Aktív témák

  • vazzz

    őstag

    válasz bluyoo #6149 üzenetére

    Alá lehet piszkálni egy másik szilikongyűrűt, már javítottam így lava-t.

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz vazzz #6151 üzenetére

    Köszi! Neked is fer!
    Megpróbáljuk elsőnek az alápiszkálós módszert. :D

    Bazinga!

  • wwenigma

    Jómunkásember

    Tubby.... hát, nem tudom. Pár napja barmit csinalok vele, ha lötyi éri az üvegszálat azonnal elkezd szörcsögni majd lassan lefolyik a közepén is az akku felé.... valakinek ötlet?

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz wwenigma #6153 üzenetére

    Nálam is ez állt fenn. Én raktam még bele üvegszálat még megállt a szörcsögés. 50/50 levest használok.
    De nekem még így sem jött be a tubby, félre is raktam.

  • fer

    őstag

    A helix után én is ki akarom próbálni a tubby-t, ezek szerint felejtős?

    ''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

  • zho-lee

    addikt

    válasz fer #6155 üzenetére

    :Y a végén kiderül, hogy a helix v3 mégis a legjobb mindennapi használatra?

    "Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz zho-lee #6156 üzenetére

    Nekem integráltak közül a mini nova jön be a legjobban. Konkrétan nem csinál hülyeségeket. Nincs vele gond. Töltöd, szívod.

  • BandiHUN

    veterán

    A Tubby sokkal jobb..
    Lehet,hogy valakinek nem megy jól,de ebből kár lenne levonni általános következtetést,lényegében nincs patron,ami ne égetne,vagy ne szörcsögne valakinél...
    Én pl.a tubby-mat már 4x tekertem újra,sosem volt gond vele,napi használatban van...
    Mondjuk kiégetni annyira nem is jó,mert közel van a tömítőgumi a tekeréshez,könnyen megég,főleghogy 2ohm-os tekerést használok...mondjuk hetente tisztítással,és jól felitatva a vizet a bajszokról,hogy ne kelljen annyit tökölni az égetéskor,így egész jól elvan,1hét,égetés,1hét,új tekerés kombóval.Kis rutinnal gyorsabb tekerni,mint pöcsölni az égetéssel ezt is,igaz ehhez kell hegyes olló vagy oldalvágó,mert mélyen kell a szálak végét levágni...de tényleg ennyi.2-es üvegszál,vagy tripla 1-es...mindkettővel jó volt 70/30 füstbajnok löttyel kint is,de zsebben se folyt meg melegen,sőt még töltéskor se,pedig a menetig töltöm...
    Mininova is jó...de nekem pont annál van,hogy ugye a jó fizika alapján mivel elég nagy a kupak,ahogy töltés után feltekerem,nyom ki lötyit szinte mindig,és ki kell fújni...amúfy az is jó.De a Tubby egyesíti nekem a 2 cucc előnyét...hátrány csak annyi,hogy a Tubby az 2ohmon hozza azt,mint a V3 és a Mininova 2.4-en,vagyis -1 menet kell,gondolom a nagyobb fémrész és a több,nagyobb felületen hűtő lötyi miatt ilyen.Ebbe 6 menet 0.2-es huzal,a másik kettőbe 7...ez ad hasonló ízt.Igaz kicsit több a gőze is...viszont 2.4-en nekem elég gyengusan ment,hiába volt meg a gőz,"éretlen" íze volt a lötyinek,érezhetően "aláfűtött".
    És még a másik jópont,hogy a Tubby-t le se kell engedni,ha a lötyi a kazán menete alá ér,simán kiszedhető,kimosható,kiégethető,vagy tekerhető,így hamarabb megvan.Anyagot nem cserélgetek,így felesleges mindig az egész patront mosni,stb.

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • BandiHUN

    veterán

    Jaés számomra egy qrvanagy hátránya a V3-Mininova patronoknak,hogy billegnek az akksin,Ok,a Mininova menettakaróval nem,de cserélgetek más patronra is,és ha épp nem kell,most felrakni-levenni a takarót...aV3 pedig ráadásul piszok kényes pl.a zsebben nyomódásra,könnyen elmozdul a középoszlop a talpban,fellazulnak a fémgyűrűk,ezért vagy azért elmozdul a szipka...és folyathat,vagy egyszerűen csak bénán néz ki,egyenesítgetni kell.A Tubby palástmenetes...Egyébként a hurcolászós cigire,ha rendesen rá van tekerve a patron,nem is jó hatással van a billegés,a ferde patron pluszban benyomja,mozgatja a középérintkezőt...Szóval Tubby és kész.A többi dolgáról már írtam korábban,nagyobbtank azonos méretnél,a szálnál is azonos átmérő,stb..

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz BandiHUN #6159 üzenetére

    Nálam az egyik legnagyobb hátrány, hogy nem lehet drip tipel használni :) az a szipka meg túl vékony számomra.

  • BandiHUN

    veterán

    válasz kisgyerek85 #6160 üzenetére

    Hát jaja,a cumisüveg alak szokatlan...Ja,előny,hogy egy milivel se hosszabb,mint a V3,de sokkal több kapacitás,plusz a SZÁL FÖLÉ eső tér is több,még emiatt is később lesz döntögetősebb,mint a másik 2...
    DE 400ft egy fém szipka hozzá,ami végülis mégis alternatíva.A Helixhez még ez sincs...leszámítva a színeseket,ami érzetre ugyanaz,és leszámítva a laposat,ami akksinként más "pózban" áll be.Ok,persze a Mininovához lehet szabvány 501-es drippet használni,nekem is van ilyenem,szeretem,üvegszövetcsővel tekerve!De nem is ez a lényeg,hanem hogy "melós" vagy "bulis" patronnak még akkoris jobb a cumisüveg,mert gondozásmentes,sok fér bele és stabilabb,mint a másik 2 folyásügyileg.Pedig én mindháromból használok többet,és tekertem is még FÉMSZÖVETES verziót is,stb,mondhatni rutinos vagyok ezekkel a patronokkal.Mégis ez a cumisüveg a napi társ...Nem tökéletes,van,amiben a másik 2 éppen jobb,de a legtöbb jó tulajdonság,és ráadásul pont a legfontosabbak,mint a nagy tartály és a stabilitás,gondozásmentesség(töltéskor sem megfolyás,kondenzzel pöcsölés is ide tartozik,ok,egy papírzsepi,de ki szeret ilyennel pl.kocsmában tökölni?) a nap vagy az éjjel folyamán,mégis ez hozza össze.

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • zho-lee

    addikt

    válasz BandiHUN #6158 üzenetére

    Értem...
    Egyszer szétszedem már a helixet, hogy lássam miként újíthatom fel.
    Ha meg lesz, gondolom a többi is menni fog.
    :R

    "Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

  • BandiHUN

    veterán

    válasz zho-lee #6162 üzenetére

    A Mininova és a V3 ugyanolyan belet használ lényegében,esetleg a csőr és a gumi más 1-2 verziónál...
    Viszont a Tubby kazánja más.Vékonyabb,hosszabb,belül van a csatlakozó középérintkezője,a palástjában a kazánnak,pici erős olló mindenképpen kell vagy hegyes oldalvágó a tekerés végeit levágni,a V3-típusú kazánhoz ilyen nem kell,mert ott a kazánalap után jön a gumi,majd a középérintkező,így kívül vannak a levágandó részek.
    Egyébként tekerni nem nagy dolog...venni kell 2mm-es üvegszálat,mellé jó,ha van 0.15-016os és 0.2-es huzal,a gyári 2.4 ohmot a vékonyabból 5 menet,a vastagabból 7 menet adja kábé.Gyárilag a patronokban a 0.16-os szál van.Vastagabból ugyanaz,több menettel:nagyobb gőz,íz,de elnyújtott indulás-leállás a gombnyomáshoz képest,én jobbszeretem,kisebb égési hajlam,mert nagyobb a felület,szétoszlik a hő.DE ugyanakkora ellenállásra a TH kisebb,ez nekem nem gond,útálom a TH-t...ok,én analógozok is mellé,de ötödannyi és sokkal gyengébb cigit,mint annó...De a TH onnan elég.
    Ami kell még,az egy vékony tű(az üvegszál mellé kell tenni,és a szállal együtt arra is tekerni a huzalt,"merevít" a tekerés alatt,fontos!),és egy oldalvágó vagy hegyes olló elég.
    Piaci 490ft-os multiméter meg nemcsak ennél,hanem a napi életben is egy "kötelező" darab szerintem,azzal lehet nézni,sikerült-e a zárlatot megúszni,és mennyire sikerült a patron.Akksit is jó nézni,ha nem stabil és töltésjelzős,mert ugye fontos,pl.pont tekerésnél,hogy mivel is tesztel éppen az ember.Igaz egy átlagos tekerésnek kell azért 1 tartálynyi anyag,mire hozza azt,amit utána tartani fog,addig "bejáratós" úgyis.
    Alkohol esetleg jöhet még jól,tisztogatni ezt-azt,kezet is,mert az üvegszál nem csípi a kéz-zsírt,és a szappan-mosogatószer-akármi általában szagos-ízes,és azt is átveheti az üvegszál,ha kezet mos az ember,evidensen tiszta kézzel tekerünk.
    És fontos,hogy az üvegszál és a huzal is zárt zacsiban legyen,ne vegyen fel a levegőből semmi szennyet,ilyesmik,sőt a huzalt tekerés előtt közvetlenül AJÁNLATOS egy papírzsepin áthúzogatni,hogy tiszta,oxidmentes legyen!
    Pár apró odafigyelés rögtön,frankó ízzel szívható patront eredményez ám...
    Én egyébként a legtöbb esetben a patronok gyári tekerését alapból kiszedem...sokszor hasadozott az üvegszál,akár rozsdás a fűtőszál,egyértelmű rossz jel,ha amenetet megmozdítva a gyári új kazánban csíkot hagyott már alatta az üvegszálon...
    És a fene nem tudja,hogy a kis kínai a seggét-tökét vakarta-e épp,mielőtt pont a mi kazánunkba tette a tekerést :DDD Mert ugye a patronok összerakását elég nehéz lenne gépesíteni...és a felhasznált anyagok minősége,higiéniája is azért kérdésesebb,mint egy itthoni megbízható shopból,vapertől vett alapanyagoké.

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • kisgyerek85

    senior tag

    Halmizer Tubby felújítás

    Nekem amúgy a mindennapi társ nem az integrált patronok, hanem vatelines patron tankba rakva. Na ezzel tényleg semmi gond nincsen :D

    [ Szerkesztve ]

  • BandiHUN

    veterán

    válasz kisgyerek85 #6164 üzenetére

    az nekem is van,szeretem is...de azzal az a gond,hogy hiába finomak,de még a Magnum .44-nek is single coilosan is sok a TH-ja nekem,pedig jó íz,stb...sörözéshez viszem azt is,felváltva tekergetem fel,nomeg inkább azt zsebbe(kis 3 milis tank),mint egy pótflaskát,most pl.USA Mix leledzik benne,a Tubby-ban a jó kis saját DS-em(beért a friss aromás keverés,amit hétfőn csináltam,marha finom lett),de amúgy itthon slukkolgatom azt jobbára,tesz-vesz az ember,még jól is jön,hogy 2-3 slukk már kiüt TH-ügyileg,nem ragadok le a vapelésen...
    A sima normál/LR horizontálok nem jöttek be,amúgyis Helix,csak vattában,nem hozza a vatelines ízt,most szerváltam egy színváltós zsebzáras 280-as akksit,mert akartam hordozhatóbb "elitcigit",amellé lett 2.5 ohmos vatelines a "hagyományos" Magnum,stb.tekeréssel...DE ego akksinse jó már a 2.5 ohm.Így a kicsi cigit is Magnummal tolom :D Na jó,ott pl.jól jön,hogy 3.4-es stabil a kis cucc,mert így van azért TH,nem kell 15slukkokat tolni a kicsi cuccal,bírom azzal is az estét,DE azért az LR-től féltem az akksit kicsit...főleg ha már ilyen "hipermodern" színes töltésjelzős,zsebzáras kütyü.
    Fura,de pl.a Minimizerért sokáig "odavoltam"...de pl.az mostanában egyszerűen "gyenge",hiába füstöl,pedig egész finom az is.Kéne valami patron,a Magnum ízével,de a Helix TH-jával,és még ehhez a leginkább a Tubby közelít,mert finomabb ízt ad,mint a Helix,gondolom a szélesebb fej miatti bővebb levesellátás miatt...
    Azért szerencsés,aki most kezdi az e-bagót...anó voltak a mindenféle kazánok,az esetleges minőségű vatelines,a nyűgös BUD volt a császár az integráltak között,stb...
    Most meg már ott a Helix,Tubby,a vatelines tankok,.44 Magnum,mint a tökéletes vattás...és ráadásul,aki nem akar pöcsölni,élvezheti a Tubby-t,Helixet vatelines árban vett cserekazánnal,ha nem akar pöcsölni,nem úgy,mint annó,hogy szar repedős és esetleges tekerésű Halmizer ezernyóccázé',amit rosszabb esetben felújítani se lehetett,mert vagy széthullott,vagy a szétszedést sínylette meg,2200 volt egy ócska 510 LR kazán,ami folyt vagy égetett,gyártani kellett a levezetőt,nem bolti fémszövetes wick fillérekért,nomeg Ikenvape kazán annyi pénzért,stbstb...tulajdonképp mennyi szemétbe,kétes minőségű holmiba ölt az ember pénzt,mert nem volt más... :W Még a lötyik is sok helyen gázok voltak,az e-c.hu-ról is sikerült pl.olyat rendelni,ami még a mosóedényből se jött ki aromailag,stb...állandó készlethiány,kis kiszerelések,meg kevésféle cucc,drágán.Most aranyélet van.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • pirosvilamos

    tag

    Ehhez képest az elmúlt 3 hétben 2 Tubby kazánom ment szarni...
    Maradok a Helixnél, jó kis cucc az, ha odafigyelsz rá :))

    --pirosvillamos-- Creality Ender 3, C64, Amiga 500+, meg egy vacak laptop netre...

  • zho-lee

    addikt

    válasz BandiHUN #6163 üzenetére

    Na, igen, a kici kínai higiénia... a nyóckerben dolgozom, ott aztán csoda dolgok vannak... :K
    Köszi szépen! :R

    "Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

  • BandiHUN

    veterán

    válasz pirosvilamos #6166 üzenetére

    Gyárilag passz,milyen tartósak :D
    Tekerve tuti semmi gond vele...égetésnél kell csak vigyázni,mert a szigetelőgumi túlnyúlik a középső tüskén,és az izzítgatás megsütheti,de ez végülis elkerülhető,ha az ember hetente égeti,akkor nem kell sok koszt leégetni,majdhogynem hetente elég forró vízben kiáztatni is.
    Egyébként meg a kiégő kazán igazából pont emiatt nem jellemzi a patront magát,csak azt,hogy előfordulhat gyárilag vackabb huzalú széria...én amit használok,azt az elsők között vettem,amikor megjelent.Ha jól emlékszem,az ország boltos készletéből az első 10db tesztpéldány egyike :D

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • zho-lee

    addikt

    válasz BandiHUN #6163 üzenetére

    Laca oldalán találta, 1,5 és 2mm-es huzalt.
    Viszont üvegszálat csak max 1,5-öst találok (meg nekem is van).
    Tudsz segíteni, hol találok -hátha így gyorsabb :R :R

    "Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

  • BandiHUN

    veterán

    válasz zho-lee #6169 üzenetére

    http://www.ecigifutar.hu/59-javitas-felujitas
    Én ezt használom jelenleg,nomeg végülis a Laca-féle 0.2-es huzalt,de az itteni sem rosszabb.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • pirosvilamos

    tag

    válasz zho-lee #6169 üzenetére

    a vape42.hu-n is van üvegszál, ha jól rémlik 2mm-es

    --pirosvillamos-- Creality Ender 3, C64, Amiga 500+, meg egy vacak laptop netre...

  • zho-lee

    addikt

    válasz BandiHUN #6170 üzenetére

    Csak találtam még, felesleges volt kétségbe esnem.. : e-vapor.hu

    Nagyon :R a segítséget mindenkinek!

    "Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

  • ati2

    őstag

    válasz kisgyerek85 #6164 üzenetére

    Ez most pont jól jött :)

    Nekem bevált a tubby, majd kiderül mennyit bír (1 hét használat eddig). Szerintem nagy slukkokra jobb, mint a Helix mert nagyobb a rés, és jobban kap nafta utánpótlást. Kevésbé koszol...

  • wwenigma

    Jómunkásember

    válasz ati2 #6173 üzenetére

    Ja első 1-2 hétben jo is volt.

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • ati2

    őstag

    válasz wwenigma #6174 üzenetére

    Nekem a helixek is folytak egy idő után az aksiba.
    Viszont ez a Helix 3 bevált, rugós a középérintkező, így nem kell tövig betekerni és le sem csavarodik magától az aksiról: [link]
    És a lapos szipka is úgy áll, ahogy akarod :)

  • MmDorian

    őstag

    sziasztok!

    olvasgattam a fórumot, igaz, csak felületesen, kicsit sok a hozzászólás, amit kívülálló nem biztos, hogy ért, ezért kérdezek.
    sokat dohányzok. egy, van hogy másfél doboz cigit elszívok egy nap, ezért gondolkozom egy elektromos cigi beszerzésén. beszéltem egyik ismerősöm apjával, ő is komoly dohányos volt. neki bejött az e-cigi.
    a kérdések a következőek:

    -mennyire nehéz átállni ?
    -nagyjából milyen kezdeti költséggel kell számolni, ha úgy döntök, belevágok ?
    -hallottam olyat is, hogy ez is káros, az ismeretlen összetevők miatt, ebben van igazság ?
    -egy pár üzletet, ahol lehet kapni, szakértő segítség van szivesen fogadok.

    őt néztem, de nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne az igazi.

    azért nem guglizok, mert rengeteg féle vélemény van, nem tudom kinek higyjek, remélem tudtok segíteni.

    köszi előre is. :R

    [ Szerkesztve ]

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz MmDorian #6176 üzenetére

    Szia!
    Az átállás nem nehéz már ha el tudod az analóg cigi ízét felejteni.Mivel azt a nevezzük íznek mai napig nem találtam meg :) de már nem is akarom.
    Kezdetnek én egy eGo akkut és Helix V3 patront javasolnék. Szettben ált. 2-2 db van + töltő mindez 15k körül. A fő költség ezután jön a számodra megfelelő íz (személy szerint nem nagyon dobtam ki likvidet ami nem ízlett bekevertem mentolos likviddel :DDD szerencsére szeretem a mentolt).
    "-hallottam olyat is, hogy ez is káros, az ismeretlen összetevők miatt, ebben van igazság ?" Szerintem összeesküvés-elmélet.Még ha van is benne valami a cigiről már kiderült hogy biztos káros nem egy alkotóeleme ...... Nekem 10 hónap alatt sikerült elvonási tünetek/szenvedés nélkül a nikotint is elfelejteni , most már csak gőzölök. :)

    Bazinga!

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz MmDorian #6176 üzenetére

    Válaszolok az én szemszögemből:

    -mennyire nehéz átállni ?

    Elhatározás kérdése. 10 év dohányzás után egyik napról a másikra álltam át. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy legalább 1-2-3 hónapig semmiképp se gyújts rá normál cigarettára. Ha az után rágyújtasz, ott már saját magadon fogod észrevenni, hogy mennyivel jobb az elektromos.

    -nagyjából milyen kezdeti költséggel kell számolni, ha úgy döntök, belevágok ?

    Ez nagyban függ attól, hogy mennyire gondolod komolyan dolgot. Egy ilyennel már el tudsz indulni, ehhez már csak folyadék kell. Ha utána hosszabb távra tervezel, akkor én javasolnék még +1 akkumulátort, legalább +1 patront és még 1-2 kiegészítőt. De indulásnak jó. Folyadékkal, meg mindennel együtt szerintem egy 10-12.000 Ft-os induló költséggel számolj, és akkor abban kb. benne lesz az 1 havi fogyasztás is.

    -hallottam olyat is, hogy ez is káros, az ismeretlen összetevők miatt, ebben van igazság ?

    Egészségesnek semmi sem egészséges, ami nem oxigén. Ugyanakkor alapvetően nem tartalmaz az egészségre káros dolgokat. Javaslom ennek a videónak a megtekintését.

    -egy pár üzletet, ahol lehet kapni, szakértő segítség van szivesen fogadok.

    Itt van egy pár "bejáratott" bolt, ahonnan sokan vásárolnak, nem tudom, hogy lehet-e ilyet, de én az evapor.hu-t és az www.ecigionline.com-ot perferálom.

    Én mindenféleképpen EGO akksit javasolnék, aki eddig azzal kezdett, vagy váltott rá, nekik bejött. Ne kezdj gyenge szettel, mert pénzkidobás, én is húztam fél évig, majd váltottam eGO-ra.

    Ezt is mindenféleképpen érdemes megnézni, bár még nem láttam, mert tegnapi videó, de egy dologban biztos vagyok: nem mond hülyeséget a srác.

    1 dologra viszont felhívnám a figyelmed! Nem eltántorítás, félre ne értsd, de nem lenne korrekt, ha erről nem szólnék, neked, aki most akar belevágni. Erről is legyen videó...talán így érthetőbb lesz, hogy mibe csöppentél.

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • zho-lee

    addikt

    válasz TazLeacher #6178 üzenetére

    Nem semmi, jól összeszedett hozzászólás.
    Sajnos, gondolom nem lehet, de ezt kéne leadni a híradóban!
    Legalább kárpótolná (talán) a statárium szerűen meghurcolt e-cigi üzlet tulajdonosokat, és talán több vásárlót is vonzana.

    Átolvastam, és szégyenlem magam, mert családi problémák miatt újból előkerült az analóg.
    De holnap nem viszem magammal a munkahelyemre csak az elektromost.

    :R

    "Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

  • BandiHUN

    veterán

    válasz MmDorian #6176 üzenetére

    No,én is írok egy saját véleményt..
    Átállni full ÉN nem tudom,mennyire nehéz,hiszen ÉN nem is akrtam az analógot elhagyni,csak sok volt már a napi 1.5-2 doboz piros kategóriájú bagó...viszont tudom,hogy pár nap alatt negyedére esett vissza a cigiigéányem,és most tartok kábé 5-6 szál EXTRA LIGHT bagónál,mellé olyan 1.2ml folyadék...DE többet nem is akartam,lehet menne a teljes elhagyás,de nekem az a napi pár cigi kulcsfontosságú "esemény".Plusz nem is volt cél az elhagyás.Viszont ezt elérni lényegében semmibe nem került,a vapelés beiktatása a cigi ritkulásával csökkenti a "toleranciát" az igazi bagóval szemben,szépen elkezd zavarni a szaga,kaparja a torkod,stb,mint amikor még kocabagóztál...vagyis a vapelés szinte odafigyelés nélkül kilövi az igazi cigi jó részét...rádöbbensz,milyen szar moslékot is nyomattál eddig...
    Költség:egy normális kezdőcucc olyan 7ezer ft-ról indul,javasolt a Helix V3 és egy 900-vagy nagyobb eGo akksi beszerzése,töltővel,ezt lehet ilyen kiszerelésben együtt is 1db-ot venni,a dupla készlet olyan 10-14ezer,felszereltségtől függően.Mindenképp ajánlatos a 2 akkumulátor!Tudni kell,hogy összeválogatva se vagy jobb,a normális shopok olyan szetteket árulnak,hogy megérje,az eladó maga is vaper/vaperbarát.
    És amit még tudni érdemes,hogy ha a cucc nem jönne be,mittudomén 2-3ezer ft veszteséggel el is lehet adni,az e-bagó nem avul annyira,mint más műszaki cikkek rövidtávon,szóval ha befektetsz,könnyen,pár napi cigi árával ki is szállhatsz.Ehhez persze fontos,hogy olyan szettet vegyél,amiben a patron pl.Helix V3,Mininova,Halmizer Tubby legyen,mert ezek bár nem olcsók,de a kazánrészük cserélhető,így a "használtság" nem akkora érvágás.
    Löttyöt elsőre ne vegyél sokat,DE az is elég jól,árában eladható,ha nem jönne be az egész/nem ízlik az adott íz.

    Káros a lötyiben maga a nikotin!Válassz a cigidnek megfelelő erősséget,extra light:6-os(gyenge),Light:12-es,esetleg 18-as,ha sokat szívsz,a másfél dobozhoz a 18-as javallt,talpas bagósoknak ott a 24-es,de arról hamar le tudnak állni ők is,azért az a lötyi már tényleg erős...
    Ami lehet még gond,hogy a lötyiben van polipropilén-glikol és növényi glicerin(röviden VG),ebből a polipropilén-glikol(röviden PG),az,ami az emberek egy részénél allergiát okozhat,fogínyvérzés és fájdalom,köhögés...abbahagyva elmúlik,nem is rögtön jön ki.Megoldás:ne is fuss tiszteletköröket,kezdj már rögtön vagy full VG folyadékkal,vagy 70VG-30PG(másnéven füstbajnok) lötyivel!Főleg ugye ez azért sem gond,mert bár a VG miatt az ilyen folyadékok "íztelenebbek",de mivel most kezded,ez nem lesz gond,tudni kell,hogy ha választasz kedvenc ízt majd,a szervezeted hozzászokik,mint a cigi posvány ízéhez is,ugye,kevésbé lesz "élénk" az ízérzés pár nap múlva már...szóval ígyis-úgyis kár lefutni a "tiszteletköröket" a nagyobb PG-tartalmú,"ízesebb" anyagokkal,és allergiaveszélynek eleve ki sem teszed magad...
    A másik,amit sokan benéznek,hogy félő lehet,hogy TÚL FINOM lesz majd az elektromos...NEM SZABAD.Napi 1,maximum 2ml-nél nem jó többet elszívni...1.irritálja a környezetet,mert mindig füstölögsz,elvonja a figyelmet,és messzebbről nem is tudják,hogy elektromost pöffentesz,csak állandó füstfelhő,nem jó pont,ha nincs is passzív dohányzás,akkor sem.A másik,hogy a lötyit ml-re mérik...ha sokat pusztítasz,sokba lesz...1ml-re adják meg az erősséget,ehhez is igazodik a fenti erősség-cigifajta lista,a gyengébb felszívódás miatt még a másfél mili/nap nem gond,DE akkor,ha több kell,akkor erősebb lötyi,nem többet...ésszel kell vapelni is.Nagy a lazaság,bármikor,szinte bárhol szívható,jobban rá lehet függeni "külsőleg",mint az igazira,és szerintem 50x irritálóbb az állandó gőzfelhő,mint aki pl.fél óránként cigizik.Laikus nem tudja,hogy nullás nikotinnal vehetnél ezen át is levegőt egész nap...és ráadáusul új,erős ráfüggést is csinál,mert EZ is tud ugyanúgy hiányozni,mint az igazi,sőt JOBBAN,hisz nyomhatod sok helyen,és akár pár slukkot is csak.
    Nem vezet jóra túlzásba vinni,kezdésnek próbáld tartani az igazi cigis ritmust és slukkszámot...aztán ezt meg lehet törni,segíti a leszokást,de fontos,hogy ha hamarabb kapod elő,használd kevesebbet,persze,ha később,NE pótolj rá,pont ez a lényeg,igazából ERRŐL IS le kell állni,ha az ember megoldást akar...
    Bótokat majd írnak a kollégák,én sokat rizsáltam úgyis :D

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • MmDorian

    őstag

    köszi mindenkinek a választ. annyira ráizgultam, hogy vettem egy ilyen eldobós cuccot. ez is meglepően jó, akkor milyen lesz a rendes, minőségi e-cigi. most nézelődök, úgy érzem, még a héten beruházok egyre.

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz MmDorian #6181 üzenetére

    Kezdéshez ez egy elég jó szett. [link] ha sokat vagy gép előtt akkor így nem kell a két aksi.

  • BandiHUN

    veterán

    válasz kisgyerek85 #6182 üzenetére

    Ezt nyugodtan megveheted...1 hónap múlva sem lesz értékcsökkent.
    Mondjuk itt nincs rendes lötyi...lötyiügyben az eliquid.hu ami jó elsősorban,bár elég tömény ízek,avagy még jó az ecigionline.com lötyijei(VG szekció,személyes kedvenc a desert ship és az usa mix),avagy az evapor.hu lötyijei,bár énnekem az evapor és az eliquid egyik cigise se jött be...DE próbálni ajánlatos,kinek a papné,kinek a paplan...

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • MmDorian

    őstag

    válasz kisgyerek85 #6182 üzenetére

    igazából nem bánnám ha lenne két aksi, és 2 tartály, egyikbe dohány, másikba valami gyümölcsös. 20 ezer körüli összeggel számoltam, tehát még a 15 ezres szet is bőven belefér, főleg, ha 2 aksit kapok.

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz MmDorian #6184 üzenetére

    Ez vagy van feketében is...

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • interstate76

    addikt

    válasz MmDorian #6184 üzenetére

    Én nem vagyok régi motoros, ilyet vettem és nem bántam meg. Szinte minden régi e-cigis vesz egy idő után változtatható feszültségű akksit. Namármost ha kapható 10e Ft alatt, akkor miért ne ilyennel kezdenél? Ráadásul passthrough funkciós, azaz használat közben tölthető, így ha sokat vagy gépközelben, akkor felesleges a 2 akksi.

    Nekem nagyon bevált, tényleg jó a változtatható feszültség, amikor ízt cserélek, szinte kivétel nélkül feszültséget is váltok, nem beszélve arról, amikor sörözök: egy idő után mindig feltekerem egy kicsit.

    Linkeltek Neked hondapapis videókat. Ez is az ő movieja, ebben varivoltos eszközöket vet össze, és ő pl. a 10e Ft alatti árkategóriában egy Vari-Go nevű cuccot hozott ki győztesnek az enyém előtt -sztem nézd meg mindkettőt!

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • MmDorian

    őstag

    úgyérzem megszületett a döntés.

    ő lesz. viszonteladója a bolt az e-vapornak. itt van egy köpésre, ugyan egy eressel drágább, de legalább annyi lenne a posta is, gondolom ha már költök rá, akkor vegyem 1100es aksival ?!

    a folyadékokkal meg majd kisérletezek. köszi a segítséget. :R

  • Xero

    nagyúr

    válasz MmDorian #6187 üzenetére

    Két ezressel többért itthon van egy Joytech eGo-C 1000-es kit, vagy ugyan ennyiért 2db Joytech eGo-C 1000-es aksi, töltő, 2db Vision V3 és 10db Vision 3 betét HealthCabin-tól egy hét alatt. :U

    Átgondolnám.

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz Xero #6188 üzenetére

    Kezdőként én azért nem bírnék ennyit várakozni :D

    Én először itthon megvettem egy pár cuccot aztán pont onnan ahonnét ajánlod a vásárlást, bevásároltam egy csomó patronból.

  • Xero

    nagyúr

    válasz kisgyerek85 #6189 üzenetére

    Másfél éve kezdőként én is így jártam el, de az nem gond, ha tanulnak a hibánkból. Aki eddig bírta az analógot, annak az a plusz egy hét már nem oszt nem szoroz. Pláne akkor, ha többet kap a pénzért, mind mennyiségben, mind pedig minőségben is.

    Most ugyebár China Mail nem játszik HC-nál, így mindenképpen DHL-el (vagy EMS-el, bár ez a gyengébb megoldás) jön a cucc, ami itt van pikk-pakk. Ha később visszaáll a China Mail, akkor még olcsóbb a móka, bár nyilván 2-3 hét a szállítás.

    [ Szerkesztve ]

  • BandiHUN

    veterán

    válasz Xero #6190 üzenetére

    Én már nem erőltetnék kezdőre kazános rendszert...és rögtön Kínából.Már szinte senki nem használ kazánt,az se ego-c-t...tudom,ki mit szeret,de pont eleve nem is egy jó cucc sok ember véleménye szerint,és ha az is lenne,akkor sem kezdőbarát,megsüti a levezetőt,kazánt véletlen az első pár slukkal,stb...vagyis úgymond mondod,tanulni kell a hibákból,eszerint NEM szabad c-t venni,bocsi,én is vettem,nekem is kidobott pénz lett,mert sz@r...
    Egy Helixet meg felönt az ember és szívja... :U

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

  • wwenigma

    Jómunkásember

    válasz BandiHUN #6191 üzenetére

    Én meg ilyen tizenotezres szetteket. Annyiból kijön 3 akku 3 helix meg egy tolto. :D

    De legalabb pezseg kicsit a fórum. :)

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • interstate76

    addikt

    válasz MmDorian #6187 üzenetére

    A te pénzed, a te döntésed, csak annyit kérdeznék, hogy végignézted-e a videót? Nem sokkal a vége előtt hangzik el, hogy komolyabb TH elérése érdekében célszerű kisebb ellenállású patronnal használni (ami egyébként megrövidíti az akksi üzemidejét). Ugyanez varivoltosnál úgy néz ki, hogy feljebb tekered a feszültséget és kész is vagy, nem kell patront cserélgetni és töltögetni. Ráadásul 0,1 V-onként tekergetheted (persze ez eszközfüggő).

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • wwenigma

    Jómunkásember

    válasz interstate76 #6193 üzenetére

    Nekem a 650-es Spin az 1 nap, 4,2V-on 2,4ohm-os patronnal.

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • interstate76

    addikt

    válasz wwenigma #6194 üzenetére

    Elhiszem. Én csak annyit írtam, hogy kisebb ellenállású patronnal rövidebb az üzemidő.

    Egyébként nekem az iTaste 4,1-4,5 V-on 2,4-es patronnal kb. 500 slukkot bír, és nem kicsiket szippantok. Mindezt 9e Ft-ért, pt funkcióval, ami szintén királyság (kocsiban és gépközelben sem kerülhetek bajba, sokkal egyszerűbb, mint 2 akksit készenlétben tartani - legalábbis nekem ez a megoldás jobban bejön). És a négyszögletes kialakítás is királyság, nem gurul ide-oda.

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • Xero

    nagyúr

    válasz BandiHUN #6191 üzenetére

    Én lassan egy éve használok C-t elsődlegesként, mellette viszont van tartalékban Vision V3 is a dobozban. Nálam valahogy pont fordított a tapasztalat.

  • MmDorian

    őstag

    ú, jó sokat írtatok most nézem. elmentem a boltba, és egyből beleszerelmesedtem abba, amit linkeltem. egyszerűen kellett. kipróbáltam (egésznap a számba van), és azt kell mondjam, hogy kifejezetten jó. vettem dohányból cubat, gyümölcsösből almát, meg egy banánoscsokisat, egyik jobb mint a másik. reméljük nem bánom meg, ha belejövök, akkor még lehet majd okoskodni, hogy mit kell eladni kinek, és nekem mit kell vennem, ami komolyabb.

    köszi a segítséget. :R

  • interstate76

    addikt

    válasz wwenigma #6194 üzenetére

    Ja, azt elfelejtettem korábban, hogy nem az a lényeg, hogy csökken az akksi üzemideje a kisebb ellenállású patronnal, hanem hogy a nagyobb TH-hoz patront kell cserélni. Azért az kicsit macerásabb, mint egy varivoltoson feltolni a feszültséget. Azt meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire más feszültség az igazán jó pl. mogyoróhoz és tobacco royalhoz. Nehogy félreértsetek, néhány hete e-cigizek mindössze, nem akarom megmondani a tutit, csak korábban mindenkitől azt olvastam, hogy előbb-utóbb átvált varivoltosra, ezért vettem már elsőre ilyet, és teljesen meg vagyok győződve róla, hogy jó döntést hoztam. Szóval egyszerűen nem értem, miért ajánl szinte mindenki kezdőkészletnek olyat, amin nem állítható a feszültség, miközben a Vari-go (ha jól emlékszem) 8e Ft, az iTaste meg 9.

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • interstate76

    addikt

    válasz MmDorian #6197 üzenetére

    Üdv az e-cigis táborban, örülünk, hogy csatlakoztál! Én hetek óta nem vettem a kezembe analógot, az elején is csak azért szívtam olyat is az e-cigim mellé, mert első körben csak nikotinmentes lötyit rendeltem és az gyenge volt sörözés mellé. Mióta van nikotinos liquidem is, azóta nem vettem analógot!

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • BandiHUN

    veterán

    válasz interstate76 #6198 üzenetére

    A VV azért nem jó kezdőnek,aki pl.patront süt vele,és talán be se jön neki az egész...egyébként lehetne mondani,hogy kétféle ember VV-zik,az első az örök elégedetlen,aki halomra veszi az eszközöket,lötyiket,mert se az ízek,se a patronok nem jönnek igazán be,és a VV-től várja a csodát,jellemzően elég szép kidobott pénz,inaktív patron és lötyimennyiség mellett...de az ilyen a VV-vel is csak ideig-óráig nyugszik,avagy az olcsóbb akksik helyett szépen elmegy a provari-s huszonezres kategóriáig,bár mit számít,hisz mire VV-t vesz,már van neki NGP,és többféle mechanikus mod...a polcon :)
    A másik típusú ember aki túlontúl elégedett,aki 5-10ml-t pöffent el,füstben él,rákattan,nem leszokást segítő cucc lesz az ecigi,hanem egy új,még a bagózásnál is látványosabb(állandó füstölgés,mindenhol),időrablóbb,és akár pénztemetőbb hobbi lesz...

    Persze van az elenyésző szám,aki a VV-t azért veszi,hogy egyszer belövi a jó ízt,maximum 2-3 féle ízhez és patronhoz,és eszközként csak gőzölög vele,nem babrálja...esetleg adott esetben lehet még indok,hogy pl.18650-es cella van 3000mAh is,ami megfelel 3db eGo 1100-nak...mondjuk itt már baj van,mert egy 1100-as akksi a napi 1.5-2ml-es normál fogyasztást normál patronnal(2.4 ohm) 3 NAPIG kiszolgálja...

    Szóval egyik se jó.Szerintem legjobb pár,viszonylag olcsó,de megbízható eszköz,lötyi,leszokást segítő eszköznek tekinteni a cuccot,idővel arról is leállni,és nem "újat keresni",hanem szívni,és kész.
    Igazi ciginél se vesz senki a piros helyett világoskéket,de 3 dobozzal,hogy élvezze a sok füstölgést,se nem vesz meg mindenféle bagót,hane vesz olcsót,ami jó,és ha bejön pl.a kék szofi,nem akar pl.Davidoff-ot,mert az hátha jobb.
    Az a baj,hogy egy átlag bagósnak az ecigi általában túl jó :) Közben csak félmegoldás.Aki tényleg le akar számolni a bagózással,annak el kell hagynia mindkettőt...még a nullás lötyi sem gyógyítja meg a pszichét,csak a testet...plusz az új "hobbi" maga saját függést is hoz,mint minden más napi használati cikk,ha mobil,ha ebagó,ha csak az otthoni tévénk vagy PC-nk....
    Fel kell fogmi,ez se játék,és csak EGÉSZSÉGESEBB,ennyi.
    A VV csodaaksi meg kis kézügyességgel,és némi felújító anyaggal megintcsak kiküszöbölhető...teker az ember más patront,ha nem tetszik.Legyen mondjuk 60ft egy új tekerésnyi cucc...És sokat jelent,hogy az ember nem a tökélyt hajszolja,nem kell hinni,hogy ez vagy az jobb,be kell állni valamire és kész.És pl.még ízben jobb is egy "használható",de nem túl jó.A bagó íze is szar.Itt sem árt,ha az embert a "szükség" tartja az ebagózáson,nem valami finom íz...persze annyira legyen jó,hogy a ciginyi nikotin bevitele menjen...DE azután le lehessen tenni a kövi cigi idejéig.Ez a normális.Mint mondtam,cigit se tol valaki 3 doboz extra lightot...ha kevés,vesz erősebbet,ha sok,gyengébbet.Mint ahogy a kocabagósokon kívül a dohányzók 99%-a benne van a fél doboz-2 doboz arányban,de mondjuk ebből a napi 1 dobozosok van vagy 80%.
    Lötyiből is 1ml az ajánlatos,a rosszabb felszívódás és az élvezet miatt mondjuk legyen 1.5 mili.Erre adják meg a nikotint is,és ez kábé pont annyi pöffentés,mint 1 doboz cigi.És ez még látványban sem "túlhasználat....de sajna az ebagónál igenis túl sok az 5-10milit,de gyengébből pöffentők száma,sőt sokan még erre drippelnek,ínyenckednek...és ez nem jó.Márcsak az állandó füstölgés látványa miatt sem.Én vallom,hogy az ecigi "szabadsága" miatt a cuccot nem ismerők körében,látványra sokkal visszataszítóbb az állandóan gőzölgő vaper...sőt,mert ott is nyomja,ahol talán cigi sosem volt,még "kirívó" is...
    Szerintem ilyen dolgokról sem árt beszélni,meg úgy egyáltalán belegondolni,piszok könnyű hardvert és lötyit venni...de ilyenekről nem beszél senki,a shoposok meg biztos nem szólnak,hogy keveset dohányzónak akár durvább függést csinál az E(nem nikotinban,hanem használati időben,gyakoriságban és "ízfüggésben"!),avagy hogy a pénz is csak ésszel lesz kevesebb,mert a sok lötyi és/vagy hardver igencsak ront a mérlegen...

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Aktív témák