Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz csucsu21 #4677 üzenetére
"Bár nem tudom mennyire igaz a videó"
Hát ezt nagyon könnyen ki lehet próbálni, ventilátor mindenkinek van otthon, mágnest sem nagy ügy szerezni. Nekem van brutál erős mágnesem, délután kipróbálom
Lehet, hogy működik, DE az tuti biztos, hogy ez a kis venti nem termel annyi ampert, amennyit megeszik egy LED-es izzó. Szerintem. Bár ha eleve valami kisteljesítményű a lámpa, akkor lehet.
Én már csináltam hasonlót: mini szélerőművet csináltam bontott ventilátorból. Lapátjait fújta a szél, forgott, és termelt áramot, ez tény, de csak icipici LED-et tudtam vele meghajtani, csak bohóckodtam vele.
Jobban belegondolva, elvileg tényleg működhet a dolog, ha megfelelően vannak rakva a mágnesek. Az tuti és ahogy írtam, én is csináltam már ilyet ventilátorral, csak ott nem mágnes, hanem a szél hajtotta a kereket. A tekercs tényleg termel áramot, ha fogatva van.
Gondolom hasonló elven működik a maglev train is...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
- ASRock B450 Pro4 + Ryzen 5 2600 + Be quiet! Pure Rock Slim 2 + 16 Gb Corsair 3.200 Mhz Beszámitok!
- Creative Pebble V2 2.0 aktív pc hangszórók
- PS5 dualsense-hez való mobiltelefon tartó adapter (új)
- Am3+ felkonfig csere ddr4 konfigra
- FALCON GAMER PC! i7-6700K // 32GB DDR4 // RX 5600 XT 6GB // 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest