Hirdetés
-
IT café
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Szeretjük mi is de kell neki a gari. A telónál már mondhatni megszoktam hogy évente megy a szervizbe valami miatt, de vettünk egy komolyabb Samsung mosógépet is, és 2 év alatt az is 2x volt, hiába az odafigyelés. Félve írom le, de az ugyanakkor vásárolt Samsung szárítógépünk még bírja
-
taranis
addikt
válasz
petrson #54141 üzenetére
Az enyém amúgy patika állapotban van, persze ehhez az kellett, hogy 3x megjárja a szervizt kijelző csere miatt (hála a rózsaszín csík problémának, ami a Samsung szerint a mai napig nem szériahiba), aztán ott egyúttal minden más is cserére került amit ilyenkor szoktak, akksi is viszonylag új. Igazából nem indokolt a csere, csak nem akarnám megvárni, hogy nálam pusztuljon le, így még van némi értéke a használtpiacon.
-
taranis
addikt
Én csak a tényeket mondom, a videós szakmában (beleértve a kisfilmeket, esküvői videókat) közkedvelt a 2x slowmo, sok DSLR/MILC nem is tud 50/60fps-nél többet.
De még a mozifilmek esetén is a 2x és 4x slowmo a standard a művészi hatás eléréséhez. Nagyobb framerate csak akkor indokolt ha valami olyat kell megmutatni amit a szem amúgy nem látna. -
taranis
addikt
válasz
KTibxx #54074 üzenetére
Egy adott szint alatt nem változik. Húzd fel maxra, és tedd rá az ujjad az érzékelőre. Nálam csökken a fényerő, hiába van kikapcsolva az automatika. Nem normál felhasználáshoz kell, hanem egy projekthez, ahol muszáj fixálni a fényerőt, minél nagyobbat. Egyelőre úgy oldom meg, hogy leragasztom a fényérzékelőt. Így ugyan kicsit csökken a maximum, de legalább nem mászkál el.
-
taranis
addikt
Sziasztok! Be lehet fixálni teljesen a fényerőt? Az a bajom, hogy még az automatikus fényerő kikapcsolásával is figyelembe veszi a teló a ráeső fényt. Tehát pl. ha ráteszem az ujjam a fényérzékelőre, akkor kicsit visszavesz a fényerőből.
-
taranis
addikt
válasz
sbalu1 #50785 üzenetére
Ja, hát gari után eladom én is egyből. Mondjuk aztán asszony S8-a meg úgy vonzza a karcot mintha muszáj lenne, úgy tudom, ott kicsit puhább az üveg, hogy ne legyen annyira törékeny. Úgy tűnik máshol sincs kolbászból a kerítés, nem is tudom mire váltanék, ha most kellene.
-
taranis
addikt
-
taranis
addikt
Nekem 3x volt cserélve a kijelzőm amiatt, mert megjelent rajta egy függőleges rózsaszín csík. Ismert gond, benne van a pakliban, bár -elvileg- csökken az esélye, ha nem hagyod, hogy nagyon meleg legyen a teló. Tehát pl. kocsiban nem érdemes ezzel navigálni, ha közben süti a Nap. Ezt leszámítva én semmi másra nem tudok panaszkodni.
-
-
taranis
addikt
Harmadjára is cserélve lett a kijelzőm rózsaszín csík miatt. A csere előtt kezdeményeztem vizsgálatot a Samsung központi ügyfélszolgálatnál, azzal a céllal, hogy cseréljék a készüléket. Gondolom mindenki sejti a kimenetelt, nem cserélik, mert elmondásuk szerint a javításhoz képest aránytalan többletköltséggel járna. Ezek összecseng azzal, amit a helyi szervizesek mondtak nekem, hogy nyugodjak meg, ha 10x kell kijelzőt cserélni, 10x fogják.
-
taranis
addikt
válasz
vasi89 #49246 üzenetére
Ja, erre linkeltem korábban a Ptk. 6:163. § (5)-t. Nem csak a Samsung, de sok más cég is szarik erre, marad az, hogy az ember nekiáll fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, csak az meg kinek hiányzik.
Amúgy az hol van, hogy nem fődarabnál 6 hónap? Nem találok erről semmit.
(A vicc az, hogy a linkelt szöveg Samsungos garanciajegyen található.) -
taranis
addikt
válasz
dragon1993 #49243 üzenetére
Na azt meg elfelejtettem megkérdezni, pedig jó lett volna.
-
taranis
addikt
válasz
gerner1 #49239 üzenetére
Igen ezt tudom. Viszont a tisztánlátás végett felhívtam a Samsungot ÉS átugrottam a legközelebbi Samsung szervizbe is. Mindkét helyen azt az infót kaptam, hogy mobiltelefonok esetén tökmindegy, hogy mit cserélnek, semmi sem hosszabbodik sehová. A szerviz annyit hozzá tett, hogy az alaplapcsere volt ilyen régen, de most már az sincs.
-
taranis
addikt
Érdekesség: miután a telefonos ügyfélszolgálattal nem jutottam dűlőre, írtam emailt is a Samsungnak, hogy hány kijelzőcsere kell ahhoz, hogy végre mást is cseréljenek. Itt már nem hajtottak el, hanem megkértek, hogy küldjek át scannelve minden infót a vásárlással és az eddigi szervizelésekkel kapcsolatban, és akkor elbírálják a kérésemet. Ezen ne múljon, egy próbát megér.
-
taranis
addikt
válasz
dragon1993 #49229 üzenetére
Nem hiszem, a Samsungos warranty cardon is ez van:
"7.2 A dolognak az alapjótállás időtartama alatt elvégzett kicseréléssel
vagy a kijavítással érintett részére a jótállás újból kezdődik. Ezt a szabályt
kell alkalmazni arra az esetre is, ha az alapjótállás időtartama alatt elvég-
zett kijavítás következményeként új hiba keletkezik. (Ptk. 6:163. § (5))"Egyúttal nem látok sehol sem infót 6 hónapról.
-
taranis
addikt
válasz
dragon1993 #49222 üzenetére
A te telód legalább tudta, hogy mikor illik meghibásodni
-
taranis
addikt
válasz
taranis #49220 üzenetére
Nálam például úgy volt, hogy 2016-04-12 a vásárlás dátuma, 2016-07-12 az első kijelzőcsere időpontja, és 2017-10-05 a második. Szóval ha elsőre hosszabbodott is a kijelző alapjótállási ideje 2017-07-12-re, a második javítás már sajnos ezen kívül esett, rosszul emlékeztem erre. És most lenne a harmadik csere. Durva azért, hogy ilyen rövid ideig bírják.
-
taranis
addikt
válasz
taranis #49216 üzenetére
Ha jól látom annyit hibáztam a számolással, hogy az első évben a kicserélt fődarabra újraindul a garancia. Gondolom a kijelző fődarab, de erősítsen meg valaki. A kiterjesztett jótállás és a megvásárolható kiegészítő jótállás időtartama alatt viszont már nincs ilyen, szóval ez azért nem örök élet.
-
taranis
addikt
válasz
dragon1993 #49212 üzenetére
Cseréltek egyet az első évben, aztán a másodikban, majd vettem kiterjesztett garanciát, ez alatt vagyok most, és megint csereérett. Jövő tavasszal ez is lejár, szóval odáig tart az "örök élet".
-
taranis
addikt
válasz
no more #49210 üzenetére
Hohó, óvatosan a kijelentéssel!
Nekem most fog harmadjára visszamenni kijelzőcserére a készülék a csíkos kijelző miatt. Felhívtam a központi ÜF-et, hogy mi kell ahhoz, hogy végre ne a kijelzőt cseréljék, mert úgyis újra előjön. Azt mondták csak akkor lesz készülék csere, ha a szerviztől olyan lap jön vissza, hogy nem javítható a hiba alkatrész cserével. Márpedig onnan mindig az fog visszajönni, hogy kijelzőcserével javították. Kérdeztem emiatt, hogy akkor hogyan értelmezik pl. a szériahiba fogalmát, mi számít annak. Erre mondták, hogy az S7E-nél nincs ismert szériahiba. Aha...
-
taranis
addikt
Eddig kétszer cserélték a kijelzőmet rózsaszín függőleges csík hibával. Most előjött harmadszorra is. Vajon mi kell ahhoz, hogy végre mást is cseréljenek?
-
taranis
addikt
Én nemrég vettem rá meg a 3. év kiterjesztett garit, mondván nálam marad még, jól jön az. Hát nemtom, lehet nekem is rootolni kellett volna aztán rátenni valami főzeléket. Az elmúlt év folyamatosan arról szólt, hogy vagy ment jól a teló és akár 4 napot is bírta (nem használom sokat), vagy gondolt egyet, és 30%-ot merült egy éjszaka alatt. Most is ez van. Én komolyan nem telepítettem semmit már vagy egy éve, persze frissítések érkeznek, de megőrjít, hogy megbízhatatlan az üzemidőm. Nem függ a nagy frissítésektől, teljesen random a dolog, és nyilván semmi sem látszik az akksi statisztikában, aszerint nincs olyan app ami merítené. Így érzem magam: [link]
-
taranis
addikt
válasz
kissati66 #46625 üzenetére
Na, rászántam az időt, hogy kiderítsem, mi romlott el az utolsó frissítés óta a videókkal. Visszanéztem az utóbbi időben készült slowmo videóimat, frissítés előttit és utánit összehasonlítva, mediainfoval elemezve a tulajdonságokat. A codec ugyanaz, a bitrate ugyanaz, abszolút semmi különbség nem látszik, ami indokolná az akadozást. Viszont belassítva 24 fps-re drasztikus különbség látszik az utolsó frissítés óta felvett videóknál. Rengeteg a frame drop, szóval nem csak a lejátszás rossz, hanem eleve rosszul írja ki a videó fájlokat. Szerintem valamit elcsesztek a buffer kezeléssel, vagy ki tudja. Nem hiszem, hogy nálam lenne a gond, abszolút a frissítéshez köthető a dolog.
-
taranis
addikt
Oks megnézem, de egyelőre nekem csak annyi kellene, hogy a gyári app úgy működjön, mint frissítés előtt. Mintha kevesebb kraftot kapna, nem tudom. Megnéztem a teljesítmény üzemmód beállításokat, "optimalizált"-on van, mint ahogy előtte is volt, bár azt sem tudom, hogy ennek van e hatása a fényképező appra.
-
taranis
addikt
Sziasztok! Viszonylag sokat videózok a telóval, és a legutóbbi frissítés óta feltűnt, elsősorban lassításos felvételnél, hogy akadozik a visszajátszás. Eddig teljesen folyamatos volt. A gyári appot használom. Észlelt valaki hasonlót?
-
taranis
addikt
Tegnap jött ide új TMH rom, feltettem, röcög a TouchWiz, darabosak az animációk, nem látványosan, de érezhetően. Másnál is van ilyen?
-
taranis
addikt
Hátsó objektív előtti üveget cserélt már valaki? Lett ott egy repedés, pontosan nem tudom, mitől, talán nekiüthettem valaminek. Gari vajon fed ilyesmit?
-
taranis
addikt
Az mitől lehet, hogy bár a wifi készenléti módban alatt "mindig" van megadva, pár perc alvás után ha felkeltem már ki van kapcsolva a wifi?
-
taranis
addikt
Kezd a nyomozás szűkülni. Kikapcsoltam estére a wifit, 5%-ot merült a 30% helyett. Majd reggel bekapcsoltam, és durván 1 óra alatt merült 5%-ot. WTF.
-
taranis
addikt
válasz
gerner1 #41714 üzenetére
Éjszaka 30% körüli merülésnél járok, kb. használhatatlan ez így. Ahogy korábban írtam telefon újrahúzás 1 hónapja megvolt, azóta cache törlés is volt.
ADB dumpstate alapján a két fő kernel wakelock:
Kernel Wake lock mmc0_detect : 42m 47s 467ms (7233 times) realtime
Kernel Wake lock bbd_wake_lock: 30m 52s 511ms (3762 times) realtimeMajd a legaktívabb "felkeltő":
Wakeup reason 628:dhdpcie_host_wake: 47m 6s 891ms (2400 times) realtimeElsőre azt találtam a kernel wakelockokról, hogy rossz sd kártya okozhatja, így kivettem, majd telefon restart:
Kernel Wake lock mmc0_detect : 55m 41s 442ms (5359 times) realtime
Kernel Wake lock bbd_wake_lock: 44m 1s 252ms (5359 times) realtimeWakeup reason 628:dhdpcie_host_wake: 1h 12m 53s 26ms (4134 times) realtime
Szóval nem változott semmi. Esetleg bárkinek bármi tipp?
-
-
taranis
addikt
Látom másnak is vannak újabban üzemidő gondjai. Egy éjszaka alatt akár 20%-ot is merül, és semmi sem lett telepítve, szóval valaminek a frissítése okozhatja. A telót kb. egy hónapja húztam újra, cache törlés is volt azóta, nem segít. A root nélkül elérhető battery stat progik normális használatot mutatnak, szóval tanácstalanul állok a dolog előtt. Azt lehetne még tenni, hogy egyesével mindent leszedek és nézem a fogyasztást, de erre nincs időm. Van bármi okosság ezen kívül?
-
taranis
addikt
válasz
dragon1993 #40902 üzenetére
Már nem emlékszem ki ajánlotta, de írta, hogy vékonyabb tok is oké, csak kicsit feszülős úgy. Sajnos nincs mivel kipróbálnom.
-
taranis
addikt
Nem tudom ki ajánlotta korábban a Shocksockot, de ezer hála, nekem ennyi bőven elég, használat közben úgyis úgy szeretem fogni, ahogy az isten (Samsung) megteremtette.
-
taranis
addikt
válasz
szakallasgy1 #40696 üzenetére
Szerintem bármikor befizethetsz bármennyi törlesztőt, ha ezen múlik. (Telekomnál legalábbis.)
-
taranis
addikt
Megjött másodjára is a TMX-től a teló, rózsaszín csíkozódás miatt küldtem most is és egy éve is. Ezúttal több mindent cseréltek mint legutóbb: érintőplexi, lcd, keret, hátlap, usb, hangszóró. Külsőre teljesen olyan most mint egy új teló, szóval a szervizzel elégedett vagyok. 5 napot volt csak távol az eszköz, ebben a hétvége is benne volt, cserébe egy S7-et küldtek, ami azért volt jó, mert legalább most már fixen tudom, hogy nekem az kicsi.
-
taranis
addikt
válasz
World-Soft #40402 üzenetére
Én Note2-ről váltottam és és bő másfél év alatt sem szoktam meg. Nem mindenki képes rá, én pl. soha többet nem akarok ilyen edges telefont. Az a baj hogy divat lett és lassan minden ilyen lesz.
-
taranis
addikt
Pár napja írtam, hogy rózsaszín csíkos probléma miatt cserélve lett bő egy éve a kijelzőm és most megint előjött, viszi a futár szerdán. A lényeg, hogy hívtak a szerviztől, és rákérdeztem, hogy nem lehetne e azt, hogy most ne a kijelzőt cserélnék, hanem magát a készüléket, mert gyanús, hogy valami szériagond lehet. Pláne, hogy a Samsung tud is erről a problémáról. Azt mondták, hogy tehetek panaszt a Samsungnál, hogy visszatérő problémám van a készülékkel, és ha jogosnak találják, akkor kiállítanak egy papírt ami alapján a szerviz cserélni fog, nem javítani. Ennek a hiányában mindig javítani fognak, akár 100x is. Rákérdeztem, hogy oké, akkor most jobban járok e, ha egyből panaszt teszek a Samsungnál. Azt mondták, hogy el fognak hajtani, akkor javasolják csak, ha a mostani javítás után is elromolna (azaz harmadjára). Ezzel csak az a gond, hogy addigra nagy valószínűséggel lejár a gari. Tanulság: legközelebb tutti nem veszek flagshipet amíg a bátrak ki nem tesztelik.
-
taranis
addikt
Tököm tele már az S7E kijelzőjével. A vásárlás után 3 hónappal cseréltettem a kijelzőt a sokak által ismert rózsaszín függőleges csík miatt. Ennek 14 hónapja, eddig tartott az új kijelző, megint csík van, ugyanolyan, ugyanott. Hálistennek még van gari, cseréltetem újra, aztán megy az apróra.
-
taranis
addikt
Ez az, amit el akarok kerülni, mert nincs rá időm. Illetve tudok rá keríteni, de ha a jövőben újból előjön, akkor megint rakhatom újra. Bosszantó, hogy látszólag nincs egy valamirevaló app vagy módszer ami egyértelműen megmutatná, hogy mi akad be. Kivéve talán ha egyesével elkezdem leszedni az appokat, de erre aztán pláne nincs időm.
-
taranis
addikt
Bedobom megint, hátha van valakinek ötlete. Merül a teló egy ideje, a mellékelt screenshoton látszik, hogy mintha nem is aludna, szép egyenletes a merülés, ugyanakkor a statisztika szerint semmi sem tartja ébren. A kijelzőidő összesen 20 perc itt, és már 50% alatt vagyok...
Wipe cache 2x megvolt, nem segített. -
taranis
addikt
Megcsináltam mindent amit mondtál, azóta eltelt egy hét, és sajnos semmi változás. 2 és fél nap, kb. 1 óra kijelzőidő, és 10%-on a teló. A gyári statból semmi sem látszik, ami ezt indokolná, egyenletes a merülés, és nincs app, ami ébren tartaná. Csak hát fele annyit bír, mint kb. egy hónapja, és nem tettem fel semmilyen új appot, csak a frissítések érkeztek. Ezek közül akadhat be valami, de esélyem sincs kideríteni. Amíg fenn volt a wakelock detector, az sem mutatott semmit amúgy, ami ezt indokolná. (Facebook nincs.)
-
taranis
addikt
Sziasztok! Az normális, hogy az akksi statnál az "eszköz készenlétben" alatt ugyanannyi időt látok, mint amennyi ideje be van kapcsolva a telefon? Elég gyorsan merül, azért nézegetem, és wakelock detector alatt a világon semmi nem látszik, ami ébren tartaná a telót, a gyári statban is csak ennyi szúrt szemet. Wipe cache is volt már a biztonság kedvéért.
Korábban 4 napot bírt kb. 2 óra kijelzőidővel, ennyit használom csak, most viszont 2 napot bír 1 óra kijelzőidővel. A változás egyik napról a másikra jött, semmi új nem lett telepítve, kivéve az appok frissítései. A play services újabban néha lefagy egyes appok indításakor. -
taranis
addikt
HDMI szignállal kalkuláltam, ott nem 1920x1080-al kell számolni, hanem hblank és vblank értékeket hozzá kell adni, ezek nem látszó pixelek, szinkronizációs dolgokra vannak, 1080p esetén 280 és 45 ez a két érték. Aztán a színinformáció 10biten közlekedik, hiába 8 bites a forrás. Ez 10 bitet jelent mind a három színcsatornára (R,G,B), azaz:
(1920+280) * (1080+45) * 60 * 10 * 3 = 4.455 Gbps -
taranis
addikt
Akkoriban még támogatta az MHL-t a Samsung, azon keresztül ki lehetett küldeni a videójelet, bár adatmennyiségileg nem tudom, hogyan működött. Valami okosság lehetett mögötte, mert 1080p60Hz 8bit/színcsatornás tömörítetlen adatfolyamhoz 4.46Gbps kell, az USB 2.0 pedig elméletben 0.48Gbps-t tud, gyakorlatban kevesebbet. De mindegy is, mert 2014-ben volt utoljára MHL kompatibilis Samsung, valamiért elhagyták ezt, így szerintem az S7/S7E-hez nem lesz ilyen dokkolószerűség.
-
taranis
addikt
De hogy fog átmenni az S7E USB 2.0 csatiján akár csak a fullhd-hoz szükséges adatmennyiség? Még az 1080p 60Hz 8bit-es adatfolyamnak is csak a tizedét tudja az elméleti sebessége. Az USB-C alatt elérhető szabványok ennél sokkal gyorsabbak, de még azok is limitáltak, pl. 4K60 nem megy át az USB 3.1-en sem, így aztán S8-al is csak 4K30 a maximum a DeX-nél.
-
taranis
addikt
válasz
vadászcsiga #28266 üzenetére
Számomra eléggé látványos a különbség, pedig meg mertem volna rá esküdni, hogy nem fogom látni, hiszen FHD is rohadt sok ekkora méretben. Aztán amikor upgrade után kicsit olyan homályosnak tűnt minden, nem voltak olyan élesek a betűk, akkor megváltozott a véleményem, egyből vissza is tettem QHD-ra.
Szóval innentől azt mondom, hogy az UHD-t nem lehet látni a QHD-hez képestCsak ne kerüljön a kezembe a Sony Xperia XZ Premium.
-
taranis
addikt
válasz
Loboda #27404 üzenetére
Áldassék a neve a fejlesztőnek, meg neked is a linkelésért. Most nem néztem utána, hogy más korábban linkelte e, ez esetben az ő neve is áldassék
Lassan egy éve van nálam a teló, de számtalan alkalommal a földhöz akartam vágni véletlen hozzáérés miatt, tok nálam nem játszik, csak hordozásra beledugós. Szóval a telefon szempontjából életmentő az app
-
taranis
addikt
válasz
Rigormortiis #22639 üzenetére
Hát erre most mit mondjak
Ilyen sokáig még sosem bírta a szokásos napi pár telefonálgatás/hírolvasás mellett, ennek megörültem, így aztán bemásoltam. Ennél azért többet használom általában. Főleg amikor dolgozom, mert -félve írom le- Android fejlesztőként keresem a kenyerem. Persze tudom, azt is lehetne valami szarabb gépen...
-
taranis
addikt
Abban tudna valaki segíteni, hogy honnan lehet ezeket a témákat letölteni? [link]
Az utolsó tetszene asszonynak, de nem találom a témaáruházban, pedig a cikk szerint a Samsung ezen a héten tette elérhetővé őket. -
taranis
addikt
Kezdek mégjobban örülni annak, hogy nem vártam meg a Note7-et. Már a negyedik javított kiadás gyulladt ki és az AT&T már ki is vonta a forgalomból. Szinte már sajnálom a Samut, akkora szívás ez.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm, WiFi) with Nereides strap + gifts
- OnePlus Watch 2 Vadi Új, Bontatlan, 2 Színben
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple Watch Se 2, ( 2022 ) Starlight , 40mm, karcmentes, Gps
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest