-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
egy kis gyors segítséget szeretnék kérni
több száz rendelés után most először vonták vámkezelés alá az egyik rendelésemet.
26.16$-t fizettem
elég ha kitöltöm ezt a levelet értelemszerűen
mellékelem hozzá:- email-t ami érkezett GB-től a rendelésről (ebben szerepel az összeg is)
- paypal bizonylat
- otp bizonylatés elküldöm a posta email címére? ( postaimport@posta.hu )
-
nagyra
tag
Az egyik barátomnak adódott egy kis problémája a TNT-vel (tréfa téren)... Szóval az a lényeg, hogy 2 napja átvette (vámos papír, felszólítás, akármi nélkül) a csomagot a futártól.
Aztán ma kereste meg telefonon és email-ben a csomaggal kapcsolatban a TNT munkatársa, hogy küldje el a szükséges papírokat, és majd fizesse ki az tréfát a csomag után.
Szóval az a helyzet, hogy már nála van a csomag, de most akarnak vele tréfát fizettetni. Mi a teendő ilyenkor? A küldött email-ben benne van a csomagban lévő számlának a fénymásolata...
Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
Degeczi
nagyúr
válasz FingR86 #122603 üzenetére
Ráadásul a 22 EUR-os határ a mai árfolyamon $26.2 lenne, vagyis hajszálra kicentizve ugyan, de még azt sem éred el...
(persze kérdés, a NAV-nál hogyan számolják az EUR-USD váltást, de kiskapunak valóban ott van az alábbi nyilatkozat is - csak a vámeljárás díját ne verjék rád) -
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #122609 üzenetére
Nagyon kevered...
Vámmentes 150 EUR-ig, áfamentes 22 EUR-ig.
Már 22 EUR fölött befigyelne tehát a 27% áfa, azonban mint az alábbi szöveg is írja: ha a fizetendő összeg 10 EUR alatt lenne, azt a terhet nem kell megfizetni.Vagyis amíg a weboldalon fizetett vételár (postával együtt) 27%-a nem éri el a 10 EUR-t, akkor lehet erre hivatkozni. Ez pedig 10 EUR * 100 / 27 = 37 EUR, ami kb 44-45 USD
Azonban a vámeljárás díját ettől még rádverhetik, ami a Posta esetén is 2.5e Ft, más szolgáltatóknál pedig még több.
[ Szerkesztve ]
-
anadroid
senior tag
válasz Degeczi #122611 üzenetére
Vámeljárási díj sincs a Postánál ilyenkor. És nem 2500, hanem 3000 lenne.
[ Szerkesztve ]
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
2thletme2day
őstag
Üdv
Tudnátok ajánlani megbízható kerékpár computert? Van bejáratott darab amit már többen használnak megelégedéssel? Meg ha már bicikli akkora kivilágítására is várom az alternatívákat. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
megnéztem pontosan az összeget.
2 drón volt a csomagban
együttes értékük 37.36$
pontozás után 26.16$
ez az összeg szerepel a visszaigazoló email-ben is.
de nekem még volt 4.92$ wallet-en is.tehát PayPal és OTP bizonylatom is 21.24$ / 5.415Ft-ról van
na ilyenkor mi a teendőm? mit kell kitöltenem, meg hogy ?
képernyőkép mindenről van, még a wallet history-ról is.
ebben az esetben hogy kezelik a wallet-es pénzt?
valójában én csak 21$-t fizettem -
Degeczi
nagyúr
válasz FingR86 #122615 üzenetére
Tiszta sor, a Paypal ill. banki kivonatot küldöd el, és bőven alatta vagy minden határnak.
Amikor utoljára ilyen adatszolgáltatásra kértek föl, abban a levélben azt írták, h vagy a webshop számláját vagy banki kivonatot küldjek, tehát elég utóbbi is, nem muszáj a számlát. -
gyemipapa
senior tag
-
FingR86
őstag
tehát akkor kitöltöm a "Egyszeri import vámkezelési megbízás"-t
és mellékelem hozzá a paypal és otp bizonylatokat? -
dugesz77
őstag
Ráment már valaki erre a VIP meglepetés csomagra? KCASA márkából van benne valami annyit sikerült eddig leszűrni.
-
Emperor_
addikt
válasz 2thletme2day #122614 üzenetére
Első lámpa: Solarstorm X3.
Kb 6 e Ft e-bay.ről.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
MODERÁTOR
válasz pulutodurumo #122606 üzenetére
Gyere csak gyere... a piros szemű kék bundás még csúnyán harap is ám!!
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Kernel
nagyúr
válasz gyemipapa #122618 üzenetére
Melyik USB ad le ekkora teljesítményt?
Ebből is sejthető, hogy irreális, téves adat. Mire kellene 350 W? Egy csendes ventilátor működtetéséhez, meg még pár LED és elektronika?
https://www.tomtop.com/p-h21450.html
Egyszerű (nem fűtött) párologtató, ventilátoros rásegítéssel:
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
crazygamer75
tag
válasz Ferike81 #122598 üzenetére
Max le leszek tíltva, de erre még gyorsban válaszolnék. Postai kézbesítőknek (nem MPL-autós) nincs szolgálati telefon kiosztva, egész biztos leharapnám akármelyik benti dolgozó fejét, aki kiadja az ügyfeleknek a magánszámomat. Pár állandó-kedves ügyfélnek megadtam, de ezek közül is megbántam párat, pl amikor vasárnap rámtelefonál, nem-e tudnék neki megnézni egy csomagot. Mi van? Vasárnap? Otthonról? De amúgyis, a családommal vagyok és pihenek vazeg!!
-
törölt tag
Hali!
Flash sale pontozására van valahogy lehetőség Gearbesten? -
Janaboy
veterán
ZT102 multimeterre továbbra se tud senki jo kupont?
Köszi előre is.
Janaboy
-
sambenez
addikt
válasz 2thletme2day #122614 üzenetére
Első lámpa: B + M Ixon IQ Premium
-
FingR86
őstag
legújabb musthave szerzeményem 3$
[link] -
8
senior tag
válasz Vertigo18 #122634 üzenetére
Levan Polka erre gondolsz?
A kütyüben valami remixe megy. Pl itt van egy 10 órásLátom megelőztek, de ezek is nagy élvezetet tudnak nyújtani
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
FingR86
őstag
360 Degree Rotation Dancing Music Light Electric Robot Toy - White
GBBY09
TKTW51
nem tudom él e még a kód, nekem nem engedi már használni
lehet mert már egyszer felhasználtam
3.5$ volt a kóddal.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
batman.
senior tag
válasz FingR86 #122569 üzenetére
Nálunk, ha jól tudom épp nincs állandó postás.
Tegnap egy kislány dobott be értesítőt, (csak értesítőket dobált, egy apró táska volt nála).
A cucc egyébként beleférne a posta által kihozható méretbe (324×229×24 mm), de meg sem próbálták kézbesíteni. Az utánküldve azért szerepel a leírásban, mert átkerült a hozzám közelebbi postára.
A "célországban feldolgozva" az egyébként mennyi ideig "normális"? Nekem is van egy 10 napos...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Mr.Csizmás #122646 üzenetére
Én az előzőnek adtam, minden hónap elején. Tudta a telefonszámomat is arra az esetre, ha nincs otthon otthon senki és nem fér bele a postaládába (mert megmutattam, hogyan tudja nyitni), akkor volt csak értesítő, ha szabin volt. Most várom, hogy legyen „végleges” a postás.
FingR86 : Hát akkor várunk.
CHIPman : Bakker, akkor nyugodtan várunk!
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bul07
nagyúr
válasz FingR86 #122645 üzenetére
Nálunk is de múltkor azt mondta tessék szépen bejöni
Mint kiderül az emag-os gáztűzhely rendelést szépen ledobták a Postahivatalba, és a fránya dolgozók nem akarták kihozni biciklivel
Amúgy már nem az első ilyen esetem a Posta futárral, hogy nem hajlandó futár hozni a cuccot hanem a rendes posta autóra teszik és mehetek be a postára érte( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest