Új hozzászólás Aktív témák
-
-
emmm
őstag
Mint láthatjuk, különösebben nem sikerül ezeket most sem megállítani. Gondolod, hogy később fog menni?
Amúgy, ezzel az egésszel szimplán oda jutunk, hogy a terrorizmus ellen fellépő állam lesz idővel maga a fő terrorista. Nem új dolog ez, Palpatine is megszavaztatta magának a legfőbb jogokat és látod, mi lett belőle...ne legyenek senkinek sem illúziói.
Gondolj csak bele, ha a jelenlegi magyar kor-mány tehetné meg ezeketAz alap ötlet IDEÁLIS esetben akár jó is lehetne, de olyan meg sosem lesz. Ezt kellene megérteni.
-
Kékes525
félisten
Orwell nem ezt mondta, ő nem ilyen megfigyelésről írt. Az internet nagyon kiszélesítette a lehetőségeket, amelyek használatában nem voltak, vagy alig voltak szabályok. Szabályok nélkül anarchia van. Mi lenne, ha a közlekedésben nem lenne KRESZ, amely azt szabályozza? Ma ezt teljesen természetesnek gondoljuk. Ennek megfelelőn szükségesek a szabályok, ellenőrzések az internetnél is. Az viszont ugyanúgy káros, ha átesünk a ló másik oldalára. Meg kell találni az arany középutat. Most az arányok keresése történik.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Igen. Szerintem inkább azzal kéne foglalkozni, hogy ezek az ágak el legyen választva egymástól. Máris nem lenne kémkedés. Persze ez elég utópisztikusnak tűnik most. És lehet az is.
Az elsődleges poroblémám most inkább a csőlátás. Hogy egy jogvédő szervezet mindent az emberi jogok elé tesz, még a törvények betartatását is. Amikor ezeket pont egymás mellé kéne helyezni, s megvitatni és megoldani a problémákat, trollkodás helyett. De kompromisszumra senki sem hajlandó.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
A hatalmi ágak szétválasztása szép és jó, csak pl. Egyesült Királyságban nincsen teljesen kodifikálva, és sokszor szokásjog szintű szabályok alakítják.
Még az USA-ban is csődöt mondott a hatalmi ágak szeparációja, pedig ott nulláról erre építettek fel egy államszervezetet, elsőként a világon.
Ha ott nem működik a "kongresszus-ellenórzi-az-elnököt"-mechanika, akkor mégis mit vársz más helyeken, ahol:
- vagy a demokráciának nincsenek olyan mély gyökerei mint az USA-ban(pl. bármelyik posztkommunista ország)
- vagy nincsenek normálisan szétválasztva a hatlami ágak (pl. Magyarország, Egyesült Királyság)
- vagy csak szimplán hiányzik a politikai kultúráltság az egész rendszerből (pl. Magyarország)[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
"Brit jogvédő szervezetek szerint ez súlyos megsértése lenne a magánéletet védő jogoknak, hasonló ahhoz, ami Oroszországban érvényes, ahol a szolgáltatóknak kötelessége direkt hozzáférést adni a kormány számára."
Micsoda demagóg neotroll duma. Hatalmi ágak már nincsenek? Ugye van a törvényhozó (kormány), végrehajtó (hatóság) és bíró. A kormány != hatóság, vagy legalábis nem kéne, hogy az legyen vagy alárendelt legyen egyik a másiknak.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
törölt tag
"még szükség van a humán beavatkozásra a legvégén,"
Igen, a végén, egy kicsit. Nagyon messze vagyunk még attól, hogy csak a végén legyen szükség emberi kontrollra.
"Amint sikerül kvantumszámítógépet"
Sikerült, mire lesz belőle olyan, amiről te beszélsz az mindig "még tíz év" kategória. Az ilyen tíz évek gyakran száz évig tartanak. Majd mikor lesz új akumlátor technológia, ami megváltja a világot."Utahban külön adatközpont épül csak az NSA adatgyűjtése számára, saját atomerőművel, hogy el lehessen látni független energiával."
Budapesten a BME-nek is van adat központja és atom reaktora. Minimum, hogy az NSA-nak is legyen ilyen. Mondjuk már a megépítése pillanatában is kevés lesz, hogy a töredékét feldolgozzák az adatoknak. Viszont lesz szép nagy központjuk.
-
törölt tag
Rendben egy utolsó:
"Hogy harcolsz ellene, amikor az emberek túlnyomó többségének gőze sincs róla mi folyik körülötte?"
Értem Azemberek tájékozatlanok és csak a maroknyi felvilágosult látja, akik köze te is tartozol.
Ne nézzük hülyének az embereket és ne gondoljunk többet magunkról, mint amennyik vagyunk."A manchesteri eset egyébként azt mutatja"
Hogy folyik egy harc az ISIS ellen. Komoly politikai és társadalmi érdekek ütköznek és ez gátolja a megoldást? Hogy az olaj alapú gazdaság most kezd meghalni, ahogyan az 1800 évek végén a földtulajdon és gyarmat alapú társadalom szétesett. Ennek vannak vesztesei és ha nem találunk megoldást, annak akár egy világháború lehet a következménye? Azt hogy milyen veszélye van a szegregácionak?
Ezt inkább hagyjuk, mert szerintem már ezzel is megszegtem a fórum szabályokat, ez nem a politizálás helye.
Viszont pontosan az adat gyűjtés segített, összeszedni a társait és ezzel emberéletet menteni. Más gyerekek életét."Ez már egy elég diktatórikus, nyílt cenzúra. USÁkia és barátai itt még nem tart,"
Érdekes, hogy aki egy nyugat európai tarsadalmomban él nem tudja megkülönböztetni a nyílt diktatúrát a demokráciától.
Ha nem érted mi a külömbség egy nyíltan kommunista diktatúra teljes cenzúrája és egy demokráciában a megkérdőjelezhető adatgyűjtés között, akkor nem nagyon van miről beszélni.Megtanítani a gépnek, hogy a bomba szót szürje ki egy dolog.
Szavakból összeállított listák alapján keresni.
Értelmezni egy szöveg jelentését.
Bonyolult fogalmi szintű elemzést végezni és ebből személyiség profilt felállítani.
Kicsit más szintű problémák.[ Szerkesztve ]
-
válasz #92253184 #36 üzenetére
"Tényleg elhiszed, hogy egy gumikalapács 1000 dollárba kerül?"
Abban igazad van, hogy ma még nem tart ott a technika, hogy teljes mértékben automatizált legyen az egész folyamat, még szükség van a humán beavatkozásra a legvégén, de már csak idő kérdése, hogy ne így legyen. Ahogy Apollyon is mondta, már középtávon is megvalósítható - a jelenlegi rendszerekkel. Amint sikerül kvantumszámítógépet építeni, abban a pillanatban az összes, jelenleg használatos titkosítás megy a levesbe, velük együtt a megfigyelési eljárások humán oldala. Nem tudom, hogy ismerősek-e neked a Snowden-akták, de Utahban külön adatközpont épül csak az NSA adatgyűjtése számára, saját atomerőművel, hogy el lehessen látni független energiával.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Apollyon
Korrektor
válasz #92253184 #39 üzenetére
Pedig teljesen jól ide kapcsolódik. Ezt írtad: "Nézd meg milyen nehézkes a moderáció gyakorlati kivitelezés a különböző fórumokon. Mennyire gyakran szubjektív és bizonytalan. Hogy tudnád ezt megtanítani egy gépnek?"
Egyszerűen "megtanították" a gépeknek, hogy pl. a szabadság szóra rákeresve a már linkeltek történnek. A tiltás is moderálás, és szűrés. Ez már egy elég diktatórikus, nyílt cenzúra. USÁkia és barátai itt még nem tart, de csak idő kérdése. BTW ha Kínában már erre képesek, akkor biztos logolják a kereséseket is, viszont innentől már igazából mindegy is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #92253184 #38 üzenetére
Hogy harcolsz ellene, amikor az emberek túlnyomó többségének gőze sincs róla mi folyik körülötte? Maximum úgy tudsz, hogy nem használsz bizonyos dolgokat. Pl. közösségi média és aki rákérdez hogy miért, elmondod neki.
A manchesteri eset egyébként azt mutatja, hogy ez az egész adatgyűjtés, korlátozás stb. teljesen inkompetens a terror elhárítása szempontjából, amikor még szerencsétlen gyerekeket sem tudnak megvédeni. Mégis mit várunk akkor ettől az egésztől?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
törölt tag
Tettem egy állítást az adat gyűjtéssel kapcsolatban. Pontosabban azzal kapcsolatban, hogy az adatok gyűjtése, még ha komoly kérdés is önmagában nem jelent semmit, mert a feldolgozás messze nem olyan könnyű.
Te azt mondtad, hogy igenis lehet keresni az adatbázisban. Kiszűrhetőek absztrakt politikai hozzáállások és ez alapján támadhatóak emberek.
Én erre azt reagáltam, hogy érdemes lenne átgondolni, hogy milyen aparátus kell ehhez és hogy ezek a fogalmak egy ember számára sem egyértelműek, nemhogy egy gépnek.Tehát nem, a kínai net elszigetelése és az ottani cenzúra semmilyen módon nem adott hozzá ehhez a beszélgetéshez. Az eredetitől teljesen független önálló téma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a naivitás szerintem egy duma. Valami vagy bizonyítható, vagy nem. Az olyanok, hogy "ezt mindenki tudja", "az unokatestvérem öcsének a feleség ott dolgozot és hallottam", stb. nekem kicsit kevés, hogy higgyek.
Az ilyen rendszerek zártak kell legyenek és többszörösen ellenőrzötten.
Kellenek médiák, civil szervezetek és persze mi is mindig gyakorolhatjuk az állampolgári jogainkat.
Ha valaki ilyesmitől fél harcolni kell ellene, persze az mindig sokkal nehezebb és idő igényesebb, mint kommentelni. -
Apollyon
Korrektor
válasz #92253184 #35 üzenetére
Hogyne lenne köze... Az már egy következő szint. Elég nagy rá az esély, hogy 10-15 év múlva már nem fogunk itt a neten kötetlenül beszélgetni. Ami azt illeti, már most sem tehetjük meg.
-
törölt tag
Jó, de akkor pontosan tudod, hogy ez csak bizonyos szintig működik.
A gépi keresés, még ha összetett is egész más absztrakciós szinten van, mint az elemzői munka. A közte levő szakadék pedig óriási és nem is csökken olyan gyorsan, mint néhányan hiszik. Persze, akkor te ehhez jobban értesz. Lehet, hogy máshogy látod.
A másik vetülete a pénz, a netes forgalom durván nő. Közben a jelenlegi forgalom mellett is beláthatatlan pénzügyi erőforrás kellene a megfigyeléshez.
A Facebook-on egy-egy szeletet, szűk peremfeltételekkel megszűrnek, de gyakran még ebből is balhé lesz. -
Béééla
őstag
válasz andras1024 #23 üzenetére
PONTOSAN!
A guifi-t néztem ki annó, csak ha csatlakoznék akkor 50%-kal dobnám meg a felhasználók számát
Bélabá
-
-
mano42
aktív tag
Váltó áramu Ip címet kell használni és nem tudnak követni. Becsszó, a mindmeghalunkon olvastam.
-
válasz #92253184 #22 üzenetére
Nem ennyi a megfigyeléstől való félelem.
Valamennyi adatod így is, úgy is elérhető fog maradni.
Annyira meg ne legyünk naívak, hogy elhisszük: a hatóságok ezekhez az adatokhoz csak terrorfenyegetettség vagy bűncselekmény kapcsán akarnak majd hozzáférni.
Ezzel nagyon komolyan vissza lehet és vissza is fognak élni, gazdasági, politikai célból.
Gyakorlatilag tökéletesen el lehet így lehetetleníteni akárkit, aki nem kívánatos, vagy az átlagosnál non-komformistább.Üdv, pengwin
-
válasz #92253184 #28 üzenetére
Emberi munkaerő csak a legvégső folyamathoz kell. Automatán be lehet gyűjteni bizonyos kulcsszavakat tartalmazó híreket, cikkeket, hozzászólásokat, e-maileket, SMS-eket, aztán rá lehet engedni az így begyűjtött információkra a feldolgozást, emberek elé meg csak az kerül, ami megugorja az előre beállított határérrtéket. Nehogy azt gondold, hogy ez túl bonyolult, hasonló elven működő monitoring rendszerrel dolgoztam évekig.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #92253184 #28 üzenetére
Te meg olvasd el ezt a hírt és a kapcsolódó kommentet: [link]
Ebből is látható, hogy egyes helyeken már túlment a dolog az adatbázisokba gyűjtésen. Valós időben szűrnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Képzeld el, hogy apparátust kellene szerveznie Donald Trump-nak, hogy minden róla szóló angol nyelvű beszélgetést átrostáljanak. Hány fős apparátus kellene ehhez?
Te ember vagy, te tudod értelmezni az olyanokat írsz fogalmát. Nézd meg milyen nehézkes a moderáció gyakorlati kivitelezés a különböző fórumokon. Mennyire gyakran szubjektív és bizonytalan. Hogy tudnád ezt megtanítani egy gépnek?
Olyan ez, mint a robotika három törvénye. Elméletben jól hangzik, de írj rá egy programot. -
cog777
senior tag
A kapcsolati halozat felterkepezesevel es a koztuk levo kommunikacio lehallgatasaval tobbet tudnanak a hatosagok, pl jelen esetben az elkoveto tovabbi tarsairol is tudnak, akikkel korabban kommunikaciot folytatott.
A titkosszolgalatok (azok bevallasa szerint, amit vagy elhisz vki vagy nem) minden nap letartoztatnak valakit terrorizmussal kapcsolatban az EU-ban. UK-ban 10 ev alatt 50 terror tamadast hiusitottak meg, szoval a fiuk dolgoznak, bar nem meglepoen titokban.
Mindazonaltal en sem vagyok hive az ellensuly nelkuli megfigyelo vagy backdoor-os rendszereknek.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Apollyon
Korrektor
válasz #92253184 #22 üzenetére
"Csak" begyűjtik az adataidat egy adatbázisba igen, azonban keresni és szűrni lehet benne. Másrészt ez az egész túlmutat azon, hogy csak porosodik a polcon. Ha pl. olyanokat írsz, amelyek egyes érdekekkel ellentétes, bajod lehet belőle, mivel a fentiek miatt könnyen visszavezethető adott személyre.
-
-
bambano
titán
"El tudom képzelni, hogy a kamerákhoz való hozzáférés is megvan": szerintem nincs, de ennek csak fizikai akadálya van, a szándék az meg lenne vagyis azért nem férnek hozzá ilyen szinten a kamerákhoz, mert egyszerűen még nincs annyi kamera, másrészt még nincsenek olyan szinten hálózatba kötve.
persze efelé haladunk, ebben egyetértünk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Ide is illik, mert itt bukik ez az egész. A feldolgozás az, ami nem megy és nem is fog még jó száz évig.
Gond, hogy gyűjtik az adatokat, de sok haszna nincsen. Utólag miután megtudják a merénylő nevét már tudnak róla mindent. Viszont előre nem látják az eseményeket, mert az a feldolgozó kapacitás, amit a Szamaritánus jelképez nincsen meg. Jó, megengedem hasznos, hogy elkapdossák a társait, akik szintén veszélyesek. Ilyen mint, aki elkövette a mostani merényletet van tízezer. Még ha személyesen ráállítasz egy konkrétra egy tízfős pszichológus csapatot, akkor se fognak tudni többet mondani, hogy talány merénylő. Márpedig mindegyikre nem állíthatsz csapatot. A gép meg annyira sem képes, mint egy elemző.
Az összes szervezett gyűjti az adatot, de az utána csak áll a polcon. Esetleg lefut rajta néhány algoritmus, de ha nincs konkrét ok, hogy egy elemző végig menjen rajta, akkor ott fog porosodni a szerveren.A megfigyeléstől való félelem is ennyi. Begyűjtöttek az adataimat, gond. Viszont, hogy sose nézi meg senki az tuti. Ha nincs egyértelmű kapcsolatod terrorista gyanús emberekkel, akkor az életbe nem költenek pénzt az adataid vizsgálatára. Szerintem a Microsoft a telemetriás adatokat tömegével semmisiti meg, ha nincs konkrét gond, van elég dolguk-e nélkül is.
-
0xmilan
addikt
El tudom képzelni, hogy a kamerákhoz való hozzáférés is megvan (vagy meg lesz). Ha máshogy nem, akkor zero-day-ek segíségével.
(#20) 0P1
Először tőllel akartam írni, de mintha már láttam volna ezt a másik fajta ragozást is. Ha fejben mitólnak vagy emitólnak olvasod, akkor tényleg hülyén hangzik. Ha mesterséges intelligenciától-nak, akkor meg így jobb, de fogalmam sincs, hogy melyik a helyes és most egy gyors google se segített és lusta vagyok tovább keresni.szerk.
A mozaikszókhoz a toldalékokat olyan formában fűzzük, amilyet kiejtett hangalakjuk kíván; tehát ennek alapján vesszük tekintetbe az illeszkedés és a hasonulás törvényeit, továbbá kiírjuk az esetleges előhangzót.a) A betűszókhoz a toldalékokat kötőjellel kapcsoljuk: a BKV-nál, a MÁV-ot, az ENSZ-szel; a tmk-ban, a tsz-szel, tbc-s, tv-zik (v. tévézik), DNS-sel; stb. – A csupa nagybetűvel írt betűszók alapalakjukat melléknévképzős formájukban is megtartják: ENSZ-beli, KISZ-es, MAFC-os, TDK-s stb. – A csupa nagybetűvel írt tulajdonnévi betűszók végén toldalékoláskor írásban nem nyújtjuk az a, e, o-t: az MTA-nak, az ELTE-n, az ETO-hoz stb.
akkor mégis csak az első megérzésre kellett volna hallgatni[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Mondjuk sokszor egymás után, hogy minapi!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bambano
titán
szerintem a célszemélyes cuccból gyakorlatilag a köztéri kamerákhoz való teljes hozzáférés nincs meg. a többi nagy valószínűséggel megvan. főleg azoknál a cégeknél, akik látogatott célpontokat üzemeltetnek, tipikusan gugli.
-
0xmilan
addikt
A Célszemélyben felvázolt általános MI-tól egy ideig még szerintem nem kell tartani. Habár egyes részei már ma is működnek, de csak egy-egy feladatra specializálva. Lehet, hogy csak annyi hiányzik, hogy ezeket egybegyúrják meg elég vasat toljanak alá.
Musk pont ezért hozta létre az OpenAI-t, hogy "demokratizálva" legyen a mesterséges intelligencia amennyire lehet. Ha egy ilyen gép ereje egy kézben összpontosul, annak tényleg rossz vége lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
lehetne esetleg olyat, hogy a cikk írója tisztában van a magyar helyzettel, mielőtt nyilatkozik róla?
-
Ha elég metaadatot gyűjtenek, az pont ugyanakkora probléma, mintha a tartalmat figyelnék. Kellő mennyiségű értelmes adattal már elég jó modelleket tudnak majd építeni.
Ez a megfigyelési trend nem is önmagában probléma, hanem más tényezőkkel karöltve igazán ijesztő:1. A netsemlegességet garantáló intérményrendszer komoly támadás alatt van. Ha kellő mértékben meggyengítik, akkor szabadon lehet majd adni-venni az adataidat, amit már úgyis tárolnak és szabadon lehet majd az adataid (politikai nézetek, vásárlási szokások, vallás, szexuális preferenciák, vagy akár csak az igénybe vett netes szolgáltatások) alapján előnyben vagy hátrányban részesíteni téged a neten. Valamint politikai csoportosulások is simán felasználhatják mindenféle manipulációra a big data elemzéseket, olyan "social engineering" lehetőségeket kiaknázva, amikről nem is tudnának egy semleges neten.
2. A cégek szeretik a zárt, belső fejlesztésű rendszereket, amikbe nem lát bele senki más. Ez a helyzet az Mi fejlesztés terén is, a többség zárt fejlesztésben gondolkozik, saját hardver-szoftver-infrastruktúra-MI kombinálásával (pl. IBM, Google). Az ilyen zárt rendszerek (amiket nyilván fel fognak használni az internetes szolgáltatások terén) viszont nagy kockázatot jelentenek, ugyanis nem tudod garantálni, hogy tényleg csak a metaadatokhoz fér-e hozzá a cég, vagy a szolgáltatás bizonyos modulja tényleg csak a neki szükséges adatokat kapja-e meg.
Üdv, pengwin
-
Ennél sokkal súlyosabb dolgok készülődnek a UK-ben, ez csak csepp a tengerben. A Brexit során számos törvényt, rendeletet kéne megalkotni, de a törvényhozás ezt nem bírja el, ezért a leendő brit kormány fogja ezt megtenni a saját szája íze szerint, kontroll nélkül.
-
Snoop-y
veterán
Gyakorlatilag a Manchesterben robbanto emberkerol tudtak, hogy jart Syriaban az utobbi evekben.
Ha ez nem eleg arra, hogy megfigyeljenek az hogy beirod a googleba csobomba segit barmit is?
Amikor egy ilyen bomba robban szerintem milliok irjak ezt be hogy megtudjak hogyan mukodik.
Ettol hogyan leszel okosabb? Hogyan szukited a kort?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Apollyon
Korrektor
"Terrorista támadások megelőzése. Ha valaki arra keres rá, hogy épp hogyan tud csatlakozni egy-egy terror szervezethez, hogyan kell otthon bombát csinálni és a többi és a többi.
(Persze más tényezők miatt is így alakult, de az online chat lista, csoportokból, weboldalakból is van jópár)"Termonukleáris fegyverekkel verébre. Nincs az a "terrortámadás", ami indokolná sok milliárd, a Földön élő összes ember együttes kontroll alatt tartását.
Még ennek ellenére sincs, és soha nem is lesz meg rá az erőforrás, hogy mégis megakadályozzák a valóban terrorcselekményeket. Ezt pedig ők is tudják. Ez az egész csak azért valósul meg, mert technikailag lehetséges, a "terror" szó különböző formáit meg felhasználják ürügyként, plusz egyéb látszatintézkedések. Globális kontroll alatt meg elkerülhetetlen a visszaélés, pláne, hogy ez az egésznek a nyilvánvaló, legfontosabb célja.
[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
Terrorista támadások megelőzése. Ha valaki arra keres rá, hogy épp hogyan tud csatlakozni egy-egy terror szervezethez, hogyan kell otthon bombát csinálni és a többi és a többi.
(Persze más tényezők miatt is így alakult, de az online chat lista, csoportokból, weboldalakból is van jópár)Van ennél hazaibb asszociációm
Ha kiderülne hogy szeretett vezérünk csak egy orosz vagy kínai beépített ügynök, akkor lehet az országban élők közül nem egy embert lehetne megmenteni a mély szegénységtől vagy nyomortól. Leváltása után több pénz jutna a kórházakra, orvosokra, jobb lenne az egészségügy, stb.[ Szerkesztve ]
-
Lacc
aktív tag
Végül is csak arról van szó, hogy metaadatokat tárolnak. Bár gondolom innen egy ugrásra van, hogy akár tartalmat is.
Ha valahogy megmarad a "morális egyensúly", akkor én támogatom az ötletet, ha ezáltal több emberi élet menthető meg. -
Béééla
őstag
És hirtelen meg fog ugrani a csináld-magad hálózatok száma!
Nem jut eszembe a neve, de van olyan (nem is egy) háló ami egymás között működik, elsősorban wifin. Felteszel egy speckó romot a routerre és ha van elég hasonló elborult ember mint te, akkor kész a házi internet
Városi környezetben tuti be fog indulni egy ilyen.Bélabá
-
Balazs_
senior tag
Itthon vannak már fekete dobozok a szolgáltatóknál, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vírusirtó topic
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen egeret válasszak?
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap