Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Mondjuk ehhez elég hülyének kellett lennie a júzernek ....
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
-
Itt ugyan mondhatják. Meg itt nem is lesz.
Ahol keményebben vannak fogva, ott amúgy kevesebb is az ilyen baki, csak kényelmetlenebb is ott dolgozniJött egyszer egy usertől, még nagyon régen egy ilyen levél, hogy nem tudja hallgatni az MP3-ait, nem szól.
Egy olyan gépen, ami egy gyártósoron volt.
Visszírtuk neki, hogy amúgy ha nem én kapom, akkor már ezért kirúgták volna, szóval örüljön, hogy nem szól, és törölje le[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
addikt
A tapasztalat, hogy nagyon sok múlik a vezetői hozzáálláson is.
Volt olyan hely, ahol a vezető az előadás előtt és a végén felált, és közölte az egybegyűltekkel, hogy az elmondottak be nem tartása estén fegyelmi lesz. Olyan csendben figyeltek és jegyzeteltek a kollégák, hogy öröm volt nézni.Utána meg nem győzött a rendszergazda panaszkodni, hogy 2 hónapig egyebet sem csinált csak segített a usereknek törölni a különböző regisztrációit, meg leiratkozni a hírlevelekről. (Viszont mindenki észrevette, hogy kevesebb spam-et kap és gyorsabb az outlookja is.)
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Analog303
tag
Óóóóóó braderrr mekkora fail és micsoda bravúr egyszerre
"Minden másképp van..." (Karinthy Frigyes)
-
-
törölt tag
nálunk tízmillárdszor el volt mondva az előző cégnél -egy kezemen meg tudtam számolni hányan vagyunk benne...- a teljesen egyszerű és kézenfekvő dolog, hogy a vezetőség privát mobilját senkinek soha semmilyen körülmények között ki nem adod... akinek tudnia kell az tudja, a többivel majd foglalkozik a főnök ha akar. szerinted?
van akinek ez se megy...
[ Szerkesztve ]
-
Vagy akár csak arra, hogy bevasalják a dolgozókon az amúgy létező policyket. Jelszót nem adunk meg sehol senkinek.
Nekem is sok kollega van úgy, hogy jaj megadom a jelszavam, amíg szabin leszek, csinálj valamit a gépemen..
Aha, csinálok, defrag, új Office, meg megmutatom a főnöködnek a chat logod, hogy miket írsz róla...@Xpod : Valahogy így, bár nálunk az van, hogy az ügyfélszolgálatos kollegák pl. az ügyfél felé mindent betartanak, amit a főnökük mond, a belső szabályokra meg nagy ívben... Ez teljesen tudatos.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A legelszomorítóbb az, hogy "oktatással" mindez megelőzhető lett volna. És itt nem tanfolyamra gondolok, hanem 1-2 órás előadással, amiben felhívják a legfontosabb dolgokra a figyelmet. Évente megismételve nagyon sokat lehet tenni vele az IT biztonságért.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
hunluki
senior tag
Sajnos ez nem specifikusan egy cégre vonatkozik, hanem úgy összességében mindre Mindenhol vannak haverok, a kapcsolati tőkével mehetsz csak előre, nem a tudás számít hanem a beszélőke. Aztán bizonyos magasságokban már ott lenne a felelősség is, de az meg a szakmaiatlanság miatt nincs meg, és az ilyenekből lesznek a cikkben leírt kaliberű balhék.
#11: Egy szóval sem írtam hogy speciálisan magyar, csak nemrég volt egy hasonló eset nálunk is, talán pont itt volt róla cikk.
-
gmaci78
tag
Pontosan azt írtad le amit én is írnék és az én tapasztalatom is ugyanez. Csak nem ugyanannak a cégnek dolgozunk? Nem hinném, szerintem naggyon sok helyen így van sajnos ahogy leírtad.Én azon szoktam napi szinten röhögni, hogy csilliárdokat költ/próbál költeni a cég IT Security-re, de igazából tottál mind1, mert tényleg ilyen dilettánsokkal van tele a cég, oktatással nem foglalkozunk, mert minek az túl olcsó lenne.
De persze ha valamelyik "haver" ilyet csinál, akkor még azt se szabad mondani neki, hogy ejnyebejnye.Geri
-
atike
nagyúr
-
galocza
aktív tag
hogy kerül a kpmg az asztalra?
-
-
Hiftu
senior tag
Vajon mennyi folyamatban lévő nyomozást kell leállítani, mert esetleg fedett ügynökök bukhatnak le?
Egyetlen hülye hatalmas kárt tud okozni.Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
hunluki
senior tag
Fail, ilyen az amikor az olcsó hülyéket alkalmazzák a drága, de hozzáértők helyett (én ezt hívom bölcsész effektusnak). Kőccccségcsökkentés -ez a jelszó, más kérdés hogy a minőség is zuhan, de az nem látszik a grafikonokon és nem lehet mutogatni a több órás management meetingeken ahol a fele társaság az első 10 percben bealszik.
Nemrég volt rá példa magyarisztánban is, ott ha jól rémlik gmail-es címmel kértek supportot a lehallgató programra? Meg rémlik valami főfejes húdenagyonigazgató is aki a titkosított levelezését forwardolta a privát címére hogy a telefonján meg tudja nézni őket...
Sajna ez van, lehet választani a magas költségek és normális munkaerő, vs olcsó de gyökér között. A választás a cég vezetésének kezében, bár ott meg haveri/testvéri alapon kerülnek be legtöbbször tök értelmetlen kitalált pozikba az emberek. Gáz, de ez a valóság.
-
shiftac
aktív tag
Grat!
A leggyengébb láncszem ilyenkor az ember
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
atike
nagyúr
Na igen... Már anno is elhangzott, hogy a hacker egyik legfontosabb eszköze a social engineering,,,
-
Beerhead
csendes tag
Egy jó viselkedés alapú biztonsági rendszer biztosan kiszűrte volna.
-
veterán
-
"„A világ legdrágább védelmi rendszere sem sebezhetetlen, ha az alkalmazottak egyszerűen dilettánsak. "
De a képzetlen munkaerő olcsó, és mivel a manager is dilettáns, ezért azt vesznek fel, mert lehet rajta spórolni. Aztán mikor gáz van, akkor sírnak.
Meg ugye jobb a hülyéket tenyészteni, nem kell minőségi oktatás sem
-
válasz twollah1976 #2 üzenetére
Mivel ember nélkül nem létezik informatikai rendszer, ezért ez a kijelentés nem sokat mond...
-
anulu
félisten
ehh
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest