Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hello
Hogy kell fedorára tárolóból nvidia drivert varázsolni?moto g72, Ninebot d28e
-
ddekany
veterán
Régi gépre? Az a baj, hogy XFCE vagy sem, a valóban régi képeknek már mindenhez kevés a memóriája... Nemrég próbáltam csak poénból életet lehelni egy 128M RAM-os Celeron 600-s notebook-ba. Puppy-t raktam rá, ami aztán már durván minimalista. Mikor bejött a desktop, csak 20-30M RAM-ot fogyasztott. Remek. Na, akkor tegyünk fel egy FireFox 4-et... na ott volt vége. Flash persze tiltva, de így is 2 fülnél már swap parti volt. Meg eleve, a sebesség... fél percig elvolt az index nyitóoldalával. (A flash az meg 100% CPU-s képregény természetesen.) Chormium-ot is próbáltam, nem volt sokkal jobb az sem. (Tudom, vannak ilyen extra-takarékos böngészők, de hát kompatibilitás szempontjából azok... khm.) Na most akkor LibreOffice már eszembe se jutott. Az még a rendes gépemet is kicsinálja...
-
törölt tag
válasz attila9988 #15 üzenetére
igazából nem ennyit, mert sajnos(?) sok fejlesztőt mozgatnak meg, így már a unity-re is gyártják sorozatban a kiegészítőket. más kérdés, hogy mikorra sikerült egy értelmes shell-t faragni belőle, ha egyáltalán.
-
attila9988
őstag
-
törölt tag
válasz attila9988 #7 üzenetére
Nem akarom én feltétlenül lecserélni a GNOME 3-at, lassan majd megszokom. Mindenesetre az Ubuntu gányolt Unity megoldásánál lényegesen használhatóbb, ezt már most állíthatom
-
ViZion
félisten
És hihetetlenül "kézre áll" az openSUSE. Nagyon logikusan van minden összerakva, nem kell keresgélni, nagyon tetszik. KDE-t nem preferálom, Gnome-val is bőven szép (nekem).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
attila9988
őstag
A kde 4 sajnos minden gépen gyengélkedik. Nem értem hogy ezzel a plazmid hülyeséggel miért kellett nekik elrontani az egészet. Némely disztribúciókban egész pofásan be van állítva, de mégis lassúnak, és nehézkesnek tűnik. Teljesítmény szempontjából szinte teljesen mellékes hogy mi van alatta, linux vagy BSD vagy akármi más.
A gnome 3 viszont nem rossz. Most sajnos nincs időm részletekbe bocsátkozni, de egy próbát szerintem mindenképpen megérdemel még azoktól is, akik egyébként nem szeretik a gnome -ot. Sőt, talán éppen nekik kellene leginkább odafigyelni erre, hiszen rengeteg változáson esett át a project a 2 -es ággal összehasonlítva.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
zergics
csendes tag
Az új Ubuntu nálam is többször elhalálozott uh. felraktam az OpenSuse 11.4-et, fent van a KDE, Gnome, XFCE is egyszerre. Tökéletesen megy minden a hároméves notimon, igaz a KDE kicsit azért már megfogja a gépet.
Régi gépekre tudom ajánlani az XFCE-t, bitang gyors![ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
válasz attila9988 #7 üzenetére
...a kevéssé reklámozott "usb-creator"...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
gybazsi
senior tag
Pár hete, mikor vmivel kiidegelt az ubuntu, én is kipróbáltam a debian-t. Előszőr tökéletesen működött minden, tetszett is rendszer. Aztán mikor frissítettem, következő bekapcsolásnál nem működött a wifi. A visszajelző led szerint be volt kapcsolva, a rendszer pedig azt írta ki, h "Az eszköz nem áll készen". Ezután akármivel próbálkoztam, az istenért sem tudtam működésre bírni.
Ezután kipróbáltam más disztrókat is (köztük a fedora 15 beta-t is), majd végűl a Xubuntu 11.04-nél kötöttem ki, és ezt megelégedéssel használom."az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
attila9988
őstag
Kipróbáltam, de a GNOME 3 számomra egyelőre elég idegen, nem biztos, hogy meg tudom kedvelni
Nem kötelező azt használni. Ha neked nem tetszik, már a telepítésnél választhatsz mást, amit pedig nem, azt is pótolhatod a későbbiekben egyetlen utasítással, vagy akár a már fent lévő grafikus felületről.
Tegnap frissítettem is egy fedora -s gépet. Volt némi aggodalmam, mivel a 14 -es fedora telepítésbe több helyen bele lett piszkálva. (érdemes megjegyezni hogy a linux disztribúciók upgrade alkalmával nem azért kevésbé rizikósak mint a windows mert "jobban össze lennének rakva", hanem mert az felhasználók többsége nem nyúl bele a config file -okba, és csak hivatalos repoból telepít csomagokat, véletlenül sem magának forgat.)
Szerencsére sikerült a dolog, titkosított partíción is, csupán egy pár dolgot kellett utólag megpiszkálni.Mindenkinek ajánlom figyelmébe a kevéssé "usb-creator" nevű programot, ami sok hasonló társához hasonlóan a dvd image -ből kreál bootolható usb telepítőt. A fedora image -ekhez mindenképpen ez javallott.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Ha nem lenne Ubuntu, biztosan Fedora-t használnék, nagyon szimpatikus disztró!
-
törölt tag
Kipróbáltam, de a GNOME 3 számomra egyelőre elég idegen, nem biztos, hogy meg tudom kedvelni
-
törölt tag
na, végre megjelent a végleges is nem voltam nagy fedora rajongó eddig, de le a kalappal a 15 előtt. gyorsan és remekül sikerült integrálniuk a gnome3-at, és nagyon szépen stabilan megy a rendszer. kellemes meglepetés volt f14 után, ami nem nagyon szerette a gépemben levő hardvert.
csak annyi bajom van, hogy x64 alatt nem megy a skype...
-
fatal`
titán
Nálam is, ha Linux, akkor Debian. De lehet, hogy majd megnézem a liveot
-
ViZion
félisten
Inkább az Ubuntu és openSUSE disztrókat használom, de nagy a kiadáshoz!
Ehh, csak letöltöm azt a Live-ot, kíváncsiságból
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest