- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Az előbb kérdeztem az ÜSZ-t, ott azt mondták, hogy az E220-as modemet vissza kell adni. De ez érthető is, nincs vele semmi bajom.
Mivel én a vezetékes net kiváltására fizettem elő, most vsz. nem is Pannon vagy Tré lesz, hanem UPC. Arról a cégről is megvan a véleményem, de havi 4,800-ért hűségmentesen fizethetek elő, ez így megér egy próbát. Ha nem jön be, még mindig ott van a Pannon vagy a Tré.
(#98) ottoyes:
Nekem azt mondták, az ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com címre küldött e-mailben is lemondhatom.
-
TayRol
nagyúr
Az aszf-ben benne van, hogy a valtozastol szamitva (amit a sajtoban es neked kikuldve is kotelesek leirni) 15 napon belul fel lehet mondani, mert a szolgaltatasi korulmenyek megvaltoztak. Egyebkent nekem is mondtak, hogy hat nov 8 (asszem akkor jart le az okt.24+15 nap) volt az utolso hatarido, de rakerdeztem, hogy mivan az aszf-ben leirtakkal, hogy ertesitenek irasban? "Hatoo..." De ha minden igaz aszf 8-as pontja (de nem tudom fejbol)
-
utomi
senior tag
Érdekes. Én ma megpróbáltam felmondani a netet de állítólag nem tehetem meg mert egyrészt Aug. 08.-a után kötöttem szerződést, másrészt pedig a Voda Okt.24-én bejelentette a dolgot és szerinte onnantól számított a 15 nap. Na akkor mi az igazság?
Geci de megbántam a Voda genyót. -
kekfog
csendes tag
Még mindig borsódzik a hátam, amikor meghallom a vodafone nevet.
Remélem ezért a húzásukért ismét megbüntetik őket!A GPRS-es, internet szolgáltatásnak nem nevezhető mocskosságukban én is benne voltam. A 2 éves szerződés fele sem tellett le, amikor bevezették a forgalomkorlátozást: 200MB, ha átléped, fizetheted duplán a GPRS-re vonatkozó előfizetést, ami kb. 4000-4500 Ft volt. Hozzáteszem, elég érdekesen számolták el az adatforgalmat, mindig többet számoltak, mint én. A szerződésfelbontás 1 év után is belekerült volna 15-20 ezer forintba.
Ezek után úgy döntöttem, nem fizetek. Azóta is próbálják behajtani az összeget rajtam, szerencsére sikertelenül. -
PTS
csendes tag
Ez csak természetes!
Bár mellesleg azóta már egy újabb cikk is megjelent a MiKVANNAK oldalon is ahol természetesen az IT café mellett mi is említésre kerültünk!
Köszönjük és egyben kérünk is titeket, hogy terjesszétek az információkat és a címeket, hogy még több ember tudja meg a dolgokat és ne modemhibára gyanakodjon hisz biztos sokan vannak most is otthon akik erre gondolnak.
IT café: http://itcafe.hu/hir/mobilinternet_vodafone_internet_szabadon_3g_lassitas.html
itBox24: http://itb24.net/ez-a-vodafone
MiKVANNAK: http://mikvannak.hu/?p=259 -
Oliverda
félisten
Én februártól októberig a sima 5 gigás csomagot használtam úgy hogy a telefonom volt a modem. Nem töltögettem le, és havi kb. 20 napot használtam aktívan netezésre. 4 giga fölé sosem mentem. Most hogy van Chello átváltottam az 1 gigásra hogy laptoppal azért még bárhol tudjak működni ha kell, illetve ha besz@rna a kábeles net. Tehát engem nem érint, sőt nekem még jó is ha ennek eredménye gyanánt nő a sebesség.
Akinek nem tetszik az mondja le és irány a T-é vagy a Pannon.
-
shtml
őstag
A dolog sunyisága különösen felháborító. Két országos napilapban bejelenteni a módosítást akkor, amikor egyre kevesebben olvasnak napilapokat, főleg a mobilnetet jellemzően használó fiatalabb korosztályból? Ezt nyilván a Vodánál is tudják, így letagadhatatlan a szándékosság, hiszen az előfizetőknek küldött számlalevelekben meg sem említették a várható változást.
De hát ha a törvény két országos napilapot követel meg, akkor minek is tájékoztasság az előfizetőket a honlapon vagy a számlalevelekben?
Ezt úgy hívják, hogy a joggal való visszaélés és jogállamokban bizony büntetni szokták, úgy tudom.
(#83) TayRol:
Egyre valószínűbb, hogy én is ezt teszem. A modemet persze vissza kell adni, ugye? Na de sebaj, a másik szolgáltató is ingyen adja.
-
TayRol
nagyúr
No, en ma delelott mondtam le a Duna Plazaban. 2009.08.11-ig van (volt) husegem. 5-8 napon belul kapcsoljak ki, dijmentesen.
Eloszor a kislany azt mondta, hogy ilyen nincs, de felhivta a kozpontot, 2 perc beszelgetes, es mar adta is a felmodo papirtSzoval hajra!
-
Igazad van, ez egy üzleti döntés. Az egyetlen elvárásom hogy ezt az üzleti döntést előre hozzák meg. Ha nem bírnak (vagy nem éri meg) akkor nem vállalják be. Ez így nem korrekt. Tehát ne előfizetést veszítsenek, hanem nem vállaljanak olyat amit nem tudnak betartani.
A többi érvelést el tudom fogadni (nem erre való, így nem üzlet a szolgáltatónak stb.).
Mi egyszerű halandók nem tudunk olyan szerződéseket kötni, melyet később majd szabadon változtathatunk (általános szerződési feltételek), mert nincs meg hozzá az erőnk. Jó lenne kis hazánkban elérni hogy az ilyen egyoldalú dolgok ne legyenek mindenkinek természetesek (ja persze az egy bank, távközlési szolgáltató stb. neki ez ok, csak üzleti döntés). Mi természetesen vállaljuk amire szerződtünk az összes kockázatával ...
Ez kb. olyan a másik irányból mintha egy törvény születne arról hogy minden fix idejű szerződést fel lehet mondani a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel és senki nem tarthat igényt valós kárán felüli kárpótlásra bármi van is az eredeti szerződésben. Elég szépen visítana a voda azt hiszem
Persze ez hülyeség, csak a fogyasztók szivatása bosszant. Ez a kivéve a gyevi bírót mentalitás (avagy pár a polgári jogi viszonyban a felek egyenlőek, de a gyakorlatban vannak egyenlőbbek).
-
Én nem definiálnám magam azért töltögetőnek, főleg ha az asszonnyal átlagban veszük. Ha a T és a pannon is korlátoz, akkor sokan otthagyják őket. 5 Giga szerintem nem elég, ha egyetlen internet hozzáférésként használja valaki. És itt nem a 24 órás letötltő bajnokokról beszélek. Kiegészítő netnek pedig drága lesz sok embernek. Érthető ha ezt egy cég nem tudja vállalni (mármint valóban korlátlan mobil internetet). De akkor ne ajánljon korlátlan csomagot. Ennyi. Jelenleg szerintem egy visszaélés szintű internet használatot nem nagyon illene havi 30 giga alatt megállapítani. Nem erre való a mobilinternet? Ok. Akkor nem kell ilyet hirdetni. A cégtől jobban elvárható hogy ezzel tisztábban legyen mint a fogyasztó.
-
shtml
őstag
Amikor a Voda ezt meglépte, állítólag már október 24-én, akkor még sehol nem volt sem a Pannon, sem a Tré korlátlan mobilnetje. Most, hogy már mindkettőnek van, talán mégsem lesz olyan jó a Vodának, ha az emberek tömegével felmondják a szerződést - már ha valóban tömegével lesznek.
-
Én jogász vagyok, nem informatikus. Szerintem ha valaki szerződik arra hogy konkrét szolgáltatást nyújt, akkor azt kihasználni nem bunkóság. Svéd asztalnál sem bunkóság jóllakni. Inkább az az étterem a bunkó aki svédasztal címén túl kevés ételt rak ki a befizetett emberekhez képest. Én ezt a vodás dolgot ehhez hasonlítanám. Fájlcsere tilos, más pedig korlátlan. Ezt kellene betartani.
Tehát te nem vagy bunkó szerintem.
A voda a hunyó itt.
Ha a voda nem ajánlana korlátlan mobil internetet, senki nem szólhatna semmit. Nincs és kész. De letarolni a piacot, rengeteg új szerződést besöpörni és utána bekorlátozni nem korrekt. Sem versenytársaival (!), sem a szerződő felekkel.
-
naga
senior tag
Remélem, megint beperli őket valaki, vagy a fogyasztóvédelem megbüntethetné őket egy pár száz millára.
Én most a T-nél vagyok 10GB-os csomagban, nem töltök le itthon semmit (se fájlcserélő, se ftp), csak netezés,emailezés van esténként meló után és a hétvégén, meg a skype a rokonokkal és így talán éppen elég lesz ez a csomag. Az 5GB nem elég egy normál fiatal netezőnek. Ahelyett, hogy a marketing bullshitre költenek, inkább fejlesszenek, vagy korrekt módon tájékoztassák a meglévő és a hülye korlátlan reklámnak bedőlő leendő ügyfeleket. Köszönjük Emese. -
Nekem 2 ilyen vodás előfizetésem is van, egy nekem egy feleségemnek. Az asszony szerintem havi 2 giga alatt van, nekem meg 2 és 20 giga között mozoghat havonta (rapszodikusan töltögettek le, de ha letöltök giga környéki cuccokat (filmeket) szoktam). Ha lehet mindkettő le lesz mondva ... És megyünk át a pannonhoz. Mindketten belső hsdpa modemes notebookot használunk. Más netünk nincs. Összeségében mi szerintem megértük a vodának, de ez így kicsit sok.
-
ronson
őstag
Akkor tisztelt zsiga667 fórumtársnak köszönhetőn sötét paraszt vagyok.
Köszönöm.
Megint megbizonyosodtam, hogy ebben az országban a becsületes ember a sötét paraszt.
Azért, mert mertem egy szolgáltatást, az arra vonatkozó általam elfogadott szerződés szerint rendeltetésszerűen szabályosan használni.Mégegyszer zsiga köszönöm, legalább eligazítottál és becsületes, igaz emberként tudom hol a helyem.
-
Devid_81
félisten
Egy nagy kanna benzint a központnak....
A gólya fosson a vodafone szemébe, undorító amit csinálnak.
Nem FTP-zek, 3an használjuk egy irodába a vode netet, routerrel szétosztva.
Olyan havi 12-15Gb adatforgalmat bonyolítunk, ezek szerint a számlás utolsó hetében már csak nagyokat pislogunk egymásra ha azt a 150kbitet 3an használjuk, használnánk....
Sőt tulképp havi 1 hetet tudjuk rendesen használni...ugyanis csúcsidőben dolgozunk, mint az emberek 80%-asKöszönjük Vodafone!
Remélem ismét perelés lesz! -
ottoyes
senior tag
Szóval meddig lehet bontani a szerződést?..vagy már nemlehet-
-
hemaka
nagyúr
Szép is lenne, ha minden mobilnetes ekkora adatforgalmat generálna.
Valahogy kezdem megérteni a Vodafone-t, hogy ez így neki nem volt buli.Darkbyte: Én is így gondolom, hogy természetesen a Voda számította el magát ezzel a korlátlan lépéssel. Egy 5Gbyte-os csomag X Ft-ért és egy 20Gbyte-os csomag YFt-ért elegendő is lenne. Aki tölteni akar, az meg ADSL.
-
DarkByte
addikt
Neked is javaslom hogy olvasd el ezt: [link] Ha nálad is ez áll fenn, arról nem a szolgáltató tehet.
#60: 5GB -ban csak böngészve, email -ezve, chatel -ve, néha netrádiót hallgatva, YouTube -ot nézegetve simán bele lehet férni. Én már két nyarat viseltem el így, és elég sokszor volt hogy egész nap a weben (többnyire PH! -n) lógtam. Az viszont tény hogy ha egy csomagot korlátlannak hirdetnek, de valójában 5GB -nál van egy vízválasztó akkor az nem korlátlan csomag. Vagy ne hirdessék meg korlátlannak és akkor senki nem fog töltögetni vele, vagy húzzanak meg egy olyan határt (pl. 20GB -ot) ami még bevállalható mennyiség a szolgáltató részéről, és az előfizetők többsége is együtt tud élni vele.
-
ronson
őstag
Ezt kár túlmagyarázni. Én egy korlátlan mobilinternetre fizettem elő a vodánál, p2p nélkül, mert akkor ezt a szolgáltatást árulta. Akkor ne legyek már k*cs*g, mert nekem havi 60-70Gb átlag az adatforgalmam. Én ezt vállaltam, ezért fizetek. Most, hogy a voda ezt büntetni akarja lexarom, mert holnap búcsút intek nekik, pedig meg voltam velük elégedve, mert 3-4GB/s általábban megvan.
-
hemaka
nagyúr
Maga a Voda húzása csak olcsón ússzuk ezt meg taktika, de lényegében maga a mobilnet használatáról idehaza igazad van...
A mobilnet az nem azért lett kitalálva, hogy mindenki azzal töltsön, mert olcsóbb, mint a rendes ADSL csomag. Sokan nem fogják fel, hogy az böngészésre van főként, amit általában egy átlagos (nem magyar) internetező csinál. Pl.: iwiw, mobilarena, egy kis chatelés esetleg, msn, hírek olvasgatása, emailezés, időjárás/valutaárfolyam/menetrendek nézése stb. Szóval 5Gbyte adatforgalomba egyszerűen nem hiszem el, hogy nem fér bele, ráadásul ez nem otthoni használatra van, hanem ha útközben vagy éppen, és unatkozol, vagy albérletben laksz ahol egy hétből kb. 3-4napot vagy ott, tehát csak információ gyűjtésre használod(mikor miből lesz ZH, milyen puskák vannak). Ha meg hazamész szépen nekieshetsz a 1-8Mbit-es neteddel a warez oldalaknak, és töltögethetsz orrvérzésig, mert az lényegesebben is gyorsabb, meg tényleg korlátlan(abb) is. -
Ezen a mondaton jót röhögtem: "...lassított mobilinternet is teljes értékű széles sávú szolgáltatás..." - széles sáv... valsz nem láttak még szélessávú szolgáltatást.
-
shtml
őstag
Ez mind szép és jó, ha neked nem sikerült a 3GB-ot sem kihasználnod. Csakhogy a Vodafone úgy hirdeti a korlátlan mobilnetjét, hogy a vezetékes internet kiváltására is jó. Én is azért fizettem elő, mert a Tré 2 hónap alatt nem volt képes telefont bekötni, ez meg az előfizetés napján már működött. Vagyis én valóban a vezetékes net helyett használom - ami nincs is -, ahogy a Vodafone is ajánlja mind a mai napig.
Lehet, nekem is minél sürgősebben fel kell mondanom a szerződést.
-
Metalfan
senior tag
Igen, csak ez akkor szar, amikor tömve van az ügyfélszolgálat idétlen emberekkel, akik mind a sorukra várnak, és lassan halad a sor. Aztán jön a fazon, aki végigolvassa mind a 2-3 (vagy több) oldalnyi apróbetűs szöveget. Mire a végére ér, addigra az ügyfélszolgálatosnak lejár a műszakja, meg a sorbanállók között lincshangulat kerekedik
Jól ki lett ez találva... rohadt sok apróbetű, hogy ha még sokan várakoznak, akkor a tömeg-hatás miatt inkább siess, hogy más is sorra kerüljön... tiszta pszichológia az egész, megfűszerezve némi üzleti érzékkel és embertelenül nagy pofátlansággal.
Egyébként jól megvagyok a vodkával, talán azért, mert nincs mobilinternetem. És köszönöm, nem kérek belőle, amíg el tudom intézni a dolgokat telefonálással is, addig biztosan nem. Ha nem vagyok otthon, akkor telefonálok (egyébként kedvezményesen, 22 Ft/perc, 18 Ft/sms, bizonyos emberekkel 0 Ft/perc), ha otthon vagyok, akkor meg kábelneten intézkedek. Az internetemnek is külön története van, tulaj - albérletbe lakok - kicsapta nálam a biztosítékot rendesen, azóta sem bírom a fejét... -
WonderCSabo
félisten
Na ezt nem mondhatod komolyan. Ennyi erővel az összes szolgáltató megcsinálhatná ezt, mivel így van a szerződésben... Csak akkor senki se netezne. Gondolom te is úgy netezel, hogy teljes mértékben számítasz rá, és elfogadod azt, hogy egy ponttól fogva a minimális sebességgel (ami átlagban a normál tizede) netezhetsz. Ugye nem?
-
BOOSTER
aktív tag
Ehhez csak annyit, hogy el kell olvasni az apróbetűt is mielőtt szerződik valaki. El kell dönteni, hogy megfelenek-e a játékszabályok az igényeknek vagy sem.
-
WonderCSabo
félisten
Az a röhej, hogy teljesen jogosan csinálják a dolgot, hiszen a felhasználó aláírta, hogy minimum ennyi maximum ennyi. Az más tészta, hogy soha nem a minimum sebességen reklámoznak. Szemetek.
Új hozzászólás Aktív témák
it A korlátlannak hirdetett csomagban csak 5 gigabájt adatforgalomig biztosít a szolgáltató 3G-s sávszélességet, utána belassul a net. Cserébe szabad a fájlcsere.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest