Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Online olvasás, meg mindenféle formátum? Ez mókusvakítás. PDF-et is meg tudok nyitni online és a formátum igencsak kötött... csak épp online ezt ők megoldják a háttérben. Egyébként ez a dolog még nem meríti ki a felhő fogalmát, csak annyi, hogy egy távoli szerveren turkálsz az adatbázisban böngészőből. Túl van ez is misztifikálva már.
Ja, + az egyéb funkciók amiket pdf-ben aztán keresgélhetsz, mint pl. hogy megjegyzi hol tartottál és bárhonnan, bármilyen eszközről (ami nyilván tudja kezelni a webes felületet) lépsz be, onnan folytathatod ahol abbahagytad bármilyen keresgélést, lapozás nélkül.
Mindenféle formátumban nyilván az e-book readerekre miatt elérhetőek az anyagok, nem igazán látom hol itt a mókusvakítás. -
És abban mi a forradalmi, hogy reprodukálható? Az eljárás? A technológia? Ez csupán szoftvertechnológiai kérdés, minden adott hozzá már jó ideje. Egyébként a cikkben erre a Google mizériára írták, hogy ez most olyan, mint a nyomtatás volt annak idején a kódex után, holott azért az, hogy egy papír alapú dokumentumnak elektronikus példánya is van, igencsak "öreg" eljárás.
Ezek szerint már jó 10 éve éljük ezt a bizonyos átmeneti korszakot?
-
Degeczi
nagyúr
-
dabadab
titán
"Nemtom miért nem nyomják át scan után őket egy karakterfelismerőn
"
Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem nyomják át őket? A Google Booksban eddig is OCR-ezték a cuccokat (ezért lehetett bennük keresni) és az eBookoknál is ezt az adatbázist használják fel. Egyébként találgatás helyett meg is lehet nézni, a főoldalon mindjárt ott figyel az ingyesen letölthető Pride and Prejudice: szépen OCR-ezve van.
-
dabadab
titán
"mert itt csak digitalizálásról van szó, semmi forradalmi nincs ebben."
Nem tudom, hogy hol töltötted az elmúlt évtizedet
, de ebben az időszakban elég egyértelművé vált, hogy a tartalmak digitalizálódása forradalmi változást jelent: azért, mert így hirtelen nagyon könnyen és gyakorlatilag ingyen reprodukálhatóvá válnak (plusz kereshetővé, automatikusan feldolgozhatóvá, stb). Sok szempontból tényleg olyan, mint amikor Gutenberg kitalálta a nyomdáját, csak ez most még olyanabb.
-
ddekany
veterán
válasz
dajkopali #38 üzenetére
Csak olyan formában nem lehet őket lementeni, hogy sok év múlva lazán elő tudnád kapni, mint egy könyvet vagy titkosítatlan PDF-et. Én legalábbis azt szűrtem le a dologból, hogy ha már nincs meg az a készüléked, amihez anno letöltötted, akkor a jelenlegi készülékedhez újra le kell tölteni (tehát ha már nem létezik a cég akitől vetted, akkor...
). Kivételek az ingyenes könyvek, mert azok jelenleg letölthetőek sima PDF-ként.
-
^Clown
addikt
lehet, hogy öregszem, de nekem a könyvek az igaziak. Ettől függetlenül tetszik a Google koncepciója, hogy nem akarja pl. csak az e-könyvolvasóhoz kötni a júzert: ha telefon van nálad, akkor telefonon, ha laptop előtt ülsz, akkor laptopon olvasol. Épp amihez kényelmesen hozzáférsz.
De remélem ettől még le lehet menteni a könyveket, jobb szeretem, ha a vinyón is megvannak
-
"de nagyon valószínű, hogy olyan átmeneti korszakot élünk, mint amikor a 15. és a 16. század fordulóján, a 16. század folyamán a kódexet, a kézzel írott könyvet felváltotta a sokkal olcsóbb és nagyobb tömegben terjeszthető nyomtatott könyv."
Ezt azért erősen kétlem, bárki is mondta. Ennek a dolognak a jelentősége igen csekély... gyakorlatilag nulla, mert itt csak digitalizálásról van szó, semmi forradalmi nincs ebben.
Ráadásul úgy vagyok vele, hogy muszáj olvasnom, napi szinten nem két oldalt és egy jó doksiírós-olvasós nap után úgy megyek haza, mintha hegesztőműhelyben dolgoznék - és nem mellékesen totál lefáradva. Amint rendes olvasót kapok kézbe (amint megéri), majd elkezdem értékelni a gépen olvasást, addig viszont csak nyűg.
És szubjektív elemként ott van az új könyv/magazinok illata... azt nagyon szeretem.
Engem amúgy is hidegen hagy ez az egész Google
pénzhajhászásmarhaság, mert szakkönyvet itthon nem kapok meg (ha meg Amazonról rendelek, akkor már mindegy, ha PDF), klasszikust, regényt meg nem akarok elektromosan olvasni.Online olvasás, meg mindenféle formátum? Ez mókusvakítás. PDF-et is meg tudok nyitni online és a formátum igencsak kötött... csak épp online ezt ők megoldják a háttérben. Egyébként ez a dolog még nem meríti ki a felhő fogalmát, csak annyi, hogy egy távoli szerveren turkálsz az adatbázisban böngészőből. Túl van ez is misztifikálva már.
-
sanzi89
addikt
Nálunk is van egy a családban 1-2 hónapja, és tényleg elképzelni se lehet milyen rajta olvasni, amíg nem olvastál el rajta egy könyvet. A formátumokkal, újratördeléssel, stb van 1-2 kényelmi gond, de ha lehet választani, hogy ugyan azt könyv formában vagy ereader-en olvasom egyértelműen nyer a Kindle.
-
Arena87
aktív tag
Azért elégé kevés könyvet adnak ki manapság kemény kötetes kiadásként. Max nagy best-seller könyveket, de abból sem minden egyiket. Mondjuk nekem csak könnyű papír alapú könyveim vannak, kivétel 1-2.
Szerintem "régi" könyvek, amit már egy jó 5-10 éve adtak ki, azok nagy eséllyel szkennelt változatok lesznek. Én személy szerint annak is nagyon boldog lennék, mert van egy pár könyv, amit megszeretnék venni és kb. itthon nem is kaphatóak. Remélhetőleg így, hogy be lesznek digitalizálva meg van rá az esély, hogy olyan könyvvel is így tesznek amit megszeretnék venni.
-
Ez a beszéd
Néha jó a tömeg, máskor viszont nem (ha épp egy villamoson utazol akkor
)
-
Morden24
nagyúr
válasz
balazs_pro #27 üzenetére
Ingyen nem drága.
(#26) sheratan: Fú, Chrome OS? Az jó, majd... özm, izé... kipróbálom
-
edward2
addikt
válasz
balazs_pro #27 üzenetére
"szkenneltek"
Sony PRS-600am van és bárkinek akinek mutattam az oda volt érte. Mellesleg szeretem a könyveket de semmi értelme. Mivel lesz értékesebb egy írás, mert papírra van nyomtatva. Tudtommal a könyvben a tartalom a lényeg, de lehet hibásan látom.
Azt már nem is hangsúlyozom hogy hihetetlen jó hogy a könyvvel ellentétben nem kell feszegetni egy 600 oldalas irományt hogy nyitva maradjon. Továbbá a bőr tok az nem ez a műanyag feeling... Azon kívül, hogy tölteni kell nincs hátránya. De van sok előnye.
-
törölt tag
válasz
balazs_pro #27 üzenetére
persze, jobb vektorosan. de volt olyan könyv, amit képes voltam szkennelve végigolvasni (~8MB-os fájlba zsúfolva 400+ oldal), mert nem volt más lehetőségem rá, hogy megszerezzem. ebből kiindulva én azt mondom, hogy a választék leglaább olyan fontos dolog.
-
törölt tag
van wifi is. manapság már szinte mindenkinek otthon is van routere, azon át simán le tudja tölteni magának az ember a könyveket.
amúgy is a tableteknél is divat, ahogy felsőbb kategóriás okostelefonoknál is, hogy vaskos adatcsomagot adnak hozzá előfizetésben. a havi több gigás kvótából meg pár tíz megát könyvekre száni már nem is olyan sok. -
DJS
tag
"Download Adobe Digital Editions software
1. Visit Adobe's page to download Adobe Digital Editions software for your computer. Digital Editions is available for PC or Mac in a number of languages. You can follow instructions on their page to download and install this free software.
2. Follow the instructions to install the software on your computer.
3. During the installation, follow the steps to authorize your computer with your Adobe ID. If you don’t yet have an Adobe ID, you will find instructions on how to create one for free.Once you have installed Adobe Digital Editions Desktop Reader on your computer, please complete these steps to download your Google eBook:
1. Go to the "About this book" page for your ebook
2. Click on "Read on your device"
3. Click on either the EPUB or PDF link for the Google eBook file you’d like to transfer. This will download the ACSM file onto your computer.
4. When given the option to "Save or Open this file", choose "Open" and select Adobe Digital Editions from the file menu to open it.
5. Transfer content from the eBook Reader on your computer to your E-Ink device by following the instructions that came with the device.Note: The encrypted file is known as an .acsm file. This file can only be opened with Adobe Digital Editions or compatible client software."
Ez nem csel, csak nem tüntették fel a főoldalon, hogy milyen irtó macerás lesz itt könyvet kapni.
Nem hiszem, hogy ez lenne az áttörés, ahhoz még egy sor bizalmi, jogi és technológiai kérdésre meg kell találni a választ.
Ez is elég érdekes:
"Offline Reading: If you're using a registered eReader or smartphone, you'll download a full copy of a book when you first start reading, which you can read offline. If you continue to read (and download) more books, your device may run out of space, at which point you may need to remove books from the My eBooks shelf to free up space. You can always add books back to the My eBooks shelf on the My Library page."Tehát ha felmész egy könyvet olvasni, az első két oldal megnyitásakor is a telefonod több tíz megás adatforgalmat bonyolít le automatikusan... Amerikában olcsóbb a mobilnet?
-
ddekany
veterán
Ha le lehet tölteni PDF-ben, abból hogy nem lesz seperc alatt torrent, mi itt a csel?
-
"a koncepciózusan kialakított vállalti struktúra elemei lehetőséget adnak arra, hogy a különféle üzletágak támogassák egymást."
2 év és jön a darabolás. Lesz sok kis Google, tiszta óvoda lesz.
Asimovtól megvan a teljes alapítvány sorozat, meg még 50 novella, kisregény papíron, és kb ugyanaz számítógépen, valamint telefonon. Papír alapút 25 év alatt 2x olvastam el (1x '80-as években, 1x90-es években), a digitálist 4 év alatt már 3x, hiszen mindig velem van, és bármikor olvashatom.
-
WonderCSabo
félisten
Ha egy hosszú cuccot kell monitoron olvasnom, azt rühellem. E-book olvasóval nem volt még szerencsém hosszabban kipróbálni, bár engem zavarna a megfoghatóság hiánya, az tuti.
-
vans?
őstag
En szemely szerint sajnalom, hogy ez a jovo... En is szeretek olvasni, tenyleg megvan a feelingje. Bar igy lehet, hogy tobben kezdenek majd kulturalodni valamelyest, legalabbis a fiatalok kozt sokszor ubergaz, ha valaki olvas, igy meg azert inkabb fognak.
-
attila9988
őstag
-
Gabás
addikt
válasz
attila9988 #13 üzenetére
miről beszélsz, pdf-ben és epubban is letölthető, mindkettő megy bármelyik számítógépen
mondjuk az Amazon könyvei nemcsak ilyen szkennelt izék, hanem rendesen konvertált e-könyvek
-
Zirowe
nagyúr
Kíváncsi leszek majd a honosítás utáni árakra..
-
Gabás
addikt
válasz
attila9988 #9 üzenetére
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #9 üzenetére
Nyilván csak egy opció ez a Web Reader cucc, tehát van offline lehetőséged is.
Ha nincsen, akkor ez egy bazi nagy baromság, és kukázhatják, mint a Wave-et.
Pont nem akkor van szükségem több könyvre, ha levonatozom a Balcsira, hanem akkor, ha hosszabb/külföldi úton vagyok. Pont ez az a kategória, ahol nem akarom azzal húzni a saját időmet, hogy wifi-t keresve bejelentkezgetek. Otthon felpakolom a readeremre az akármennyi könyvet, és utána akkor is boldogan olvasok, ha egyébként a Szahara közepén vagyok, net nélkül. -
attila9988
őstag
Engem ez a "nem kell letöltened hú de jó" rész idegesít. Ha megveszem, akkor legyen meg nálam. Sokan előnyként fogják fel hogy be kell jelentkezni a google -höz ahhoz hogy olvashassuk azokat a könyveket.. Szerintem meg ez a legnagyobb hátránya a dolognak..
Remélem engedik majd letölteni az anyagot amit kifizet az ember. -
Morden24
nagyúr
Átfogalmazom: én is olvashatnék az iPhone-omon, amire nem lehet azt mondani, hogy rossz képernyője van, de inkább viszek magammal egy könyvet
Ízlések és pofonok, de nekem a kényelmes olvasáshoz egy telefon sem fogás, sem képernyőméret szempontjából nem megfelelő. Még azzal is felhozhatnám, hogy a kis mérethez képest relatíve nagy súly sem teszi túl alkalmassá az órákon keresztüli olvasásra (buszon, stb. én netezni szoktam, ahol általában híreket olvasok, vagy itt fórumozom [sőt, kifejezetten sokat netezek és emailezek mobilról], tehát kvázi én is "olvasok" a telón, de a könyvolvasáshoz nekem ez így nem jó). -
-
Morden24
nagyúr
Igazából én is szeretem a könyveket (nem is kevés van otthon), és ma még ráadásul elég furának, geeky-nek tűnik egy reader használata, de az kétségtelen, hogy ha normális üzemidővel van megáldva, egy megfelelő méretű képernyővel (tehát nem telefon, ahol 3-4" között szenvedsz), akkor csak előnye van, ezt be kell látni.
A másik meg, hogy a kényelem is fontos, és ez a kényelem (onlány hozzáférés) plusz bevétel lesz a kiadóknak.
-
Lenry
félisten
fogalmam sincs, mikor olvastam utoljára papírkönyvet, ellenben Asimov teljes Alapítvány sorozata a telefonom van, és ma ha buszozok, vagy várakoznom kell, mindig olvasok.
személy szerint hidegen hagy, hogy "húúúpapír", sokkal fontosabbnak tartom, hogy a telefonom kicsi, könnyű, sok könyv ráfér és világít a sötétben, meg talán a környezetet is kevésbé szennyezi.
-
bigga
aktív tag
Ez a jövő az biztos, de azért egy nyomtatott formában kiadott könyvet én még mindig többre becsülök, mert ha azt olvasom, nem kell beülnöm a monitor elé, vagy a telót nyomkodnom. Sokkal feelingesebb, és ez szerintem egy jó ideig nem fog még kimenni a divatból, hiába a könyvek magas ára(ezért vannak a könyvtárak).
Új hozzászólás Aktív témák
it Az amerikai cég a jövő évi globális megjelenéssel felrobbanthatja a digitális könyvek piacát, főként ha szinte korlátlan anyagi lehetőségeiket kihasználva saját olvasóval is megjelennek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 10
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Keresünk dokkolókat
- Black & Decker töltőt keresek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest