Aktív témák

  • BandiHUN

    veterán

    válasz TazLeacher #4613 üzenetére

    A kiégetés nem nagy kinszt,és 100x fontosabb,mint BÁRMIFÉLE áztatás...Az áztatás szerintem kábé 10-20 percnél tovább eleve felesleges,az alkohol szintén,lényegében aminek kell,kiázik 10-15 perc forróvízben töltött idő alatt,néha meg-megmozgatva a kazánt.
    Kikapod a vízből,megtörölgetés átlagos szinten,a csatlakozóknál persze teljesen.
    Feltekered az akksira a vizes szálas patront,és nekiállsz fűteni akksitiltásig többször egymás után,ha nagyon makacs kosz van,akkor lehet úgy,hogy egy vizespohárba mártod a szálig a feltekert patront,hogy jó vizes legyen,majd fejjel lefelé,hogy ne follyon az akksi felé víz,szépen izzítod,hadd forrjon fel,majd a pohárban megint megmozgatod,utána ezt már papírzsepivel valamennyire felitatod,és mehet az égetés.
    Vagyis nyomod az akksit,ami a csövön kifér,szépen elfőzi a vizet,és egy idő múlva füstölve bár,de el fog kezdeni felizzani a szál.
    Ilyenkor jön makacs kosz esetén,hogy felizzítod(látható is,hogy a sötét korom ég,kiszürkül és hamuvá válik),majd a gombot nem elengedve ráfújsz erősen az izzószálra,amiről lefújod a hamut..
    Addig folytatod ezt,amíg nem távozik az összes korom,és szinte gyári állapotúvá tisztul az üvegszál.Persze ha makacs a kosz,érdemes szünetet tartani,hogy ne melegítse túl az akksi fejét,és esetleg ecsettel finoman rá lehet segíteni a hamunak a távozásban,persze nem izzítás alatt,hanem 2 izzítás között,és nem műszálas ecsettel...
    Hosszútávon ezt elkerülni NEM lehet,egy átlagos patront érdemes HETENTE kiégetni,ha használva van folyamatosan/rakódik fel,ha karbantartod,ez hetente olyan 20 percet vesz igénybe maximum.Nomeg a gőz is jobb marad,mintha pl.2 hétből az utolsó pár napon már csak fél gőzzel és égetten megy a cuccos,jobb inkább akkoris hetente csinálni,ha egyébként az íz pl.nem indokolja.
    Majd kiégetem az imistedet...
    Levezetőszálat minden égett ízes akció után érdemes nézni,és kiöblíteni ha lehet,mert az íz nem különösebben fog elmenni,és ráadásul a levezető is szmötyisedik,emiatt(is) érdemes az embernek a kedvenc patronából tartani,hordani mégegyet,baleset esetére,mert sokat ront a patronon és az élményen is a pl.reggel véletlen megégetett levezetővel egész nap szipákolás.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Aktív témák