-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
-
Azurooandrew
tag
Valaki vett már 55-ös méretű J6200/6250-et hazai webshop-ból?
Amennyiben igen, mik a tapasztalatai? A képminősége a "jogelőd" F6xxx és H6xxx-hez hasonló? Mennyire észlelhető vertikális banding vagy DSE?
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz Azurooandrew #88902 üzenetére
Nekem volt 2 az elsőn nem lehetett észrevenni bandet 2. csere tvn már észre lehet venni atom sötét jeleneteknél de csak ha alulról felülről nézem, DSE az mind2nek a négy sarkában kicsit sötétül félcenti centi de amúgy azon kívül semmi.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
keccsa
aktív tag
válasz keccsa #88860 üzenetére
Frissítgetések...
Nullás firmware fel, legutolsó firmware pendrive-ról rátol, újraprogramoz (közben bőszen káromkodik), kipróbál, majd örül!
Úgy néz ki, a mutatvány helyrebillentette azt a néhány elferdült bitet!
Köszönöm a segítséget Batib fórumtársnak!
Mindenki magának hülye!
-
blakey
titán
válasz Sárpac #88904 üzenetére
Neked 32"-os volt/van, nem? Szóval az nem feltétlenül igaz az 55"-osra, sőt, egyáltalán nem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Feribacsi555
senior tag
válasz sityupityu #88885 üzenetére
Kb 2 másodperc alatt bekapcsol a tv, ha a funkció be van kapcsolva.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Vagy 32H6200 vagy 32J5500-lenne a készülék. Sajna nagy valószínű, hogy nem lesz meg a H-s már.
Ha fogok egy SATA laptop HDD-t (egy régebbi 80GB-os), és beteszem egy táp nélküli kis hordozható rackbe, akkor az fog menni?
Ad elég áramot?
Pl. a gépem első USB-jénél csak verte a fejét a HDD, mert nem volt elég neki.
Hátul viszont gond nélkül ment.Köszi.
Zoli -
BBéci
legenda
válasz s7evcsenko #88895 üzenetére
Anynet+ a funkció neve, ami valójában a HDMI CEC Samsungos változata, ott állítsd be, amit szeretnél. Ajánlott az ARC jelzésű HDMI aljzathoz csatlakoztatni az erősítőt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
yvsmad
őstag
válasz World-Soft #88908 üzenetére
2 USB bemenetre kösd rá Y-USB kábellel.
-
- = Zk = -
félisten
remek, a net..
dupla sry[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
megoldva, nem lényeges
aki admin jár erre, törölhetné a két nem ide illő posztomak
köszönöm, elnézéstbár a fentebbi kérdésemre még nem kaptam választ
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Redeckt
tag
válasz World-Soft #88908 üzenetére
Igen, ad! Nem lesz gond.
(Nem kell Y-kábel sem, mert mindkét TV-nek van HDD-k fogadására alkalmas 5V 1A USB portja. Az pedig bőven kielégíti majd az említett eszköz áramigényét.)
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
Flashget
félisten
válasz Heimdallr75 #88903 üzenetére
Mielőtt bármit kijelentesz, használd a keresőt hányan írtak be azután, hogy frissítettek és elcseszte a tévét. Májusban kezdtél ide írni éveket menj vissza az a szám simán kijön 50-50%-ra.
Végül is nem olyan rég volt, hogy egy fw elbaszta a tévéket csak a nagy felzúdulás hatására adtak ki egy azt javítót. Semmi új funkciót nem fog adni a tévéhez egy újabb fw, inkább elvesz vagy letílt (samygo) nem véletlen, hogy nem adnak ki changelogot mert az fw tartalma nem publikus. Ha kiadnák az emberek nem tennék fel ha látják miért adták ki. Nekem konkrétan ezt válaszolta a samsung. Továbbá az fw frissítés rizikós művelet így azt a samsung nem ajánlja ha tv-nek semmi baja és ezt szoktuk mi is mondani. Ha pedig valaki mégis frissít USB-n keresztűl tegye a honlapról letöltött fw-vel. De legyen tisztába vele visszarakni a korábbi jobb fw-t nem tudja legfeljebb samsung segítségét kérheti.
0-ás fw meg típusonként eltér és csak belsős embertől lehet hozzájutni nincs a neten letölthető verzióban, hogy azt használva lehet régebbit visszarakni.
D szériánál samygos hack erre volt jó meg sok minden másra.Realme GT Master Edition
-
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
A ue40h6203 tud DLNA-t? Több forrás szerint nem, kevesebb szerint igen. Fontos lenne.
40"-os fullHD-t keresek, Smart csak a Wifi miatt kell, és szempont a DLNA, mert laptopról küldenék filmet wifin, tv-re.
Ha nem tud, tudnátok mást ajánlani?
Köszi! -
FNZ
őstag
hali!
érdemes egy hangprojektort venni a tv mellé?
sajnos ami van otthon "házimozim", annak nincsen semmilyen hangbemenete, hogy összekössem vele a leendő tv-t -
jambiyya
őstag
Én ugyan ragaszkodok a házimozi rendszeremhez, de ha ha a design, helyhiány satöbbi miatt meg kéne szabadulnom tőle, akkor tuti nem idegenkednék tőle. Térhangzása ugyan nem lesz, de a hangminőségen biztosan sokat fog javítani.
És igen, hogy ha van hely és picivel több pénz, akkor inkább vennék egy használt av receivert, 5.1 szettet, vagy két hangfalat előre, amit később követhet a többi. -
Imi1981
veterán
Ma beállítottam a h6400-at az összefoglalóban leírt képbeállítások alapján.Hát őszinte leszek (ez az én véleményem) pocsék úgy a kép!Szintelen, fakó,sárgás ez nem természetes hanem inkább természetellenes.Sőt a film módot sehogy nrm tudom úgy beállítani ,hogy tetszen.Ezt a túlzásba vitt meleg képhatást(meleg 2re van állítva alapból a film mód)sosem értettem,ez már nagyon természetellenes,esetleg meleg 1 de szerintem a normál a jó.Legalábbis az én tévémnél!
Végűl a normál képmódnál állítottam be számomra frankón a képet minden forráshoz kismértékben különbözően.
Így nagyon szép a kép és kontrasztos.
A fekete lrhetne mélyebb,crt tévé után azért ezt észrevenni este de még nem zavaró,egy ips panelest modelt el sem tudnék viselni.
Amúgy nagyon szerencsésnek érzem magam mert tökéletesen homogén a fekete ,ilyet még nem is láttam :-) . -
Flashget
félisten
válasz Heimdallr75 #88916 üzenetére
az, hogy nálad nem ment egy dolog, de van rá csak már nem ingyért adják...
nem jelent meg h frissítéshez fórumban hiba jelzés
ezzel kapcsolatban ami az F szériát érintette lehet, hogy nem mert már rég másik fw-vel kivette ebből a szériából az ON TV szolgáltatást az F-nél most szüntette meg ezt (más nevén Műsorajánló) amit sikerült rossz fw-vel megoldaniuk.nem olyan régen H6400-al kapcsolatban meg tipikus példa arra amit írtam..[link]
Még1x lezárva ezt a dolgot.
Ha valakinek gondja van a tévével és nem segít a RF akkor frissítsen (USB-ről) ha van újabb fw. De ha valakinek nincs problémája a tévével, csak azért ne frissítse mert van újabb a honlapon és az biztosan jobb, mert nem tudja a korábbit visszarakni és nem fog új funkciókat kapni azt a Samsung megfizetteti a drágább készülékével.
1 dolog van csak ilyen a Hbbtv amit korábban már kitárgyaltunk, mint "új" funkció.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Egy biztos a tv hangszóróitól bármi jobb ami hangot ad ki.
Az is tiszta sor egy komplett 5.1-es hangrendszert nem fog tudni pótolni. Viszont panel lakásban azért az AC/DC koncert BD lemezről és ezen hallgatva mocskos jól szól 2 méterről.A lényeg túl sokat ne várj el tőle, de aki lenézi és utána hallgatja meg csalódni fog a soundbarral kapcsolatban.
Mielőtt vennél élőben hallgass meg ilyen eszközt a nagy légtér (MM) viszont megtévesztő lehet.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Imi1981 #88919 üzenetére
Ha megmérnéd kalibráló műszerrel az általad beállítottat és azt, amit természetellenesnek nevezel, 100 %-ig biztos, hogy utóbbi állna közelebb a szabványos, Rec.709 színtérhez.
Megszoktad a rosszat, azért nem tetszik. Ne sértődj meg a kérdésért: láttál már műszerrel kalibrált képmegjelenítőt?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Heimdallr75
őstag
válasz Flashget #88920 üzenetére
megint nem a kérdezőnek adot válaszra reagálsz, H széria, nem F nem D...
természetesen előfordulhat hiba, tény, jelezni kell javítják ennyi, nem kell ennyire tartani a frissítéstől.
Ismétlem nekem pl mflex pendrive esetéhez hasonló hibát jelzés után orvosolt a frissítés.
Az hogy x millió eladott készülékből x%-nál hiba lép fel, előfordul. Szervíz felhív javítják.
De ez az állandó ne frissíts dolog hibás elgondolás... hbbtv... nem támogatja ennyi (mindegy miért).
Mint tudjuk ha letíltod a frissítést akkor is frissít (néha), vegyem el a netet? ne vicceljünk már...الغريبة في هذا الكوكب
-
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Flashget #88921 üzenetére
Volt nálam ennek az elődje, szintén 199990 forintért adták, fél óráig kínlódtam vele, aztán visszatettem a dobozába és elő sem vettem többé. Mindezt azért, mert olyan pocsék volt a hangja, hogy nem tudtam elviselni még tesztelés idejére sem. Ezért nem készült róla bemutató cikk.
Erről beszéltem.(#88925) sityupityu
Sajnos ami az angol nyelvű Samsung honlapon soundbar, az a magyaron hangprojektor. Ennyit értenek hozzá és megtévesztik az embereket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szerintem ipari hulladék az összes. Ha ebben a kategóriában jót keresel, akkor olyan gyártó termékét válaszd, amelyik hangszórókra, hangdobozokra specializálódott. Például: JBL, Polk Audio és kivételként Yamaha, mert ők még motorkerékpárt, zongorát és egyebeket is gyártanak.
-
Imi1981
veterán
Nem sértődök meg .A szemem jó és tudom ,hogy az sem természetes amit én állítottam be de legalább élvezhető.A film mód számomra élvezhetetlen ennyi.És nem láttam kalibrált kijelzőt de az tuti nem így néz ki.Én nem akarok vitatkozni ezen!Nekem akkor a rossz tetszik azt kész ez van.Számomra az a jó és élvezhető.
A film mód akárhogy nézem nem természetes,én nem úgy látom a világot.Más! Néha időközömként beakadozik a film pc-ről és médialejátszóról is.Ez lehet a bóvli olcsó hdmi kábeltől(1250ft volt)?Most akarok venni hamma 4-5ezer ft-ért de addig ezek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Erre valaki?
Néha időközömként beakadozik a film pc-ről és médialejátszóról is.Ez lehet a bóvli olcsó hdmi kábeltől(1250ft volt)?Most akarok venni hamma 4-5ezer ft-ért de addig ezek lesznek. -
Imi1981
veterán
-
Flashget
félisten
válasz Heimdallr75 #88924 üzenetére
Én nem írtam azt, hogy vegye el a netet én se veszem el..a frissítésről volt szó.
Mint írtam Te május óta írsz ide a H6400-as meg 2014-es készülék a gondok ezzel is akkor voltak fw frissitgetések után.De ez az állandó ne frissíts dolog hibás elgondolás
Maga a Samsung nem ajánlja, ha nincs gond a tévével!!!
nem hibásabb mint amit Te képviselsz. Most írjam le mit kell keresőbe írni, hogy kiadja mennyien írtak be, hogy bajuk lett fw felrakása után, előtte meg nem volt?Az hogy x millió eladott készülékből x%-nál hiba lép fel, előfordul. Szervíz felhív javítják.
ja főleg szürkeimportos esetében a 2. évében.Mint tudjuk ha letíltod a frissítést akkor is frissít (néha),
erre is van megoldás be is raktam a linkjét..csak ahhóz szervizmenübe kell lépni.
Részemről lezárva mindenki azt és úgy tesz a tévéjével amit akar, de ne terjesszünk már fél információkat.
Ha meg elcseszi a tévéjét oldja meg ahogy tudja.Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
A laptopom kijelzője is kalibrált, ez magától értetődő. Még a Prohardver címlapján is látható a különbség a gyári állapothoz képest, pedig Dell Latitude full HD-val.
Biztosan nem jár moziba.(#88935) Flashget
Bejáratott demódarab volt, nem bontatlan új.(#88936) Imi1981
Fehéregyensúlyt állítani szemre, műszer nélkül?
12 éve tesztelek tévéket, de eszembe nem jutna nekiállni.[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
válasz Flashget #88937 üzenetére
"Mint írtam Te május óta írsz ide "
mi köze ennek a személyeskedésen kívül bármihez is...
"Maga a Samsung nem ajánlja, ha nincs gond a tévével!!!"
Nyilván ezért van alapból auto frissítésre állítva. Felejtsük már el a mo samsungot, gyakorlatilag közük nincs semmihez.
"ja főleg szürkeimportos esetében a 2. évében. "
még mindig egy új tv-ről beszélünk ahogy a kérdező jelezte.
Mindenki maga dönti el ahogy írod is, kivéve ha alapból félinfókat terjeszt valaki megrögzötten egy fórumon.
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
Vhiktor
veterán
válasz Imi1981 #88936 üzenetére
Tapasztalatom szerint a film mód műszeres kalibrálás nékül akkor add a legjobb képet, ha minden képjavító (dinamikus kontraszt, feketiszint, stb) ki van kapcsolva. A színtónust meleg1-re kell tenni, a színközt meg natívra.
Gamma: +1 vagy +2 tetszés szerint, illetve a fényerőt 46, 47re, a háttérvilágítást meg 17-re nappali fényviszonyok között.A dinamikus kontrasztot azért is érdemes kikapcsolni, mert ha egy sötét filmet nézel, pl Éhezők viadala a kiválasztot első részében van egy jelenet mikor éjszaka egy erdő felet repülnek, akkor dinamikus kontraszttal olyan sötét a kép, hogy lófaxt sem lehet látni, ugyanez igaz a normál mód bárminemű beállításaira, ezért kell a film módót alkalmazni.
Ha beállítod úgy ahogy én most leírtam szerintem több mint elégedett leszel vele.
A többi értéket meg nem kell buzerálni (főleg fehéregyensúly) csak ezeket állítsd át a gyári filmmód beállításaihoz képest.Ja és 55H6400-am van. Sokáig a normált használtam, de a sötét jeleneteknél rájöttem, hogy használhatatlan, majd áttértem a film módra az általam fent említett beállításokkal és megoldódott minden problémám.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Flashget
félisten
10 havi 0% hitelre lehet venni vasárnapig bármit az edigitalnal, köztük tévéket.
40H6400 15K/10 hónapon át.
Garancia: 1 év (A termék regisztrációja esetén: +1 év)Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Heimdallr75 #88942 üzenetére
Mint mindent úgy látszik ezt is szándékosan félre értelmezed.
Május óta írsz ide pár hónapja...én meg több év tapasztalatából indultam ki mi volt csak ebben a topicban.még mindig egy új tv-ről beszélünk ahogy a kérdező jelezte.
te meg általánosságban írsz én meg konkrétan, hogy magasról tesz rá a 2. évben az ilyen beszerzésű tévére a samsung és mivel te azt mondod nyugodtan frissítsen legfeljebb a samsung segít neki majd a 2. évben nyugodtan fordulhat hozzád?
Vagy teljes tudatlanságból ahogy teszed pár hónap elteltével és nem legalább 1 év távlatából. Volt elég bajuk a H6400-al korábban...
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
válasz Vhiktor #88943 üzenetére
17-re állított háttérvilágításhoz napszemüveg kell, mert kiégeti a retinámat. 12-nél többet még verőfényes napsütésben sem tartok indokoltnak, estére pedig 8-9.
-
R3nts
senior tag
válasz Imi1981 #88931 üzenetére
Ugyanígy voltam ezzel évekig,mint Te...komolyan! Ódzkodtam a "meleg"- színtér beállításától,film mód-tól....évekig néztem tévét a saját beállításaimmal,elvégre "ahogy nekem tetszik".... Aztán a kalibráltatás után (egy alacsony-közép kategóriájú TV-n,amit imádok a mai napig ) az állam leesett....Pozitív értelemben!! Nem mondom,hogy pár napig (!) nem volt szokatlan,de azóta "el nem cserélném" semmire sem ezeket a beállításokat... MPCHC+MadVR,és "mezei" SD/HD adásokhoz is lélegzetelállítóan gyönyörű.... ! Használd természetesen úgy,ahogy Neked tetszik...! Majd "megtérsz" később Te is !
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Vhiktor
veterán
Estére igen, de ha nappal nézem, és tükröződik oldalról a kijelző az ablakok miatt, akkor nálunk elkell a 17
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest