- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az USA már nem akarja kiszedni a Google alól az AI-befektetéseit
- Milyen routert?
- Windows 10
- Microsoft Excel topic
- Reklámblokkolók topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- A francia akkumulátorgyártó szerint későn jött az EU-s segítség
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrSoul
őstag
''persze van olyan hogy azt irjak, hogy Europa es Magyarorszagra megse kuldik).''
IGen, bár ilyenkor érdemes a Supportnak jelezni, ha mégis te nyerted meg az aukciót.
Így ha bizonyítod, hogy Európát jelölt meg, de neked mégse küldik, akkor jobbik esetben talán fel is függesztik. Talán. -
rii
nagyúr
ok.... tényleg ...
most láttam az általad belinkelt oldalon, miszerint:
''........ Az eBay-en 2004. végére már több, mint 135 millió felhasználó regisztrálta magát...........''
így már érthetőbb, miért nem erőltetik meg m,agkat, hogy a MO-i 2,000,000 internetező kegyeiért versenyezzenek.
De akkor is, legalább megvethetnék a lábukat. Mondom ezt úgy, hogy nekem nem hiányzik az Ebay. -
rocket
nagyúr
Mind1 melyiket hasznalod, arustol fugg, hogy kuld e Magyarorszagra vagy nem(minden termeknel levannak irva a termek adatain kivul, hova kuldik el ezt a csomagot, es mivel lehet fizetni, persze van olyan hogy azt irjak, hogy Europa es Magyarorszagra megse kuldik).
Postakoltseg valtozo, attol fugg mit rendelsz, pl. a4-es meretu buborekos borietekban feladhato dolgoknak kb. 4 font a postakoltsege angliabol.
Rendeles ugy tortenik regisztralnod kell magad, aztan tudsz vasarolni, ha esetleg nem fizetsz, akkor kapsz negativ feebacket, ami megtalalhato lesz a user infodnal, igy kesobb akar lehetnek olyan arusok akik emiatt nem allnak le uzletelni veled.
Forditva is mukodik a dolog, te is tudsz negativ feedbacket irni, ha valami gond van.
Altalaban a legtobben nem regisztralt levelkent adjak fel az ''aprobb'' dolgokat, igy olcsobb a postakoltseg, viszont a te feleloseged ha az aru-nak nyoma veszik (azt ugy nem lehet kizarni, hogy a level eltunjon/ellopjak).
Fizetni sok fele keppen lehet, ez is szinten arustol fugg Bővebben: link
Legelterjetebb es az arusok altal legjobban preferalt fizetesi mod a paypal, de ezt Magyarorszagon csinaltatott bank kartyaval nem hasznalhato.
Vannak olyan arusok akiknel lehet paypal nelkul is fizetni bank kartyaval, ez a legjobb es leggyorsabb modszer, csak keves ilyen arus van.
Ezen felul vannak meg lehetosegek, a bankers draft, amit bankban tudsz feladni es a cimzetnek a posta viszi ki, ez kb. 1100-1200 ft +koltseg.
Es meg van sok lehetoseg, akar kezpenzt is adhatsz fel levelkent, azt is sokan elfogadjak, de ez szinten a te felelosseged ha elveszik.
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Magyarországra melyik eBay-et érdemes használni és mennyi jön rá a kézbesitési árra? 5-10.000 ft? Meg hogy müködik ez az egész eBay-röl történő rendelés, hogy történik a fizetés?
-
Erasmus
őstag
egy kis háttéranyag az ebay lengyelországi megjelenéséről és az allegro magyarországi jelenlétéről (a hír megjelenését követően kaptam): Bővebben: link
a szabtom által a lengyel ebayen indított topikban egyébként szintén felhívták a figyelmet arra, hogy az allegro nálunk is jelen van. -
rii
nagyúr
Megértem, hogy az ebay-nak komoly konkurenciát jelent a allergo.pl. Hiszen desugnban is az ebay-t követi. Itt nálunk a vaterának olyan fostalicska szinei vannak, a retro lekerekített gombjaival, hogy rosszul vagyok, ha oda kell mennem.
Nem vagyok divatmajom, de bizonyos irányzatokat jó követni. -
rii
nagyúr
''............A lengyel gazdaság az előrejelzések szerint kétszer olyan gyorsan fejlődik majd, mint gazdagabb szomszédai, és bár igaz, hogy az internethasználók száma ma még alacsony, a lakosságnak csupán 27 százaléka, 10 millió ember fér hozzá a világhálóhoz, e téren dinamikus növekedés várható. A helyi aukciós portálok látogatóinak száma eközben az elmúlt fél évtizedben évi 50 százalékkal, 3 millióra nőtt.............''
ez még nem indok, hogy MO-n miért nem indítja be.
Az eBay ezért döntött a lengyel oldal beindítása mellett. Philipp Justus, a cég európai vezetője elmondta: egyelőre nincs tervbe véve további kelet-európai terjeszkedés, a lengyel szolgáltatással próbálnak meg tapasztalatokat gyűjteni a régióban. Az eBaynek azonban számos helyi riválissal kell majd megküzdenie a piacon. Az egyik legnagyobb lengyel aukciós portál, a piac 80 százalékát birtokló Allegro például 2,5 millió felhasználóval büszkélkedhet.
MO-n meg csak - szerintem - egy gyenge ellenfele lenne, a Vatera.hu. Nem értem, miért nem akarja megvetni a lábát nálunk is? Nem kell ehhez semmilyen infrastruktúrát kiépítenie, irodákat fenntartania, és amilyen divatos az ebay, nálunki is hódítana,
Mondjuk én nem értem, hogy miért rajongatanak annyian ezekért az aukciós portálokért. Talán itt szerzik be azokat az eszközöket, amin túl is adnak?
Szerintem más van a háttérben, és nem megfontoltság.
Ki ne akarna 500-700 ezer potencionális vásárlót?
szreintem ............. -
rocket
nagyúr
Varhato volt.
Milyen jo,hogy EU tagok vagyunk, semmit nem erunk el vele, mindenki messze elkeruli ezt az orszagot. -
Szabtom
senior tag
Akit erdekel, nyitottam egy angol nyelvu topikot az ebay.pl-en.
-
Szabtom
senior tag
Bakker, ezt fujhatjuk...
De talan elboldogulok majd a lengyellel...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az online aukciós cég Kelet-Európában beéri a lengyel piaccal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest