- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
válasz orkaman #9295 üzenetére
Ha megnézed a kártya infót, ott láthatod az időszakot amíg aktív a kártya. Ezt írják bele.
Nem próbáltál ilyenkor a TV-n végigfuttatsz egy új keresést?
Nem vagyok ezen a téren szakember. Itt egy cikk a földhurokról [link] Néha előfordul, hogy a különböző készülékek
Az elosztó mindig gyengíti a jelet. A digitális vétel nem annyira érzékeny rá, mint az analóg. Ha van jel és a tv tudja azokat fogni akkor a képminőség nem romlik, mint az analóg esetén ahol fontos a jelerősség. Digitálisnál ha van értelmezhető jel van jó kép is.
A DVD felvevők magnók, Boxox általában kissé erősítik a jelet, vagy ha nem akkor is átmegy egy elektronikán a jel. Ezért van , hogy ha áramtalanítva van a készülék, akkor az átmenő analóg jel nagyon gyenge. Nem hinném, hogy a digitális jelen bármit is rontana, ha a DVD felvevőn keresztülmegy az antennajel.
A digitális adás egyik lényege, hogy kevesebb helyet foglal el. Így egy megadott frekvencián mint írtad 4 adó jön. Ezeket csak együtt lehet beprogramozni.
Lementés hibára nincs tippen, nekem megy a C650-en
-
ORCA58
addikt
válasz copperhead #9296 üzenetére
Ha Full HD-s azaz 1980 x 1080 as felbontás, és a beépített médialejátszóval játszod le jónak kell lennie. Ha kívülről kapja a jelet, akkor a képernyőhöz igazít méretet kell választani.Sem nagyítani sem kicsinyíteni nem szabad a képet. Ehhez HDMI kábel vagy komponens bemenet szükséges.
Bizony csak a HDMI vagy USB ad át digitális jelet, az összes többi analóg. Így a szolgáltatók helyesen csak a vevő készülékig digitálisan továbbított jelről beszélhetne.
A vételi oldalon az esetek nagy többségében SD box van SCART analóg csatlakozóval. A legtöbb felhasználónak még csak analóg tv-je van. Nekik találták ki ezeket a boxokat, ami számukra megfelel, hiszen jól járhatnak, mert a sok zavar (csík berregés vibrálás) eltűnhet, ha jó a box és az adás.BBéci
Igaz nem gondoltam az IPTV-re. Nem nagyon találkozom vele, habár anno erősen rá akartak beszélni.[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeket, hogy hogyan kell beállítani, illetve befogni a Mindig TV ingyenes adását? A TV LE40C650. Ha rákeresek, hogy a légi antennajeleket vegye, akkor gyakorlatilag ugyanazokat az analóg csatornákat hozza elő, ami kábelen megy a TV-be. Vagy esetleg kell még hozzá valami? Vagy valamit be kell állítani hozzá?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Segíts magadon, Isten is megsegít!
-
ORCA58
addikt
válasz Mathias-2120 #9304 üzenetére
Kérdés milyen messze laksz az adótól, és van-e rálátásod rá.
Ha közel vagy elég egy szobaantenna, ha távol akkor tetőantenna kell.
A legegyszerűbb módja, kihúzod a kábeltv antennáját, és bedugod a "légi" antennát, vagy veszel egy átkapcsolható közösítőt. -
atymen
csendes tag
egy kerdes..HDMI kabellel oszekotottem lap top-t es a tv-t..a kep szepen atmegy,minden ok..de a hang sajnos nem..tudna e vki segiteni..a tv-n vagy esetleg a lap top-on kell e vmit allitani..mindket gepen a HDMI bemenetet hasznalom..elore kossz a valaszt es a segitseget..
-
nightshadow
veterán
Samsung UE-46D7000 teszt: [link]
-
bogarfull27
tag
válasz randras83 #9257 üzenetére
Hali!
Az a kérdésem hogy van egy 37c650-em!
Ma kaptam egy új PVR boxot!
A régi scart-al volt a tvre dugva és ha bekapcsoltam autómatice átállt arra a jelre!
Ez HDMI-vel van csatlakoztatva és ha bekapcsolom akkor manuálisan kell rá átváltani! EZ MIÉRT NEM MEGY AUTÓMATICE?
Köszi!Mindenkinek joga van a véleményemhez!!!
-
ORCA58
addikt
válasz Mathias-2120 #9306 üzenetére
Kell egy antenna, és pl. ez: [link]
-
ORCA58
addikt
válasz bogarfull27 #9309 üzenetére
A scart átad egy 12v-os kapcsolófeszültséget a tv-nek , ha bekapcsolod a DVD-t, Boxot. stb., és az kapcsolja át a tv-t.
A HDMI nem ad 12 voltot, legalábbis nem tudok róla. Ez nálam is így működik, nem halok bele átállítom kézzel. -
törölt tag
Sziasztok! Megválnék 1 hetes 32C650-emtől (Edigital-nál vettem) Részletek a hardverapro-n. Üdv mindenkinek
-
gyugyo79
addikt
válasz daniel2121 #9314 üzenetére
A UPC kábelon nagra kódolást használ és a kártya össze van párosítva a boxal.Még csak másik UPC-s boxban sem lehet használni. A T home kábelon nem párosítja a kártyát a boxhoz DE a satos boxok náluk is párosítva vannak a kártyával hiába használ conax kódolást ott is mint kábelon.A diginél meg csak az HBO-k vannak kódolva szintén nagra és azokat csak a saját boxukal lehet nézni minden mást kódolatlanul adnak és csak frekvencia szűrésel veszik le a + csomagokat a központi szekrényben.
Az lenne, a korrekt ha úgy lenne mint külföldön sok helyen, hogy oké hogy a vissza élések miatt párosítják a kártyákat de kint ezt megteszik ci+ modulokhoz és mindenki abban a saját normális eszközében használja amiben csak szeretné.A felhasználók nagy töbségének tényleg elég lenne a tv teljesen feleslegesen zúg még ott az amúgy elég rendesen lebutított szolgáltatótól rákényszeritett box. -
daniel2121
senior tag
-
copperhead
aktív tag
válasz #74266624 #9312 üzenetére
Mi a gond a TV-vel? 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Ez nagyon korrekt, mert van aki csak kiszállítás esetén vállalja:
"Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a partner pontjainkban történő személyes átvétel esetén is gyakorolhatja 8 napos elállási jogát. "
Itt érdemes szolgáltatót keresni, lehet, hogy olyan van, amiről nem is tudtok.[ Szerkesztve ]
-
makaay2
tag
Sziasztok!
Ma hozták a Samsung 40650-es tv-t. SQ2 panellal . A beállításokkal most barátkozom. Az első kérdésem az lenne, hogy a motion plust ki kell kapcsolni? És, hogy a beállításoknál a 10.p fehéregyensúgy miért nem aktív? ki van kapcsolva és nem tudom bekapcsolni! Kösz!
-
82Splinter
csendes tag
Mit kell tennem hogy a készülékem lejátsza az 1080p-s mkv formátumokat? 2010.12. havi a driver a media lejátszónak...
-
82Splinter
csendes tag
ja és egy LE532c30 -ről van szó
-
BBéci
legenda
válasz daniel2121 #9314 üzenetére
Nem merem tutira mondani, hogy a benne lévő DVB-C használható nálunk, csak tippelem, hogy igen. Viszont UPC esetén semelyik tévé nem működik box nélkül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Valamit azért ad a HDMI, mert Pioneer merevlemezes DVD-felvevőm nem csak bemenetet vált, hanem akár készenlétből is bekapcsolja a HDMI-n hozzákötött tévét.
Működik az Anynet+.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sunny0402
csendes tag
Sziasztok!
le-40c530 -at néztem ki magamnak, mert nagyon jó árban van és a 32"-os kistesójának elvileg 14-es az input lag-ja. És ezt szeretném akkor pontosan megtudni, hogy a 40"-os is ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezik? Nekem főleg játékra kell -Xbox 360- szóval arra úgy tudom tökéletes az 50Hz, oké PC-re is lenne kötve ezzel együtt, mert ugye 2HDMI port van benne.
A mostani TV-m 60hz-s, nem bántja az ember szemét az 50, vagy hozzászoksz egy óra alatt?
Biztos hülye kérdések, de több órát bújtam a fórumokat és nem sok választ találtam ezekre.
Valaki szánjon meg egy válasszal itt, vagy privátban.
Köszönöm
-
törölt tag
válasz copperhead #9317 üzenetére
Szia! A tv teljesen hibátlanul működik. Évekig Panasonicot használtam, nagyon megszoktam annak a menüjét és itt olyan sokféle, sokrétű beállítás van a menüben, hogy inkább eladom és veszek egy alap, de full hd-s Pana-t.
-
randras83
csendes tag
Sziasztok
Megosztanék egy kis tapasztalatot.
LE37C650 PVR.
2011/01/06_003006 Firm.Aktiváltam a korábban leírt módon a PVR-t. Rádugtam egy 320GB-os Samu G2 portable vinyót, ami ketté van osztva, az elsődleges partíciót hagytam, hogy leformázza a TV, most oda rögzíti a cuccokat.
A filmeket egy 1.5 TB Samu story station-ről nézem.Egyszóval besza*ás ez a TV
Mindenből csak Samsung kivéve telefon/LIVE:MADJESUS83/
-
makaay2
tag
Sziasztok!
Van egy 40"-os 650-es tv.
Letöltöttem a samsung honlapjáról az új firewire frissítést. Egy exe. fájl jött le. Rátettem egy pendrivra, de ha bedugoma tv-be azt írja ki, hogy nincs frissíthető adat az adathordzón. Pedig egy 2010-es van a tv-n? Mit kell csinálni?2) Bedugtam a diginetes hálókábelt a tv-be, de nem ismeri fel a hálózatot, pedig automata üzemen van. Mi lehet a baj?
Köszönöm előre is!! -
gyugyo79
addikt
válasz makaay2 #9331 üzenetére
1. Ne frissítsd hacsak késöbb nem érdekel a pvr stb + funkció (Amúgy se raktak semmi hasznosat a 2010-es 3005 firmhez képest az újakba csak letiltottak egy két funkció használhatóságát amit a szervíz menün- hotel modon keresztül be lehetett kapcsolni). Egyébként a pendrivera másolás előtt indítsd el a gépen az exe-t és a pendrivera csomagoltasd ki a fimwaret.
2. Router, sz.gép után dugtad ? Mert tudtommal a diginél pppoe protokol ismerete fn. és jelszó kell a kapcsolódáshoz amit a tv nem tud. -
törölt tag
Sziasztok! Megválnék 1 hetes 32C650-emtől (Edigital-nál vettem) Részletek a hardverapro-n. Üdv mindenkinek
-
BBéci
legenda
válasz Sunny0402 #9328 üzenetére
A CRT tévék hertzeit ne hasonlítsd a mostaniakhoz! Az 50-es LCD sem vibrál, viszont csak 300 soros mozgóképfelbontásra képes, amit a 100 Hz megdupláz.
-
vlevi
nagyúr
válasz Sunny0402 #9328 üzenetére
Ahogy Béci is mondja, itt a képfrissítés nem úgy értelemezendő, mint a CRT tévén. Ott valóban villog a kép. Azért, mert ott egy pillanatra kap csak "megvilágítást" 1-1 képpont, addíg, amíg az elektronsugár a képnek azon a részén jár. Itt viszont az 50Hz-es képfrissítés (vagy lehet az akár 24Hz is) esetén azt jelenti, hogy az az adott pixel 20milisecundum ideig ott van a képernyőn, változatlan formában. Csak majd a következő képfrissítéskor vált át más színűre, ha szükséges.
A 100Hz más miatt kell.Egyébként input lag. Attól függ mihez képest? Biztos van kisebb laggal rendelkező tévé is, de a 40C650 tévém input lagja kb 5századdal kevesebb, mint a 22"-os Samu monitoromé.
-
copperhead
aktív tag
válasz #74266624 #9329 üzenetére
Szia! Én is elálltam a 32C650 vásárlásától. Próbáltam bemagyarázni magamnak, hogy jó ez az AUO panel, de nem sikerült. Annyira torzít, ha nem pont szemből nézem, hogy nem tudtam megszokni. Nekem Panasonic 37G10-m van, semmi torzulás oldalról, de komolyan mondom, hogy szemből van olyan jó a Samu, ha nem jobb. Egyébként nagyon inkorrekt dolognak tartom, a Samsung viselkedését. Kihoznak egy jó TV-t, elküldik tesztelni, majd beletesznek gyengébb képcsövet. Még a matricát is leveszik, hogy ne lessen egyből látni mi van benne. Kb. olyan ez, mint amikor a UPC digitálisként árulja az analóg adást.
Úgyhogy én megvárom, az új Samsungokat, hátha eleinte saját panelesek lesznek. Állítólag már szinte csak LED-esek lesznek, 550-s lesz a hagyományos LCD sorozat. Vagy veszek egy G20-t, mivel kifutó típus, remélhetőleg esik az ára.[ Szerkesztve ]
-
randras83
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy "hülye" kérdésem. Van valakinek arra ötlete, hogy a 720p mkv formátumú fájlokat miért nem akarja lejátszani a tv???? 1080p-vel nincs gond...
asszem rájöttem, nem támogatja az x.264-et??? bár ehhez nem értek....
[ Szerkesztve ]
/LIVE:MADJESUS83/
-
gyugyo79
addikt
Az smb mountot és a külső hálozatos hdd felcsatolását felvételre szüntették meg a 3005 után.Lehet frissítgetni mindig amikor kiadják az új firmwaret de bármikor benne van hogy ezt is kiveszik.Javítgatni meg ritkán szoktak olyat amivel Mo. -on jobb lesz mert a Svéd epg kezelés javítása pld nekünk nem sok pluszt ad.
-
alekinho
csendes tag
Sziasztok, jó reggelt!
Na bekellett regisztrálnom, mert már végignyaltam a hozzászólásokat, de nem találtam választ.Van egy SAMSUNG LE32C530 nevű színes televízió készülékem és nagyon elégedett vagyok vele, viszont volna kettő darab kérdésem.
1. Le lehet valahogy játszani vele a fullos m2ts filmeket valahogyan, hogy ne akadjon?
2. Rálehet valahogy venni, hogy felvegyen usb-n keresztül tv adást? Szoftverre gondolok illetve, ha van hol tudok ilyet beszerezni, mert keresgéltem, de nem találtam semmit. -
daniel2121
senior tag
Azt kérdezném hogy 32-es Samuk azok matt képernyősek vagy sem?
-
alekinho
csendes tag
válasz daniel2121 #9344 üzenetére
az enyém fényes, ha ablakkal szemben van olyan mint egy tükör
-
villamos
őstag
válasz daniel2121 #9346 üzenetére
Szerintem a különféle típusokba különféle paneleket pakolnak. A C450 -é pl. nem teljesen matt, de nem is fénylik mint valami tükör. Az a legegyszerűbb, ha valahol szemrevételezed a kérdéses modellt.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
makaay2
tag
Egyébként ez a LE40C650 egy kurvára jó tv. Még az SD adások minőségr is nagyon jó. A HD az meg nagyon tiszta. De ami egyszerűen hihetetlen az a blueray. Az valami hihetetlen. Én nem tudom, hogy a panel sokat számít-e, de ezzel az SQ2-es panellal tutti. Még tesóm is elismeri, pedig ő SONY mániás. De ez még szerinte is a legjobb samsung tv!!!
A 100 hz nekem nagyon bejön. Tényleg rengeteget számít!!!!
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz copperhead #9340 üzenetére
Nem állíthatom 100%-ba de szerintem más gyártó is tesz többféle panelt egy típusba. A múltkor egy LG-t láttam az üzletben. Azért akadt meg rajta a szemem, mert kissé oldalról ,gyakorlatilag élvezhetetlenül halvány volt a képe. Az összes TV sokkal jobb volt nála. Szmeből semmi gond nem volt vele. Az LG elméletileg IPS panelt használ aminek kimondottan jó a betekintési szöge.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest