekit és ez már oda való.
nem írtam Digi hibáról, de van egy elég nagy téma összefoglaló ott...ráadásul, ha Digis vagy nem árt ha bizonyos infókat megkapszmásik mego9ldás keríteni egy 0000-ás fw verziót ehhez a tipushoz és régebbi fw-t felrakni utána.
másik lehetőség felhívod a 0680samsung-ot és jelzed a hibát ha van garanciád távjavítást is kérhetsz hátha megtudják oldani.
Amit kérni fognakegy tv alapra hozást. Ezt megcsináltad frissítés után?[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
galaxys80
veterán
Van egy régi C630-as TV-m. A meder médialejátszóról nem hajlandó DLNA-n keresztül semmit lejátszani, mert nem támogatott formátumot ír mindenre.
Még egy ősrégi 1016-os firm van rajta. Gondoltam lefrissítem a legutolsóra.[link]
De neten kersztül azt írja nincsen frissebb. Pendrive-ra téve pedig azt írja nem talál frissítést. Mi lehet a gond?
Milyen mappaszerkeszetben kell feltenni a firm-et a pendrive-ra? -
akyyy
senior tag
Most hívtam a szervizt, 10 kg alatt a vásárlónak köteles bevinnie a szervizbe a készüléket még 3 hét a 3 éves garancia lejártáig, semmi autó nincs, cipekedni nem tudok mivel nemrég kerültem haza kórházból, áhh
-
iizi
csendes tag
Sziasztok,
A hétvégén vettem egy 50ju6800-at. Már előzetesen is olvastam a fórumot, így 48h6400-at akartam venni, de élőben engem nem győzött meg: még a saját demójával se volt éles a képe és a ju6800-zal összevetve a színei is egyértelműen gyengébbek (persze ez erősen szubjektív). Az egyetlen kérdés a 50/100Hz volt, de a MM-ban látható/kérhető demók alapján a mozgások is rendben voltak.
Aztán otthon megnézve már nem ennyire egyértelmű a kérdés. Az előnyök: nagyon szép kép és színek, bármilyen forrásból (SD, stb.). A felkonvertálás nagyon jól működik.
A hátrány: elég gyorsan kiderült, hogy bizonyos videóknál (pl. egy 720p-s mkv) kikapcsolt motion plus-szal nem folyamatos, ugrál a kép (bár ez nem mindenkinek látható a családban!?), míg vannak olyan források (pl. UPC HD csatorna - RTL, vagy TV2 HD), amelyeknél bekapcsolt motion plus-szal olyan, mintha gyorsított felvételt néznék. Elmosódást érdekes módon nem látok egyik beállítás mellett sem.És a kérdés: ez az 50Hz miatt van? Tehát mondjuk egy ju7000-rel már nem lenne ilyen probléma, ott kikapcsolt motion plus mellett se szaggatna a kép? Van valami ajánlott beállítás ezekre a képjavító funkciókra?
(Egyébként ez komoly, hogy 2016-ban egy középkategóriás TV-nél a nézett műsornak megfelelően állítanom kellene a kép paramétereit?)
Köszi!
-
akyyy
senior tag
válasz Kicsirics77 #95319 üzenetére
megoldom telekocsival, még olcsóbban kijövök mintha végig buszoznám az egészet.
kiváncsi vagyok meddig lesz bent, ott meg majd megmondom hogy ki tudják-e szállítani, ha készAmugy simán megcsinálhatnák , hogy megmondom a tipusát, megrendelik a panelt, és itthon nálam kicserélknék mikor megjön. most megint nélkülözhetem a tvt minimum egy hétig
Panelcserekor, azt a foglalatot vagy mit is kicserélik ahova a CL kártyát teszem? Mióta új előfizetésem van kábeltv-re és van digitv, oitt azt mondták kontakt hibás lehet a tv, hivjam fel a szervizt, ügyfélszolgálat volt belőle, mert szerencsére ha nem mozgatom a tv-t, müködik de hátha most azt is kicserélik..
Mivel garanciás időn belül (2 év) kétszer baszódott el, a 3D-s része, ilyenkor mi van? 3 hét és lejár a gari, utánna súlyos pénzeket kéne majd fizetnem, vagy nem nézhetek többé 3D-s tartalmat, akkor az kafa lesz
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
de élőben engem nem győzött meg: még a saját demójával se volt éles a képe és a ju6800-zal összevetve
Ha a polcra odadobott tévék alapján döntöttél, akkor nagyon rosszul.
Az UHD csak UHD anyagokkal állejtős és/vagy monitorként használva, minden másban körberöhögi az FHD, ha a tv adások a lényeg. UHD-n a tv adások még az FHD ellenére is, konkrétan szar! Egy frankón beállított 6400-nak nagyon nincs párja, pedig jóval drágább tévém is van, de mint írtam, csak akkor van értelme, ha 4K anyaggal etetem, az meg nagyon nincs még, hacsak nem költök erre...Ergo, neked kellett volna ott a helyszínen kipróbálni a beállításokat...
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
Most akciós a Samsung UE48H6400AWXXH
Nem tudom, hogy ez-e a hivatalos Magyarországi típus, de annak kéne lennie. -
wong kok wah
senior tag
Az UHD csak UHD anyagokkal állejtős és/vagy monitorként használva, minden másban körberöhögi az FHD, ha a tv adások a lényeg. UHD-n a tv adások még az FHD ellenére is, konkrétan szar! Egy frankón beállított 6400-nak nagyon nincs párja
Azért erre nem vennék mérget...
6400 egy jól eltalált széria, a saját kategóriájában lehet szebb képe van mint az azonos kategóriájú UHD tvk-nek. De egy felsöbb kategóriájú UHD -vel már nem versenyezhet... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wong kok wah #95327 üzenetére
De egy felsöbb kategóriájú UHD -vel már nem versenyezhet...
A másfélmillás 7500-asom FHD-ben nem jobb a natív febontás miatt, ezt fel kellene fogni végre, SD-ben meg konkrétan trágya, UHD.ben viszont körberöhög mindent. Egyszerűen lemászik a képről az anyag, annyira brutális a képminőség ilyenkor, de UHD-ről van szó...
Tehát nem a kisujjamból szoptam...[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Nekem 32"D6500 volt ami elromlott 9.8kg volt a talppal együtt a súlya (az még üveg talp volt) szintén 10kg alatt. Az oktogon szervizben azt mondták vigyem be vagy kijönnek, de annak a díja 4K és kicserélik a mainboardot.
Mondtam jöjjenek ki mint én cipeljem be...kijöttek, kicserélték nem kértek 4K-t
Kijöttek 3 hónap múlva megint, kicserélték megint az alaplapot nem kértek semmit.
Kijöttek harmadszor is de akkor már vitték a tévét magukkal minden mást itt hagytak így van nekem régi faxa távkapcsolóm és 4db 3100-as 3D szemüvegem Tévét többé nem láttam csak a csereutalványt.nem CL hanem CI+ kártya ami az alaplapra van integrálva. tehát ha azt cserélik akkor a CI+ foglalatod is cserélve lesz.
Egyébként a CI+ is lehet alap helyzetbe hozni mint a tévét.
Ezeket kell távkapcsolón egymás után nyomni:
mute->2->4->7->Exit
aztán megvárni mit ír ki.
ha a Fail-t írja akkor problem van...alaplapcserés...Mivel garanciás időn belül (2 év) kétszer baszódott el, a 3D-s része, ilyenkor mi van?
semmi..amíg van alkatrészük hozzá és van garancia addig javítják.
kérheted ugyan a csereutalványt, de neked kell alátámasztani, hogy a hiba rendszeresen jelentkezik és nem akarod már, hogy állandóan szervizbe legyen emiatt.
Ez egy hosszú macera 1 hónapon át ami kitartást igényel. Persze ők is hozzák a szakértőt a saját szervizükből.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
iizi
csendes tag
válasz jambiyya #95330 üzenetére
Sziasztok,
Jambiyya: nem sértődök meg, érdekelnek a vélemények, azért is írtam ide. (A másik, hogy talán most még vissza tudom csinálni, ha...)
Mflex: az, hogy minek szebb a képe, szerintem szubjektív. Nekem a 6800-asnak jobban tetszett SD és FHD kontenttel is a boltban (egymás mellett a két tv), ezért is vettem meg. Az UHD egyébként nekem nem volt szempont önmagában. Az viszont, hogy legyen folyamatos a kép, igen!
-
PuMbA
titán
"Nekem a 6800-asnak jobban tetszett SD és FHD kontenttel is a boltban (egymás mellett a két tv)"
Ez simán elképzelhető, de tényleg csak akkor 100%-osan igaz az összehasonlítás, ha mindkét TV-nek ugyanaz volt a beállítása, illetve például a feketéjük mélységét a boltban nem lehet meghatározni a túl sok fény miatt Egyébként meg jó TV-zést a 6800-assal, használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
válasz Flashget #95331 üzenetére
sajnos ki futnék az időből, 3 hét van hátra, így járnék sajnos.
elvitettem telekocsival, pont volt fuvar, viszont eljöve kb fél óra múlva hivtak, hogy készen van
(legutobb volt vagy 2 hét )úgyhogy macerás volt "elhozni" de megoldottam (igaz várnom kell este 10-ig mire megjön a tv )
csak szar lesz, hogy ha megint elromlik akkor kb, lőttek annak hogy 3D-s, hisz drága mulatság lenne egy panelcsere ha fizetnem kéne érte -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mflex: az, hogy minek szebb a képe, szerintem szubjektív. Nekem a 6800-asnak jobban tetszett SD és FHD kontenttel is a boltban (egymás mellett a két tv), ezért is vettem meg.
Értem én, hogy Te ott jobbnak láttad, de a lényeg, hogy nem te állítottad be, hanem valaki más, aki kirakta a polcra, lehet még az alapokkal sem törődött. Tehát ennek, akkor lenne értelme, ha mind a kettőnek elkérted volna a távját és vitt anyaggal teszteled.
Mint írtam az UHD csak 4K-ban, de ott aztán xarrá aláz bármilyen FHD-t, viszont tévéadásoknál ez a visszájára sül a natív felbontás miatt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wong kok wah #95336 üzenetére
Amúgy nekem is van 7500 -am én sem az ujjamból....
Akkor meg miről beszélsz egyáltalán?
Kár volt még megjegyezned is, mert akkor Te nagyon jól tudod, hogy miről írtam, az FHD és főleg az SD adások ezen a tévén hányadék minőségben jelennek meg a natív miatt!
Ezt a tévét muszáj etetni UHD-val, ami elég kevés még mindig, de már így is rengeteget költöttem erre, különben szembeköp, ha ezt más UHD tulaj nem látja, akkor vagy védi a termékét, ami itt a PH-en 90% feletti, vagy egyszerűen vak és felesleges volt ilyen tévét vásárolni...ezek a sorok nem neked szóltak...Amikor az UHD tévé adások végre elterjednek, tehát napi szinten abban fognak megjelenni, akkora már a "20K" tévéket dobálják ki.
[ Szerkesztve ]
-
iizi
csendes tag
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, a nappaliba szeretnénk egyúj tv-t. Kb 2,5-3 méterről néznénk.
Fő cél hálózatról film és sorozat nézés és néha sd adások nézése. Játék nem lesz rajta.
A keret 300-350 ezer forint és 49" méretben gondolkodom.
Amiket eddig kinéztem?
Samsung ue48ju7000 299.000 Ft
Samsung ue48js8500 359.900 Ft Itt kicsit félek a hajlított kijelzőtől, mert nappali révén nem mindig néznénk szemből.
Lg 49uf851V 269.900 Ft
Ti melyiket ajánlanátok és miért, vagy van ebben az árban és méretben más jobb választás?
Ha nem muszáj nem töltöm ki a 350 ezres keretet.
Segítségeteket előre is köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
-
Flashget
félisten
nem futsz ki semmiből, ha a hibát a gari idő lejárta előtt jelzed személyesen vagy telefonon nekik, ugyanis ezekről marad nyom. (papír vagy hangfelvétel)
amíg van garanciád annyiszor jelented a hibát ahányszor jelentkezik. ha 1 nappal a lejárta előtt jelzed akkor is kötelesek megjavítani vagy csereutalványt adni.Realme GT Master Edition
-
akyyy
senior tag
válasz Flashget #95343 üzenetére
oké, most megjavítják, rendben van (az a baj, most a samsungnak nem szóltam hogy szar, egyből vittem oda ahova eleve küldtek volna miskolcra), szerintem nem nagyon lesz baja már hó végéig, utánna meg le fog járni a gari).
Meg is lett elvileg javitva, megint panel csere ( elvileg tápegység volt a ludas ).
-
amperallat
csendes tag
Sziasztok!
A következő szempontok alapján keresnék tv-t max. 250.000 Ft-ig:
- 50"-55"
- FHD felbontás
- optikai kimenet hangnak
- elsősorban filmekhez, sorozatokhoz (mkv lejátszás a tv-ről)
- 3DEzt néztem ki:
Samsung UE55H6400AWXXH 3D SMART LEDValakinek van tapasztalata erről a típusról?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
jambiyya
őstag
válasz amperallat #95345 üzenetére
Elégedett tulaj vagyok. Nem tökéletes készülék, de a képe jó, és árban is elfogadható. Nem bántam meg.
-
Mikeee89
senior tag
Nekem 40esben van csak jókat tudok mondani róla. Érdemes beruháznod rá, sokunknak van h6400 a fórumon és nem sok panasz van rá. A 4k-ra még megéri várni, jobb választás egy kiforrott full HD tv.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Á, erről a teljesen ismeretlen típusról nem rendelkezünk infóval. Mi is a pontos neve, hatezer-négyszáz?
Végre kezd már el használni a keresőt Gondolom ha már betévedtél az oldalra és a topikba, akkor tudod hogy működnek a dolgok. Keres, olvas, aztán kérdez!A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
törölt tag
válasz wong kok wah #95342 üzenetére
Hát, pedig igazad van, egy jó UHD tévén semmi gond a HD adással, sőt...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wong kok wah #95342 üzenetére
Biztos csak én vagyok ennyire szőrszálhasogató, de a 65-ös 8500-as tévémen is ugyanez volt a helyzet, pedig a Upckábel FHD adásai elég jó minőségűek, ha nem a legjobb. Persze felesleges ennyit rugózni rajta, tehát részemről is ennyi, mert ez is szubjektív, mármint a minőség kinek mi a jó. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest