- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Még egy kérdésem lenne a 48H6400-el kapcsolatosan: mennyire jellemző rá a DSE foci közben? Pár helyen azt olvastam, hogy egyáltalán nem, máshol viszont mindent dicsértek, de kihagsúlyozták, hogy sajnos igen csak jellemző a DSE focinál, így elég zavaró (különösen annak, aki plazmához szokott).
Mik a tapasztalatok e téren (pl. Digisport HD vagy Sport HD)? Lehet, hogy akik DSE-re panaszkodtak, csak nem tudták rendesen beállítani, de az is lehet, hogy igen, csak egyszerűen nem lehet mit kezdeni vele és valóban nagyon zavaró?
Szerk: még valami: kb. hány fokig lehet oldalról nézni, hogy ne legyen teljesen pocsék a kép, avagy hány fokból nézhető még normálisan?
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
sandró60
addikt
válasz gurabli #91452 üzenetére
Én kb 23fokban-érzem jól magam
Félre téve a tréfát a betekintési szögek. .Én középről nézem az asszony kb a közepétől számitva 15fokkal jobra,de ha jönnek vendégek akkor is csak a 3D-nél van egy kis probléma amikor kb 4-5 ember szeretne minnél jobban a közepéről nézni a "szuper"3D-t.Nem beszélve a(Sony hangrenszer) házimozi hatást is szerenék élvezni -
gurabli
őstag
válasz sandró60 #91455 üzenetére
Jól van na, elírtam, fok, szög, egykutya...
3D-nél tudom, hogy középen kell lenni, amennyire csak lehet. Ez nem is gond.
Normál esetben én szeretek az L-alakú kanapé oldalsó részén ledőlni és meccset nézni, ami azért van úgy 25, de lehet 30-as betekintési szög is (már nem merek fokot írni).
DSE focinál?
-
sandró60
addikt
Tiszta nosztalgia ez a 3D-film nézés.Annó 1958-ban láttam elöszőr Munkácsy televizión adást.Akkoriban nem voltunk annyira elidegenitve egymástól.Egy jobb focimecs komoly nézö közönséget vonzott nem csak a "Népstadionba"ha nem a szomszédokkal együtt tévén(fekete-fehér) nézett mérközések is
#gurabli-pedig leirtam gyakorlatilag semmi különbség nincs,ha csak nem valami extra-tehát a tévé "vonalában" néznéd
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
OK, köszönet. Ebből komoly próba lesz mielőtt megvenném. Csak az a gond, hogy nehéz lesz üzletben, mert eleve rengeteg beállítás van, azok közül ott úgysem tudom majd, hogy melyik milyen hatással van pl. a DSE-re. Viszek majd felvételt, szórakozom egy kicsit.
Aztán ott a betekintési szög is. Jó, tudom, unalmas vagyok, de hát nem könnyű választás ez (ahogy már többen is írtátok). Akit jobban érdekel a minőség, az elég komoly kihívások elé néz (ha nincs pénze pl. OLED-re).A betekintési szög miatt lehet, hogy jobban járok az IPS panellal, de akkor viszont túl sokat bukok a kontraszton és a feketén... Szívás, de nagyon.
mindjárt elegem lesz és marad a jól bevált Panasonic plazma.
-
sandró60
addikt
válasz gurabli #91462 üzenetére
Az üzletben gyakorlatilag nem fogod látni azokat a hibákat amitől"annyira félsz"Teljesen mások a fény viszonyok.Szóljál majd az eladónak,hogy kb fél-1órára sötétitsék be az üzletet. Elnézést,de ez nem vicc,mert csak igy tudnád meg állapitani a hibáit a leendő tévédnek,de ez se biztos,mert a kolléga is irta,ahány panel mind egyedi beállitású.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz sandró60 #91464 üzenetére
Tudom, pont ez a gond. Elég alaposan körbejártam a témát. Az üzletben szinte esélytelen lesz ezt megállapítani... Szinte fölösleges is tesztelgetni. Ezért unalmaskodom itt, mert ti használjátok a tv-t és van valós tapasztalat is.
Otthon majd megnézem, hogy mennyi a betekintési szög, ami kellene, lemérem a pontos távolságot is.
Ha a vásárlás mellett döntök, akkor bemondok egy jó árat, kb 170e, ha ennyiért ideadják, akkor szerintem jó vétel, ha nem, akkor marad a plazma.
-
gurabli
őstag
válasz sandró60 #91466 üzenetére
Történetesen igen De azért ott, mert beígérték a Panát, majd nem lett belőle semmi. Így vagy adnak kb. azon az áron valamit, vagy nem lesz vásárlás. A 0%-os hitel is már elfogadva, csak aláírásra vár... Mondjuk mehetne kp is, de ha van 0% THM, akkor nem adok kp-t.
Eleve majdnem minden jóval drágább náluk, mint máshol, szóval ezt is bevetem. Nem nehéz így, ha nem akarom mindenképpen megvenni."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
akyyy
senior tag
Állítólag amikor a "CI nyílásba belehelyezem a CAM modult",, az a modul amit a tvhez adtak kontakt hibás, legalább is ezt mondták a kábeltv szerelők mikor bekötötték a digitális adást. Bekapcsolom, bejön, öröm és boldottság, kikapcsolom, később megint be, és a fél csatornalista kódolt, és a Közös illesztő felület menüpont is szürke marad. ilyenkor kiveszem a kártyát (a modull benne marad persze), és visszahelyezev talán jó lesz, vagy nem.
Vagy másnál is volt ilyen?
Megnéztem, májusba jár le a 2 év garancia, szóval hátha még szerencsém van. Felőlm adhatnak egy csere ívelt 4K-s készüléket
-
elefontelefo
tag
Köszönöm szépen, jó ötlet ez a hangprojektor, pedig a MediaMarktban azt állították, hogy 100k alatt nem megoldható a probléma... látom, van 30-ért Samsung is, de a Blaupunkt-nak nagyobb a teljesítménye, azért jobb ugye? Mondjuk a Samsung jobban néz ki.
Még eszembe jutott, hogy a set-top-boxon hátha van jack kimenet, azt még megnézem, ha nincs, akkor veszek nekik egy ilyet, hadd örüljenek. -
addikt
válasz elefontelefo #91471 üzenetére
Nem tudom, hogy jobb-e, csak egy kéznél lévő példa volt éppen
-
Flashget
félisten
válasz Gedeon31 #91468 üzenetére
Egyelőre kettőnk közül csak Te osztasz.
Azért linkeltem be a régebbi hsz-d, hogy lásd kérdeztél és nem az volt a válasz, hogy haverod a gugli!
Normális esetben valaki válaszol és állít akkor alátámasztja egy hiteles linkkel nem gugli haverozik.
Én pedig teljesen másról írtam nem a 14 napos elállási jogról és annak kifizetéséről, ami már akkor létezett mikor a csereutalványt kaptam júniusban. Sőt annak idején téma volt itt a topicban is a változás.
Annak kifizetésére mondtam, hogy 30 napot mondtak, de 12 nap alatt küldték tehát még a 14 napon is belül voltak ha.... Erre nincs semmilyen törvényi módosítás a csereutalvány kifizetésére.
A 8 napot változtatták 14-re 2014-ben és annak kifizetését.Realme GT Master Edition
-
akyyy
senior tag
válasz Clever0 #91473 üzenetére
Most az lett, hogy holnap visszahivnak a Samsungtól, és távsegítséggel megnézzik, hogy van-e baja. De szvsz nincs, mert néha működik, néha meg nem.
Más: van rá mód, hogy PC-t tv-re kötve HDMI kábellal, 3D-be játszhassak a Tomb Raiderrel, 1080p-be? Mert ha így állítom be, akkor minimális lag van, de van akkora hogy úgy már játszhatatlan (filmeknél ez nem zavaró, max az elején mikor bojongok a BD lemez menüjébe). Ha 720p-n van, akkor nincs semmi lag, de hát az mégis csak 720.
-
veterán
válasz jozs6200ax #91460 üzenetére
Használsz usb hosszabbítót?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
blakey
titán
válasz gurabli #91477 üzenetére
J6200-ast?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz gurabli #91479 üzenetére
Biztos? Szerintem sokat kérnek érte.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Pancsermeste #91483 üzenetére
Én is ezek miatt írom, hogy annyit nem ér szerintem.
-
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a UE43J5500 tévém. Beüzemeltem.
Gondoltam megnézek egy filmet 2,5"-os Samsung HDD-ről, de az MKV-k és AVI-k 80%-a el sem indul váratlan hibára hivatkozva. Pendrivera átmásolva ezeket, elindulnak... Az előbb tallózott be egy mappát a HDD-ről és hallottam, hogy leállt menet közben a vinyó feje... Mintha kihúzták volna az áramot belőle. 2 USB van rajta, természetesen abba dugtam, ami felé ez volt írva: HDD 5V/1A.
Mi lehet a gond?"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
gurabli
őstag
Nem a 2016-os modellre gyúrok, hanem a kifutó 2015-re, Panasonic, Sony, Samsung vagy LG. Szerintem tavaszra lesz ilyen akció, de az idén olimpia, szóval legkésőbb akkor biztos.
Emígy hol érdemes elsősorban figyelni, MM, ED, Euronics?
-
Flashget
félisten
szerencsére a foci EB miatt hamarabb kell kiadniuk az idei szériát ellenben a tavalyi júniussal..
ilyen későn még egyik verzió sem debütált a hazai boltokban, mint a J széria....de talán nem is bukott ekkorát, hogy a gyártó elárassza karácsonykor a hazai boltokat előző évi szériásokkal.Realme GT Master Edition
-
-
dokee78
félisten
Tesóm vett ma egy 40J6300-at.
Miben jobb vagy rosszabb,mint a H6400?
Mert ilyet akart csak ott nem volt már.Azt hittem ezek már nem égnek be,de azt írja a használati útmutató,hogy beéghet.
-
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Ha az UE55H6400 USB forrásból (pendrive vagy HDD) filmet játszik le, akkor a film hangát minden esetben eredeti formában kiküldi a HDMI (ARC) csatlakozóra (azaz egy AV receiver érintetlenül megkapja az eredeti hangot) vagy konvertálgat ide-oda (amit pont el szeretnék kerülni)?
Hiába kerestem a leírásban erre utaló információkat nem találtam (vagy nagyon elkerülte figyelmemet).
-
jambiyya
őstag
válasz Fehérsólyom #91494 üzenetére
Nem az eredeti hangot küldi. Ha DD az eredeti hang, akkor egész pofás, a dtsneo (nekem) hallgathatatlan, minden más stereo. Szóval ha kell az eredeti hang, akkor az ARC nem lesz jó.
-
Clever0
senior tag
Félreértettelek. 3 dologról van szó.
- A tévéhez egy modulfogadót adnak. Ha ez kh-s, ezt is ki-be lehet tenni. Akár kölcsön is kérhetsz valakitől próbaképp, valószínűleg sok Samsung típushoz azonosat adnak.
- Ebbe kell helyezni a modult, amit a kábeltévések adtak. Ennek vannak érintkezői a modulfogadó és a kártya felé. A modult meg lehet mozgatni a tévé modulfogadójában.
- Van a kódkártya, amit a modulfogadóba lehet dugni. Ha lötyög, akkor lehet vastagítani.
A kábeltévések miért mondták, hogy a modulfogadó rossz? Ugyanannyi eséllyel lehet hibás az általuk adott modul is. -
torreador22
senior tag
Sziasztok! Jött valami frissítés a 6400 tv re érdemes frissíteni ? Köszi
torreador22 felhasználónak 369 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon!
-
sandró60
addikt
válasz torreador22 #91498 üzenetére
Viszont kérdezek.
Jól működik a tévéd?
Igen válasz esetén nem kell!Új funkciót soha nem fogsz kapni a frissitésekkel.Toldozást-foldozást azt igen -
apszi
őstag
válasz gurabli #91485 üzenetére
Ahogy mások is írták, én is hagynám a H6200-at, és Samuból nem is vennék 2015—ös modelt, személy szerint megvárnám a 2016-os szériát. Viszont így utólag azt kell mondjam, és bár nagyon sokáig én is filóztam rajta, nem vennék ips panellel szerelt tévét. Feltéve, hogy nem kizárólag nappali fényviszonyok mellett használnád. Esetleg nézz körül 2015-ös Pana fronton.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest