Új hozzászólás Aktív témák

  • Relaxmpv

    csendes tag

    Sziasztok!
    Én is beléptem sajnos a klubba. Megosztom veletek tapasztalataim, hátha segítek másoknak. Néhány dolog magamról: 50 éves vagyok, több mint 20 évig versenyszerűen asztaliteniszeztem, de az utóbbi években a kerékpározás, a házzal kapcsolatos és a kerti munkák, valamint az 5 gyermekünkkel való napi foglalkozás maradt, mint állandó testmozgás, ez sem olyan kevés. Munkám viszont évek óta irodai és az utóbbi 5 évben szinte egész napi ülés a számítógép előtt.
    Derékfájás sajnos az utóbbi években már rendszeresen jelentkezett, korábban sem volt ritka, de általában csak egy rossz mozdulat esetén. Igyekeztem ezt elkerülni, amennyire lehet, odafigyeléssel. 2 hónapja viszont minden rossz mozdulat nélkül jelentkezett megint és nem segített semmilyen korábban sikerrel alkalmazott házilagos módszer (mindenféle kenőcs, Aleve, Voltaren Dolo). Nem volt nagyon durva, de egyre nehezebben tudtam a székből felállva kiegyenesedni, fekvő helyzetből felülni,ez inkább csak oldalra fordulással sikerült. Ülés volt a legkényelmesebb. Éreztem a combforgómnál is egy kezdődő fájdalmat. Háziorvoshoz mentem, mondta, hogy megoldja pár napon belül. Jeleztem neki, hogy akkor nem orvos, hanem varázsló, imába foglalom majd a nevét, ha sikerül. Felírt izomlazítót és Xilox granulátumot. 2-3 nap alatt szinte teljes panaszmentesség, öröm. Én sem hittem el! De ez csak átmeneti javulás volt... Már kezdtem leállni a két gyógyszerrel, mikor elkezdett fájni a bal lábam. Egyre jobban. A combom hátsó része, a vádli és csomó a talpamban. Ennek a fele sem tréfa. Kezdtem bicegni, egyre jobban nem engedelmeskedett a lábam járáskor, alig tudtam lépcsőre felmenni, azt is csak egyesével. Az éjszakák és a felébredéskor katasztrófa. Semmilyen póz nem jó. Megint háziorvos, akkor itt más a baj, ez gerinsérv gyanú. Csak lestem, azt sem tudtam mi az. Jelentkezzek be a neurológiára. Időpont 2 hét múlva. És addig mi lesz? Ekkor kezdtem tájékozódni a neten, rátaláltam erre a topikra is, végigolvastam, sok hasznos információt is találtam. Megpróbálom rövidebbre fogni, ne legyek túl hosszú. Elkezdtem a McKenzie gyakorlatokat, mert a műtétet mindenképp szerettem volna elkerülni. Hátha segít. Egyéb gerinctornát nem vállaltam, mert nem tudtam, nem rontok-e a helyzeten egy rossz mozdulattal, amíg nem tudom mi a a baj. A tüneteim viszont aggasztóak voltak, tipikusan illettek a diagnózisra.
    Nem hagyom magam. Beszereztem egy ülőlabdát, hátha javít. Pár nap után bíztató volt. Neurológia vizsgálat, van gond, de szerinte nem tűnik nagynak a baj, CT vizsgálat kell a diagnózishoz. Bejelentkezés oda is, újabb 2 hét várakozás. Dyclacot írt fel (kenőcsök hatástalanok, mert gyulladás van) és továbbra is az izomlazítót. A Dyclac valóban segített a fájdalom enyhítésében, de sok durva mellékhatása van, nem szedhetem tartósan. Tehát továbbra is McKenzie, ülőlabda otthon, székcsere és deréktámasz a munkahelyre. Javult a helyzet, kisebb a fájdalom, lassan, de kezdek jobban járni. Az alvás és ébredés viszont továbbra is kín. CT, 3 nap múlva eredmény. Eszerint nincs nagy baj, porckorong elvékonyodott, több helyen boltosodás látható ugyan, de nem kóros és egy helyen van egy folt, de hogy mi, ez nem állapítható meg pontosan, ehhez már MR kell. Neurológiára vissza, oké, nem indokolt műtét, MR sem kell, ha javult az állapotom, viszlát. Kontroll sem kell, hátha rosszabbodik? Vagy gyógyszer, ha elfogy? Ha akar, jöjjön vissza. Akarok, 2 hét múlva időpont. Ezen is túl vagyok...
    Most hol tartok… Sokat javult a helyzet. Aktív ülés otthon ülőlabdán, a munkahelyre egy ülőpárnát is beszereztem. Gerincgyakorlatok DVD, McKenzie már ritkán. Gyógyszert már nem szedem, lábfájdalom alig, megint tudok bicegés nélkül járni. Beszerzek még egy gerincnyújtó padot, ezzel remélem stabilizálom a helyzetet, használhatja az egész család. Ennél racionálisabb megoldást most nem látok, még ha a kiadás így közel 100eFt is lesz, de remélem elkerülöm a műtétet, stabilizálom –talán javítom is- az állapotom és megint teljes életet tudok élni, mert ennél nincs fontosabb.
    Bocs, ha hosszú voltam.

Új hozzászólás Aktív témák