Új hozzászólás Aktív témák
-
pitiless
senior tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a Nord 2-őm (8/128, szürke). Ami elsőre szemet szúrt, hogy amíg a 7T Pro-val szépen ment a VoLTE, itt nincs. Vodafone a szolgálató.
-
pitiless
senior tag
Ma reggel jött update. DN2103_11_A.09
-
pitiless
senior tag
Tegnap volt egy köröm a vodánál. Red Live előfizetésem van, amihez mint kiderült (eddig készülék hiányában nem érintett) jár az 5G, csak be kell kapcsolni. Bekapcsoltam, azóta itthon 4G hálózat helyett csak 3G-re hajlandó felmászni. Elmentünk olyan helyre, ahol volt 5G lefedettség, maradt 3G-n. Kicseréltettem a SIM-et, fél órával később már 5G-n lógott. Most a sebességét hagyjuk, kb. 72 Mbit/sec volt a letöltés, ami jócskán elmaradt a papírforma szerinti ígérettől (nyilván a garantált az mint mindig 0/0). VoLTE továbbra sincs (a 09-es update után), telenor kártyával megjelenik a VoLTE kapcsoló, de kártyásoknak le van tiltva.
-
pitiless
senior tag
Tegnap befutott az A.10-es szoftver. Többek között augusztusi security patch.
-
pitiless
senior tag
Gmail értesítések vannak nektek? Nálam csak akkor frissít a gmail, ha megnyitom és manuális frissítek. Factory reset után működött egy darabig (tegnap este volt), ma reggel már megint nem működik. Feleségemnél a 7T Pro tökéletesen jelzi.
-
pitiless
senior tag
Telekom + VoWifivel használja valaki? Nálam pár óra után megszakad a vowifi és csak reboot után csatlakozik újra. Ahogy olvasgattam ez más készülékeknél (nem csak OnePlus) is előfordult.
-
pitiless
senior tag
Annyi biztos még, hogy nem az értesítéseknél van a probléma, hanem a szinkronizációnál nem kerek valami. Ha a beállítások/fiókok alól szinkronizálom és van új levél, akkor letölti és jelzi is. Ha csak simán megnyitom a gmailt, akkor kézzel kell frissítenem. Mindegy, a VoWifi miatt már nyitottam egy hibajegyet, majd erre is fogok.
És a Gmail nincs abban a listában, ahol az akku optimalizációt lehetne állítani, mivel rendszerapp. Ez a 7T Pro-n működött, na itt nem. -
pitiless
senior tag
Ment bugreport a OnePlusnak. De ahogy elnéztem, nem vagyok egyedül (OP 6, OP9) is van hasonló nyitott bugokkal.
-
pitiless
senior tag
VoLTE kapcsoló megjelenik telenoros feltöltős kártyával. Alapból tiltva van, így kipróbálni nem tudtam. 5G kapcsolat is rendben volt vele. A Vodánál nálam nem jelent meg semmilyen kapcsoló, de szívok az előfizetésemmel. Telekomnál nincs VoLTE ikon, de LTE/4G-n marad hívás közben, amikor olyanja van.
Én Revoluttal fizettem, EUR-ban terheltek, EUR számláról ment. Nem volt vele gond.[ Szerkesztve ]
-
pitiless
senior tag
válasz Linkin1994 #361 üzenetére
Ezt a verziót dobta fel az Updater. Mondjuk nekem ez van rajta...
-
pitiless
senior tag
A11 érkezett, szeptemberi biztonsági frissítéssel.
-
pitiless
senior tag
Hát én most szívem szerint a falhoz vágnám... 3 nyitott jegyem van a 1+-nál, de érik a negyedik...
- VoWifi Telekomnál gyakran megszakad, visszakapcsolódni csak reboot vagy sim be/ki után hajlandó
- Gmail nem szinkronizál
- Android Autohoz egy media error után csatlakozik, néha teljesen kiakasztja a fejegységet, resetelni kellA következő pedig a Telekom VoLTE nem működik. Beállítás van, kijelzés nincs, de nagyon sokszor 3G-re vagy 2G-re fallbackkel hívásnál. És azt sem látnám működni, hogy hívás közben a második SIM-re dobná az adatkapcsolatot.
-
pitiless
senior tag
Nálam továbbra sem. Most a VoWifi stabilnak tűnik (na ilyenkor szokta feldobni a talpát ), de a fejegységet továbbra is kikészíti, illetve a VoLTE sem működik. Nálam a hétvége körül két dolog változott. Jött az A11-es update és a Mikrotik routerem és ap-m is új szoftvert kapott. ~70 órás uptime-om van, ennyit még soha nem bírt ki a VoWifi.
-
pitiless
senior tag
https://euronics.hu/oneplus-nord2
Talán az eddigi legjobb ár.
-
pitiless
senior tag
Nekem most savanyú a szőlő, túl sok olyan dolog van, ami beárnyékolja az amúgy teljesen jó telefont. Tegnap vettem mellé egy Mi 11 Lite 5G-t és nem jelentkeznek ezek az dolgok. Remélem Te szerencsésebb leszel vele. Ha lesz béta, felrakom, aztán szorgosan küldöm a visszajelzést a OnePlusnak.
-
pitiless
senior tag
A gond az, hogy az egy dolog, hogy nincs ikon, de le is dobálta 3G/2G-re. És ez nekem gond, ha vezetek, mert 3G-n még van is net, de 2G-n nincs (Android Auto, szándékosan nem kértem a gyári navit). Ahol meg lakunk ott beltéren gyakorlatilag minden szolgáltató térereje mutatóban van csak. Így a VoWifi nagy segítség, még ha nem is létszükséglet.
A mostani listám így néz ki, amik jók lennének ha megoldódnának:
- VoLTE gondok
- VoWifi stabilitás (jegyet nyitottam rá)
- Android Autohoz kapcsolódásnál media error, néha az autó fejegységét is kiakasztja (akkor már CarPlay sem megy) (jegyet nyitottam rá)
- GMail sync nem működik csak kb. naponta egyszer (jegyet nyitottam rá)
- a vércukormérőmmel nem szinkronizál bluetoothon (ez lehet, hogy valami OxygenOS bug lesz, mert az OP 7T Pro-val is döcögős volt legutóbb)Az akkuja viszont nagyon jó, a gyorstöltés csodákra képes, NFC fizetéssel nincs gond (kivéve amikor a Simple app úgy gondolja, de ez egy másik történet). A 7T Pro esetében nem voltak ezek a gondok vagy legalábbis kezelhető volt. Itt pl. a rendszerappoknak az akku kezelésébe nem lehet beleszólni...
Tartok én is az egyedi felülettől, de most vannak olyan dolgok amik fontosabbak. Rakom majd fel a bétát, mert hosszútávon inkább a Nordot használnám, a Mi 11 meg max. megy a feleségemnek.
[ Szerkesztve ]
-
pitiless
senior tag
válasz gretzky77 #400 üzenetére
Na, én leszek itt a mumus...
5G/VoWifi/VoLTE:
Telekom: 5G OK, VoLTE ment, VoWifi szakadozott, újraindítás vagy SIM ki/be után megint jó egy darabig
Telenor: 5G ok, VoLTE ok, miután a tiltás lekerült a kártyámról, jelzés itt sincs
Vodafone: 5G ok, VoLTE ok
Digi: nem tudtam 5G-t tesztelni, de se volte, se vowifiAndroid Autoval vannak nyűgök. Citroën Berlingo (2018-) megy, de egy szép media errorral nyit, ha bootolás közben dugom a fejegységre kinyírja egy időre a MirrorScreent. Dacia Springben megy gond nélkül, Suzuki Vitarában el sem indul.
Nálam volt Gmail sync probléma, ez most úgy tűnik megjavult.
Egy réteg probléma, Dcont Nemere vércukormérő nem szinkronizál vele bluetoothon.
Vettem mellé egy Mi 11 Lite 5G-t, ott ezek mind tökéletesen működnek. Ezek is kb. 2 hónap tapasztalatai. Remélem javulni fog ezekkel is a helyzet, mert amúgy szerethető telefon. Ha nem érintenek ezek a problémák, akkor nyugodtan megveheted. De ha VoWifi/VoLTE k9nfigot akarsz mókolni, akkor inkább Snapdragonos készüléket válassz.
-
pitiless
senior tag
válasz gretzky77 #413 üzenetére
Két dolog kellene hozzá:
- aktiválni a VoWifit, ehhez 1414-re el kell küldeni: +VOWIFI
- Beállítások - SIM-kártya és mobiladat-kapcsolat - <telekomos SIM> - Wifi hívás
Itt bekapcsolod és wifi hívás előnyben részesítését kiválasztod.Ha minden rendben volt (lehet, hogy kell egy reboot a szolgáltatás aktiválása után), akkor egy ikon jelzi, hogy aktív a szolgáltatás és az operátor neve helyett Wifi van kiírva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest