Aktív témák

  • BandiHUN

    veterán

    válasz TazLeacher #5949 üzenetére

    A dolog lényegében úgy néz ki,hogy adott egy kazán...ami a normál használat mellett is "koszolódik",mert mégiscsak magas hőmérséklet,a lötyi nem párolog nyomtalanul,marad "égéstermék".
    Ez rakódik le a kazánban egy fekete rétegként,az üvegszálon és a fűtőszálon,fekete lesz.
    Ez viszont nem visszafordíthatatlan,ki kell vízzel mosni a patront,majd a vizet leitatni,de nem csontszárazra(nem is lehet),majd a kazánt fűteni az akksiról addig,amíg nem jön a vörös izzás,izzó állapotban ráfújogatni,akkor "kiég",elszenesedik és lefújható a kosz,az üvegszál kifehéredik.Ez a kiégetés.
    Ezt szerencsétől függően(maradandó kosz a szálon,a fűtőszál elfogy,és elpattan) 4-10x el lehet játszani kábé.
    Én jellemzően hetente csinálom,hadd legyen tiszta az üvegszál,persze minden alkalom ugye "egyre rosszabb",mert ez van,sosem tökéletes...ha már ez sem az igazi,koszos az üvegszál ezutánis,nem viszi a lötyit,nem füstöl,akkor csere,felújítás.De egy átlagos bél 1 hónapot kihúz heti égetéssel különösebb romlás nélkül is így.
    Igaz én sokszor már az első égetés helyett is újratekerek :) Filléres költség/db,és időben nem több,akinek rutin.Elmarad a vizes tökölés,stb...emiatt jó begyakorolni,és mégis 1 új kazán van pár forintból hetente.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Aktív témák