Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Olvasgatom ezt a két cikket meg a hozzá tartozó fórumokat és úgy látom, hogy nem az jött át, aminek kellene.
Az eredeti cikk és a hivatkozott dokumentumok arról beszélnek, hogy a linuxos fejlesztőknek semmit nem kell csinálniuk. Nincs olyan, hogy azt kell adják a felhasználóknak, amit azok szeretnének. Nincsenek felhasználók, nincsenek szerződések, sla-k. Otthon a sufniban hekkelik a kódjukat és ha nem nagyon akarnak biztonsági másolatokat tárolni, akkor feltolják egy szerverre a neten. Ha valakinek tetszik, letölti.
A cikkben nagyon jól megfogalmazták a lényeget, csak sokan nem azt értik belőle, amit mond, hanem azt, amit érteni szeretnének:
''de ha a fejlesztők tényleg ki akarnak lépni az árnyékból, azt kell adniuk a felhasználóknak, amit azok szeretnének.''
Ezt sokan úgy olvassák, hogy a linuxosoknak meg kell felelniük a felhasználói elvárásoknak, ha ki akarnak jönni az árnyékból. Az eredeti link üzenete pedig az, hogy a linuxosok nem akarnak kijönni az árnyékból, ők nem azért programoznak, mert bárkivel is jót akarnak tenni, hanem azért, mert szeretik a vi-ban a gombokat püfölni, szeretik azokat a rejtvényeket, amit a programozás hoz. Már az is tévedés, hogy árnyékban vannak. Azt elvárni, hogy az átlag linux programozó bárkinek is meg akar felelni, pont olyan tévedés, mint azt gondolni, hogy Gipsz Jakab azért jár hobbiként horgászni, mert meg akar felelni a szomszéd igényeinek.
Azok a linux alapú disztribúciók (redhat, suse enterprise szerver szinten), amelyek meg akarnak felelni a felhasználói igényeknek, rendszerint pénzért fejlesztett, szerződéssel, stb. körülvett rendszerek. Sokba került a kifejlesztésük, sok pénzért árulják őket. Sokat fizet a felhasználó, hogy igényeiket kielégítsék.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Sianis
addikt
De én csinálni akarom! Én ebben lelem örömöm. Tudom, mazohista kocka vagyok, de most mit csináljak?
Amúgy édesanyám otthon is Win-t használ. Elismerem, hogy Win-t könnyebb használni, gyorsabb is úgy testreszabni, hogy anyámnak is csak kattingatnia kelljen. Én meg Linux-ot használok, mert érdekel, mert leköt, mert nekem jobb.
Mosanában nekem úgy tűnik, hogy az Ubuntu próbál leginkább közelíteni affelé, hogy tényleg felhasználóbarát disztribúciót alkosson, ez több kevesebb sikerrel sikerül, mert teljesen elszakadni nem lehet a Linux bizonyos részeitől. Nekem otthon asztali gépen egyedül annyi dolgom volt, hogy feltettem egy nVidia drivert ( csomagból ) valamit tettem egy modeline-t a xorg.conf-ba, hogy menjen 1024x768-ban a monitorom. Ezen felül én ezen a disztrón semmit nem piszkáltam, semmilyen rendszer fájlba nem nyúltam bele. -
emitter
őstag
egyetértek... anyámon látom - nem elég megtínulnia az excelt, meg wördöt, bele kell jönnie a windóz alapszintű használatába, ami elég nagy nehézségeket okoz neki - alapvetően nem egy reál beállítottságú típus szal sztem még nagyon sokat kell fejlődnie a (számítás)technikának, míg olyan progrmaokat írnak (és hozzá os-t), amivel nem lesz a hétköznapi esetek nagy részében gond
gondolok itt az átlagjuzr számára sokszor érthetetlen hibaüzire, stb
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest