Aktív témák

  • BandiHUN

    veterán

    válasz TazLeacher #5949 üzenetére

    A dolog lényegében úgy néz ki,hogy adott egy kazán...ami a normál használat mellett is "koszolódik",mert mégiscsak magas hőmérséklet,a lötyi nem párolog nyomtalanul,marad "égéstermék".
    Ez rakódik le a kazánban egy fekete rétegként,az üvegszálon és a fűtőszálon,fekete lesz.
    Ez viszont nem visszafordíthatatlan,ki kell vízzel mosni a patront,majd a vizet leitatni,de nem csontszárazra(nem is lehet),majd a kazánt fűteni az akksiról addig,amíg nem jön a vörös izzás,izzó állapotban ráfújogatni,akkor "kiég",elszenesedik és lefújható a kosz,az üvegszál kifehéredik.Ez a kiégetés.
    Ezt szerencsétől függően(maradandó kosz a szálon,a fűtőszál elfogy,és elpattan) 4-10x el lehet játszani kábé.
    Én jellemzően hetente csinálom,hadd legyen tiszta az üvegszál,persze minden alkalom ugye "egyre rosszabb",mert ez van,sosem tökéletes...ha már ez sem az igazi,koszos az üvegszál ezutánis,nem viszi a lötyit,nem füstöl,akkor csere,felújítás.De egy átlagos bél 1 hónapot kihúz heti égetéssel különösebb romlás nélkül is így.
    Igaz én sokszor már az első égetés helyett is újratekerek :) Filléres költség/db,és időben nem több,akinek rutin.Elmarad a vizes tökölés,stb...emiatt jó begyakorolni,és mégis 1 új kazán van pár forintból hetente.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz BandiHUN #5951 üzenetére

    Értem, köszönöm. Akkor majd ha oda kerülök, lehet kérdezek, hogy mit kell venni hozzá...nem hangzik bonyolultnak. :R

  • BandiHUN

    veterán

    válasz TazLeacher #5952 üzenetére

    Igazából a mezei vapernek nem kell sok cucc,felújításhoz sem...elég a 2mm-es üvegszál(tapasztalat...),és mellé 0.15-ö vagy 0.16-os és 0.2 mm-es ellenálláshuzal.A vékonyabból 4 vagy 5 menet kell,a vastagabból 5 vagy 6,íz/th igénytől függően,és ez hozza,amit kell,a 2mm-es üvegszál minden patronba jó átlagosan,hosszú/rövid bajusszal is.A tekerésnek összhosszban,amikor kész,olyan 3mm-esnek kell lenni max,hogy elférjen,DE inkább sűrűbb,mint lazább,főleg az első menet "nem sikerül jól",erre érdemes figyelni.De inkább sűrűbb,mert ritkítani lehet,nem sínyli meg semmi,viszont a hosszú tekerés összenyomva le is lazul...
    Én ezeken kívül mást nem használok.
    Szerszám,ami kell,az egy olló,egy oldalvágó(ha erős az olló a huzalt vágni,ez kimaradhat),mellé egy csipesz,kicsi csavarhúzó,kb.1mm-es első résszel,a kazán középérintkezőjét kitolni,és a tekerést,ha kell igazgatni,emiatt egyenes elejű,nem csillag,egy csipesz,lehetőleg kis fejjel,ez jó a drótot igazgatni,amikor már bent a tekerés,és meg kell feszíteni a középérintkező berakásakor,stb,és még kell egy vékony varrótű,a tekerés készítésekor ezt a szál mellé kell tenni,így a tekerés alatt nem mozog el az üvegszál,merevíti.Egy fokkal jobb a varrógépbe való vékony tű,én is ilyet használok,mert annak a szára vastag,könnyebb összefogni az üvegszállal.
    Nem ördöngösség a kazán újratekerés.Csak arra kell figyelni,hogy sűrűn legyenek a menetek(ha túl sűrű,ezen lehet segíteni a kis egyenes csavarhúzóval,ha kell,ha már kész a cucc),és figyelni,hogy a berakott tekerés egyik vége sem érjen el a körben futó fémpalásthoz!
    Ennyi.Multiméter is felesleges,ha az ember érti,mit csinál,nem ér oldalfalhoz a tekerés,és alul az érintkezőnél is levágja a drótot kellően,úgysem lesz zárlat,a 2-2.4 ohm-os tartományban úgyis benne lesz a fentebb említett kétféle huzalból a megadott menetszám.
    Hozzávaló szinte minden shopban van.Ami lehet extra,hogy aki kísérletezik,az vehet 1mm-es,vagy 1.5mm-es üvegszálat is...de szerintem felesleges.Tökéletesen jó a 2mm-es üvegszál is,annyi kicsi extra,hogy aki hosszú bajusszal szereti,az,miután kész a kazán,kicsit tekergesse meg a 2 kiálló véget,hogy kibomoljon kicsit.
    1mm-es szál magában mindenhez kevés,2x véve végülis ugyanaz,mint a 2-es,nehéz is bánni 2 szállal...az 1.5mm-es szál önmagában mindenbe kevés,2x véve pedig jellemzően sok,hacsak nem valaki kifejezetten "fojtani",égetni akarja a patront a TH miatt...Szóval kábé ennyi.
    Sokan rosszul értelmezik amúgyis az egészet.Az üvegszál ugyan viszi a lötyit,kellően jól...de azt hiszik,hogy pl.4x1mm szál majd szállít több lötyit.A fenéket.Kell pici rés a szál mellett,mert hiába tűnik jónak a 4mm keresztmetszet,ha nincs elég rés,és a lötyi nem tud a szálon át menni,mert "szorul" a guminál,és a patronban nem tud "helyet cserélni" a lötyivel a levegő.Egyáltalán nem kell a szál helyét teljesen "lezárni...és érdemes is az adott kazánba még "üresen" csak betenni a szálat és ráhúzni a gumisapkát,hogyan is fog festeni.Egyébként nagy "résű" patronnal még nem találkoztam,de olyannal már igen,ami még a 2mm-es szálat is szorította,szóval emiatt érdemes megnézni.Akkor a jó,ha a normálisan rátolt gumi épphogy eléri az üvegszálat,mert a szipka még amúgyis picsit "szorít" rajta.Ennyi a trükk.A szál hengeres,lesz hely a patronnak "levegőzni".Ilyen a fizika,ha lötyit akarsz,be kell engedni helyette a levegőt,és az üvegszál a lötyit viszi,a levegőt NEM.De pár próba mellett rá lehet érezni,egy ezresért be lehet szerezni olyan 30 felújításra elég hozzávalót.Mennyi is egy új kazán? :DDD Megéri beletanulni...
    Persze a +1 kazán annyiból jó,hogy nem kell "élesben" lenni,hanem az aktuálisan használt mellé van idő,mód megcsinálni a pótot.És még ennyi kiadással az égetést is lehet hanyagolni,aki nem tényleg "leszarom" módon szívja a bagót,és nem égeti meg,1 vagy 2 hetente kazáncsere és kész.
    Amire érdemes figyelni,hogy ha teheti az ember,tartsa a patront feltöltve,ki tudja,mikor jön közbe valami alapon,és akkor elkerülhető a kiürülés,száraz slukkok és a méreg emiatt.Plusz aki tényleg jellemzően hosszabb "útra",vagy esti sörözésre megy,fontolja meg NAGYON a Tubby-t...picit nyűgösebb felújítani,de a tartály jóval nagyobb hasonló fizikai méret mellett,még könnyebb és problémamentesebb tölteni,mint a Helix-et,és mivel arányaiban lejjebb van a fűtőrész a max folyadékszinthez képest(tényleg lényegében csurig lehet csapni,a menetig lehet pakolni,mert a szipkában magában van hely a levegőnek,és a középrész magas,rossz helyre nem mehet lötyi!),és ráadásul nem keskenyedik fölfelé,így tényleg arányosan fogy a Helix becsapós,keskenyedő felső részéhez képest.
    Én még mindig azt mondom,a V3 nem rúg labdába a Tubby-hoz képest...újabb 1 hét teszt után...pedig lehetnék laza,V3-am van 3 is,de mégis az 1szem Tubby-val tökölök,inkább töltögetem,mint feltekerjem a teli V3-at,ami ugyanúgy ott a tokban...mindenben jobb lényegében,mint a V3.

    Sok duma,de érdemes elolvasni :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz BandiHUN #5953 üzenetére

    Köszi, majd elolvasom, ha látom, hogy miről beszélsz. Sajnos ma nem tudtam venni Helix-et (úgy döntöttem maradok az "átlag" között), így jövő hét lesz belőle. És így, hogy nem igazából látom, hogy miről beszélünk, nagyjából a felét se értem...:D

  • BandiHUN

    veterán

    válasz TazLeacher #5954 üzenetére

    Akkor vegyél szépen Tubby-t.Nem viccelek...ha már tanulni kell,annyival nem lesz rosszabb a helyzet,mert a Tubby gyárilag pöpec,stb,a Helix-el pedig majd szopsz a lötyögő palást,fémrészek,stb.miatt.
    Persze rád bízom...de végülis majd egy éves vaperlét,és úgy,hogy van itthon az NGP-től a Tox Cannon VV-ig minden,és lényegében mindenféle füstképző eszközből egy,ami nem extrém MOD kategória(na jó,persze van jó kis drip kazánom is,de óccsó' :DDD ),elhiheted,hogy a Tubby jobb,mint a V3.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz BandiHUN #5955 üzenetére

    Linkelsz nekem egyet, hogy mire gondolsz? :U Mert én azt sem ismerem.

  • BandiHUN

    veterán

    válasz TazLeacher #5956 üzenetére

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • Kafa.

    csendes tag

    Hali!Véleményetek szerint,melyik a fontosabb,gyengébb nikotin tartalom egy erősebb /Magnum44/patronnal,vagy nagyobb nic--magasabb ellenállásúbb,gyengébb th val?melyik hiányozna jobban:a nic dózis vs TH??Köszi...

  • BandiHUN

    veterán

    válasz Kafa. #5958 üzenetére

    Szerintem elsősorban próba kérdése az egész..."gyengébb" patronnal ugye nem érzed a nikotint,a 24-est is lehet szívni "hegyilevegőként" egy gyengébb patronból...NEKED kell tudni,hogy mit kell pótolni.Jellemzően aki gyengébb patronból erős nikotinnal is hiányolja pár slukk után a cigit,annak igenis kell az "égetés",a Magnum is jó erre,talán a legjobb,egy tankba téve,mert erős gőzt kapsz,de nagy élettartammal(1-2 hét),avagy ha ez is kevés,ott vannak a dual coilok.Akinek a gőz kell,az elérheti jó íz mellett egy átlagos Tubby-val,Helix-el,ha kicsi TH is kell,válassza az 1.8-as kazánt,igaz ezek a patronok azért annyira nem díjazzák ezt,hamar bekoszolódnak,egyszerűen ez az elv,ami a Helixé,elsősorban az ízek kedvelőinek való...
    Én pl.használok lyukasztott .44 Magnum-ot is kicsi tankkal,ha tényleg pótlásnak kell a cigi,pl.este,sörözéshez,ha tudom,hogy szar nap,és kell a "cigi" nyugtató hatása is,avagy használom most már ugye a Tubby-t,a hétköznapi "normál" füstölgéshez.
    Egyébként az én véleményem,hogy alapvetően az embereknek,főleg kezdéskor a TH az,ami hiányzik...a legtöbb patron,kazán ugyan füstöl,DE pont ezt nem tudja pótolni igazán,szívod,és pár mp múlva mintha nem csináltál volna semmit,íz elillan,vágysz rá megint/a cigire.Amitől az embernek hörgés jön és fél óráig bagószagú a feje.Ilyenkor kell a Magnum vagy a Dual coil vatelinesek,mint pl.a tankok gyári patronja.HA az ember már le tudja ezekkel csökkenteni 2-3 slukkra,és köhög,igazából onnantól kezdődik a Tubby-s,Helix-es élet.Sajna az elv olyan,hogy itt ugye nincs "light",stb,itt a NIC-től jobbára független az igazi TH.Igaz a 24-es anyag is köhöget,de ízben nem jön ki,mint a talpas cigi vs. extra light...emiatt érdemes tartani mindkét fajta patront szerintem.Persze aztán a legjobb,ha az ember rászokik a Helix-rendszerre,mert onnantól,ha már tudja a torokkaparás nélkül bírni az e-bagóval,egyenes út,hogy lehet a nikotint csökkenteni,hisz minimális a szerepe az ízre...persze kerülni kell,hogy az e-bagó íze túlságosan is bejöjjön,mert abból könnyen 5-10ml-es napi fogyasztás lesz,és árban is cigiszint,függőség elhagyásban is kaki.Emiatt a legjobb talán dual coillal,cigiszerű max 10 slukkos adagokkal kezdeni,és ha bírja az ember,áttérni/párhuzamosa a single coil,pl.Magnum,aztán a Helix-szerű patronok.Persze érdemes figyelni,hogy maradjon a cigiszerű mennyiségi használat,max.2ml,ha túlságosan ízlik a lötyi,vagy keresni vackabbat,vagy keverni valamivel,hogy az ember ne lépje túl a cigivel elkövetett slukkszámát.Sokan esnek át a ló túlsó oldalára,és az ebagón át vesznek levegőt...és ezek a nikotint is hiába csökkentik le,ha 6mg-osból is elpöffentenek 5doboz ciginek megfelelőt...
    Meg kell érteni,hogy aki LESZOKNI akar,az az ebagót is le kell,hogy tegye,viszonylag szűk időn belül,ez egy segédeszköz,nem egy új "függőség",mert akkor félig a szarnak egy pofon.Emiatt is kell az ízzel vigyázni...a vacak íz sem jó,de a túl jó sem.Olyan íz kell,ami nem igazán szerethető,de azért élvezhető.A cigi íze sem "jó",ezt kell észben tartani.Aki túl jó lötyit választ,az ettől fog függeni,mégha a cigit el is hagyja,és ez még rosszabb is lehet,normális tartalék nélkül meg még rosszabb,mint az igazi cigi,mert lemerülhet az akksi,kifogyhat a lötyi,megéghet a kazán...tartalékkal sem a legjobb,mert aki erre függ rá,az mindig a kis tartalékos cuccát piszkálja,akksicsere,lötyitöltés,patroncsere...és a környezetét is akár SOKKAL jobban taszíthatja,mint aki cigizik!MErt pl.a bagós óránként elpöffent 1 szálat,de aki erre függ rá,és ki is használja,hogy ezt lehet szívni sok helyen,az füstfelhőben van egész nap,és a nemdohányzóknak EGY FOKKAL SEM jobb az ecigis,mint az igazi,füst szaga ide vagy oda.Plusz még az idejét is elveszi az állandó slukkolgatás.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz BandiHUN #5957 üzenetére

    Már van újfajta Tubby. :) Alsó fűtőszálas, már döntögetni sem kell a patront. Én addig addig halogattam a patronvásárlást, hogy lehet ez lesz a befutó. Igaz nem nekem írtad a kazánkészítés fortélyait, de meg kell köszönnöm, mert igen hasznos volt. :R Én az a kísérletező akartam lenni aki 1mm üvegszál után vesz többfajta méretet, de meggyőztél, hogy nem szórakozzak ezzel.

    szerk: Osti ezt írta róla

    Még csak Bobával próbáltam, íz és füst frankó, TH mintha kevesebb lenne, mint a top coil Tubbyn. Kevésbé szellős. 3 ml megy bele. A full VG kicsit sűrű volt neki.

    [ Szerkesztve ]

  • BandiHUN

    veterán

    válasz kisgyerek85 #5960 üzenetére

    Alsószálat nem javaslom.Ennél is látszik,hogy nyűgösebb a kazáncsere,stb.
    Az alsó szálas patronok kondenzelnek,mert hosszú az út a patronban a gőznek,a vízpára kicsapódik,és emiatt az ízérzet is rosszabb!Erre rátesz egy lapáttal,hogy a cső fém,a lötyi hűti,pár slukk után sem melegszik be,mint pl.a Minimizer,aminek mivel műanyag a cső,1-2 slukk után már a kazánrésze is átmelegszik,nem kondenzel.
    Szóval láttatlanban is felejtős,amiatt is,hogy ha feltöltöd,a teljes "folyadékoszlop" a szálra nehezedik,és 99%,hogy egy jól működő patronnál ebből megfolyás lesz!Ez volt a régi CE4-es patronok veszte is,nem véletlenül...nem volt jó íz igazán és szörcsögtek.És mivel a sima Tubby kazánrésze is elég hosszú,egyáltalán nem meleg a gőze!Sőt,aki a minimálisan langyos(!) gőzt sem kedvelné,az vehet hozzá fém szipkát...
    Szóval én ránézésre is a NEM JAVASLOM bélyeget rásütöm...bónusz nehezítés,hogy ennek az egész talpát kell cserélni,és a szipka nem cserélhető,míg a Tubby-t,ha félig van már,simán kazáncserézed...
    A döntögetésre:a patront az emberek jó része azért cigipózban szívja...szóval ez nem akkora gond ám.Egyébként bőven elég kevés lötyivel is csak annyit tenni,hogy az ember 2 slukk között egy pillanatra lefelé fordítja...
    Sajnos nincs,nem is lesz olyan eszköz soha,ami teljesen odafigyelésmentesen szívható,aki ebben hisz,téved.Log wick,akármi,igenis oda kell figyelni az eszközre és az ízre,mikor égettes,mikor áll túl sokat vízszintesen és sok a lötyi,szörcsög,vagy a füstnek nincs TH-ja és kevés.Ez van.Duma,hogy ezt bármi megoldja,annyi mindentől függ.Szóval egyéni szociális vélemény,de ez halott ügy.Több gondot csinál,mint amit megoldana.

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • TazLeacher

    nagyúr

    Egyébként az IMIST felújítható valahogy? A szálat lehet benne cserélni? Mert így első ránézésre nem igazán. :(

  • proly01

    őstag

    Valaki rendelt már az EO-ról ilyet?

    Ez most spin vagy spinner vagy vision spinner? Vagy a vision csak a márka?

    :R

    ....Pr:)ly....

  • proly01

    őstag

    Van különbség a vision spinner és a sima eGo spinner között? Úgy értem van amin ugye rajta van,hogy vision spinner és van amin nincs feltüntetve ez az írás.Van köztük különbség?

    ....Pr:)ly....

  • Wendelke

    senior tag

    válasz proly01 #5963 üzenetére

    Nem nagyon lehet felújítani. Ha olyant akarsz, akkor vegyél egy UFO-t 2000 Ft-ért, kicsit kell játszani a beállításokkal, de nagyon megéri az árát.

    "Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

  • ithomas

    őstag

    A Trafikostol kérdezném, ha esetleg olvasné, hogy várható -e a közeljövőben az új LCD EVO?
    Olvastam, hogy az már 18650/18350 akksikkal megy, és 3A az áramkorlát.
    Na ez így ebben a formában engem nagyon érdekelne. :K

    Real eyes realize real lies!

  • interstate76

    addikt

    A vapouronline-tól rendeltem meg ezt a cuccot - CSODÁS! Ez az első e-cigim, és az eszközről és a webshopról is csak a legjobbakat tudom mondani! Szuper az akksi (sokat olvasgattam rendelés előtt, nem akartam 3-4 alkalommal lecserélni jobbnak tűnőre az első 1-2 hónapban - remélem, nem is fogom), és az eddig kóstolt liquidek is bejönnek, a webshoppal való kommunikáció pedig villámgyors, és nagyon megbízhatóak is! Némi nikotinhiányom van (csak mentes lötyiket rendeltem), de nem vészes, füstölni meg nagyon füstöl (2,4-es elleállású Helix V3-mal, 4,3 volton)! :)

    Csináltam egy - azt hiszem - egyedi próbát is: akinek van kutyája, az tudja, hogy jobban utálják az analóg cigi füstjét, mint a macskákat. Nos, eddig kb. 20 nagyobb slukk tobacco royalt (Helm) fújtam mindkét kutyámra, de csak a füstfelhő láttán kapkodták a fejüket, eszük ágában sem volt elmenekülni. Szóval gőzölésre fel, srácok, a kutyáim is igazolják, hogy tuti!!! :))

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz BandiHUN #5961 üzenetére

    Köszönöm ismét a kimerítő választ! Sima Tubby berendelve meg 2mm üvegszál is.

  • interstate76

    addikt

    válasz interstate76 #5967 üzenetére

    Egy kérdésem lenne, a liquidekkel kapcsolatban: ha az van, hogy pl. megiszok 1 sört anélkül, hogy hiányozna az analóg cigi, de mondjuk a 2-nál már túl könnyűnek érzem az e-cigit, akkor min kellene változtatnom?

    1. Nikotinhiányom van és nemcsak 0-s lötyit kellene használnom?
    2. Vagy az analóghoz hasonló hatást sosem fogok elérni, mert azt a hagyományos cigi kb. 130-150 adalékanyaga, meg a papír füstje okozza?

    Most ott tartok, hogy kibírom az analóg nélkül, sokkal könnyebben, mintha nem lenne e-cigim, de igazán jól akkor érzem magam, ha minden 5. szál cigim hagyományos (50-60 slukk e-cigi után 1 analóg).

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz interstate76 #5969 üzenetére

    de mondjuk a 2-nál már túl könnyűnek érzem az e-cigit, akkor min kellene változtatnom?

    Ne igyál 1 sörnél többet. :D

  • proly01

    őstag

    Most tényleg nem tudja senki mi a különbség a sima eGo spin/spinner és a VISION Spinner közt?
    :R

    [ Szerkesztve ]

    ....Pr:)ly....

  • interstate76

    addikt

    válasz TazLeacher #5970 üzenetére

    :))

    Az nem megy!!!

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • lori80

    tag

    válasz interstate76 #5969 üzenetére

    Tobb sor utan jol jon egy Lava cso,amivel tudod adagolni a feszultseget,es a fust tomenyseget:)
    Alapbol 3,8-4 volton hasznalom,de amikor iszok akkor 4,5-4,7 voltnal az igazi ;)

    Vannak olyanok akik arulgatnak,es vannak olyanok akik eladni szeretnenek,es minden csak annyit er amennyiert el lehet adni...

  • interstate76

    addikt

    válasz lori80 #5973 üzenetére

    iTaste-et használok és tolom felfelé a feszültséget, de a mentes tobacco royal így is túl könnyű, sörözés mellett szipákolva.

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • Trafikos

    csendes tag

    válasz ithomas #5966 üzenetére

    A 3A áramkorlát ugyanúgy 2.5A mint ahogy 6A korlát volt az eredeti LCD EVO esetében is annó meghirdetve szóval ez baromság. :)
    18-as akksikkal bármelyik EVO megy, a patronvédő kupakba kell szerelni rugót, de én ezt a mod-ot "hivatalosan" nem támogatom.

    ProVari™ Mini Black *Blue Led* powered by eCigiTrafik.hu

  • Trafikos

    csendes tag

    válasz ithomas #5936 üzenetére

    Vastagabb, nehezebb, strapabíróbb és nem köpköd, nem folyat. És jóval olcsóbb a megszokott árnál. Ennyi nem elég? :R

    Ha valakinek kérdése van, keressetek meg légyszives e-mailben, ritkán olvasok csak fórumot, örömmel válaszolok :) Köszönöm! :)

    [ Szerkesztve ]

    ProVari™ Mini Black *Blue Led* powered by eCigiTrafik.hu

  • Trafikos

    csendes tag

    válasz interstate76 #5969 üzenetére

    Nálam hasonló a helyzet, csak én nem szívok 0-ás lötyit, hanem normál esetben 11-est :) Ami nekem bevált:
    - Ha sörözök 16-os lötyit töltök DCT-be
    - Ha pálinkázok 24-es lötyit DCT-be :) (ez van..)

    És ilyenkor előveszem a jó öreg EVO SVR-t. Sárga vagy piros fokozat. Ha ez sem elég, elkisérlek a háziorvoshoz egy beutalóért :DD

    ProVari™ Mini Black *Blue Led* powered by eCigiTrafik.hu

  • interstate76

    addikt

    válasz Trafikos #5977 üzenetére

    :)

    Szóval akkor az átkozott nikotinhiány! Pedig azt hittem, az egéstermékek hiánya miatt ennyivel könnyebb.

    Kösz a választ!

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz BandiHUN #5961 üzenetére

    Megjött a Tubby, valóban nagyon jó patron. Arról az újratekerésről azért egy videót megnéznék. Szétszedtem mosásra és ehhh én nem tudom elképzelni ezt magam hogyan fogom újratekerni :)

  • proly01

    őstag

    Akkor abban tudtok segíteni,hogy adott egy eGo spinner 1300mAh aksi.
    Töltés közben folyamatosan világít a nyomógomb.
    Most ha feltöltődött azt onnan tudom,hogy zöldre vált a töltő vagy onnan hogy villan kb 10 et a nyomógomb majd elalszik.
    (De ettől még a töltő ugyanúgy vörös és zöld fény váltakozásával jelzi,hogy elméletileg tölti,de már 6 órája.Az aksi viszont olyan 3,5 óra töltés után jelzett 10 villanással majd kialudt a nyomógomb és azóta se semmi).

    ....Pr:)ly....

  • wwenigma

    Jómunkásember

    válasz proly01 #5980 üzenetére

    Ez elég érdekes, szvsz evaporos support kell a kerdesedhez mert a 2 dolog uti egymast. :] A leirasaban nincs erről szó? Elméletileg a töltőnek át kéne váltani ződbe.

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • Brenyo

    tag

    válasz proly01 #5980 üzenetére

    Töltőn a lednek zöldre kéne váltania, 2.5 óra alatt tölt fel kb. De ha feltöltődött ne foglalkozz vele, valószínűleg a töltővel van valami gebasz.

    [ Szerkesztve ]

  • proly01

    őstag

    válasz Brenyo #5982 üzenetére

    Na hát tényleg zöldre váltott,de kb 6 óra hossza után sima usb-n töltve a PC-ről.
    De ezt nem is értem....akkor miért világít folyamatosan a nyomógomb és miért alszik ki a "normál" töltési ciklus után (kb 3-3,35 óra) ha a töltő tovább tölti;még kb 2 órával?
    Érdekes....

    ....Pr:)ly....

  • vOrOn

    tag

    Június óta olyan havi 4700 forint ment el e-bagóra, miközben ténylegesen csak néha laza hétköznap esti, hétvégi tökvakarászós pipázgatásra használtam, rendes "bagzás" mellé kiegészítőnként.

    Van egy olyan sanda gyanúm, ha erre átállnék, akkor olyan nyolc és tíz rugó között menne el csak az e-löttyre.

    T3 kazán önmagában számomra kevés - melegben egyrészt használhatatlan, a rágóbagót köpködőknél biztosan beválna egészségmegőrző póteszközként ;], másrészt alkalmatlan nikotinéhség eliminálásra turbómódban.
    Tehát további eszköz invesztíciók szükségesek.

    Ebből számomra viszont az következik, cigaretta sodrássál összevetve még áremeléssel együtt is, hogy váltásnál anyagilag lényegében nem járok jobban, hanem szimplán a nikotinista narkós lét derékaltáji dimenzionálásban hajtom végre horizontális áthelyezkedést. Eddig egyik oldalról "nyasgelltem", most majd másik oldalról teszem meg... Tisztára mint a hétköznapi politikában. :P

  • Xero

    nagyúr

    válasz vOrOn #5985 üzenetére

    Nekem havi 8e a folyadék és a C kazán fogyasztásom jelenleg. Folyadékből 80-90ml megy el havonta, a C kazán pedig 3-5 hétig bírja.

  • bluyoo

    nagyúr

    Akkor már én is tolok egy éves összesítőt! :DDD
    Jan. óta csak e-bagó.Nikotinéhség 0 .Ebben a hónapban már nikotinmentes likviddel .... Idáig nagyjából 100K-t költöttem az egészre.4db 510-es akku , 3 db eGo 1100-as , 6XKanger integrált , 3 Helix , 2 Helix V3 , 1db T2 , 1db T3 , 3 töltő , 1db hálózati töltő , meg max. 1000ml likvid (a legnagyobb havi fogyasztás és a kukába került likvidek figyelembevételével). Ebben benne van hogy a "kölcsönadott" 510-es szettel anyu leszokott a cigiről és már nem használja az e-bagót sem ...... Bár erősen visszafogom magam az új készülékek ügyében. Mellékesen egy Helix és a Kanger-ek kivételével minden mai napig üzemképes.
    Ha azt veszem hogy dohány terén mindig is kerültem a kapadohányt alsó hangon kb. 270K-t füstöltem volna el a 10 hónap alatt (de inkább 350-380K körül mivel sokszor este is dolgozom napi 2 doboz nem volt akadály).... nem beszélve arról hogy jelenleg még nikotin sincs a patronban teljes sikertörténet számomra. Egyelőre még nem értem feleslegesnek a gőz fújását de ki tudja jövőre meglehet már nem kell felraknom töltőre az e.bagóm :)

    [ Szerkesztve ]

    Bazinga!

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz bluyoo #5987 üzenetére

    Hopp a 4db BUD kimaradt a listából. :)

    Bazinga!

  • Mokush

    tag

    Sziasztok!
    Február vége óta e-zek (e-ztem). Előtte kb. havi 5e ment el töltött cigire. E-re többet költöttem, kerestem a megfelelő hardvert (kifogás ;] ). Összesen kb. 100e ment el rá, az utóbbi két hónapban semmi - leszoktam. Vigyázni kell, nehogy hobbivá váljon a sok fölösleges kacat beszerzése. A megmaradt cuccokat nagyrészt eladtam, visszajött 35e. Ha most visszaosztom, kb. napi 250Ft-ot költöttem el. Ez szerintem nem rossz (főleg, mivel minden nappal csökken az összeg). :D
    A lényeg: soha nem gondoltam volna, hogy le tudok szokni... főleg így, hogy nem is akartam. Ez nekem simán megérte az elköltött összeget. :))
    (Még pár dolog maradt eladó sorban... érdekel vkit? )

  • interstate76

    addikt

    válasz vOrOn #5985 üzenetére

    Nem teljesen értelek! A kérdés ugyebár az, hogy hisz-e valaki abban, hogy az e-cigizés minden szempontból jobb, vagy legalábbis nem rosszabb az analóg szívásánál. Ha a válasz igen, akkor az anyagi nyereség elmaradása esetén is egyértelműen megéri, szóval nincs miről beszélni.

    Másképp: véleményem szerint ha az e-cigi ugyanannyiba fáj, mint az analóg, akkor kb. ezerszeres az előnye, ha még olcsóbb is, akkor meg már nem is ismerek akkora számot, ami kifejezné a differenciát...

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • Kafa.

    csendes tag

    Az a gáz,legalábbis én azt tapasztalom a környezetemben,hogy pusztán a pénz miatt és nem az egészség miatt,nem az e-re,hanem a töltöttre állnak át,pedig az e-vel mindkettő megvolna 1x-re..

  • BandiHUN

    veterán

    válasz Kafa. #5991 üzenetére

    Ez nem olyan egyszerű ám...énnekem tapasztalat,hogy sok ismerősöm egyszerűen pl.fuldoklik az e-től,másoknak az íze nem jön be,sőt olyanok is vannak,akik az én nagy általánosságban szagtalan vagy jóillatúnak vélt gőzömet kerülik messziről...tapasztalat alapján a magyarázat ellenére,stb 5 bagósból,akivel kipróbáltatom az e-t,4 cigizési szinttől függetlenül vad köhögőrohamot kap,pedig az anyagom 16 körüli,inkább kevesebb,kevés aroma(erre pl.nem is panaszkodott senki,hogy az íze lenne erős),és majdnem full VG,vagyis a PG-allergia,ami amúgysem jönne ki pár slukktól,ki is zárható.Nagy slukk dettó,erős TH megintcsak,mert ÉN sem szeretem se a TH-t,se a kicsitis égető patront...
    Szóval ha még leszámítjuk azt,hogy hány embernek KELL a bagóízű pofa és a sok nikotin,azon kívül is eléggé nehézkes megkedvelni az ebagót...nekünk ugye könnyű,de ahogy látom,egy "szűz" emberre majdnem úgy hat,mint az első cigi...akire meg nem,az első körben ugye rögtön érzi,hogy tök más íz,ráadásul pár mp múlva elillan,és az agya sem hiszi,hogy a nikotint pótolta emiatt.
    Akinek pl.létszükség a cigi utáni félórás bagószagú pofa-érzés,az nemigen szokik át,legalábbis pótszer(pl.hosszú kávé,kis adagokban fogyasztva,hogy cigi helyett "kávéíz" legyen pl.folyamatosan,vagy rágú,cukorka)nélkül tuti nem.
    És még hatásban sem full ugyanaz,ugye,hiányzik a cigizés feldobó,de mégis megnyugtató mellékhatása,amit még tetéz is a "bárhol szívhatod,bármennyit" effektus,mert az e-vel nem mész ki a bagózóba,de ha már kimész,kinéznek,és a mások füstjét szagolod,inkább rápippantasz,plusz az e-nek ott a "végtelen majdnemsemmi" effektusa,hogy ugye slukkolgathatsz fél óráig is,nem "fogy el",de nem is jelent semmit,hogy 5 slukkot toltál,vagy félóráig azon át levegőztél,pár mp múlva ugyanúgy vége.
    Egyébként pl.én is így vagyok,hogy hiába ment a bagó negyedére,egyszerűen ez alá nem tudok nagyon menni,mert 1.stresszes a melóm,és TÉNYLEG nem nyugtat az E,másrészt tényleg pl.kávé mellé keel a kombinált vacak pofaíz...vagy csak pl.utcán,és tudva,hogy nem kell "virágillat",simán rápippantok...
    Ok,rágó is van a világon amúgyis,de pl.pont a rágó is azt hozza ki,hogy hamarabb "kell" az igazi bláz...és szerintem sokan vannak így.Főleg aki nem áll kényszer alatt,hogy valamiért az e-t válassza,és FULL,az szerintem mind ilyesmi gondokkal van.Én sem akartam leszokni,csak már sok volt a napi másfél Piros Főnix,meg a sör mellé 1 doboz cigi a nagy dumálások mellett,láncban toltam.Most fél év alatt szívok negyedannyi EXTRA LIGHT-ot,és egy sörös estén fogy 2-3 cigi,de van,hogy egy,ha a társaság olyan.Ok,sörözni fullos Tubby-val megyek,gyenge anyaggal,és azon át lélegzek be egy este 2.5milit simán,pedig az 2napi adag :D Igaz a nikotint is igazítom ehhez az arányhoz... ;]
    Mondjuk így ebből nem lesz leszokás soha,DE legalább sokkal olcsóbb és egészségesebb,és a cigiről sem kellett lemondani.Lehet fél év múlva már az is menni fog,ahogy gyengül a bagó,de a stresszkerülős gyógycigi miatt talán másik munkahely kéne ehhez.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • Kafa.

    csendes tag

    válasz BandiHUN #5992 üzenetére

    Számomra sem ment az átállás,leginkább azért,mert mindig fogfájás és cserepes ajak a végeredmény,csak VG--szívok,iszok sok folyadékot,fogászat negatív,szedek rengeteg c-és más vitaminokat,már a nikotint is lecsökkentettem,a gőz is hideg/magnum44/-de ez van,Rengeteget költöttem a levesekre,mire finom ízt találtam,sok aksi-kazánt kipróbáltam,hogy melyik számomra az ideális készülék a minden napjaimba-de lassan feladom,pedig nekem nagyon tetszene,a,készülék,használhatóság,íz,filling-de a fogfájás az kikészít...

  • BandiHUN

    veterán

    válasz Kafa. #5993 üzenetére

    Nekem is piszkálja a pofám,de jobbára csak ilyen sörös akciókkor...pedig ugye a folyadékbevitel megvan...igaz az 1 doboz piros főnix elszívása sokkal durvább volt a bűzt leszámítva is!
    A szájszárazság megvan...bár gondolkodtam azon is,még nem próbáltam,hogy esetleg pici víz a levesbe nem javítana-e ezen,de sosincs kedvem esetleg "elrontani" egy patronnyi levest se :DDD
    Mert ugye "elvileg" a régi receptekben volt szó VG esetében víz hozzáadásáról is,én sose tettem bele...
    Ami jobban zavar,az az elillanó íz.Nem tudom,miért nincs valami olyan adalék,vagy ízek,ami meg is marad.Pár mp múlva csak emlék,de a mentolos is ilyen.Mintha "birizgálná" az ízérzést,DE ki nem csapódik az aroma,nem marad az emberben...én szívnék ilyen cuccost legalább napközben,hogy az érzet legyen tartósabb,ok,ha az ember nem akar "maradandó" nyomot,hogy e-zik,jók a sima levesek.De nekem nagyon hiányzik az egész "utóélete",hogy félóra és 1mili folyadék után is pár mp-el felejtős az egész.Tényleg csak az a megoldás,pl.sörözéskor,füstölgők között,társaságban,ha tolja az ember folyton...HA nem akar rendesre rágyújtani ugye...melóban meg alap lenne,hogy tartósabb ízzel lehetnetényleg rendszeres,de cigiszerű adagos használat.Mert ugye visszaüt,hogy nincs meg a "cigiszünet-élmény",márcsak a ki nem ballagás miatt sem.
    Egyébként a Magnum pont hogy szinte közvetlen gőzt ad...inkább kellene megpróbálni valami alsószálasabbat,pl.Bud,talán Minimizer...mert a "meleg gőz" is épphogy langyos tulajdonképp.És én is használom a Magnumot,hát mindent lehet ráfogni,csak hogy hűvös,azt nem.És ki kéne próbálnod fém drip-tippel,ami megintcsak hűti a gőzt...Én Ming Drip-tippel(a váza alakú) használom,ami ugye pont a töve felé elég nagy,és így még a száj sem melegíti át.Igaz lehet fagyban odafagy a számra :DDDDE a gőzt azt hűti,kondenzel is sokkal jobban,mint egy műanyag drip.A Bud meg ugye eleve hosszú gőzcsatorna+a szipka...iagz az kicsi tartály,és kényes jószág.A magnumra pedig érdemes,mégha kicsi is a fogyasztás,egy kis David tank.Mert hűvös pótlás folyamatosan,és a lötyi maga hűti az egész patront!Magában jól átmelegszik ám már ciginyi slukkra...Pedig én pluszban stabil 3.7-es akksiról is hajtom...

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • Kafa.

    csendes tag

    válasz BandiHUN #5994 üzenetére

    Persze-én is SCT-be használom a magnumot és fém-váza drip-tippel...ja és én is stabil aksin-csak a Gripperben nyomom "szólóba"...

  • proly01

    őstag

    Sziasztok!

    Tegnap estére elfogyott a liquidem és hát mivel a posta ahonnan rendelem csak szerdára ér ide ezért kénytelen voltam venni máshol...Ez a máshol a westendben volt egy e-cigi standnál ahol is egy bizonyos DEKANG GOLD liquidet vettem 12mg os marlboro nevűt/ízesítésűt.
    Az eladó azt mondta ez nagyon jó minőségű és hűűű ilyen olyan és egy pár teszt után azt kell mondanom van benne valami amit mond.Tényleg elég jó minőségűnek tűnik a cucc.
    Viszont,Azt látom rajta hogy made in china and manufactured thailand :F WTF ?
    Jóval ezelőtti hozzászólásokban viszont láttam,hogy fulladtak már be és voltak igen szarul emberkék itt tájföldi és ilyen olyan távolkeleti levesektől....
    Szóval csak az lenne a kérdésem,hogy van e valakinek valami tapasztalata EZEKKEL a liquidekkel vagy liquid családdal???
    Mert az ár is elég "borsos" volt 10ml 1800FT jó persze ebből 600Ft plussz az hogy a westendben vettem,de azért mégis lacánál ez majdnem 30ml :DDD

    Előre is köszi! :R

    ....Pr:)ly....

  • wwenigma

    Jómunkásember

    válasz proly01 #5996 üzenetére

    En nem hallottam ilyen esetekről, persze akik fulladtak biztos nem rendes Dekang lötyitől tették szvsz ilyen china mainland 1$/10ml-től. (ha egyaltalan igaz, nem biznisz kinyirni az ügyfelet) Dekang + Hangsen eleg nagy márka. Van pár certificate a tarsolyban. [link]

    [ Szerkesztve ]

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • ati2

    őstag

    Ezeknek a Helix patronoknak milyennek kellene lenni a középső érintkezőjének?
    Amit itthon rendeltem mind fix volt és szépen benyomta az aksi közepét :(
    A DX-es Helix 3, ami épp most jött meg, az meg rugós belső érintkezős, és mindig érintkezik, nem is kell szorulásig betekerni. Ráadásul féláron :DDD

  • BandiHUN

    veterán

    válasz wwenigma #5997 üzenetére

    A Hangsen biztosan jó,én fél éve "használom" a Marlboro-t,Desert Shipet,USA Mix-et,sőt a 26mg-os VG alapjukat és a Hangsen Desert Ship aromából is van pár flakonnal,keverem is a "főlötyit",de a gyári is legalább olyan jó.
    Dekang-ról viszont hallottam már jót-rosszat,lehet,hogy azt hamisítják is esetleg...Viszont Hangsenről maximum annyit,hogy valakinek nem tetszett a lötyi ÍZE,ami ugye nem a minőség függvénye...Lacától is vettem épp elég lötyit,ami emiatt vándorolt "új kezekbe".

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Aktív témák