- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok. Egy napja próbálgatom a játékot. Sajnos még, khmmm... verzió, de szándékozom nem ezt használni, de pont lekéstem steam-en az akciót és újra felment az ára. Szóval még várok picit, hátha újra akciózzák.
Olvasgatom itt a fórumot, de felmerült pár kérdés, amire szeretnék infot kérni tőletek.
Anno sokat játszottam a Test Drive Unlimited 2-vel. Ott nagyon élvezetes volt, hogy a steam-en vásárolt játék tudott online menni és csapatokba verődve autókáztunk. Itt van valami ilyesmi? Esetleg olyan, hogy páran összeállunk, közös céget csinálunk és annak a cégnek fuvarozunk?Update: Írtok valami MOD-okról. Ezek mire jók? Hivatalosan használhatóak az eredeti játékhoz? Nem lesz hibás valami működés a játékon belül?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz laceszgamer #21292 üzenetére
Ezt a steam elfogadja? Ugyanis steam-en szeretném, mert néha linux vagy mac gépen is használnám és engedné letölteni mindegyikre.
-
törölt tag
Segítség kellene. Steam-en megvenném az ETS2 alapjátékot, néhány DLC-vel. Viszont olcsóbban láttam a Beyond the Baltic Sea DLC-t itt. Ezt hogyan tudom megvenni? Illetve ez hogy kerül be a steam cuccaimhoz?
-
törölt tag
Tudnátok abban segíteni, hogy a saját kamion károsodását hogyan lehetne kijavítani?
Felsorolja az állapotnál, hogy melyik alkatrész hány százalékot károsodott, mutatja az összegeket is, de nem látok javítás gombot.
Mi a menete ennek a folyamatnak?Illetve egy másik:
Ha bekapcsolom a force feedback-et a játékban, akkor szinte akadás nélkül tudom tekerni a kormányt és nem is húzza vissza középre. Egyedül a vezetés közbeni rángatás van. Hogyan lehetne normálisan beállítani, hogy legyen egy kis tartása forgatás közben és ha elengedem húzza vissza közép állásba? (G29)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pontosan mit állít a renderelési százalék? És miért van 125%-on alapban??
-
törölt tag
Jelenleg egy gtx 1050ti vga van a gépemben. Teljesen maxra húzottbOC mellett is érthető módon 4k felbontásban (3840*2160) max beállításon, kivéve élelmosás és 100% render, elég sűrűn 60fps alatt vagyok. Van hogy 50fps alá is beesik a játék, teljesen érthető módon.
Viszont annyira jól néz ki ekkora felbontásban, hogy azon gondolkodom vga-t cserélek.
Használ valaki gtx 1660-at? Elég lehet arra cserélni? Semmi más játék nem érdekel csak az a célom, hogy ez menjen szépen 60fps-el. -
törölt tag
válasz Marci112233 #22436 üzenetére
Nem csodálkozom, mint 2x is írtam "... érthető módon ..."
De a cél a 4k lenne és úgy tűnik nincs olyan távol ez a cél ebben a játékban, mivel az élsimítás nem kell 4k felbontásban.
Szóval továbbra is adott a kérdés, 100% render és kikapcsolt élsimítás mellett elég lehet-e egy gtx 1660ti?vlevi: AfterBurner-el nézve, 4k esetében a gpu 85-99%, cpu ~30-40% terheléssel megy. Szóval egyértelműen gpu limit van csak. Persze visszavehetném még a beállításokat, de akkor a környezet lesz csúnyább, amit nem szeretnék.
Jadro: De gondolom FHD-ban renderel 450%-ot, igaz? Akkor az 4k-hoz 100% render mellett jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm az info-t. Akkor egyelőre úgy néz ki 1660ti lesz a választott.
Más:
Próbálgatom a játékot H váltóval. Az én kormányomon csak 6 fokozat van. Ez a játékban 1, 3, 5, 7, 9, 11 fokozatoknak felel meg. Nem értek a kamionokhoz, de nagyon hiányzik a 8, 10 a listából, ha nem akarom pörgetni a motort.
Ezt hogyan oldjátok meg kormány használatával? -
törölt tag
Na, most keveredtem bele a sebesség fokozatokba
Két gombot beállítottam a kormányon a sebeségváltáshoz. Ez előző fuvarban (már nem tudom melyik kamion volt) teljesen leegyszerűsítve voltak a fokozatok...
1-2-3-4-5-6 aztán váltás 7-8-9-10-11-12
Most viszont a Scania esetében bejött egy C1(1), C2(2) fokozat is az 1 és 2 helyen. Aztán eltolva jön az 1-2-3-4, majd kapcsoló 5-6-7-8-9-10 majd másik kapcsoló 11-12Szóval teljes a káosz
-
törölt tag
Felmerült bennem egy újabb kérdés a játékkal kapcsolatban
Amikor próbából 2 monitort kötöttem a gépre és elindítottam a játékot, akkor a kormány képe és a műszerfal mögötte, pont a két monitor között helyzkedik el. Azaz a nézőpont közepe a kormány közepe. Van arra lehetőség, hogy nézőpont megmaradjon, de a renderelés kicsit balra tolható legyen? Azaz a fülke közepe legyen a két monitor közötti részen? Ekkor az egyik monitoron a vezetőülés és kormány, a másikon a vezető melletti ülés előtti rész lenne látható.
Ugyanis jelen felállás szerint két monitorral balra látom a tükröket és a tájat balra, míg jobra csak a műszerfalat és még a tükrök sem jelennek meg. Kanyarodásnál balra alig kell forgatnom a kamerát, de jobbra igen. (tudom-tudom, 3 vagy 4 monitor az igazi, de most arra nem fogja futni) -
törölt tag
ETS2-nek van valami benchmark-ja?
-
törölt tag
válasz m0h0senator #22478 üzenetére
Nekem az drága, annyit nem szánok 1-1 alkalomszerű játékra.
Megvettem egy 1660Ti-t. Csak egy gyors kört mentem a játékkal 4k-ban és eddig nem ment 60fps alá Majd még kitapasztalom a vga/játék beállításokat, de egyelőre jó lesz ez szerintem. Kihúzok vele1-2 évet. -
törölt tag
Nagyon bosszantó az ETS2-ben, hogy folyton kijönnek elém szabálytalanul kamionok, személyautók. De nem csak amolyan figyelmetlen módon, hanem direkt szivatósan, hogy ne is tudjam kikerülni őket. Ha ilyen lenne a valóság, akkor hetente vihetném karosszériáshoz a kocsimat. Persze lényegtelen, hogy ki volt szabálytalan, fizetem a büntetést. Annyira felbosszantott már sokadjára ez a marhaság benne, hogy letöröltem a játékot a fenébe. Pár frissítés után lehet ránézek majd újra, de ez így sajnos nem szórakoztató számomra.
-
törölt tag
válasz Mr.Franczy #22488 üzenetére
Nem nagyon tudom hogyan mennek ezek a modok... Hol lehet ilyet beszerezni, hogy kell beállítani? Tudnál esetleg segíteni ebben?
Igen, szeretem ezt a játékot Pont ezért haragszom most rá, hogy nem szeret viszont
-
törölt tag
válasz Sub-ZeRo #22491 üzenetére
Sajnálom h nem rögzítettem a játékot, hogy megmutassam. Elsöbbségadás táblája van, jövök sebességhatáron belül és kijön elém, szinte nekem jön. Aztán persze kapom a büntit...
És nem az a gond, hogy ilyen előfordul, hanem az, hogy 1 óra játék alatt 5x.
Szívem szerint átváltottam volna GTA-ba, kiszálltam volna és kirángattam volna a négykerekű fürdőkádjából... Aztán jól megmostam volna a hátát egy kerékkulcsal...[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Tegnap kipróbáltam az ATS-t. (egyelőre "alapítványi" verzió) Létezik, hogy kisebb a hardverigénye, mint az ETS2-nek? Vagy az amerikai táj "sivárságának" köszönhető, hogy amíg ETS2-ben 4k felbontásban akár 90+%-os GPU terhelést is látok élsimítás nélkül, addig ATS-ben élsimítással sem megy 85% fölé? Természetesen minden Ultra/Magas értéken, render mindkét esetben 125%.
-
törölt tag
Aha, akkor jól sejtettem. Kevesebb polygon lehet, mert ha jól nézem például egy hegységet letudnak néhány polygonnal és egy nagyobb textúrával.
Sikerült rögtön az elején belefutnom egy kvázi lehetetlen fuvarba.
Az autópályáról nem tudtam lehajtani, mert "váratlan esemény történt" üzenettel lezárták a lehajtót. Oké, továbbmentem jópár mérföldet, aztán megfordultam (nem is tudtam volna mást tenni, nem volt tovább leképezve az autópálya) és visszafele a másik lehajtón akartam lemenni. De ott is "váratlan esemény történt". Megint egy fordulás valahol távol. De újra az esemény...
Ezt még1x megcsináltam, aztán próbáltam másik útvonalat, de az a újra a pályára hozott vissza, mert nem volt leképezve más útszakasz...
miután rengeteg időt, mérföldet, üzemanyagot beáldoztam kikapcsoltam a büntetést és padlógázzal nekirontottam a lehajtót lezáró rendőröknek... 9% sérüléssel de átjutottam... Aztán a másik végén ugyanígy le volt zárva, de ott elfértem mellettük...
Szóval érdekelne, hogy hogyan kellett volna megcsinálnom ezt a fuvart, ha nincs olyan útszakasz amit megrajzolnak és kerülni tudok, de a pálya mindkét lehajtója lezárva?
És ugye itt nem úgy van, hogy kerülök egy 3-400 mérföldet, mert ha jól néztem a térképet, akkor olyan kerülő lett volna visszafele, hogy gyakorlatilag vissza a feladóhoz és teljesen más útvonalon kellett volna mennem. Persze simán késéssel, pihenővel, mondjuk ennek is az lett a vége...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cr00py #22524 üzenetére
Igen, tudom, most le is vettem minimumra. Próbáltam az eseményt követően levenni, de a létrehozottat már nem törli ilyenkor. Amúgy, ha nagyobb/részletesebb lesz a map, akkor már rendben lesz, mert akár lehet is ilyen esemény csak éppen útvonal volt kevés.
Illetve amit megfigyeltem még, hogy lehetne finomítani a személyautók manőverezésén.
Amikor mondjuk egy balra kanyarodó sávba mennek át, akkor lelassítanak, majd hirtelen kormányrántás és átsorolnak és erre már nem esküdnék meg, de mintha gyorsabb lenne sávváltáskor, mint amire lelassított.Gondoltam már rá, hogy esetleg rögzítem a játékot, de addig nem akarom, amíg ilyen verzióval nyomom. Mondjuk fura, hogy nem az ETS2 AI-t rakták át, mert ott ilyen gond nincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam az ETS2 és ATS is folyamatosan leesik 60FPS alá, holott röhögve kellene bírnia a laptopomnak. Közben a VGA pedig malmozik, semmi terhelést nem kap. Ugyanez a probléma megvolt az előző laptopommal is. Viszont ott amikor még a régebbi win10 volt rajta a régi energiakezeléssel, akkor nem volt vele gond. Csak amióta laptopoknál eltűnik az "energiagazdálkodási lehetőségek" menüből a kiegyensúlyozott kivételével a többi profil és az óra melleti akku ikonnál kell állítani a módot, azóta van ez.
Gyanítom, hogy nem kompatibilis a 3D motor a win10 új megoldásával. Emiatt én laptopon nem is tudok játszani egyik játékkal sem. Kell tartanom egy asztali gépet. -
törölt tag
Nekem csúnyán képes negyvenvalahány fps-re is lemenni, az már azért elég kellemetlen.
Remélem előbb-utóbb frissítenek valamit majd a dolgon.
Amúgy azt sem értem, miért nem megy mondjuk 144Hz-en, ha átváltok olyan üzemmódra. 110FPS-nél magasabb még nem volt. Ezekkel csak az a baj, hogy g-sync nélkül (az nincs a laptopban) akadásokat látok a játéknál, ami zavaró.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ugye nem azt akarod mondani, hogy egy I7 9750H 12 szállal nem elég neki
Egyszerűen arról van itt szó, hogy a 3D motor problémás.
Mint fentebb írtam, a win10 energiagazdálkodása változott és a 3d engine nem a szabványos profilokkal dolgozik. Valamit trükközik. Mindez csak laptopon jelent problémát megfigyelésem szerint. A desktop gépemen nem. Illetve laptopon más játékot sem érint, kizárólag ATS, ETS2.Példa:
Előző laptopommal
Win10 LTSB - régi energiagazdálkodási profilok - tökéletes 60FPS
Win10 LTSC - új energiagazdálkodási profilok - bezuhanás 40-50fps-re látható ok nélkülLaptopon jól látható az is, hogy miközben beállítok egy bizonyos fényerőt a desktop-on, amikor elindítom a játékot ez megváltozik és saját fényerő profilt használ. Ez a régebbi energiagazdálkodásnál egyet jelentett a "Teljesítménycentrikus" profillal. Namost ez itt eltűnt és ha csinálok is manuálisan ilyen profilt, akkor is a legelső indításig használja, utána már nem.
Az előző laptopomon a problémát megoldotta, ha valami 2018-as őszi vagy franc tudja milyen frissítést nem engedtem neki felrakni. Vagy akár win8.1-et használtam. Ennél viszont ez már nem járható út az RTX VGA miatt.
Szóval nem VGA és nem CPU probléma. Másrészt az is furcsa, hogy VSync mellett, 60Hz-re állított képernyőnél miért megy fel 70-80FPS-re a képkockák száma (aztán lassan lemegy a már említett 40-50-re is) még akkor is, ha az Nvidia Control-ban saját profilt csinálok neki és ott is beállítom a VSync-et? Mindezt más-más laptopon is megcsinálja, ha újabb Win10-el.
De megemlíthetném azt is, hogy ha azt állítom be neki, hogy az Intel IGPU-n fusson, akkor is az Nvidia-t használja. Viszont a korban kb. vele egyidős Witcher 1 képes az IGPU-t használni, az Nvidia be sem indul. Nem bántani akarom a szoftvert, örülök neki hogy van és használni is fogom desktop gépen, de valami nagyon nincs rendben a kóddal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közben kicsit utánamentem a dolognak és megtudtam, hogy egy saját 3d engine-t csináltak Prism3D néven, az elterjedt Unity3D-ből. (Unity3D-t ismerem, pár éve még egy haver projectje használta) Aztán a Unity3D folyamatosan frissült (2017-es jelenlegi stable build), de a Prism3D-vel ők gondolom magukra maradtak. Ez lesz itt a probléma akkor gondolom. Mindegy, amíg ezen nem változtatnak, addig nincs mit tenni, marad a desktop. Nem nagy érvágás csak jó lett volna laptopon is játszani vele gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
ETS2-ben úgy veszem észre a tükrökben látható kép "kisebb felbontású" (pontosabb talán a dupla méretű pixeles), mint a szélvédőn látható. Találkoztatok már ilyen helyzettel? 4k monitoron játszom és eléggé zavaró. Lehet ezt valahogy konfigolni?
[kép] - sajnos a PH kicsit vacakul konvertálta, de azért látható szerintem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest