- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwwolfman
tag
Üdv!
Xiaomi Roborock S7-hez merjem letölteni a gyári szoftvert a kínaiaktól, vagy van valami jól működő alternatívája?
Kicsit félek tőle, hogy ha az eredeti szoftverét telepítem okoseszközre, akkor olyan dolgokhoz is önkéntelenül adok hozzáférést, amikhrz amúgy nem akarnék...
Vagy alaptalan a félelem?
Köszönöm a segítséget!
-
KMT
addikt
válasz
macii97 #22894 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
Amúgy elsőre tetszik a gép. Ügyesen feltérképezte a lakást, de az egyik szobába utána újra be kellett küldeni, hogy menjen már el a végéig.
Meg nagyon ragaszkodik a 20%-os akksinál töltőre menéshez. Megállt töltődni, majd tett egy másfél perces kört, hogy befejezze, amit elkezdett egy órája. Ezt még beleprogramozhatták volna, hogy ilyenkor engedje még menni picit töltés előtt...
A kis szőnyegeket valóban felgyűri, és az ikeás rugalmas szék talpa valóban igazi kihívás neki, szerintem nogo zónába fogom tenni, mert nagyon szenved vele.
A hosszú szálas szőnyeg ment neki. Szerintem innen gyűjtött be annyi női hajszálat, hogy már nem tudta forgatni a kefét, le kellett hámozni róla. Ebben jobb mint a normál porszívó szőnyegfeje, ami nem szedi ki a szőnyegbe gabalyodott hajat.
A másik mókás a görgős irodai szék, aminek a csillagszerű lábai közé még befér, de alig tud kijönni, elkezdi vinni magával a széket a szobában, aztán egyszer csak kiugrik. -
-
KMT
addikt
360 S8: Időzítésnél csak felmosó és felmosó+porszívó módot látok. Ez bug vagy tényleg nem lehet csak porszívó módot beütemezni?
-
-
válasz
Lasersailing #22887 üzenetére
Szőnyegre nálunk nem megy rá ha felmosás / kombi mód van, mert
- vagy nogo zónában van a szőnyeg,
- vagy mikor rámenne érzékeli, hogy szőnyeg és akkor fel se megy ráHogy át tud-e menni olyan helyen így ahol szőnyeg van azt nem tudom, mert nálunk a bejárati szőnyeg amire így nem megy rá és azon túl nincs térkép
.
Felmosás után a mopot automatikusan kimossa és szárítja (szárítás ideje állítható alapból 6 óráig fújja ventivel) illetve beállítható, hogy felmosás közben hány percenként menjen kimosni a mopot. (alapból 9 percenként megy vissza).
Szőnyeget sima bejárati porszívó módban (mop nélkül szépen kikefélte) a nappaliban lévőt ami hosszú szőrű annak csak a szélén ment és a korábbi robival (S50) sem porszívóztuk. -
Lasersailing
senior tag
Köszi az értékelést hasznos nagyon!
A roidmi mennyire vizezi össze a szőnyeget? Vagy külön megy a porszivozas és a felmosás?
Nálunk van olyan jarolap, amit csak szőnyegen való atkelessel tud elérni.
Felmosas után mennyire nedves a mop? Kell szárítani?
Milyen magas szőnyegre megy fel gond nélkül ?
Szőnyeget nem bántja?
Nekünk gen1 van, de néha küzd az új diegos szőnyeggel... -
-
Sziasztok,
gyors beszámoló a Roidmi Eva-val kapcsolatban: (az előző robot (ami most az emeletre költözött) egy Roborock S50 volt így főként hozzá tudom hasonlítani):
Pozitív az S50-hez képest:
- sokkal halkabb (kivéve a portartály átürítése valamint a kefe mosásból a koszos víz felszívása)
- felmosásban fényévekkel jobb a forgó kefe mint a korábbi csak törlő (igazából a törlő használhatatlan hülyeség szerintem)
- 4 felmosásból az igen makacs (padló fűtés miatt a padlóra száradt macska kaja 99%-át felszedte)
- szőnyeget tök jól érzékeli és nem mos fel rajtaNegatív az S50-hez képest:
- navigálása nagyon hasonló az S50-hez talán kicsit butábban mozog(a frissítés után jobb lett de azért az S50 picit még jobb szerintem ebben...
- kicsit talán gyengébb a térkép amit összerakott
- Wifi csatlakozásnál szivatott az Eva, mert volt nagybetű az SSID nevében(már majdnem felgyújtottam
Semleges:
- alkalmazás Xiaomi home / Roidmi app majdnem ugyanolyanAkinek esetleg van kérdése akkor szívesen válaszolok
Ja Cetelem kártyával Aquaban 252.000 Ft volt 3 év garanciával -
thamasz
senior tag
Sziasztok, minél többet nézem őket annál kevésbé tudok választani. Roborock S7 vagy Dreame L10s Pro -t válasszam? Árban ugyanaz. L10s Pro újabb, forgó mopokkal van, és a lidaron túl pluszban kamerás, elvileg jobb az akadály felismerése, de kicsit tartok az adatbiztonságtól. Olcsóbban lenne szintén kamerás de "sima mopos" Dreame D10s Pro. amazon.de nézem őket egyelőre.
-
-
hubber1
kezdő
Üdvözlet. Adott egy új, Prosenic M8 robotporszívó, LIDAR-os. Két dolog van ami érdekelne:
1) függöny alá nem megy be, mint a korábbi porszívóm, megáll előtte és elmegy. (a régi simán bement alá,mögé és ott is takarított)
2) van egy rész, előszoba (fotón látható) ahol egy nagy részt nem takarít fel, pedig semmi akadály nincsen ott - üres tér, szekrény a végén.Mi lehet ennek az oka, ötletek?
Más, használ valami ilyen porszívót? Prosenic M8
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
r3dsnake #22873 üzenetére
Nálunk (S5 Max) hetente 5 alkalommal biztosan végigszalad a lakáson + eseti 1-2 helyiséges takarítások, ha úgy látjuk. Legtöbb esetben fel is töröl, ritkábban csak porszívóként indítjuk. Közepes beállításon megy, csak szőnyegen (nagyon kevés van belőle) emeli a szívóerőt. Meglepően sok port tud összeszedni ágyak alól, még ilyen gyakoriság mellett is. A 1.5cm ezeknek nem okoz gondot, már mások is írták, ha jól emlékszem, az IKEA-s POÄNG fotel egy nagy ellensége, mert épp határeset a talpazat-magassága
Nagyon viccesen kerülgeti, legszívesebben megmászná, vagy inkább elpusztítaná
-
-cobra-
aktív tag
válasz
r3dsnake #22873 üzenetére
- Ennek a típusnak a 1.5cm elvileg nem akadály.
- Teljesen egyénfüggő, nálunk 2 naponta megy, ha van háziállat akkor érdemes minden nap.
- Nem, a nomop zónát kézzel kell beállítani ha már feltérképetett mindent.
- Közepes keménypadlóra bőven elég és sztem rövidszálú szőnyegre is. Max-on én csak alkalmanként használom, és gondolom nem arra tervezték hogy folyamatosan azon menjen. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok! A héten érkezik meg az első robotporszívóm, egy 360 S8, és lenne pár kérdésem.
- Küszöbökkel mennyire boldogul? Másfél centi magas, és kb 5 centi széles küszöbön át tud mászni?
- Heti hány alkalommal érdemes a robotporszívót használni?
- Ha jól olvastam, automatikusan fel tudja ismerni, ha szőnyegen van, és ilyenkor erősebb szívóerőt alkalmas. Ez azt is jelenti, hogy a felmosást is kikapcsolja erre a területre automatikusan, vagy ezt nekem kell kézzel beállítani?
- Milyen erősséget érdemes beállítani? Elég a standard, vagy inkább érdemes Max-on használni?Előre is köszi a válaszokat!
-
-
dethroner
veterán
válasz
2thletme2day #22867 üzenetére
Egyszer mintha olvastam volna valami olyat, hogy az erős napfénytől zavarodott meg valaki porszívója.
-
Sziasztok,
Szemezgetek a d10 plus-al. Felmosó/vízzel maszatoló mód nem kell.
A külső portartály nagyon kéne, kérdésem hogy a porzsák mennyire standard. A jövöben mennyire nehézkes esetleg a beszerzése
A másik pedig, hogy kislányom haját nem győzöm a mostani robotporszívó nagy keféjéről levagdosni a kis pengével. Ez vajon már meg van oldva ennél a kiszemelt gépnél? Vagy ha nem akkor melyik az a típus ami ezt is abszorváljaJelenlegi gépem viomi v2 pro. Az akksija mintha már gyengébb lenne és gondoltam cserélnék ha fejlődött a technika azóta.
A végső célom hogy havonta - kéthavonta kicseréljem a porzsákot. A köztes időben pedig nem szeretnék a porszívóval foglalkozni. -
sirály69
őstag
válasz
2thletme2day #22867 üzenetére
Ezt holnap kiprobálom -
2thletme2day
őstag
-
Távirányítót a gagyikhoz kapsz.
A robotporszívó egy okoseszköz. Nem arra van, hogy Te egy távirányítóval irányítsd. Az a dolga, hogy helyetted dolgozzon meghatározott helyen és logika mentén.
Ennyi pénzért nem kapsz jót, egy kivételével: 360 S8.
Felmosni nem tudnak, feltörölni igen.Amiket kinéztél egyiket se venném meg.
Mindent szeretnél egyszerre sajnos. 3-5 angol szó megtanulható. Ha mégis ezekből akarsz venni, a csalódás garantálható.
Ha engem kérdezel, az, amit ajánlottam. Ezeket a noname gagyikat nem.
-
dedix
tag
Tisztelt fórumozók!
Szeretnék venni egy robot takarírógépet. Ez lenne az első. Az lenne dióhéjban az elvárás, hogy max. 70e Ft. legyen, tudjon felmosni is, valamint lehetőleg rendelkezzen térkép funkcióval is. Továbbá távirányítóval is vezérelhető, programozható legyen, ne csak appal. Ja és legyen hozzá magyar nyelvű app.
Ezeket nézegettem, de konkrétan nem derül ki, tudják e ezek a térképezést.
Egyébkén mennyire fontos ez egy átlag lakásban? Ismerősök szerint nem árt, mert különben össze-vissza kóvályog.Na, itt a linkek:
Salente R2
Sencor SRV 4200BK
Navon Relax Clean & WashPersze más ajánlatokat is várok.
-
darugep
csendes tag
válasz
sirály69 #22860 üzenetére
Szia!
Nem ismerem pontosan az adott típust, de nekem a 4 éves roborock S50 ugyanezt kezdte csinálni (kb. 1 éve). Volt, hogy az adott legelső szobából sem ment tovább, hanem visszament a töltőre mintha végzett volna a teljes takarítással illetve idővel össze-vissza járkált. Akkor próbáltam a szenzorok takarítását fizikailag illetve az app-ban (ott csak a számlálót lehet visszaállítani 100%-ra). Azután próbáltam a szoftvert downgradelni. Az egy darabig segített, újra normálisan működött a gép. Sajnos időszakonként ez is "elszállt", így újabb hard reset és újra előről a szoftverfrissítés (a jónak gondolt és működő verzióig). Sajnos idővel a hiba minden napossá vált, így marad a kézi "bezárom" az adott szobába módszer. Itthoni szervíz nem vállalta az ilyen jellegű hiba javítását, úgyhogy előbb-utóbb jön 1 utód.
Szóval én a helyedbe egy hard resettel próbálkoznék elsőre.
-
Caranita
aktív tag
válasz
atos30 #22858 üzenetére
Nekem sima M7 volt, de gyanítom ugyanez.
Én sosem láttam ezt a kereket kiszedve, én magam sem szedtem ki soha.Amikor először kiesett magától, nem találtam ilyen kis csapágyat, így visszarakva csak lötyögött.
Könnyen lehet hogy benne maradt, csak a körülötte lévő rész "beszakadt" emiatt nem volt tovább tartása.
-
atos30
aktív tag
válasz
Caranita #22844 üzenetére
Hát én most kiváncsiságból kikaptam a kereket a Midea M7 pro-ból. Ez bepattintós megoldású (mint a forgószék lábain a kerekek), viszont , ha nincs ott az a kis csapágy a tengelyen, akkor nem pattan be azt kiesik. Volt nálad ilyen kis csapágy? Lehet elveszett az első alkalommal.
Nálam egyenlőre tökéletes, nincs vele bajom. Néha felcserélem az oldalkeféket, hogy a másik irányba is kopjanak.
-
-
tobias88888
őstag
Elírtam, geekbuyingon vettem. Az én rendelési időm abszolút nem releváns (3 hónap volt), mert black fridayen rendeltem és nem is volt készleten. Normál esetben 1 héten belül megérkezik.
Garanciáztatással nincs tapasztalatom, eddig szerencsére még egy termék sem romlott el amit ilyen oldalakról rendeltem. -
lsg
tag
válasz
tobias88888 #22853 üzenetére
@DGery, @tobias88888
Köszönöm, ezeket hogyan lehet gariztatni, ha mégis gond lenne vele? Garancia nélkül azért elég rizikós, nem?Mennyi idő alatt ért ide?
-
sirály69
őstag
-
lsg
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Roborock S7-et venni fehér színben. Hogy tudnám megvenni a legolcsóbban? Azért elég húzós az ára...
Előre is köszi a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest