Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    válasz Vhiktor #155689 üzenetére

    Értem ;) vagyis ha még mindig a 8bits + frc az elterjedtebb és 10 bit már szinte csak felső kategóriában érhető el, akkor úgy gondolom, hogy még sok-sok évig nem fog megmutatkozni a DV-ben rejlő valódi képesség. Igaz az évek alatt gondolom a HDR is tovább fog fejlődni.

    "viszont a hdr10nel mindenképpen jobb a dinamikus metaadat miatt."
    Én valóban nem tapasztalok semmi érdemi különbséget (persze már nem is tudom egymás mellett összehasonlítani) + egymás melletti összehasonlítás esetén Netflixen csak HDR-el összehasonlítva (Netflixen nekem még nem tűnt fel talán HDR10 sem, nemhogy HDR10+, ellenben a disney-vel vagy prime-al szemben) itt sem tapasztaltak különbséget [kép] . Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyers adat / műszeres mérés alapján biztos jobb, mint a HDR10, de kérdés, hogy ebből valójában mit lát az emberi szem.

    A lényeg, hogy szerintem túl van hype-olva és ezek szerint nem is alaptalanul gondoltam. Ezzel csak egy baj van/lehet. Ha a leendő vásárló ezen a hype-on van terelgetve, akkor indokolatlanul és akár megtévesztően ki eshet xy termék a listájából.

Új hozzászólás Aktív témák