Új hozzászólás Aktív témák

  • Memme

    csendes tag

    Sziasztok!

    C650 készülékhez való csatlakozásokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni az alábbiakról:

    1. Egy Samsung MM-C430D mikro-hifit/DVD lejátszót csatlakoztattam a TV-hez. Ha azt szeretném, hogy a hifi hangszóróján szóljon a TV adás, milyen kábellel kell még összekötnöm, vagy van-e jelentősége, hogy melyik HDMI bemenetbe csatlakoztatok? Jelenleg a készülék HDMI-vel van csatlakoztatva a TV-hez, plusz a hifi audio kábele megy a PC/DVI Audio In csatlakozójába. Így ha a TV-t átállítom a külső hangszóróra nem szól semmi! A filmeknél, és egyéb funkciónál nincs probléma.

    2. T-Home-os set top box-ot ha HDMI kábellel csatlakoztatok a TV-hez, számos adó kizárólag 4:3-as méretben jelenik meg, hiába állítok a képernyőméreten. A set top box menüjében a képarány beállítását 1080i HD-re állítottam, de ilyenkor is ugyanez a helyzet. SCART csatlakozóval nincs ez a probléma, ott az éppen megadott képernyőméret szerint jeleníti meg az egyes adókat. A box menüjében nem találtam egyéb erre vonatkozó beállítási lehetőséget.
    Mi lehet a baj, mit javasoltok? Mivel szemmel láthatólag jobb a képminőség HDMI-s csatlakozással, jobb lenne, ha ki tudnám cserélni a SCART-ot!

    3. A notebookomon kizárólag VGA monitor kimenet van. Van egy VGA=DVI átalakítóm. Ha ennek a segítségével DVI-HDMI kábellel csatlakoztatom a gépet a TV-hez az ugyanúgy monitorként funkcionál, csak jobb a minősége? Azért kérdezem, mivel a VGA monitorkábel nem fér be a TV hátuljába a fal miatt, ugyanakkor a HDMI csatlakozót oldalra tudom tenni alkalomadtán, hogy monitorként használjam a TV-t.

    Fontosak lennének a fentiek, így előre is nagyon szépen köszönök minden segítséget!

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák