-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lenne itt egy "turmixált" kérdésem:
Azt tartják, hogy PC-ről történő játékra nem igazán használható egy LED TV-se a magas input lag miatt.
No most hogy van az, hogy akkor konzolos játékhoz meg igen?! Elvileg az input lag ugyan annyi, itt is-ott is...?Lehet, hogy itt valamit én nem értek, mert akkor valamit itt nem értek...
És ha az első állítás részben tévhit lenne, akkor egy H6200 vagy H6400 esetében mi a helyzet?
-
Flashget
félisten
válasz SunMount3r #81351 üzenetére
Az mindegy, hogy pc vagy konzolos játék. Bizonyos játékok esetében zavaróan magas az inputlag amitől játszhatatlan.
H szériáig az 5xxx volt a javasolt tv játékhoz..csak az meg filmezéshez volt gyenge.Realme GT Master Edition
-
Kryklyvyy
csendes tag
olvasgattam itt a hsz-eket, tehát a smarthub sima hd, tehát nem tudunk full hd vidit nézni yt-n ha jól értelmezem? valamint nem akarok faszságot kérdezni, de ha samsung link segítségével nézek filmet tv-n akkor ott megvan a full hd felbontás?
-
apszi
őstag
válasz rollandooo #81344 üzenetére
Jobb alul hangszóró ikonon jobb gomb, majd lejátszó eszközök, azon belül pedig válaszd a Samu tv-t alapértelmezettnek. Boccs, Win 7 alatt van ez 😃
(#81351) nlpK Probáld ki,nem biztos ,hogy zavarni fog.
[ Szerkesztve ]
-
SutPet
aktív tag
Köszi, oda lőttem be , egyenlőre nagyon elégedett vagyok vele, jobb rajta sokkal filmetnézni mint az előtte lévő őskövületen vagy a U2412M Dell monitoron.
A médialejátszóban lehet valahogy nagyobbakat léptetni? mkv-t játszottam le de csak szimplán a tekerést kínálta fel úgy viszont sokáig tartott mire ~1órához tekertem
God must love stupid people, he made so many of them.
-
bostone
addikt
Tudnátok ajánlani egy okos megoldást 40 col körül? (mit tud egy okos samsung?)
100000-150000Ft a lélektani határ.
Az esetek többségében mindigtv szolgáltatás futna rajta, néha pendrive-ról film vagy sorozat. -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung ue40es6100 tip. tv-m. Most szolgáltatót váltottam (Invitel) és a beltéri egység helyett egy kártyát adtak. A problémám, hogy a digitális műsor újságot nem akarja frissíteni. Amelyik adóra rámegyek ott behozza hogy éppen mi megy, de a többi adónál azt írja, hogy nincs információ. Van hogy néhány adónál behozza az éppen futó műsorokat magától, de ez az adók 10 százaléka, és csak random. Firmwire feissítettem.. Van erre valami megoldás?
Köszi
Üdv -
zack
nagyúr
Egyébként BF4 multiban nem érzékelek nagyobb input lagot, mint a kifejezetten alacsony input lagos DELL P2714H monitoromnál. Játékos módot bekapcsoltam, és nem éreztem hátrányban magam. Hosszabb teszt kell ide, több óra játékkal, de most kitekeredett helyzetben ültem, mivel csak próba volt.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Semmi extra. Fogsz egy pendrive-ot, vagy usb házban lévő HDD-t, rádugod.
Belépsz a menübe és ott kiválasztva megformázod, vagy rögtön rányomsz a REC gombra, akkor mindjárt felajánlja, hogy előtte megformázza, hogy tudjon felvételt készíteni rá. Majd teszteli. Ha kész, onnantól bármikor vehetsz fel rá.Vagy ütemezés szinten, vagy az infót megnyomod + enter, akkor is ott lesz a felvétel opció (én így szoktam), vagy azonnal. Ezután ki is kapcsolhatod a tv-t, annak a műsornak a végén leáll.
Viszont felvételnél muszáj azt a csatornát nézni, mivel nem két tuneres. Nekem egy BD E8300-ról megy a mindig tv, ebben van a CI kártya, A 8300-ban van alapból 1TB tárhely, Tehát ha éppen olyan van, hogy mást szeretnék nézni, akkor tv-vel vetetem fel. De az közel sem olyan képminőséget produkál, mint a lentebb írt módszer...szóval...
A BD, ami bemegy egy PIO SC-LX78-as dögbe, természetesen HDMI-vel és onnan a tv-be. ...Hát összehasonlíthatatlanul szebb a képe. A pioneer képfeljavító "trükkje" elképesztő. Ilyenkor (felvételnél) a PIP funkció nem elérhető.
Nagyjából ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék kis technikai segítséget valaki hozzáértőtől, vásároltam használtan egy Samsung UE48JU7000 típusú készüléket és szerettem volna firmware-t frissíteni, de "Nem sikerült frissíteni" hibaüzenetet kapok azonnal mikor rányomok a frissítésre. A készülék meg is találja ellenőrzéskor, hogy a 1211-es frissítés elérhető, de sem USB-re letöltve a Samsung weboldalról sem pedig netről nem végzi el csak azonnal hibát dob. A factory menüben megnézve a jelenlegi firmware a T-HKMDEUC-1000.4 és erről próbáltam frissíteni a 1211.9-re. lehet közvetlenül ez nem lehetséges és egy korábbi firmware-t kell előbb feltennem rá vagy más oka van? Tudom ellenőrizni valahol mi lehet a hiba?
Minden segítséget köszönök
-
törölt tag
válasz Flashget #81368 üzenetére
Mert ahogy fórumokban olvastam több fontos javítás kijött már rá az alap gyári firmware-hez képest, és a működése is problémás időnként, de a kérdés , hogy miért nem tudom Régebbi firmware elérhető hozzá valahol? A factory menüben van erre vonatkozóan bármilyen állítási lehetőség vagy hiba log?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #17067008 #81372 üzenetére
Így: "As noted earlier, the first UE48JU7000Ts we tested suffered with some quite striking motion blur issues. But this has been greatly improved by a new firmware update."
Firmware update-tel kapcsolatban természetesen a Samsungot kéne fölhívnod, ők megoldják a gondot, gondolom még garis a TV, hiszen vadi új széria A TV-t pedig szokásosan fent az oldal tetején a téma összefoglaló Általános beállítások szerint állítsd be a firmware frissítés után és nem lesz gondod
Más: Egyébként ez megint azt mutatja, hogy akinél a H6400 jobban mosódik az valójában firmware hiba és nem panel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Flashget #81374 üzenetére
Igen, ha hivatalos viszonteladótól vásárolt Samsung garis lenne, de mivel nem az így szóba sem állnak velem az új garancia politikájuknak megfelelően Szóval marad a fórumos segítségkérős hátha valaki szaki benne és tud segíteni, azért köszönöm
Igen, fat32 a pendrive és kicsomagoltam a zip-et amit meg is talál, csak mikor frissíteném akkor rögtön hibaüzenetet ad netről frissítve is megtalálja ugyanezt a firmware-t de az eredmény ugyanez....
Gondoltam esetleg megpróbálom régebbivel de azt sehol sem találok
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz st6969 #81226 üzenetére
No, végül addig görcsöltem, amíg sikerült összehozni.
Ha valakit érdekel:
Hangolás után olyan pendrive-ra exportáljuk a csatornalistát, amin nincs mentve korábbi csatornalista (valahogy nem írja felül normálisan?!). Másoljuk winchesterre és töröljük a pendrive-ról.
A csatornaszerkesztő programban a winchesterről nyissuk meg a file-t (pendriveról megnyitva, szerkesztve, majd felülírva NEM működik, egy hétvégét küzdöttem vele, mire rájöttem). A szerkesztést kezdjük teljesen tiszta lappal (ne egy korábbit módosítsunk), akkor is beszívat. És miután megszerkesztettük, mentsük el (más néven, mert az eredeti jó, ha megmarad), majd másoljuk pendrive-ra, és így olvastassuk be. Fontos: ha módosítani akarunk, akkor újra az egész onnan, hogy a merevlemezre elmentett változatot elkezdjük ismét szerkeszteni. Ha a tv-n lévővel próbálkozunk, akkor az újonnan berakott csatornák sorszámai maradnak az eredeti UPC által meghatározottak.
Több része hülyeségnek tűnhet, de nekem így működött ("Egyéb"-en hangolva ÉS "UPC"-n hangolva is). Itt megjegyezném, hogy sokan panaszkodnak, hogy a guide-ban a bal felső sarokban nem megy az aktuális csatorna... "Egyéb"-en hangolva ez is működik, viszont a hátrány, hogy az ékezetes karaktereket helyettesíti, elég hülyén jeleníti meg (műsor tartalom leíráskor is), ami engem jobban zavart. Használt program: ChanSort.
Ja, és keverhető az analóg csatorna a digitálissal, de csak TV-n (csatornaszerkesztővel nem), és csak ha kedvencekbe rakod.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz #94557696 #81378 üzenetére
mert a samsung nem engedi a régebbi fw-t viszarakni. De ez lenne a kisebbik baj a nagyobbik az, hogy a tartalmát sem adja ki, mert "nem publikus" így tiszta lutri az egész.
több ötletem nincs..mondanám, hogy hívd fel őket a 0680samsung számon ha Mo-n vetted a tévét 1 év kötelező garancia van rá, hátha nem csak regisztrált tévénél működik ez az opció....kérjél távjavítást amivel megoldják lehet a gondod.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
zack
nagyúr
Akkor ez a része odébb lesz még. Bár partíció eltolással tudnék rajta egy 150GB partíciót csinálni.
Köszi az infót.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Nadelwald
csendes tag
-
Stevenstyle
senior tag
válasz #17067008 #81375 üzenetére
Ha nem hivatalos viszonteladótól vetted, 1 év gari akkor is van rá. A távoli hozzáféréshez szolgáltatáshoz elvileg regisztrálva sem kell lennie a készüléknek. Nekem legutóbb amikor egy levélben kicsit kikeltem magamból, hogy kikapcsolt automata frissítés funkcióval hogy gondolta a Tv, hogy egymás után két firmware verziót is frissít magán, úgy hívtak vissza, majd néztek rá távolról, hogy egy sorozatszámot, semmit nem kértek. Az már más kérdés, hogy végül mennyit ért az egész történet, mert kb annak az eredménye is nullához konvergált
-
Flashget
félisten
Tévés marketingkábítás és a kegyetlen valóság
400 Hz, 800 Hz, 2000 Hz, 1 000 000 Hz
Realme GT Master Edition
-
jeriko2
tag
Sziasztok! Egy hete vagyok boldog tulajdonosa egy Samsung smart TV-nek, a mai napon viszont a "smart" (kagylóformájú) távirányító "fénypontja" (a kurzor) eltűnt. A többi gomb (csatornaváltás, hangerő) működik, de az egér funkció nem.
Nem tudom, valaki a családból kikapcsolt-e valamit, vagy esetleg valami hiba történt?
Köszi a segítséget! -
patow
senior tag
Sziasztok. egy H6400- em van és egy olyan problémám hogy egy házimozira van rákötve optikán keresztül és hogyha a valamilyen videót lejátszás közben pillanat ájra nyomok, vagy újra elindítom a lejátszást, vagy bele pörgetek a lejátszásba egy fura csattanó hangot ad a házimozi hangszórója ha magasabb hangerőre van állítva.Valaki tapasztalt már ilyet? ,vajon mi lehet a gond,a szervizel is beszéltem de még ők sem halottak ilyet pedig nagyon zavaró videózás közben és attól félek hogy ártani fog a hangszóróknak vagy a házimozi végfokának.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Úgy tűnik szervizbe kell adnom a Samsung TV-m UE40F6100 TV-ről van szó, optikai hangkimenetét használva akadozik össze vissza a hang a házimozi erősítőn. Próbáltam annak mindkét bemenetét, a hiba megvan. Ha viszont nem a TV-t csatlakoztatom az erősítőre, hanem mondjuk egy xboxot, akkor nem akad a hang. Ezzel azthiszem a kábel és a bemenet is letesztelve. Így csak a TV maradt. Meg van egy idegesítő szoftver hibája, majd itt is rákérdezek a szerviznél.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest