Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Hol a fejvakarós szmájli... Mert így hajnali 2 körül kb így érzem magam
Igen, sok gigányi cuccot biztos nem tudsz telefonon tárolni. Bár 16gb os kapacitással sokminden megoldható, de szerintem ezt a tárhelyet nem kezelik elég dinamikusan a telefonok.
Nekem pl ez azájfón 3-4 hónapnyi, napi szintű sms-ezés után kiírja, hogy lassan megtelik... Holott van még 3,4gb szabad hely... (első széria).
De ha már be tudnak zsúfolni 16gb-ot egy telefonba, akkor csak meg kéne oldani ezt a dinamikus kezelést. És akkor lehetne mondjuk a levelezésnek 4-gb is, amíg van annyi szabad hely a telón.Na itt jön a következő gondolat. Miért akarnék 3Gb emailt, meg még kitudja hány gb egyéb szem. cuccot magammal hurcolászni? Ez már erősen PDA / laptop kategória.
Persze minek cipeljünk PDA-t is meg telefont is, ha mindent all in one-ban el lehet intézni a telefonon. Na de épp az a poén, hogy nem lehet...
Gondolom erre jött a csodás ötlet, hogy akkor pakoljunk fel mindent a netre... Kezd kibontakozódni előttem a dolog...
De ennyi erővel adott egy 32Gb-os pendrive. Mini usb csatlakozóval. Rádugom a telcsire, és beolvasom az adatokat a 'cserélhető lemez'-ről. vagy ilyen még nincs? Vagy esetleg egy memória kártya vagy hasonló. Sokkal egyszerűbb az adatokat cipelni egy plusz kártyán / pendrive-on, mint felpakolni a netre, és kockáztatni. Egy pen vagy memkártya már bárhol elfér, onnantól pedig rajtam múlik a biztonsága.Aztán majd ha net kiforr annyira mint a telefon és annyira biztonságos és stabil lesz (hoppá a telefon se az), vagy inkább az áramellátás, na majd akkor pakolok létfontosságú infókat, meg tömérdeknyi adatot a netre.
A poén az, hogy nekem abszolút nincs annyi fontos infom, ami akár tized ennyi helyet is foglalna =/ -
Dany007
veterán
Ez lehetséges. És itt az új rendszer, maga az internet. A hálózat, a nemzetközi hálózat, az egész online világ erre még kissé kiforratlan. Szerintem.
"előnye nem ez, hanem a bárhol bármikor elérhetőség "
Ha a saját telefonomon tárolom ezeket az adatokat és nem egy online szerveren, akkor is elérhetőek számomra bármikor, bárhol. Nem?
-
Dany007
veterán
Na erre én is leírom saját gondolatom...
Szóval mondjuk az, hogy az elmúlt 10-12 évben, amióta mobilt használok, még nem volt egyetlen egy adatvesztésem se! Se telefonszám, se jegyzet se semmi. Pedig aztán nem kíméltem a telefonokat, nálam elég sokat esnek...
Ehhez képest itt van ez a relatíve új rendszer ami - ahogy már mások is mondták - azt a célt szolgálná, hogy online, szerverekről elérhető biztos forrás legyen, és már most megtörténtek az első adatvesztések. És teljesen mind1 kinek vagy minek a hibájából, a lényeg, hogy megtörtént. -
Dany007
veterán
válasz Csakénvagyok #11 üzenetére
Persze, mindent el lehet veszíteni.
De egy cégnek megéri megvenni a 30-50 ezer forintos szünetmentest, és nincs ilyen gond.De ha nagyon muszáj online tárolni, akkor össze lehet dobni egy céges szervert. Ftp eléréssel stb... Azt a gépet össze lehet rakni rendesen, egy rendes linuxot rá, meg szünetmentest és kész.
Magában egy szerverrel semmi gond sincs. Ahogy látjuk, elég jól bírják.
A gond akkor van, ha több százezer, vagy millió ember kapcsolódik hozzá, dolgozik rajta stb...
Van nálunk a cégnél is egy védett szerver és kész. Csak a cégen belüli emberek férhetnek hozzá.
Ezzel szemben egy ilyen online szöveg szerkesztőhöz a világon bárki hozzáférhet. Dolgozik rajta, meg akármi. Nagyobb az esélye, hogy baj éri a nagy leterheltség miatt.
Persze minden elveszhet, és minden tönkremehet, ez nem újdonság
De ha már telefon, szerintem lassan tíz éve használok mobilt, és még egyszer nem fordult elő, hogy adatvesztésem lett volna bármi miatt is. Pedig nálam esnek kelnek a mobilok. Ez az MS-Tmobil platform nemtom hány éves lehet, gondolom nem túl régi, és már meg is történt az első vesztés...[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Na tessék. Pontosan ilyesmiről beszéltem a Google docks, meg az online office kapcsán.
Azt kérdezem én is, amit #1 is kérdezett.
Mi van akkor ha cég vagyok, és létfontosságú iratok, szerződések tárolódnak egy online felületen. Vagy csak akár egy szakdolgozat, amin mondjuk az illető diák már hónapok óta melózik...
Nem kéne erőltetni ezt az online szövegszerkesztős dolgot. Sőt, az egész életünket áthelyezzük a netre dolgot se.
Mi a francnak kell külön szerveren tárolni telszámokat, naptári bejegyzéseket meg hasonlókat, amikor ma már a telefonmemóriák GB-okban, de legalább 100MB-okban mérhető?
Naptár, bejegyzések, határidőnapló, fényképek stb... A fénykép kivételével mindet meg tudta tenni egy ezer éves 7110-es nokia is. És abból biztos nem veszik el ilyen egyszerűen az adat.
Amíg az online felület ennyire sérülékeny mint amilyen, addig fölösleges ezen gondolkozni.
Ki az az őrült, aki képes lenne a számára vagy cége számára fontos dokumentumokat online szerkeszteni, illetve tárolni, csak azért, mert nincs egy word telepítve a gépén? Vagy mert nincs egy szaros pendrive amin cipelhetné?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest