- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
MomoSinX
aktív tag
AdBlock mellett nem tud meghatni, ha meg nekimennek, akkor jön egy másik AdBlock..... A Youtube nem nyerhet a reklámelnyomók ellen.
-
-szp-
aktív tag
A blokkolás blokkolása nem olyan nehéz ügy szerintem mint a drm, vannak már most is a neten olyan oldalak, akik reklám tagek közé teszik a saját tartalmaikat, és ha blokkolod az igazi reklámot, a kontenthez sem férsz hozzá.
-
laceszgamer
addikt
Ez szerintem alapjaiban bukott ötlet. AdBlock ingyen is van, ha meg majd valamilyen úton rászállnak, akkor van más alternatíva.
-
sagem
addikt
Ja, és itt is tucatnyi ember írta le, hogy már x ideje kiirtott minden reklámot s úgy nézik a videót (kvázi még reklám nézéssel sem fizetnek)..szóval hosszútávon úgyis a prémium fiók lesz a jó annak is, aki a videóiból él, s magának a szolgáltatónak is.
Ez az első lépés hozzá, ezért szerintem is simán elképzelhető, hogy olyan pluszokat is be fog dobni a Google, ami előfizetésre ösztönöz, a reklámmentesség önmagában még kevés lesz. Az előfizetéses rendszerben van a jövő, tetszik vagy sem
-
-
saelin
veterán
Én úgy tudom úgy működik az adsense, hogy csak a megtekintett vagy rákattintott reklámok után jár bevétel, amit nem néznek meg - vagyis blokkolják - azt nem számolja bele. Semmi értelme a feliratkozók/nézők számából adódó fizetés... az nem egyenlő a megnézett reklámok számával.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
DeathAdder #41 üzenetére
Reméljük a PH oldalain azért nem használod.
-
Dany007
veterán
válasz
WildBoarTeam #15 üzenetére
Ez mondjuk tényleg komoly probléma... Mi is tapasztaltuk.
3 éves fiúnk gyakran nézi a Bogyó és Babócát meg hasonlókat a yt-on. És bizony van több olyan rész is, amiben 3 reklám van beszúrva. Olyankor mindig figyelnünk kell, hogy időben átnyomjuk, mert bizony volt már olyan filmelőzetes ami erősen 18+-os volt. Szegény gyerek meg ül előtte, nézi a mesét, aztán egyszercsak jön egy mittomén milyen Hobbit-os reklám ahol épp 2 orkot kaszabolnak... Ennyire durva szerencsére nem volt, de akkoris na.
-
DeathAdder
veterán
Nekem AdBlock a barátom
-
-
nextman
aktív tag
Halkan jegyeznem meg, hogy most is lehet reklammentesen youtube videokat nezni.
-
Pötyi
őstag
De bakker, a tartalomkészítő eddig is kapott pénzt! Mégpedig az ő videóiba berakott reklámok után. (Bizonyos nézettségi szint felett.) Most pedig már azután is kapni fog, ha a nézők előfizetnek arra, hogy reklámmentesen nézhessék a videókat!
Komolyan nem értem, hogy miért írtad, amit írtál!
-
-Skylake-
addikt
Amugy mi ez a cim ? Nem akars reklamot fizess ! ez mennyire gaz mar... Ugy nemlehetett volna irni , hogy vegre elerheto a reklammentes , havidija verzio? Olyan a cim mintha mindenkit fegyverrel kenyszeritenek ra , hogy fizzesen erte. Azzal meg amugy mi a gond , hogy fizetni kell erte ?
-
dajkopali
addikt
ahogy nézem, ezek csak az első lépések, egész biztos a tapasztalatok alapján alakítják tovább
és ha pl. a Netflixszel akarnak valamilyen módon versenyezni, akkor ki kell alakítani a magas képminőségű előfizetős csatornákat is stb. - nyilván nem akarnak moziszolgáltatóvá válni, de majdnem biztosra veszem, hogy valamilyen mértékben be fognak szállni ebbe is -
MCGaiwer
addikt
szerintem elég egyszerű.
Lesz X előfizető, ebből lesz X * 2k bevétel ez = Xbev
fogják Xbev-et. leadóznak. Marad Xbevnetto
Xbevnetto * 0.55 = videó féltöltőknek adott összeg
azt az alapján fogják szétosztani, hogy mennyi előfizető által generált nézettségemelkedést kapott a videó az előző fizetési időszakhoz képest.
#31 miért lenne extra videó az előfizetőknek? akik nem fizetnek elő, de nézik a csatornát ugyan úgy bevételt termelnek a készítőnek, csak a reklámok által. A legnagyobb hülyeség lenne kizárni egy réteget a videód megnézéséből, már csak a viral effect miatt is...
-
saelin
veterán
válasz
dajkopali #26 üzenetére
Akkor nem olyan egyszerűen álltak a problémához mint én. Szóval az összes bevételből kalkulálnak és ebbe beleszámítják a nézettséget, de még a csatornán töltött időt is, és majd ez alapján kapják meg a pénzüket.
Már csak az a kérdés, hogy lesz e valami extra a reklámmentesség mellett. Pl lehetnek e extra videók csak ezeknek a felhasználóknak?
Pötyi
Ez már csak azért fals, mert azzal a videóval neki munkája van. Nem várható el tőle, hogy ingyen adja. Ez kb már a warez kérdésköre.orichalcos
Az a baj, hogy a yt nem tesz különbséget gameplay és vlog között (vagyis de, csak nem minőség tekintetében). Előbb ezen kellene változtatniuk. -
-
Pötyi
őstag
Ööö, biztos az, hogy nézőt érdekli ez? A néző konkrétan le fogja szarni, hogy az általa befizetett mondjuk 2K összeget hány tartalomfeltöltő felé fogják visszaosztani. Az ugyanis a másik oldal. A nézőt csak a saját oldala érdekli, mégpedig az, hogy ezért a havidijjért ő egész hónapban reklám nélkül nézhessen _akárhány_ videót. Innentől kezdve megjelenhet olyan felirat a videó elején, hogy "Csak engem nézz, mástól iratkozz le, hogy én több pénzt kaphassak!" de ez független nézőként engem inkább undorral töltene el. Furcsán néznék. Mert én inkább a tartalom miatt nézem a videókat. Az élményért. Nem pedig azért, hogy a feltöltője több zsét kapjon. (Kivéve, ha mondjuk rokon lenne a feltöltő.)
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fizess erre, fizess arra, de mikor oldják meg, hogy például videojátékoknál ne rontsa le a képminőséget drasztikusan a YT?
-
dajkopali
addikt
"YouTube will pay you 55% of the total net revenues recognized by YouTube from subscription fees that are attributable to the monthly views or watchtime of your Content as a percentage of the monthly views or watchtime of all or a subset of participating content in the relevant subscription offering (as determined by YouTube). If your Content is included in and viewed by a user in multiple subscription offerings, YouTube will pay you based on the subscription offering with the highest amount of net revenues recognized by YouTube, as calculated by YouTube."
-
saelin
veterán
-
törölt tag
A klipek előtti reklámokkal semmi bajom nincs, ha egy-egy videót nézek- ha zenehallgatás a cél, akkor igen.
Ellenben a klipekre pakolt reklámoktól agybajt kapok- rohadt zavaróak, nagyok, néha a klip teljes területére kiszórva... -
ntomka
nagyúr
Mert rosszul fogalmaz a cikk, illetve félre érthető. Rögtön az első mondat: "A vállalat tegnap levélben értesítette tartalmakat feltöltő felhasználóit, hogy még az év első felében új szolgáltatást vezetnek be, és a jövőben havi előfizetési díj ellenében le lehet tiltani a videókban megjelenő reklámokat."
Így olyan, mintha havidíj ellenében maguk a feltöltők tilthatnák le a saját csatornájukban a reklámokat. Ellenkezőleg, az egyszerű youtube felhasználók akik csak nézelődnek, azok vehetnek igénybe ilyen havidíjas szolgáltatást.
-
Pötyi
őstag
Figyi! Van négy szereplő:
- aki csinálja és feltölti a videót
- Youtube
- hírdetést feladó
- nézőEddig a videokészítő abból kapott pénzt, hogy az őáltala készített és feltöltött videóba a Youtube beletette a hírdetők reklámjait (pénzért). A pénzt pedig a nézettség alapján osztotta vissza a Youtube a videokészítőknek. A néző pedig megnézte a videót plusz a hírdetők reklámjait.
Ha viszont a néző pénzt ad azért, hogy NE LÁSSA a reklámokat, akkor ezt a pénzt is el lehet osztani.
-
törölt tag
válasz
WildBoarTeam #15 üzenetére
Az hagyján, de ha mondjuk kint nyaralsz Svédben, és nézed a magyar nyelvű rajzfilmet, akkor milyen nyelvű reklámot fog neked bedobni! Hát persze, hogy Svédet...
-
Out
addikt
Hiába olvastam át a hírt többször is, még most sem értem, hogy miből és hogyan ad a YouTube 55%-ot a videó készítőjének?
-
Penguin95
senior tag
Szerencsémre az általam kedvelt csatornák egyikén sincs még reklám. Ha lesz, ott is jön a blokkoló.
-
Dezsike
tag
A médialejátszónkon a YouTube app abszolút reklámmentes és nem ad már ki rá a gyártó frissítést, így nem is lesz benne. Az okostévénken se jelent még meg reklám, de ha megtenné visszaállunk a médialejátszóra, problem solved. A telefonomról pedig leszedtem a YouTube app frissítéseit, a gyári verziót használom amiben van előtöltés, azt használva előtöltöm a videókat és úgy nézem út közben, így nem használ mobilnetet és esélye sincs reklámokat adni (gondolom emiatt szedték ki, pedig hasznos funkció volt). PC-n pedig hosts fájllal blokkolom a reklámokat, hatékony és nem tud kibújni senki se alóla.
-
-
Szuper, erre vartam (marmint hogy elkezdhessek fizetni a szolgaltatasokert). Amit hasznalok, azert nagyon szívesen fizetek, de a reklam az nem,elfogadható
-
A`rpi
addikt
Szerintem az irány jó, én már azt várom mikor lehet majd reklámmentesen TV csatornát nézni, némi pénzmag ellenében.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
kriszpontaz #5 üzenetére
kb olyan sikerességgel, mint a drm fejlesztők a warez ellen?
amíg bele nem égetik a videóba, mindig lesz módszer a blokkolásra.
-
xmaas
őstag
Igaz per pillanat meg elfogadhato mennyisegu reklam van nem igazan erdemes fizetni hogy ne legyenek csak nehogy bedurvuljanak megjobban es azzal kenyszeritsek majd ra az embereket hogy perkaljanak .
Persze egy reszrol ertheto hogy tobb bevetelhez akarnak hozzajutni mert rengeteg penz fentartani youtubeot es ok se karitativ celbol uzemeltetik az egeszet .csakhat az a kerdes hogy a jovobe is korrekt elfogadhato szinten fogjak tartani a reklam mennyiseget az "ingyenes" felhazsnalok szamara -
Polllen
nagyúr
Kíváncsi leszek, hogy hány előfizetőjük lesz. Engem egyáltalán nem zavarnak a reklámok.
Új hozzászólás Aktív témák
it A videómegosztó nem termel elég bevételt, ezért a Google új utakon próbálkozik. A felhasználók értesítése megkezdődött.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest