Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy a Xeon már semmiben sem áll jól. Ha jó lenne, akkor az Intel nem lőtte volna le a Cooper Lake-et. De egyszerűen még a Rome sincs meg szinte semmilyen mutatóban, és akkor még jön a Milan. Ráadásul azt is tudni lehet már, hogy a Zen 3 a Zen 2-höz képest nagyobbat ugrik, mint amekkorát a Zen 2 a Zenhez képest ugrott. Ez egyáltalán nem biztató az Intel számára. A Zen 2-es szerverpiaci termékeket is csak távcsővel látják.
Az egyetlen jó hír az Intelnek, hogy Swan elkezdte nagyban látni a helyzetet. Egyszerűen megmeri azt lépni, hogy ha valami egyáltalán nem versenyképes, akkor azt nem engedi kiadni, évek óta ez az első jó jel az Intel döntéseinél. De ami még ennél is fontosabb, hogy hosszabb távra tervez azzal, hogy a 7 nm-re koncentrál. Feladja a jelent a jövőért. Csak így tudnak visszakerülni az élre. Mondjuk ebben a kockázat is nagy, de ha megnézed a nagy CEO-kat, akkor ők általában azzal lettek sikeresek, hogy kockázatattak. No persze, írhatod majd azt, hogy sok bebukott CEO is, csak nekik a fejükre omlott a kockázat.
-
hallador
addikt
Igen. Pont ez az amit a kolléga nem tud, csak károg. Na látod, legalább Ő sem tudja mi az a tranzisztor. Én még Elektronikai műszerész ként végeztem, szóval legalább ezt tudom
Hagyd, csak hülyeségeket beszél. Én már szóba sem állok vele.
Hát Ha te nem, akkor aztán ez sokat elmond. Hiszen ki ha te nem...
Mester!
Hogyne tudná, főleg ha szóba áll veled...
Játszd meg, ki tudja... Lehet, hogy Nostradamus újjászületett..
Szerintem...
Azért ne tévedj el, a legerősebb processzorok soha nem fognak dominálni sehol. Ez általában arra szokott jó lenni, hogy megmutatják, hogy ezt is tudjuk, és kb itt a vége. Hiába a 64 magos EPYC (7742) ez a töredéke lesz az eladott processzoroknak, és nem csak azért mert az VMware és a többiek is kettő licencet számolnak el egy ilyen termékre, hanem azért is mert mire ezek használhatóak lesznek a szuperszámítógépeken felül addig már a kutyának sem kell majd ez a modell, mert másik 4 ami olcsóbb és újabb lesz.
A másik, hogy a szerver processzorok esetében soha nem a csúcsmodellek fognak menni, hanem a 14 - 32 core-os modellek így 2020 - 2021-ben. Miért? Mert a legtöbb nagyvállalat, aki megveszi ezeket a termékeket, nem Názáreti Jézust fogja meghallgatni a prohardver fórumból, hanem oszt és szoroz, majd megnézi mennyibe kerül egy blade , egyedi cloudsystems rendszerek, egy dual socketes elrendezésben, és azonnal kijön, hogy melyik processzor és milyen sebességgel fogja megérni. Na azt most mondom neked, hogy nem a 7742 lesz a befutó. Az AMD vonalon már 7542-nél a legtöbben meg fognak állni. 7500, 7400, 7300-vól megy el majd a legtöbb mert ennek van értelme nagy tételben.A szerver üzletágat soha nem a szuperszámítógépgyártók tartották el, hanem a nagyobb iparvállalatok, cloud szolgáltatók, esetleg a nagyobb büdzsével rendelkező kormányok (USA, Németország, Japán, GB, Svájc, Kína stb...)
A másik, hogy a kisebb magszámű processzorok között nincs ekkora fogyasztás beli különbség, mint a itt néhányan próbálják elmondani, a másik, hogy mennyi nm max itt számít meg egy szuperszámítógépnél, mert máshol ezzel max, akkor számolnak, ha több száz chassis van, vagy nincs megfelelő technológia ami ezt kezeli. (pl: HP Matrix).
Illetve a nagyon kicsi cégeknek is fontos lesz, mert olcsóbb lesz az AMD mint az Intel még egy ideig. Aztán mikor elkezdik emelni az Árakat, akkor meg azért nem veszik majd meg az AMD-s szervereket.
Itt meg ott van az Intel is.
Szóval ez nem ilyen egyszerű... Szerintem -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #45 üzenetére
A szerverpiac egy kicsit másképp működik. Ott a nagy megrendelések a lényegesek. Az, hogy az EPYC ennyire állva hagyta az Intelt olyanokat eredményezett, hogy a világ két legerősebb szuperszámítógépét éppen az AMD építi. Az Intel már ki se adja a következő generációs, nagy teljesítményű Xeont, mert nem elég gyors. Ez egy dominóeffektus, ami miatt erősen ideges az Intel, és ha Krzanich egy csomó dolgot rosszul is csinált, azt mindenképpen jól látta, hogy a szerverpiacon az Intel gyorsan el tudja veszíteni a domináns pozícióját. Viszont akkor már nem tudott tenni ellene, Swan pedig csak nemrég ült a kormányrúdhoz, és jelenleg az ő lehetőségei kimerülnek abban, hogy lelövi a versenyképtelen termékeket. De ezzel az a gond, hogy az Intel egy helyben ragadt a Sapphire Rapids-ig. Eközben az AMD még idén hoz egy Zen 3-at, tehát nem hogy a Rome-ot kellene megverni, ami nem sikerül, hanem a még gyorsabb Milant. A Sapphire Rapids ellenfele már a Genoa lesz, ami a nagy fejlesztési lépcsőnek számít, tehát mire az Intel megugorja végre a 10 nm-t, az AMD már 5 nm-en fog gyártani. Nem véletlen, hogy Swan már a 7 nm-es termékekre koncentrál. Elkönyvelték, hogy amíg ez a node nincs kész, addig semmi esélyük. Ez egyébként jó stratégia, mert így nem is fektetnek nagy erőforrásokat a köztes fejlesztésekbe. A fő cél, hogy 2023-2024 körül visszavágjanak. Addig jó az ezüstérem, ez van, a kétszereplős piac előnye, hogy a bronzéremig nem csúszhatnak le.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#04824576 #44 üzenetére
Pl Mercury Research jobb forras, ahogy ebben a cikkben teszik, itt ugyanugy latszik, hogy az Intel reszesedese csokken, az AMD-e no, ez nem vita targya.
A gond a fogalmazassal van par embernel.
Szerinted a bestbuy "rarugta az ajtot az Intelre" Epyc es a lassan 3 ev alatt elert +4% az ugyanaz? A Q4 2019-ben mar ott volt a "megbestbuyabb felnyaltuk az Intelllel a padlot" Epyc 2 is, ami szereny +0.2%-al jarult hozza ehhez az eredmennyel.Ez kb hasonlo, mint amikor a gyerek elkeszit valami remszarul kinezo festmenyt, a szulo meg agyon hypolja a rajzot es Picasso karriert iger a gyereknek.
Na ezzel van a baj, hogy paran nem elnek a realitas talajan. -
törölt tag
válasz
Busterftw #43 üzenetére
Na igen, pont ezért sz...ok k...a magasról az érvelésekre, meg forrásmegjelölésekre, mert mivel jönnek utána? "ez nem hiteles". Felmész b...od google-re, beírod, hogy "intel amd piaci részesedés" és kb. az összes oszlop, vonal, meg kördiagram ugyanazt fogja mutatni. Az intel részesedése csökken, az amd-é nő.
Am nem szándékosan linkeltem korábbit, hanem azért, mert annyira nem érdekelsz, hogy a legfrissebbet keresgéljem. A pillanatnyi megtorpanás meg kb. senkit nem érdekel. Egy valós grafikon sosem mutat tiszta lineáris, vagy exponenciális görbét, ingadozások vannak. Főleg, hogy nem fordult meg a dolog, csak megállt. Lehet millió oka, kezdve a koronavírustól. Majd nézd meg újra 3-4 negyedév múlva.
Én részemről befejeztem veled az értelmetlen meddő vitát.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#04824576 #42 üzenetére
Latom a tendenciat.
Hasonloan nagy hulyeseg a Passmarkot linkelni hiteles, objektiv forraskent, mint amikor a Mindfactory eladasaival villognak, ugy adva el a narrativat, hogy az piac egeszere ervenyes.
Hiszen koztudott, ha 1 nemet webshopban tobb AMD-t adnak el, akkor az egesz vilagon tobb AMD-t adnak el.
Csak aztan felmerul a kerdes, hogy ha tobbet adnak el, akkor hol a love.
(hidegzuhany)
Ha az Intel annyival kevesebbet ad el, akkor miert van love.A legtobbet benchmarkolt 3600x, 4090 bekuldott mintabol jott ki. Az egesz vilagrol. Szerinted az userek hany szazaleka hasznal Passmarkot?
1 AMD es a 3. Inteles gepem utan 1x nem kuldtem be benchmarkot Passmarkra.De legalabb frisset linkelnel, ne Januarit. Persze ez mar kevesbe illik a narrativadba.
Tessek, maris nem arra megy a tendencia.
Nyugi, meg mentheto, megkersz 20 AMD-s havert, hogy kuldjon be mintat, maris megvaltoztatod a "piaci" tendenciat az AMD javara. -
törölt tag
válasz
Busterftw #41 üzenetére
Én nem mondtam, hogy RIP Intel. AMD is évtizedekig elvolt pár százalékos részesedéssel, mégsem szűntek meg. De hogy erősen vissza fognak esni, az zicher. Nem a pénzügyi jelentésekből kell kiindulni, mert van lojalitás, bizalom, és egyéb olyan tényezők, amik egy darabig az Intel mellett tartják a vevőkört, akkor is, ha van jobb alternatíva, olcsóbban. Csakhogy a hangsúly az "egy darabig"-on van. Sorozatosan olyan döntéseket hoznak, amik húzzák lefelé a minőséget, és szüntetik meg a mellékutakat, amik kisegíthetnék őket. Volt egy rakás részlegük, ma meg már szinte csak a CPU-kkal foglalkoznak. Egy lábon állni meg nem túl biztonságos. Előbb-utóbb bukta lesz ebből, és hát magasról lehet nagyot esni, azt mondják.
De ha már mindenáron számokból akarsz kiindulni. Látod a tendenciát?
Szerk.: Ja, am ha már pénzügyi jelentések. Ugye az össz bevételekre, meg kiadásokra gondolsz?! Csak mert ha eladnak egy részleget, abból ugye bevételük van, ami torzítja a "melyik cég ad el többet" statisztikát, nem is kicsit.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#04824576 #40 üzenetére
Üdv az Interneten.
Tendencia alatt a sorozatos rekord beveteleket erted?
Csak mert a piaci es a penzugyi reportok azok, amikre lehet szamszeruen, objektiven alapozni.
Ezt vitatjak altalaban azok, akikrol a masodik bekezdesedben irsz es olyanokat mondanak, hogy RIP Intel, 4 eve bestbuy az AMD, kulonben is a szerver piacon az Intelre van rugva az ajto.Aztan ev vegen meg jon a hidegzuhany, Oscar bacsi meg nem gyutt.
-
törölt tag
válasz
Busterftw #39 üzenetére
Tudod, mikor elkezdtem kommentelni prohardveren, igyekeztem minden hozzászólásomat alátámasztani. Sőt, sok esetben volt olyan, hogy az általam állítottakat olvastam valahol, de a forrás nem volt lementve, megtalálni meg nem annyi, hogy beírom Google-be, és az első találat, mégis nekiálltam megkeresni, mikor kérték.
Aztán a sok értelmes ember mellett jött a sok idióta is, akik felb...ták az agyam. Amivel nem is lenne gond, ha csak néhány emberről lenne szó, de elég sokan vannak sajnos. Ettől pedig erősen megcsappant a bizonyítási kényszerem. Leírom, amit gondolok. Elvitatkozni lehet rajta, de ha valaki belém köt miatta, sz...ok bele.
Én is leírtam már néhányszor, milyen hibákat vétett az Intel a közelmúltban, de nem az a lényeg, én mit állítok. Tele van az internet, lehet olvasni. A tendencia pedig nagyon úgy tűnik, hogy folytatódik. Nem kell se jósnak, se atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy lásd, merre haladnak. Ha valaki ezt vitatja, annak én nem fogok érvelni. Belefáradtam. -
Busterftw
nagyúr
válasz
#04824576 #38 üzenetére
En nem szenvedek, csak azt hittem vilagos, hogy nem ezoterika forumon vagy.
Ilyeneket barki tud mondani, azon kar csodalkozni, ha valaki forrast ker hozza.
Laza vagy sem.Bocs, de most mennem kell, epp kiraktam Twitterre, hogy az Intel 2 ev mulva mar 60%-os piaci reszesedessel fog rendelkezni high-end dvga piacon, kivancsi vagyok hogy reagalnak az emberek.
-
törölt tag
válasz
Busterftw #27 üzenetére
Van olyan eset, amikor megveszik a veszteséget termelő céget is, mert vagy jobban tud teljesíteni más céges környezetben- mert jól illik adott portfólióba, vagy nem kell adott cégnek így licenszdíjakat fizetni- vagy mert át tudják úgy pozicionálni, amit a nagy cég egyéb okok miatt nem tudott, akart megtenni, vagy vannak olyan tulajdonai, amelyek elég értékesek ahhoz, hogy megérje a komplett céget megvenni.
-
Busterftw
nagyúr
A 2019 ev vegi penzugyi jelentesbol nezve mindegyik reszleg tobb bevetelt termelt 2018-hoz kepest.
Tehat nem arrol van szo, hogy nem hoz ez a divizio es csak viszi a penzt, hanem nem hoz eleget, amennyit az Intel elvar.
Errol szol a cikk is, meg az Intel intezkedesei, megszabadulnak azoktol a divizioktol amik nem hoznak eleget.Szerinted barki megvenne, ha nem lenne profit kepes?
Akkor siman csak bezartak volna. -
-
Az intel biztos hogy nem fog csődbe menni! Ezerszer nagyobb cég, ezerszer nagyobb tőkével és piaci beágyazottsággal, meg lobbierővel. A legjobb amibe reménykedni lehet hogy még 4-5 évig szenvedni fog, és addig az amd minden szegmensben egy egészséges 30-40% közé be tudja küzdeni magát. Ez tuti nem lesz nokia sztori, mert míg egy telefont évente/kétévente lecserél az ember, ergó egy-egy hibás szériát is hamarabb büntet a nép addig a sokmillió kisebb nagyobb szerverpark, meg százmilliónyi céges géppark lecserélése igen-igen jó esetben is 5-6 év. Szóval itt sokkal nagyobb a rendszer tehetetlensége. Addig meg szurkolhatunk hogy még bénázik pár évet az intel. Én nagyon szorítok annak hogy még töketlenkedjen csak mert amit az ryzen előtt csinált a piaci fölényével az vérlázító volt. ( 2-3% cpu javulás minden évben, a "csúcs" négymagos csodákkal, aranyáron, fogkrém pasztával nyakonöntve )
-
Darmol
senior tag
Ballasztot akkor szokás kidobálni/kiengedni, mikor valami nagy gond van.
Ez gonosz volt ABUtól. -
Prof
addikt
Sok a profit, mindig kell valamire kolteni, hogy leirjak az adobol.
-
hallador
addikt
válasz
#04824576 #11 üzenetére
Milyen döntésekkel? Kielemezted az elmúlt 5 év kettő cégre vonatkozó gazdasági döntéseit? Ami hatással lesz a következő 10 évre?
Az mondjuk nem zavar gondolom, hogy az AMD nem szállít processzort, 0 petákot költ reklámra. 0 a promóció.
Nem én találtam ki, német belsős emberek beszélik a dolgot.
Nem fog nyugi.Nem a Kádár rendszerben vagyunk. Bár ez nem látszik sajnos...
Ott ez a mese elmenne, hiszen minden jó proletár tudja, hogy kádár jancsi bácsi mindennél jobban szerette krumlilevest még többen látták, hogy panelban lakott, de még ennél is többen látták, hogy a Balatonban a proletárokkal fürdött együtt....
Tudod van a szemét nyugati vicc:
Kádár János és J. F. Kennedy találkoznak. Kádár udvariasan megkérdezi: „Elnök úr, hogy élnek önöknél az emberek, mennyit keresnek, mire költik?”„Hát nálunk egy átlagos dolgozó megkeres ezer dollárt havonta. Ebből százötven dollárt levonunk adóba, száz dollárért élelmet vásárol, ugyanennyit ruházkodásra költ” –s ezzel Kennedy megáll a felsorolásban.„Jó, jó –mondja Kádár -de a többit mire költi?” Kennedy széttárja a kezét: „Nem tudom. Nem érdekel minket. Nem kutatjuk.”Most Kennedy kérdez: „Önöknél hogy élnek az emberek?”„Nálunk egy átlagos dolgozó megkeres havi ezer forintot. Ebből hétszáz forintot elkölt élelemre, négyszázat ruházkodásra, másik négyszázat félretesz kocsira” –s itt Kádár megáll a felsorolásban.„Jó, jó –mondja Kennedy -de hát a többi pénzt honnan szerzi?” Most Kádár tárja szét a karját: „Nem tudom. Nem érdekel minket. Nem kutatjuk.”
Na ezek a hozzászólások a való világban kb ennyire valósak. Kádár és Kennedy soha nem találkoztak... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Romano #6 üzenetére
Már vártam egy ilyen posztot.
-
Dr. Romano
veterán
A Balfasz család tagjait leépítik az Intelnél.
-
schwartz
addikt
Par honapja meg grandiozus portfolio bovitesrol hadovaltak, vagy nem? [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt olvastam, hogy "Még egy balfaszt ledobott magáról az Intel". Mondom mi van???
-
törölt tag
Addig fogják ledobálni a "ballasztokat", hogy a végére csak a CPU részleg marad, amit meg a töketlenkedésük, meg az AMD erősödése miatt buknak. Azt fogják elérni, hogy egy világvezető cégből valami kis sokadlagos f...s lesz belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest