Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Infláció, válság, nekünk gyenge forint, energiaválság stb, és az emberek úgy vásárolnak, mint a bolondok.
Azt hallom, hogy az ingatlanhitelek méregdrágák lettek - és az ingatlanpiac kezd ismét felpörögni... (én nem vettem észre stagnálást).
Ölik egymást az emberek az új autókért - és a régi szarok is dupla-tripla áron mennek...
Ugyan hogy a büdös lószerszámba lehetséges ez és MIBŐL??? -
AssAssynn
őstag
Szép lassan felébredsz és rájössz, hogy az embereknek valójában van pénzük, csak a sírás miatt adja elő mindenki, hogy nincs. Vagy politikai okból. De nem is az a baj, hogy van pénzük, hanem az, hogy hülyén költenek most, és ezzel teljesen azt üzenik a pénzvilágnak, hogy felesleges csökkenteni az árakat, mert így is ugyanúgy megveszünk mindent.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
30z.Samu
félisten
Kereskedelemben dolgozom, megy a sírás hogy nincs pénz. De azért a minőségi pia csak bekerül a kosárba meg azért csak elmegyünk kétszer nyaralni Balatonra vagy Horvátba. Nem sajnálja az ember, csak akkor ne sírjon senki hogy nincs pénz... Tisztelet a kivételnek, mert biztos van olyan, akinek tényleg kevésbé megy jól, de Ők általában nem szokták ezt hangoztatni.
Sic Parvis Magna
-
Szabi®
addikt
Semmilyen hitelről nincs itt szó, van pénzük az embereknek és pont. Elmész bármilyen város valamirevaló bárjába/kávézókba és az emberek ki vannak öltözködve. A fiatalokon egy-két százezer forintért van ruha (sokszor a legmárkásabb cuccok)... Olyan helyeken is irgalmatlan fogyasztások vannak, ahol háromezer egy ristretto kávé ...
Az embereknek van pénzük, amit megakarnak venni, azt megveszik, szidnak közben mindent, meg még sajnáltatják is magukat, de van pénzünk.
Mindig az sír, akinek van ... -
30z.Samu
félisten
Meg van a másik véglet, aki tényleg hitelből veszi meg a TV-t, a telefont. Mert hát menőzni kell az új iPhone-al, de alap dolgokon kívül másra nem használja.Tudom ez most eléggé sarkítva van meg általánosítás stb, de ilyenből is van sok sajnos.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Szabi®
addikt
Igen van ez a véglet is, viszont ezeket az embereket nem látod egy étteremben 2 főre otthagyni 30 ezer forintot. Viszont látsz sok ilyet, fiatalokat, akik sok esetben még csak nem is hitelképesek.
Pont az egyik ismerősöm is filozofált ezen, hogy "mibű?", de sajnos a válasz nem egyszerű.
De közelebb áll ahhoz, hogy van pénz az embereknél. Elmész a balatonra tonnányi fiatalt látsz több százezret szétlocsolni pár nap alatt ... És ez nem egy szélsőséges példa ... Aki jár le, tudja, látta. Ez nyilván nem is hitel.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Én azt látom, nem tud olyan drága lenni az autó/autózás, a cigaretta és a telefon amit az emberek ne fizetnének ki. 1 millióért is mehetnének az iphone -ok, még idehaza is lenne bőven rá kereslet. Annak ellenére, hogy a rezsidémon most szeptembertől elszabadul.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
zolikaDB
veterán
Jóvan, mindent értek.
-
ricshard444
veterán
Én is kiváncsi leszek erre, hogy mennyit fog befolyásolni. Műszaki boltban dolgozom, az árakat én kreálom és elértünk arra a pontra, hogy egyedi árajánlatot másnap reggelig kapok, a nagykerek beszerzési árai pedig hétről hétre nőnek. Az eladási ár kb 1.5x nagygépnél, mint év elején, kisgépnél nem ritka a 2x szorzó sem. Számtalan termék "készlethiány" státuszban van már hónapok óta.
Jelenleg azt látom, hogy aki hónapról hónapra élt eddig is, az már egy 5000Ft-s rádiót is lepasszol, hogy sajnos nem telik rá és persze ott a másik véglet /akik rettentően sokan vannak/, beállnak a legújabb terepjárókkal vagy E/S mercivel és megveszik a bolt legdrágább termékeit úgy, hogy nem nézik az árakat. Annyiból fals képet látok, hogy a balatonnál dolgozom, de a lényeg nem változik: rengeteg ember ugyanúgy költ ilyen árak mellett, mint eddig. A kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy ezek az emberek is visszavegyenek, de ott már a saját életem lesz kellemetlen és nem ez fog foglalkoztatni.
.Vannak dolgok...
-
Alex91
félisten
Inflacio van, ezert koltenek az emberek... Ami ma 100 Ft-be kerul, holnap mar 150 lesz. Tartogatni penzt nem erdemes, mert erteket veszti.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Szabi®
addikt
Semmi köze ehhez az inflációnak. Miért eddig nem vették meg ezeket az emberek ? Dehogynem..
Ha egymillió lenne egy iPhone, még jobban kellene az embereknek, ez pszichológia. A birtoklási vágy, a valahová tartozás. Az meg hogy úgy szórják az emberek általános drága dolgokra a pénzt, mint egy részeg matróz, tényleg csak arra enged következtetni, hogy van pénz itthon, és van vásárlóerő is. 17 éves srácokat látsz squared2 cuccokba, azt valaki megveszi nekik ... Onnét egy farmer 120 ezer .... -
30z.Samu
félisten
válasz ricshard444 #12 üzenetére
Arra minden esetre jó volt mindenképp ez a rezsi dolog, hogy kicsit utánaszámoltam mennyi az átlagos áramfogyasztásom és hol tudnék kicsit visszafogni ebből. Enélkül szerintem nem néztem volna utána még kíváncsiságból sem.
Sic Parvis Magna
-
nitro16
senior tag
Ezt a ruhás dolgot nem kell ennyire túlgondolnod. A nagy részük hamisítványokat hord.... meglehet nézni a marketplace meg insta részeknél mennyi hamisított cuccot árulnak, lehet az cipő/farmer/póló stb. Pár ismertebb "arcnak" adnak ingyen terméket, hogy promozzák honnan tudnak hamisítvány cuccot venni és utána lehet jampizni a hamis gucci/moschino/lv és társaiban..
A kereslet meg elég sok helyen vissza fog esni ez nem is kérdés. Nagyon sok minden rendszeresen készlethiányos mert nincs nyersanyag/szállítámonyzási gondok ezek mellett a kereslet is visszaesett. Majd a következő hónapokban/években ahol egyre több üzlet/vállalkozás bezár, jönnek sorba majd az elbocsájtások még jobban elszálló árak.
Ha nem jársz csukott szemmel látható, hogy nemzetek/kormányok buknak meg illetve jelentenek teljes gazdasági csődöt.
És még nagyon az elején járunk annak ami következni fog, de egyszer elértünk már egy olyan pontra ahol drasztikus növekedésben fog ömleni a szar az egész világra.
-
zz top
tag
Kik azok az "emberek"?
Ennyi semmitmondó, általánosító kommentet egy helyen már régen olvastam. -
kwzatz
őstag
Még mindig kevesen látják így, de csak pár hónapot adnék neki, hogy elkezdjen realizálódni mindenkiben, mi felé is haladunk.
Már nagyjából másfél évvel ezelőtt (a nagy pénznyomtatás idején) számítottam rá, hogy csúnya lesz, de ahogy telnek a hónapok, és egyre tisztábban körvonalazódik az, hogy mennyire összetett, egymásra ható problémák vesznek körbe minket, úgy válik egyre furcsábbá az, hogy a legtöbben még mindig nem fogják fel, mivel nézünk szembe. Elgondolkodtam már rajta, hogy egyszerű "struccpolitika" lenne sokaknál, vagy valóban szinte senki egyáltalán nem lát előre tovább a mai napnál.Gondolom nagyban hozzájárul ehhez, hogy mindenhol munkaerőhiányról/növekvő bérekről lehet olvasni, a valóság viszont az, hogy ez kb. a "csúcs", és mint minden "csúcs" esetén, innen nagyon gyors, erőteljes, sokkoló változás következik...
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Szabi®
addikt
""A nagy részük hamisítványokat hord.... ""
Ez egy közhelyes stigmatizálás csak ... Én saját közvetlen ismerősi körömről írtam.
Tipikus magyar mentalitás, ha meglátunk valamit valakin, amiről hallottuk/tudjuk hogy drága jön az ítélet "- nah akkor az hamis".
Igen, van hamis is, csak amikor ilyen cuccokba látsz valakit vásárolni 130-ért a douglesbe, akkor rájössz, hogy nem az. (amiből nálunk 20 db van, mert ugye az emberekenk nem kell a drága parfüm sem)
A másik ami felett elsiklottál, ha nem vennék, nem lehetne kapni. Szted melyik viszonteladó fizetgetné fölösbe a disztributort, ha semmit nem vinnének ?
Ez a légy-szar esete, van légy (azaz igény) lesz szar is (igény kiszolgálása).[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Nem is elvárható egyébként, hogy mindenki elemezze a gazdasági helyzetet. Sokan pedig sajnos azért már most is szembesülnek a problémákkal attól, hogy ahogy a topic-ban is írjátok, az emberek egy része szórja tovább ugyanúgy a pénzt. Az utóbbiaknak kell még egy kis idő a realizációhoz.
(és persze olyan is van, akit nem fog megfogni a következő néhány év sem, de ez elenyésző kisebbség)Szabi: Adj a dolognak egy kis időt. Az időt valahogy mindenki alábecsüli és azt hiszi, hogy minden azonnal történik. Majd amikor látod az említett üzletek egy részét bezárni, akkor tudni fogod, mire gondol nitro16.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Nyilván nem várható el, hogy mindenki képben legyen a gazdasági helyzettel. De amikor a TV-ben is mondják hogy ennyivel meg ennyivel fog emelkedni a gáz meg az áram (és később ki tudja mi lesz mondjuk a vízzel), az emberek fele vállat von, hogy ezt úgy sem merik megcsinálni.
Sic Parvis Magna
-
nitro16
senior tag
Én se a hasamra ütés következtében írtam azt amit. Tudod nem minden az aminek látszik. Nyilván van az a réteg akit nem érdekel és rendszeresen vásárol ők generálják a bolt profitját meg vannak azok akik veszik az "olcsósított verziót".
"A másik ami felett elsiklottál, ha nem vennék, nem lehetne kapni." Igen tehát nem véletlenül lehet kapni a hamis cuccot is tonna számra illetve az se véletlen, hogy akár a fél világon át viszik a cuccot másik országba.
Az meg, hogy van "itthon pénz" kinek/mi/hol? Annyira relatív és nehogy már azt mond, hogy az ország háromnegyede min "középosztálybeli".
Ja ezt meg csak úgy itt hagyom: "Az országban az emberek fele azért dolgozik, hogy legyen hol laknia és legyen mit ennie, és azért eszik és alszik, hogy el tudjon menni dolgozni. "
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És sikerült visszafogni, túllógtál egyáltalán a kedvezményes kereten?
Én tiszta hülyének érzem magam, amiért rezsitől függetlenül is adtam a komfortból és figyeltem ezekre (általánosságban, a korábbi években is). Annyit értem el vele, hogy idén nyáron különösen elfáradtam a másoktól jövő zajban, mert én szellőztettem-sötétítettem, a körülöttem lakók meg inkább a klímát tolták de konstans, lehűléskor és az éjjeli 18 fokokban is.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Igen, sajnos ez is jellemző. Amit nem tapasztaltak eddig, azt nehéz elképzelni is.
Szabi: "van itthon pénz az embereknél a jelenben"
Ez inkább ilyen, "nem tudják még, hogy valójában nincs pénzük"."Hogy mi lesz 2-3 év múlva, azt senki nem tudja megmondani."
Oh, dehogynem. Ahogy én meg tudtam mondani 1,5 éve (miközben sokkal kevesebb információ áll rendelkezésemre, mint néhányaknak), úgy ez most is abszolút lehetséges. Ne abból indulj ki, amivel a cégek, kormányok, média hitegetnek, ott nem valódi, tényeken, adatokon alapuló elemzést kapsz (tisztelet a kivételnek), sokkal inkább azt, amit az adott időpontban kapnod kell ahhoz, hogy úgy viselkedj, ahogy azt az adott időpontban elvárják tőled.
Felvázolom neked szívesen:
További kamatlábemelés a központi bankoktól, ebből adódóan tovább romló hitelfeltételek, pénznyomtatás továbbra sem lesz, a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős része lehúzza a rolót, a nagyok kihúzzák némi veszteséggel, de utána jelentősen nagyobb piaci részesedéssel működhetnek majd tovább. Elbocsátások, a munkanélküliség nő, ennek a még fokozottabb automatizáció, az AI fejlődése is egyre jobban oda fog verni. A tőzsdén további jelentős zuhanás következik (csak most kezdődik az év utolsó hónapjaiban igazán).
A lakáspiac és a lakásárak (amiről most mindenki úgy gondolkozik, hogy "A végtelenbe és tovább") is megrottyannak, hasonló jelleggel mint 2008-ban (talán nem lesz olyan durva).
A tendenciákat könnyű meghatározni, ezt nagyjából mindet lehet borítékolni a következő 2 évre, egyedül a pontos számok kérdésesek.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz #72042496 #25 üzenetére
Benne voltam a keretben egyébként, de meglepődtem mik azok, amikkel "felesleges" fogyasztást produkálok. Például az Xbox-ot eddig Instant On módban használtam és játszom mostanában heti három, max négy órát. Tehát javarészt Instant On módban volt a gép és úgy is eszik 29W-ot. Ami így önmagában nem sok, de ha kicsit utánaszámol az ember, hogy egy hónap, esetleg egy év alatt mennyibe kerül ez, azért szép szám tud kijönni. Kikapcsoltam az Instant On funkciót és inkább várok egy kicsit, amíg lefrissíti a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
ShadowX
őstag
Elgondolkodtam már rajta, hogy egyszerű "struccpolitika" lenne sokaknál, vagy valóban szinte senki egyáltalán nem lát előre tovább a mai napnál.
Egyik sem, illetve minimális részben az utóbbi. Egyszerűen nem tudják az emberek mivel is nézünk szembe. Meg lehet kérdezni az utcán 10 embert, hogy mi az az infláció. Szerintem 9,5 nem fogja tudni.Onnantól kezdve meg elmagyarázni nekik azt, hogy a felelőtlen és korlátlan pénznyomtatásnak, vagy a jegybanki politikának mi köze van az inflációhoz, a hitelekhez és azok kamataihoz teljesen reménytelen. Szerintem 10-ből 6 ember azt sem tudja minek a rövidítése az MNB arról nem is beszélve mi az, hogy folyó fizetési mérleg vagy deviza erősödés/gyengülés de továbbmegyek, azt sem tudják, hogy mennyi és milyen adót/hozzájárulást vonnak le a fizetésükből.
Pluszban ehhez jön hozzá, hogy a magyarok 90%-a a mának él. Ezt szépen össze lehet fűzni azzal, ami már korábban elhangzott, hogy van pénzük, de a mának élnek és elverik. Amint kapnak emelést, jutalmat, prémiumot, bármit, elverik vagy emelik az életszínvonalukat (klasszik példa, hogy veszek drágább telefont, autót, stb. miközben ugyanazt fogom csinálni azzal is, mint a régivel de cserébe az újon sem lesz gyorsabb, nem fog kevesebbet fogyasztani, stb.). Valahol olvastam egy cikkben, hogy az év eleji SZJA visszatérítés már meg sincs a családoknál. Gondolom nem megtakarításba ment.
Elérkeztünk ahhoz azokhoz az évekhez, amikor az oktatás segítene (segített volna) a legjobban ahhoz, hogy minimálisan ki tudjanak igazodni az emberek a pénzügyek világában. Helyette látjuk mi van.
-
Landro
tag
Ilyen árnövekedés mellett megéri előre hozni nagyobb beruházásokat, ha futja rá.
Egyébként elég rossz példa az iPhone, mert annak azért nem nőtt annyira az ára az elmúlt években az USA-ban, hiába van infláció [link] , tehát relatíve egyre olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz #72042496 #29 üzenetére
Ha nem jön ez a dolog, akkor nem is néztem volna utána talán soha. Amikor megláttam hogy mennyit eszik ebben a módban, akkor kissé meglepődtem. Konkrétan azzal többet fogyasztott, hogy készenléti módban volt és szedte a frissítéseket, amikor jöttek. Szóval úgy voltam vele, hogy egy kicsi nettel talán még el is menne, de egy 500-assal felesleges kényelmi funkció. Bekapcsolom, ránézek a frissítésekre manuálisan (ha nem kezdi el magától szedni) hamar lekapja a nagyobb frissítéseket is és utána lehet tolni.
Sic Parvis Magna
-
Mr. Morgo
junior tag
Aki drága autóval, mobillal jár annak a nála szegényebb embertől van pénze. Vagyis ő tartja el a gazdagot! Ezek az emberek kevesebbet fognak költeni és lejjebb adnak, az olcsóbb irányába fordulnak mindenben. Ergo, aki eddig batár nagy autókkal járt amit lízingelt természetesen, annak jön el a kemény világ! Nem lesz aki vásároljon tőle és csökken a vagyona. Mert hát lejjebb nem fogja adni, hogy akkor elég egy Audi A4 az A6 helyett.
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
8th
addikt
Pontosan! Hamis ruhában felszít a túlnyomó többségük. A határ menti részeken nem kevesen ráálltak arra, hogy kimennek piacra egy tele csomagtartónyi cuccal hazajönnek és jókora haszonnal kiárulják jófogáson facebookon stb. ezeket a hamisítványokat. Van rá kereslet. Én Szerbiába járok át piacra munkásruháért mert hozzám relatív közel van. A határt átlépve néhány perc autóval a Szabadkai piac ami rogyásig van az eredetihez megszólalásig hasonlító kifejezetten jó minőségű hamis áruval. A legalja gagyit áruló kínaiakat rég kiszorították az azonos áron sokkal jobb minőséget áruló törökök. Azok is a full gagyit nyomják de legalább jó minőségű 100% pamut ruhákra vannak nyomva a neves márkák logói. Az összes munkáspólóm és zoknim onnan van mert fél-kétharmad áron megkapom kint mint itthon számla nélkül okosba a gildan, fruit., stb. nyers pólót.
A demokrácia a csőcselék uralma
-
SkyLine3000
addikt
Nekünk sportboltunk van, amit idén 31 éve üzemeltetünk. Tapasztalatból mondom, hogy hiába magasabbak az árak, mint előtte, simán megveszik az emberek a cuccokat. Amíg ezrekkel olcsóbb volt x termék, többször hallottam, hogy drága, stb. Most egyszer sem hallom. Ami póló például nemrég alig volt 7e, most 10, szó nélkül vesznek belőle hármat. Akárhova megyünk körülnézni, az üzletek, bevásárlók mind tele vannak. Múltkor egy ilyen helyen, a parkolóban elment mellettünk két srác. Az egyik meg is jegyezte. Még hogy nincs pénz? Tele a parkoló autókkal, a boltok emberekkel.
Ezek szerint van pénz méregdrága telókra is. De ebből én kimaradok. Jó nekem a régi vacak is. -
30z.Samu
félisten
válasz SkyLine3000 #35 üzenetére
Pontosan, bármelyik napszakban mész, az áruház, a pláza tele van emberekkel.
Sic Parvis Magna
-
FireKeeper
nagyúr
amúgy ameddig az anyagminőséggel nincs gond, addig ez a "hamisítvány" ruha teljesen rendben van sztem. a márkás cuccon amúgy is nagyrészt a marketinget fizeted meg. viszont hallottam valami tanulmányról ahol azt vizsgálták, hogy milyen típusú ruhadarabokat tart vonzónak az átlagember, és ott bizony az jött ki, hogy a letisztult dizájn, egy felismerhető márka logójával.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Amíg a pénz értéke tartja magát, addig az emberek nem hoznak előre nagyberuházásokat. Tehát igen, ott van náluk, de alapvetően folytatják azt az életet, amit a habitusukból kifolyólag megszoktak. Amint azonban az infláció elindul fölfelé, elkezdik elkölteni, mert a mai reálértéke magasabb, mint a holnapi.
A másik oldalon persze ott lesz, hogy a kiköltekezés után már nem lesz mit elkölteni, tehát ma megveszi a 600K-s iPhone-t, ami nem 1-2 évig szolgálja majd a tulaját, hanem 4-5. Ezenközben maximum hibajavítás/-mentesítés lesz (ha feltételezzük, hogy a gazdasági környezet nem változik meg drasztikusan).https://www.coreinfinity.tech
-
válasz FireKeeper #37 üzenetére
Igazolom. Világhírű luxusáruházban láttam, hogy az olasz márkák kivételével minden made in China.
https://www.coreinfinity.tech
-
Mr. Morgo
junior tag
Ezek nagy része nem vásárol, csak időt tölt el. Ez neki a szórakozás, hogy plázázok. Hétvégi és családi program sokuknál! Szánalmas! Főleg pesten, ahol az agglomerációból bejönnek és eltöltenek egy egész napot a plázákban. Esznek-isznak és annyi. Ez a hétvégi kikapcsolódás! Vicc!
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
arty
veterán
válasz Mr. Morgo #32 üzenetére
TEHÁT ha a szomszédom felásatja velem a kerjét és fizet érte, akkor én belőle élek, egy aljas lehúzó, kiszipolyozó, gazdag ember vagyok, egy ÉLŐSKÖDŐ?
TEHÁT nem lusta a szomszédom, hanem ÁLDOZAT*?
Jól értelek?(és ennek analógiájára, ugyanez autót eladó-vevő, lakást kiadó-bérlő, stb stb stb fronton?)
*nem írtad le konkrétan, de ez "eltartja" fogalmazásból ordít....
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
aujjobba
addikt
válasz Mr. Morgo #40 üzenetére
Raadasul eltartjak az ettermeket a plazaban, bevetelt termelnek nekik, amibol jut a gazdag tulajnak meg az ott dolgozoknak ugye.
Zarjuk be inkabb hetvegere, legalabb a tulaj is visszavesz az Audi-bol, igaz a dolgozokat is elkuldi, de jol van az, nehogymar eltartsunk barkit! -
Mr. Morgo
junior tag
Látom te sem érted a mondanivalóm.......
-
Szabi®
addikt
Hiába írsz le egy ilyen tényszerű dolgot, a gyerekes lózungjaikkal fognak jönni. Ezt sokan nem értik/hiszik el, fotelból fórumoznak.
Relativizálnak csak, " - hát a Manci néni is már csak 3 kiflit tud venni, az 5 helyett" ...
Így akkor ugye el is dőlt, hogy nincs itthon pénz senkinél.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
Persze, mert mostmár mindenki tudja, hogy minden drága lett, dehát élni kell … 🤷♂️
ettől persze még minden drágul és valsz. Akinek van pénze, még be szeretne vásárolni, mert tudja, hogy minden csak drágább lesz…[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
válasz Mr. Morgo #32 üzenetére
ház azért ez egy elég zavaros írás … szerintem arra gondolt a szerző, hogy a vállalkozások bevételei csökkenni fognak, és ezért a kkv vezetőknek lejjebb kell majd adni… de ugye ez nem biztos egyáltalán, hogy így lesz hiszen:
- pont ők azok, akiknek van tartaléka, tehát nem kell ilyenkor se lejjebb adnia ha nem szeretne
- az árak emelkedésével az ő bevételük is emelkedik, tehát itt igazából az szívja meg, aki bérből/fizetésből él, mert neki nem mindig emelik a fizetését az inflációval és a valuta romlásával megegyező értékben…
(ugye nálunk az áremelkedés nem csak simán a pénznyomtatás miatti infláció hanem a nemzeti valuta elértéktelenedése miatti spirálban van - minél szarabb a forint, annál többet nyomtatnak, hogy legyen pénz, de annál szarabb lesz a forint, annál kevesebbet fog érni, minél többet nyomtatnak belőle…)[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Szabi®
addikt
Persze ez világos, de ez a fiatal generációra egyáltalán nem igaz, ők nem agyalnak semmilyen infláción, csak élnek/költenek. És itt jön az a rész amire ment az a hozzászólásom, amire te válaszoltál, amiben az volt taglalva hogy "miből", mert hogy ugye onnan indultunk.
Tehát valaki, aki látja, hogy költenek az emberek, és van pénzük, feltette azt a kérdést, hogy "miből? "
Onnan jutottunk el oda pár taggal diskurzus szintjén, hogy nincs is pénzük,.Ami ugye nonszensz, és nem igaz. ..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LibreOffice topik
- Politika
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkészült a Dragon Age: The Veilguard, elviekben nincs akadálya a megjelenésnek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC: i5-12400F/13600KF - RTX 3080 GDDR6X - 512GB-4TB M.2 NVMe SSD -16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Samsung Galaxy Z FLIP 6 12GB/512GB, Silver Shadow, kártyafüggetlen, garancia, makulátlan, új állapot
- Macbook Pro 15" - 2015, 4 mag i7, 16256GB, 100 ciklusos akku, garancia (y2)
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
- MacBook Pro 16 M2 Max - 32GB RAM, 1TB SSD - 27 hónap Garancia - Patika állapotban // 100% akksi
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest