-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Divinity
őstag
válasz t72killer #24350 üzenetére
Revolut.com: Váltás alacsonyabb szintű csomagra
Ha a 14 napos időszakban nem használtál semmit akkor van ingyen a vissza váltás, egyébként kifizeted amit használtál
[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
erer1000
őstag
sziasztok.
idehaza ha készpénzt vennék le revolut-ról, akkor van olyan banki ATM amelyik nem számol fel semmilyen tarifát érte?
illetve ha nincs ilyen, akkor kb mekkora tarifára számítsak ha levennék egy 20k-t mondjuk?M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
nagyonjjo
tag
Eléggé csalódtam ma revolutban.
Küldtem ismerősnek át pénzt, mondván,majd felveszi kártyáról.
De olyan rég lett használva,hogy se pin kód,se telefonszám nem volt meg(még én hívtam be anno)
Gondoltam én mint küldő elkèrem telefonszámot,ha már nincs benne telefonomban már.
Support: Ezt nem adhatják ki.
Ok,akkor mondom megadom mik lehetnek,mondjon valamit(mivel maga a bejelentkezés is elég hülye)
Ezt se teheti meg. Beszéljek vele (ha nem lenne ismerősöm,régi elfeledett,halott, átvágott ismerős lenne),akkor nem tehetek semmit,mert semmilyen adatot nem hajlandóak kiadni?
Eldurrant agyam,akkor mondom kérem vissza pénzem.Ezt se teheti meg.Hol az állítólagos védelem,meg mi az,hogy sehogy.
Mára fel lett adva,azok után,hogy új pin kòdhoz is személyazonosságot kell igazolni.
Hol van itt,a védelem,a korrektség,az emberség? -
Oliverda
félisten
válasz nagyonjjo #24358 üzenetére
Mégis mi alapján adhatnák ki neked valakinek az adatait? Ha pedig az ismerősöd arra sem emlékszik, milyen számmal regisztrált, inkább ne használjon Revolutot. Utalhattad volna egyenesen a bankszámlájára is, ingyen.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
nagyonjjo
tag
válasz balinlin #24362 üzenetére
Látom senki nem olvasta el,hogy mi a fő bajom:
Az,hogy ha már 1x elküldtèl pénzt,akkor nem juthatsz hozzá,ha nem tudod elérhetőségèt.
Gondolom csak jogom van,arra,hogy ők kivizsgálják az ügyet,és visszaadják a pénzem.
Mèg a bank is kivizsgálja az ilyet.....
Vagy legalább arra,hogy adjanak valami információt,de 1 nagyjából kicsillagozott számra ,vagy emailre se voltak hajlandók,se megmondani,hogy igen ez az,vagy nem ez a telefonszám. -
Oliverda
félisten
válasz nagyonjjo #24363 üzenetére
Ez mindenhol így működik. Legfeljebb akkor próbálhatsz hozzájutni, ha valami bűncselekmény során került át az összeg a számládról egy másikra. Ha te magad küldtek/utaltad, akkor buktad. Bár számomra még mindig nem teljesen világos, hogy pontosan miért és hova küldtél pénzt, de amit ki tudtam bogarászni, abból úgy fest, hogy nem voltál elég körültekintő. A kedvezményezett pedig írjon a Revolutnak. Neki a megfelelő beazonosítást követően kiadják az adatokat, de harmadik félnek sosem fogják, ily módon ugyanis bárki fióka könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetne.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
nagyonjjo
tag
válasz Oliverda #24364 üzenetére
Igen,ha nem a hajamat téptem volna,hogy rájöjjek,hogy a francba tudok belépni vagy írni nekik.Mert mint mondtam,csak addig jutottam el,hogy megint szelfizni meg személyizni kell,amit mint nem jogos személy én nem tudok.
Hát már vettek fel nekem ilyet bankban,és legalább szóltak nekik levélben.
De itt semmi....
Illetve már nem egyszer buktam egy időben,hogy eladtam ebayen cd kulcsot,a kis köcsög,meg nyitott egy ügyet banknál,az be paypalhoz,paypal meg a 10 dollárom is elvette+ hozzám baszott 50 vagy 30 dollár költségtérítést,mert nem volt védelmem,postai levél hijján.(de ebbe ne menjünk bele)....
Küldés előtt egyeztettél az ismerősöddel, hogy milyen módon küldöd neki a pénzt?
Nem mivel elég idős,és én intéztem volna mindent.Átküldés,pénzfelvét kártyáról stb...[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz nagyonjjo #24366 üzenetére
Kezdjük ott, hogy zéró jogod van belépni más számlájába. A kedvezményezettet kellett volna megkérned, hogy próbáljon hozzáférést szerezni a saját fiókjához, illetve célszerű lett volna még azelőtt megkérdezni erről, hogy pénzt küldtél volna neki.
A PayPalnak és a vásárlóvédelemnek pedig ehhez semmi köze. Az egy teljesen más téma.
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz nagyonjjo #24366 üzenetére
Ha te intézel mindent, akkor miért küldöd át egy másik félnek, ahova te magad akarsz belépni, meg felvenni a pénzt, és miért nem a sajátodról intézted? Ez az egész ne haragudj, de nagyon zavaros.
És tulajdonképpen a másik fél megpróbálta felvenni a pénzt kártyával? Mert ugye ahhoz nem kell belépni, csak elsétálni az automatához.[ Szerkesztve ]
We were here
-
vnorbi
aktív tag
Megint frissült a díjszabás érvényessége. Most maradt az augusztus 24-i dátum, de állítólag egy ma esti időponthoz viszonyítják a regisztrációt, és aszerint vonatkozik valakire valami, hacsak nem kapott e-mailt. Egyre zavarosabb az egész, nálam még mindig a régi limitek látszanak, az ide beíró frissen regisztráltaknak már az új limitek és díjak voltak érvényesek eddig is, de a personal fees oldalon most ezzel kezdenek:
"If you signed up to Revolut with a Hungarian address after 20:00 (EEST) 7 September 2020, these terms apply to you. If you signed up before 20:00 (EEST) on 7 September 2020, our United Kingdom (UK) terms apply, unless you have received an email from us."
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz t72killer #24374 üzenetére
" ... nálam 28.-i fordulónappal a régi limit van ... "
Milyet csökkentett limitekről van itt szó (ill. ezt hol lehet megnézni )? Picit lemaradtam ...Más: A meghívás, hogyan is működik? Több ismerőst is meghívhatok, és akkor nekik mind ingyenes lesz a kártya (és a postázás is) vagy csak egy valakit?
-
Tuomas
addikt
válasz <Adamsky> #24376 üzenetére
1. Összefoglaló:
2020.08.24-től életbe lépő változások
2. Csak akkor lesz ingyenes, ha promóciós időszakban hívod meg a másik felet, szintén összefoglaló:
"Kártya díja
Magának a fizikai kártyának nincs díja, sem éves, sem egyszeri. Azonban Standard csomagban a kártya postázásáért fizetni kell, egyszeri 5.99€-t (hozzávetőlegesen 2 000 Ft-ot).
Ha promóciós meghívóval regisztráltál, vagy épp egy futó akció idején, akkor az első fizikai kártyát ingyenesen szállítják ki. Előfordulhat, hogy regisztrációt követő pár hét után felajánlják, hogy elengedik a kártya kipostázásának költségét."We were here
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Tuomas #24377 üzenetére
Köszi! t72killer említett valamilyen fordulónapot. Ez hol látszik (gondolom az app.-ban)?
Megmondom őszintén eddig nem is figyeltem ezeket a limiteket csak használtam (netes vásárlás). Most (1 hete kb.) kezdtem el jobban utána nézni, mert az egyik cimbit és a feleségét szeretném meghívni. Én már ezekkel az új számokkal találkoztam, ezért nem értettem a dolgot." ... akkor lesz ingyenes, ha promóciós időszakban hívod meg a másik felet ... "
Hogyan lehet ilyen promóciós kódot beszerezni, ill. a futó akciókról tudomást szerezni?
Ezek szerint, ha én rányomok az alkalmazáson belül, hogy "invite a friend ..." még nem lesz ingyenes a postázás. -
Tuomas
addikt
válasz <Adamsky> #24378 üzenetére
1: profilod (utolsó ikon jobra az alsó sávon)-> fogaskerék a jobb felső sarokban -> díjcsomag.
Ott látod a díjcsomagodban elérhető limiteket és a fordulónapot is.2: A futó akciókról általában emailes értesítés, vagy alkalmazás értesítés jön.
"Ezek szerint, ha én rányomok az alkalmazáson belül, hogy "invite a friend ..." még nem lesz ingyenes a postázás."
Nem, és szerintem mostanában nem is várható promo, legfeljebb valami ünnepi időszakban, mert az előző elég sikeres volt, aminek köszönhetően elég sok új felhasználót szereztek (még akkor is, ha sokan csak a "bónusz" miatt regisztráltak).
De ahogy írva is vagyon, az előfordulhat, hogy regisztrációt követő pár hét után felajánlják, hogy elengedik a kártya kipostázásának költségét. Meg kell próbálni.We were here
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Tuomas #24379 üzenetére
" ... jobb felső sarokban -> díjcsomag."
Ááá... látszik, hogy nem aludtam ki magam. Ezt már néztem, csak legalul nem vettem észre a dátumot. Bocsi!
Viszont érdekesen alakulnak az összegek (hacsak megint nem nézek be valamit).
Annak az 1.850.000 Ft-nek nem csak 350.000 Ft-nek kellene lennie az Exchange-nél?" ... hogy regisztrációt követő pár hét után felajánlják, hogy elengedik a kártya kipostázásának költségét."
Egyébként úgy megy, hogy kiküldik, majd pár hét után nyújtják be a számlát (a postázásért)? Azt hittem, azt rögtön kérik (ha kérik).[ Szerkesztve ]
-
steevo0
tag
7.16 beta 586 alatt nálam legalább is, épp nem mutatja meg a kártya adatokat az alkalmazás, egyik kártyánál sem. Jóváhagyja, hogy megnézhető, de nem történik semmi.
Csak infóként, nehogy váratlanul érintsen valakit, ha nem egyedi eset.. -
Tuomas
addikt
válasz <Adamsky> #24380 üzenetére
"Egyébként úgy megy, hogy kiküldik, majd pár hét után nyújtják be a számlát (a postázásért)? Azt hittem, azt rögtön kérik (ha kérik)."
Nem, rögtön a kártya igénylésekor levonják a postaköltséget. Viszont ha nem igényel valaki azonnal, regisztrációt követően fizikai kártyát, hanem vár vele pár hetet, akkor lehet, hogy egyszer csak kap egy e-mailt tőlük, hogy ha "most igényelsz fizikai kártyát, elengedjük a postaköltséget", és ekkor megrendelve nem von le díjat.We were here
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Tuomas #24383 üzenetére
"Viszont ha nem igényel valaki azonnal, regisztrációt követően fizikai kártyát, hanem vár vele pár hetet, akkor lehet ... "
Köszi a tippet!(#24382) Oliverda
Megtörtént. Ezek szerint, ha én még a régi (?) összeget látom az Exchange mellett, akkor lehet maradni is fog? Sajna nekem a fordulónap még arrébb van (szept. 16.). Elképzelhető, hogy akkor még változni fog? -
kmarci25
veterán
5én volt fordulónap és maradtak a korábbi, magasabb összegek.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
sopruk
senior tag
válasz <Adamsky> #24384 üzenetére
Nem tudni, hogy mikor fognak ténylegesen életbe lépni a változások.
Aug. 24-re ígérték, előtte az app-ban is küldtek üzenetet, viszont csak a frissen regisztrálóknál csökkentek a limitek. Aztán arra számítottunk, hogy biztos a forduló napoknál fog aktiválódni, de nem történt semmi... -
-
vmarci21
tag
válasz Tuomas #24388 üzenetére
Hírek szerint Litván felhasználókat már áttették, ott vannak néhányan, akiknek már a Revolut Bank is megy.
Litvánián kívül pedig pont ma jelezték egy csomóan Redditen, hogy vagy emailt kaptak az átállásról, vagy észrevették, hogy az app már nem GB-s euró számlaszámot mutat.Úgy hogy elkezdődött a dolog Litvánián kívül is.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
kp78
addikt
-
vmarci21
tag
válasz gixxergabi #24393 üzenetére
Én ma Revoluttól csak "A kriptopénzzel kapcsolatos legfrissebb hírek" email kaptam.
Aki kapott emailt, annak EUR IBAN már változott?
Reddit-en különböző tapasztalatokról írnak, pl.: [kép] de ebből nem derül ki, melyik országban vannak.. Kíváncsi vagyok, országok szerint zajlik-e az átállás, vagy nincs benne ilyen logika[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz gixxergabi #24393 üzenetére
Még nem. Vajon a gbp számla is költözik?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gixxergabi
senior tag
"Üdv az új európai cégünknél!
Szia XXXX
Néhány héttel ezelőtt jeleztük, hogy minden közép- és kelet-európai Revolut-ügyfelet az Európai Unióban, Litvániában bejegyzett Revolut Payments UAB nevű vállalathoz helyezünk át. Ma megtörtént a váltás!
Ha még nem tetted meg, szánj rá néhány percet, és olvasd el az új használati feltételeket itt, a Revolut Junior felhasználási feltételeit pedig itt találod meg.
Új SWIFT-kód és SEPA IBAN-szám EUR-számládhoz
A SWIFT- és az eurós SEPA-kifizetések fogadásához szükséges IBAN-számot módosítottuk. Ha a Revoluton keresztül kapsz átutalásokat, el kell küldened az IBAN-számot a munkaadódnak, a barátaidnak és a családtagjaidnak is. Az új IBAN-szám megkereséséhez nyisd meg a Revolut appot, koppints a Profil, majd a Beállítások ikonra, válaszd a „Számla adatai” lehetőséget, majd válaszd ki a kívánt számlát.
Hogy az átmenet még könnyebb legyen, további két hónapig használhatod mind a régi, mind az új IBAN-számod a nemzetközi átutalásokhoz, egészen 08/11/2020 napjáig. 08/11/2020 után a régi IBAN-ra indított kifizetések már nem érkeznek meg, a rendszer automatikusan visszairányítja az összeget a feladóhoz.
Mi a helyzet a Revolut-biztosításommal?
A meglévő utazási és készülékbiztosítási termékeinket áthelyeztük új alvállalatunkhoz.
A biztosítási kötvényed vagy kötvényeid száma, és a biztosítások szolgáltatója változatlan marad.A biztosított káreseményekre vonatkozó limiteket GBP helyett ezentúl EUR-ban számoljuk, így ha például a külföldi egészségbiztosításod eddig 10 000 000 GBP-re szólt, akkor mostantól 10 000 000 EUR-ig leszel biztosítva.Ha éppen úton vagy az átálláskor, a biztosításod feltételei nem változnak.
Ha szeretnéd az appban elérni az új biztosítást, kattints a Profil ikonra, majd válaszd a Widgetek lapot, végül a Biztosítás lehetőséget.
Bármilyen okból elégedetlen vagy?
Ha többet szeretnél megtudni az átállásról, itt elolvashatod a gyakori kérdéseket, amelyek segítenek jobban átlátni a helyzetet.
Ha panaszt szeretnél tenni, vagy beszélnél az ügyfélszolgálattal, akkor válaszd az appon belüli ügyfélszolgálati csevegés lehetőséget. Ha valamilyen okból továbbra sem vagy elégedett a változásokkal, ingyenesen megszüntetheted a Revolut-számládat. Ehhez a Revolut appban koppints a Profil, majd a Beállítások ikonra, görgess le az oldal aljára, majd válaszd a „Számla lezárása” lehetőséget." -
hunluigi
senior tag
Én is át lettem rakva a litván iban-ra... viszont a helyi (Raiffeisen) számla adatai eltűntek az app-ban. Csak nemzetközi utalás van megint.
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
vmarci21
tag
válasz vmarci21 #24395 üzenetére
Felhasználási feltételeknél látszik, mikor kezdték az átállást, úgy tűnik, országok szerint megy a dolog, a tavalyi litváni után Augusztus 19-én folytatták a Románokkal, Észtekkel, Lettekkel, Máltaiakkal és Bolgárokkal, 24-én Ciprus, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia tegnap pedig nálunk és a Cseheknél.
De Redditen van görög felhasználótól poszt, aki azt írja, hogy csak tegnap került át, így úgy tűnik, nem megy olyan gyorsan a dolog.. Illetve Redditen leginkább tegnap jelentek meg az átállásról szóló első posztok. Lehet csak most kapcsoltak rá a dologra..
Viszont az kiderült, hogy a Cseheket még közép-Európába sorolja a Revolut, Ausztriát meg lehet nem, mert őket nem kezdték el Litvánokhoz áttenni, így nekik még van esélyük a Nyugat-Európai régióval az Írekhez kerülni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest