Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Apple TV+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz attila9988 #9 üzenetére
Drága?
50e-ért vettem a lent említett gépet szőröstül-bőröstül, ebből 20 az 1 TBs vinyó volt. Milyen másik mini ITX alaplap + processzor + memória + mini ITX ház + táp kombinációt veszel 30e-ért?
-
Dany007
veterán
Hát nemtom, én egyenlőre megvagyok elégedve az Atommal.
B.nőm kap majd holnap tőlem egy Atommal szerelt HP mini 2410-est asszem ez a típusa nembiztos.
Sima egymagos atom van benne, asszem az 1,6-os változat. 2gb ram, 160-as vinyó, 10,1 colos ledes kijelző. Wifi+camera+mikrofon+hangszóró. 89.000-ért vettem. Vista volt hozzá alapból.
Kicsit optimalizáltam, leszedtem a sok szuytok hps marhaságot, és máris fut normálisan.Jó, tény, nem úgy mint egy asztali gép, vagy mint egy c2d laptop, de ilyen árkategóriába szerintem tökéletes. PS CS2 is simán fut, pedig csak poénból tettem fel. A betöltő script meglepően gyorsan lefut, és még dolgozni is lehet rajta akadás mentesen. Persze plakátokat nem fogok vele szerkeszteni. 8Mpxl-es képetek is simán lehet görgetni egymás után, nincs akadás vagy loading.
Vista full graf felülettel megy. Oldalsáv, gedgetek. Sőt, még object bart is tettem fel neki. Teljesen korrekt a sebessége.
Amúgy ez inkább netbook, mint notebook. De a célra bőven megfelel. B.nőmnek home+office use kell. Arra meg bőven jó. Netezni, filmezni, zenét hallgatni, word, excell, képek... Erre kiváló.Én voltaképp nem vagyok notebook párti. Ezért többet nem is adtam volna ki egy notebookért. Elvégre ~160 ezerből már olyan asztalit dobok össze, hogy játékra is el-el menne. Egy 17-es monitort meg bárhol kapok / szerzek pár ezer forintért hozzá.
Szal szükségtelen volt erősebb noti, ebben az árban pedig szerintem nagyon megérte.
Na de ez titok! Holnap adom át! -
erdoke
titán
válasz attila9988 #14 üzenetére
"sokan ettől úgy érzik, hogy valami jobbat/többet kapnak pedig dehogy... Csak normális gépet kellett volna venniük abból a pénzből."
Milyen sub 1,5 kg-os, HD- és Flash gyorsítással simán elbíró, 2 év garanciás laptopot tudnak venni abból a pénzből?
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz attila9988 #10 üzenetére
Nettopba minek a HD?
Ha a HD fontos, nem atomos nettopot veszel, vagy megvárod a broadcomos chippel szerelt megoldásokat. Ennyi.A legjobb aláírás a héten
-
attila9988
őstag
Tehát akkor a fogyasztás volt nálad elsődleges opció? És azt gondolod hogy nyertél vele annyit mint amennyit veszítettél a másik oldalról? Ha így van, akkor igen, az atom -os gépek neked valók. Nekem általában egy mindenre jó pc kell a környezetembe, és talán ezért idegenkedem az atom -ok térhódításától. Mindenesetre 24/7 -es hálózati gépnek lehet hogy számomra is megfelelne, bár akkor már inkább egy culv kategória, vagy a fölött egy E -s amd cpu.
Nyilván az igények határozzák meg ki mit vásárol, ám ha kevesebbet kapok többért, akkor az mindig szúrja a szemem. Főleg akkor, ha a vásárló nem is tudja igazán, mit is kap a pénzéért. Te tudod, és neked ez kell. Én tudom, és eldönthetem hogy kell -e. De nagyon sokan nem tudják, és ez a gond.. Be van nekik adva hogy teljes értékű gépet vesznek. Én a tisztánlátás végett leírom mindíg, mindenkinek hogy csodákat ne várjon atom fronton... A HD videóval pedig ne vicceskedjünk ha lehet. Láttam amit láttam. Az atom egyszerűen nem erre való. És a sok nem szabvány felbontással/codeccel/bitrate -el készült videón a HD chip sem segít. Igazából nagy marketing szöveggel van beharangozva, hogy "sz__r cpu mellé jaj de jó hogy adunk HD chip -et, mert az nektek JÓ" És sokan ettől úgy érzik, hogy valami jobbat/többet kapnak pedig dehogy... Csak normális gépet kellett volna venniük abból a pénzből.
Rendes munkára rendes gép. És most nem a játékra gondolok, az engem sem igazán érdekel.. de azért nehogy már 3 nyitott ablaktól belassuljon a gép még akkor is ha egyáltalán nem erőforrásigényes programokról van szó.... és ne mondd hogy nem ez történik, mert volt alkalmam játszadozni a kis 1.6 ghz -es atomos géppel. Kb az 1 ghz környéki celeron M -el lehetne pariba hozni, de az 1.2 -es már elveri a legtöbb esetben. És akkor az amd -s kollégákról nem is szóltam, ahol normális mobil igp lapka is van.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
őstag
válasz attila9988 #9 üzenetére
Tényleg nem értem a lényeget én, aki az atom procik megjelenése óta aktívan használom őket, vagy csak megpróbálod a számba adni hogy hülye vagyok továbbra is? Engedd meg kérlek hogy a második opcióra tippeljek.
Az ellenérveim kifejtését nem látom szükségesnek mivel már az első postod alapján tisztán érzelmi állásfoglalást látok részedről. Így gondolom nem értenéd hogy a te almás hasonlatod sokkal inkább helytálló ama formában ha egy suzukit és egy pontiac firebirdöt hasonlítunk egymáshoz. Igen, tényleg drága a suzuki a pontiachoz képest, de cserébe nem kell évente rákölteni még egy, és még egy, és még egy suzuki árát szemben a pontiackal ami tényleg kúlosabb és lehet vele feszíteni. Tehát az atomos gép előtte lévő gépemhez képest 3 hónap alatt visszahozta az árát....a villanyszámlából, és ez már több mint egy éve volt. Do the math
Erre a videó szaggatás bulira is csak annyit tennék hozzá tisztán tényekre támaszkodva, hogy nekem 4 szálú 7zip tömörítés mellett szaggatás mellett megy a 1080p videó linux alól (ami sajnos több erőforrást eszik videólejátszás alatt, mert nincs olyan kellően optimalizált dekóder mint coreavc linux alá).
Jó lenne ha legközelebb mielőtt véleményt alkotsz valamiről személyesen is megismerkednél az adott technológiával / eszközzel...aztán váltsál, persze csak ha az egod engedi.
-
attila9988
őstag
HD meg minek az 1024x600-as 10" kijelzőre?
Ez így van... csakhogy mi nettop -okról beszéltünk, ahol már nem 10 col a kijelző. Ráadásul a teljesítmény sosem árt, akár kicsibe, akár nagyba.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Nem igazán érted a lényeget... Az atom DRÁGA. nagyon drága. Ahhoz képest amire használható piszkosul sokat kérnek érte. Ha kimegyek a piacra és ugyanazért a pénzért kapok fél kiló almát az egyik kereskedőtől, a másik pedig ad nekem ezért 5 kilót, akkor mi a francért venném meg a fél kilót? Mit nyersz te a méregdrága atom vackoddal, amit mellesleg az intel tizedannyiért gyárt....
Ha most mindenki beletörődik abba hogy külső hd segéd marhasággal, ultragagyi igp, vel és ultragagyi cpu -val kapja aranyért a számítógépet, akkor ebből trend is lehet, óriási extra haszon a gyártóknál, és használhatatlan hardware a felhasználónál, meg online szolgáltatások százai. Hát neked ez kell? Miért nem jó a normális teljesítményű cpu ugyanannyiért, vagy olcsóbban? Minek hd segéd vacak ha az előbb említett normális cpu -nak nem is kell? ( és persze a külső segéd chip amúgysem logikus, mert mint célhardware -nek, megfelelő támogatás kell neki az oprendszertől, a lejátszótól, de még a video bitrate sem mindegy. Aztán ha valami nem klappol, akkor izzad az atom procid, és szaggat a videó.... )„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
erdoke
titán
válasz attila9988 #6 üzenetére
Csak én tiltom asztali gépen is a "komolyabb weblapokat"? HD meg minek az 1024x600-as 10" kijelzőre?
Nem arra való. Ha neked kevés, akkor vegyél kétszer annyiért CULV-s gépet. Vagy te a zsebszámológépről is a HD támogatást hiányolod?A legjobb aláírás a héten
-
őstag
válasz attila9988 #1 üzenetére
Én meg sajnos azokat az embereket nem tudom megérteni akik szerint mindenki más hülye, akik más szemszögből tekintenek a világ dolgaira.
Úgyhogy a család itthon tökéletesen elvan itthon a 4db atom procis géppel, te meg menj vissza, és meséld el még párszor a szomszéd "gémer pistikének" mennyivel jobb ember vagy nála, mert neked már megvan a legújabb chipsetes alaplapod meg a 6 magos processzorod, és nem szaggat a krízis és ha akarod betöltesz 3 photoshopot mert te "sosem fogysz ki a rambó"
-
attila9988
őstag
Azért szerintem egy komolyabb weblap könnyedén megölheti a kis atomokat.... de letöltéshez valóban jó lehet, bár én windows -t még csak a közelébe se vinnék egy atom -os gépnek... jóval többre megy az ember egy feladatspecifikusan összeválogatott csomagokkal társított linux -al, (mondjuk debian vagy slackware)
-
LordX
veterán
válasz attila9988 #3 üzenetére
Internet böngésző, kisebb Word doksik, levelek írása..
Meg közben 24/7 megy rajta uTorrentA Win7 az jól jön hozzá, a többi Windows alatt a GUI kibaszott lassú rajta.
-
domi007
őstag
Mi ertelme van az alacsony fogyasztasnak ha se a HD se a Flash nem megy rajta, csak kulso VGAval?
Intel, te....tee...najo, inkabb nem uvoltok, de ez peldatlan lehuzas.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
attila9988
őstag
tökéletes jó arra, amire vettem.
No és mire vetted? Nem kötekedni szeretnék, csupán érdeklődöm. Ugyanis pl gui mentes levelező server -nek én is bevállalnám. Esetleg letöltésekhez is jó lehet, de pl teljes értékű gépnek édeskevés..
-
LordX
veterán
válasz attila9988 #1 üzenetére
Kétmagos atomos gépem van, és tökéletes jó arra, amire vettem. Nem hülyeség. Max nem neked találták ki.
-
attila9988
őstag
Keveset fogyaszt, de ugyanolyan vacak mint az előző..
Az emberek meg beveszik a sok marhaságot.. Még a HD tárchip -et is el lehet adni vele, holott egy normális cpu egymaga is elbánik az ilyen videókkal, és nem kell neki segítség... De ha mégis kéne, a két nagyobb vag gyártó bármelyik terméke jó erre, így egy normál 130 000 ft -os notebook tud mindent amit kell.. A kis sz---r netbook -ot meg valaki megveszi 170 000 -ért is.. Szörnyű milyen buták az emberek.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest