-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
válasz sityupityu #102599 üzenetére
Annyi kiegészités, hogy a K sorozathoz adott TM1640 távszabinak bővített infra funkciói vannak. Sok más gombja is működik régebbi pl. nem smart tv-vel is. Az okos részét nem tudom, még nem láttam működés közben.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Syz
senior tag
A D6570 megmaradt srácok Kicsit át kellett pakolni a nappaliban a dolgokat hogy elférjen és meg kellett győzni a szülőket hogy kell nekik a HD és a 3D élmény és úgy belementek.Jövő héten intézek nekik egy HD dekódert a Digitől mert most egy sima,buta SD van ott és csak AV-n tudtam neki jelet adni 5 év után először láttam azon a tévén tévéadást
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Alex0514
újonc
Sziasztok!
Biztos már sokszor tették fel ezt a kérdést, de a KS7000 és KS8000 között nagy a különbség? Mert a 60KS7000 499.0000 ft az 55KS8000 meg 570.000 ft megéri a 8000-es ezt az árkülönbséget? A tv inkább játékra lenne használva meg néha film nézésr, de nem 2 évre venném. Tanácsokat előre is köszönöm!
Üdv
-
dethroner
veterán
válasz Cobra652 #102603 üzenetére
A hozzászólásod lényege pont azt erősíti meg, hogy nem a 3D bukott, hanem a 3D-t készítő filmstúdiók voltak az okozói ennek. Az animációs filmek zsákszámra jöttek/jönnek 3D-ben, ami gyereknek lehet élmény, de a felnőttek ezen alkotások zömét önszántukból nem fogják megnézni, mert annyira gagyi, nézhetetlen. Persze kisszámú kivétel akad. Az élőszereplős filmek pedig sajnos valóban inkább 2D->3D konvertálással jöttek létre, amiben hozzáadott értéket nem képviselt a 3D. Ha a filmkészítők olyan alkotásoknál alkalmazták volna a valós 3D technológiát, aminél valóban lett volna értelme és nem minden szarra ráhúzzák konvertálással, még mindig várnánk az ilyen filmeket és igény lenne a tévégyártók felé is.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
PuMbA
titán
válasz dethroner #102600 üzenetére
Akkor azzal kiegészítem, hogy így nem érdekelt senkit. Kevés volt az igazi 3D film és az aktív technológia sem a legjobb (a mozikban lévő dupla projektoros, passzív szemüvegessel nincs probléma) Ha ezt a kettőt helyre tették volna, akkor nekem is bejönne a dolog, de ezekhez hihetetlen pénz kellett volna mind a filmkészítők, mind a felhasználók részéről. Ellenben a 4K-t kis pénzből is meg lehet oldani, ezért lett ez, ami most van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dethroner #102600 üzenetére
Pont ezt mondtam én is, az nem igaz, hogy megbukott, mert 2014-es H széria az alaptípusokon kívül mind 3D-s volt, ami nagyon népszerű volt. De utána ejtették a jó minőségű FHD szériát a 3D-vel, mert több bőrt lehet az UHD-ről lehúzni.(a filmipar is követi őket, de ez is csak következmény) A Samsung így irányítja az egész tévés piacot, és bejött neki, mert itt írják, hogy most 2 kézzel szórja pénzt: vagyis például most megvette a Harman cégcsoportot potom 8 mrd. dolcsiért.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz PuMbA #102606 üzenetére
Az aktív kontra passzív technológia nagyban egyén függő, van akinek a könnyebb szemüveg, elemnélküli működés fontos, ha nincs tökéletes sötéttség akkor vibrálás felfedezhető, és van akinek a szeme nem tökéletes és az érzékenyen reagált az aktívra. Tévéből passzívot nem próbáltam, de a cinema-s passzív 3D nem jött be annyira nekem, mint az aktív 3D-t használó mozi.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Batib
őstag
-
HagaNRG
őstag
Az emberek vélt és valós igénye az esetek nagy részében -fogyasztói termékek esetén főként- egyáltalán nem vág egybe.
Az elmúlt két évben én bármelyik TV-m hirdettem eladásra, mindig, mindenkinek az kellett, amit épp a TV-ben látott, nem pedig az, ami van
Tehát ha a régi plazmám hirdettem, akkor mindenki azt kérdezte, hogy ugye ez LED TV már...
- Ha LED-et hirdettem, akkor minden érdeklődőnek kellett bele SMART is
- Ha Smart LED_et adtam el, akkor az első kérdés az ugye ez már 3D-s volt...
- Ha a 3D-s Smart LED-et akartam eladni, akkor ez ugye hajlított és UHD 4K volt a kérdés.Higgyjétek el, komolyan mondom.
Ha esetleg pedig egy UHD-s TV_t akarok eladni, akkor esküszöm, ma reggel azzal hívott egy érdeklődő, hogy ez ugye OLED-es, mert az Auchanban ennyiért már OLED-et is látott. (10 perc után azért csak visszahívtam, mert nem hagyott nyugodni a dolog, elmagyaráztam neki, mi is az OLED és miért is nincs az Auchanban, meg sehol 200 ezerért. Azt mondta, hogy ő nem tudja, de ez biztos, hogy OLED-es volt és hajlított... Aztán kiderült, hogy szerinte az OLED= hajlított TV.Na, hát ennyit az emberek valós igényeiről, amit sok esetben annyira tud emlegetni mindenki. Nagyon- nagyon minimális százaléka teszi ki az itt fórumozó tényleg valódi igényekkel rendelkező, szakértőnek mondható vásárlóközönséget az összes TV vásárlónak. (én mondjuk be is hülyülnék, ha MM-ben, vagy ilyen helyen dolgoznék és naphosszat az emberek okoskodásai és amatőr balfék érveléseit kéne hallgatni műszaki cikkek terén. Néha csak fél füllel kapok el egy-egy eszmefuttatást és kabaré az egész...
-
dethroner
veterán
válasz Cobra652 #102615 üzenetére
Biztos nem vagy egyedül a véleményeddel, de én sem az enyémmel
Csak az a baj, hogy nem a vevő dönti el mit vesz, hanem a kínálat. Ha pedig nem gyártanak 3D megjelenítőt, akkor nincs választási lehetőség. Neked az UHD a legfontosabb, én meg ezt nem tartom semmire sem, amíg nincs hozzá megfelelő mennyiségű és minőségű tartalom.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Syz
senior tag
válasz HagaNRG #102616 üzenetére
Ezt tegnap nekem is volt szerencsém tapasztalni az Euronicsben,mármint hogy ott álldogálnak az emberek a tévék előtt és lövésük sincs a dolgokról.Ezzel nem is lenne gond alapvetően hiszen nem érthet mindenki mindenhez,de amikor alapfogalmak hiányoznak és a fullHD jelentésével sincs valaki tisztában akkor annak nehéz elmagyarázni hogy mi az az UHD és miért kerül annyiba.De van olyan idős kollégám aki azért vásárolt LG OLED tévét 500 ezerért mert azt mondta hogy most ez a menő..ennyi volt az érv,nulla technikai hozzáértéssel.Jó filmezést kívántam neki akkor és otthagytuk a 3,14csába
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
dethroner
veterán
válasz Cobra652 #102618 üzenetére
Mások az igények, de a kínálat miatt megcseszhetjük az igényeinket
Sokan szeretnek konzollal tévén játszani, a népesség másik fele pedig nem, és nekik (nekem sem) nem mérvadó az hogy ps4 ilyen felbontásra képes. Én a filmes tartalmakra volnék kíváncsi. Mennyi és milyen film elérhető 2160-as felbontásban?
A szokásos ajánlott nézési távolság kérdést már fel sem teszem. Vagy mégis? Ha jól láttam, akkor 49-es méretű tévéd van. Szóval ha nézed a tévét, 140 centinél mennyivel messzebbről teszed? Mert kb ez az a távolság, ahol még különbséget tudsz tenni az UHD javára, más esetben feleslegesen vettél ilyen felbontású tévét. Látod, ha nem a 3D betuszkolásával sz.pat le a gyártó és húz ki extra összeget a zsebedből, akkor megteszi az új hájppal, az UHD-valA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyobb projektbe fogtam bele, amihez először is szükségem lenne a segítségetekre.
Szeretnélek megkérni Titeket, hogy a következő kérdőívet a lehetőségeiteknek megfelelően válaszoljátok meg.
A TV nézési szokásokkal kapcsolatban tettem fel egy pár kérdést.
A segítségeteket előre is köszönöm!Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Cobra652 #102615 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy olyan sokba került a gyártóknak beletenni a tévébe a 3D-t.
Hogy mennyire van igény rá azt könnyen meglehet nézni úgy, hogy ha rámész egy letöltős oldalra. Ha megjelenik valami új film akkor a hozzászólásokban már megy is sírás, hogy mikor jön ki az adott film 3D-ben. Érdemes megnézni a 3D filmek letöltési adatait is. Ez a tény teljesen ellentmond annak, hogy megbukott volna a 3D.
(#102622) dethroner "Ha jól láttam, akkor 49-es méretű tévéd van. Szóval ha nézed a tévét, 140 centinél mennyivel messzebbről teszed? Mert kb ez az a távolság, ahol még különbséget tudsz tenni az UHD javára, más esetben feleslegesen vettél ilyen felbontású tévét."
Ez az amit sokan elfelejtenek figyelembe venni vagy csak nem akarnak.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
törölt tag
válasz HagaNRG #102616 üzenetére
Sokszor tényleg be is hülyülnek az MM-ben vagy máshol az eladók, máskor meg a tudatlanságuk miatt, netán szándékosan félrevezetik a jónépet.
dethroner Biztos hogy nem 140 cm-ről játszanak sokan, hanem inkább 2,5-3 méterről nyomatják legtöbben a 49-es UHD tévén a PS4 pro-t felskálázva. E cikk szerint pedig maximum 1 méter távolságról kellene nézni. Jó kis szemtorna lenne .
55"-nál 1,1 méter a sok-sok "valós" 4k tartalomhoz.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sityupityu #102625 üzenetére
Egyre kevesebb a letölthető 3D film és az érdeklődés is csökken, én ezt látom a legnagyobb virágboltban. De az egyáltalán nem mérvadó, mert a gyártóknak nincs belőle haszna.
Azt kell megnézni, hány darab BD-t adnak el a 3D változatokból.Az UHD tévék kizárólag azért kerültek piacra, hogy a gyártók valamivel élénkítsék a lanyhuló keresletet. 2-3 évente be kell dobni valami újdonságot (gumicsontot). Annyi értelme van, mint férfiakon a mellbimbónak.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
-
törölt tag
válasz Cobra652 #102629 üzenetére
Jó, rendben. Akkor itt egy másik cikk, ami nem tér ki az UHD-re, de szerinte az 55"-on a FHD-t ajánlott 2 méter 20 cm-ről nézni, de te az UHD képminőségét 3-4 méterről is meg tudod itélni. Ok , biztos jobban értesz hozzá mint a tévés cikkírók, meg neked sas szemed van...
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Cobra652 #102626 üzenetére
Az egyik korábbi hozzászólásodban 49-es méretben érdeklődtél, így azt gondoltam olyat vettél, bocs.,
Én 55-ös FHD-t nézek 2,5 méterről és ha néha rászánom magam hogy valami yt videót nézzek rajta, ami köztudottan 720p-ben jelenik meg a H szérián, hát nem nagyon látok már ilyen távolságból hiányosságot.
Ha hinni lehet a rtings kalkulátornak, 2 méterre már 70-es tévé kéne UHD-ból.
Azért gondolom hájpnak az UHD-t, mert a legtöbb tévé csatorna még ma sem érhető el csak SD felbontásban, a szolgáltatónak feláras a FHD amit saját zsebből nem fizetnek, a nézők nagy része pedig felháborodna, ha az előfizetésük azért növekedne, mert a szolgáltató fejleszti a hálózatát és a drágább minőséget venné a csatornától. Ugyan hallani jól működő felkonvertálásról, de az összes ilyen művelet lutri valamelyest, melyik forrás esetén melyik tévé hogy teszi a dolgát. FHD esetében van a legnagyobb esélye annak hogy ez a felkonvertálás jól működhet, de amíg az csatornák többsége a FHD tévéken is siralmasan kinéző SD minőségben érhető el, akkor lehet sejtésünk hogy ezek hogy jelennének meg UHD-n. Persze lehet azt is mondani, hogy az UHD tévék azért vannak, hogy az ember 2160-as felbontású mozit nézzen rajta és ne a fos tévé adásokat. Na de akkor vegyen az ember egy mozis és egy paraszt tévét is?Az elérhető tartalmakra vonatkozóan meg itt egy érdekes hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz Cobra652 #102626 üzenetére
Rakjon mar be olyan a nappalijarol kepet aki 1-2 meterrol nez 55-os tv-t. Biztos mindent lehet ra mondani,csak azt nem ,hogy szep es esztetikus!
Egy panellban is normailis berendezessel szerintem 3-4 meter a tv es az uloalkalmatossag kozotti hely!
Mondjuk el tudom kepzelni valaki egy zsufolt kisszobaban teszi ezt,ahol semmi se szamit csak legyen egy nagy tv.
Ez nem pont neked szolt hanem altalanossagban! -
BBéci
legenda
válasz Gsx-rr #102633 üzenetére
Éppen azért teljesen felesleges az UHD. 4 méterről még az 55 colos Full HD-n sem látni a 720 és a 1080p közti, sok apró részletként jelentkező különbséget.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dethroner
veterán
Panelban élek. A nappalinak használt helyiség több mint 6 méter hosszú, de szerencsére alig 3 méter széles. És így egy kihúzható falikarral, relaxos előrecsúszós kanapéval kombinálva picit kevesebb mint 2,5 méter a szemem és a képernyő közötti távolság 55-ös tévét nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Pokolika
tag
Valaki tud némi infót?
[lUE48H6650]
Köszönöm! -
veterán
-
nud
tag
Sziasztok!
UE40F6320AW-típusú 3d- s TV-vel rendelkezem.
Tartozik hozzá 2db SSG-5100GB-típusú 3ds-s szemüveg.
Számmora problémás a gomb elemek cserélgetése..
Létezik ehhez a típusú tv-hez beépített akkumlátoros verzió,amit lehetne tölteni pl hálózatról?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Pokolika
tag
válasz sityupityu #102639 üzenetére
Be be és potom pénzért.
-
veterán
-
nagyúr
Azt is vedd figyelembe, hogy pl. egy gurulós fotellel a berendezés átalakítása nélkül is lehet megfelelő távolságra kerülni akár UHD felbontáshoz is. Én is szoktam egy-egy filmnézés alkalmával jóval közelebb helyezkedni a tévéhez, mint ahol a jellemző nézési pozíciónk van. Persze az csak full HD, tehát nem kell belemászni, csak azt érzékeltetném, hogy aki akarja, meg tudja oldani a megfelelő nézési távot, ahol már lehet értelme az UHD-nak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gsx-rr #102645 üzenetére
(Ugyanez ment annak idején a HD Ready vs. full HD kérdéskörben is. )
"De akkor egy csaladi mozizas kilove?"
Attól függ, mekkora a család, és hány gurulós fotel fér el a helyiségben.
Nem lehet minden élethelyzetre tökéletes megoldást nyújtani, de attól még a részmegoldásoknak is lehet értelme. Szóval nekem pl. tök jó, hogy amikor nagy ritkán egyedül filmezek, előbbre helyezkedek a nagy ágyon egy babzsákfotellel.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Hali,
"A filmek természetesen gyönyörűek rajta,játékban is kipróbáltam és ami megy 4K-ban 60 Hz-en az valami élmény,de ha a natív 3840x2160 alatti felbontást szeretnék választani (mondjuk 1440p) akkor nem engedi hogy fentebb állítsam a Hz-et,29-Hz-re lelimitál."
ezt hogy? Tehát, ha pl Full HD-ban játszol egy játékot, a játék beállításai által, ami sima 60 fps lenne, akkor ez 30-ra van lockolva? Vagy itt most maga a Windows beállításáról beszélsz? Nekem ez nagyon fontos lenne, mert én is PC-hez játékra vennék majd KS7000-et.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest