Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"Egyébként meg semmi bajom a Chrome-mal, egy olyan böngészőnek tartom, amiben rengeteg lehetőség lenne, ha a Google nem ebbe az Apple típusú parasztvakító irányba menne, hanem folytatná az innovációit, amiért régen szerettük őket.
Például egy about:config-szerű helyre simán besűríthetnének egy rakás advanced beállítást és nem zavarná az egyszerű usereket sem."ha így tennének, miben is különbözne a Chrome az Operától? komolyan, neked ez valami fóbiád, hogy bármi, ami nem hasonlít 90%-osan az Operára az szar, nem innovatív és csak a gyökerek használják? az "emberiség oktatása" meg már rohadtul unalmas, tudod mindenkinek alanyi joga hüjének lennie és emellett olyan böngészőt választania, amilyet akar. ha pedig senki nem választja a csodás Operát, akkor nem sápítozni kéne, hogy mindenki buta és oktassuk őket, amíg rá nem jönnek, hogy mit hagynak ki, hanem körül kéne nézni, hogy vajon mit csinálnak jobban a többiek.
-
félisten
Az opera azzal dobna hatalmasat, ha támogatná a FF kiegészítőit, és bevezetnének egy "compatibiliti mode"-ot a nem szabványos, ezért rosszul megjelenő oldalak miatt.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Azért érthető Penge hozállása bár nem értek 1-et vele ő megszokta a luxus dolgait az operábaí a mindennapjai része és számára alap dolgok ezért mivel neki alap elvárná 1 fapadostól is....
De még egyszer elmondanám a GOOGLE is azt nyilatkozta hogy 1 fapados böngészőt ad ki amivel netezni lehet ezek után full extrát várni tőle felesleges.
-
julius666
addikt
válasz D4rkAv3ng3r #100 üzenetére
Egyébként ha már eszembe jutott lenne is egy kérdés. Ha Operában rákttintok egy torrentre akkor elvileg két lehetőség van de nem tudom megjegyezettni vele, hogy mindig a Bittorrent-tel nyissa meg. Inaktív és nem tudom bepipálni ("Emlékezzen a beállításomra, és ne mutassa újra ezt az ablakot.") Biztos van rá valami config buhera.
Igen, ez nálam is fennállt amíg használtam, és kib@szottul idegesített. Az meg pláne, hogy felváltva használtam FF-el, ahol ugye egyszerű okét nyomsz. Így volt hogy megszokásból itt is rányomtam figyelmetlenül, aztán mehettem a configba turkálni, mert máshogy nem lehet kikapcsolni a kurv@ beépített torrentklienst.
Többek közt erre írtam én is a #67-es hszemben, hogy És azért az nem teljesen igaz, hogy nem mászik a pofádba soha semmi extra feature...
Egyébként ezt már más topicban is leírtam és ott a fejemhez vágtak ilyen júzer error szövegeket. Hát kösz.
-
amadeus11
senior tag
Jön egy Operás cikk , garantált a siker és az olvasottság (hajrá IT Cafe ) . Flém , fikázás , van itt kérem minden .
Jön egy Firefoxos hír , új verzióról : 3 hozzászólás
Érdekes , nem ?
There is a star
-
törölt tag
válasz #27441408 #58 üzenetére
Mi minden abban, hogy kezelhetöségre mondja, bonyolultabb az operát kezelni, mitn chromeot? Attól, hogy nicns benne annyi minden, mitöl átláthatóbb a felülete, a menüje? mitöl könyebb kezelni? Böngészni pont ugyanolyan bonyolult az operával, mint chrome-mal, ff-el, ie-vel.
Narxis:konkrétan szarok a számokra, használok böngészöt, nem is egyet akár, bizonyos esetekben a megszokottól eltéröt, operából is több verziót, mikor merre járok. És nem akarlak meggyözni téged sem arról, hogy használd, de baromságot azért ne hozz már fel ellene.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #27441408 #96 üzenetére
Nem a beépülőn kell F12-t nyomni, hanem a popup menüben kikapcsolni a beépülőket.
Semmilyen azonosítóval nem kell szórakozni. Nyomsz itt az ITCafe-n egy F12-t, a beépülők mellől kiveszed a pipát és meglátogatod a movshare-t.D4rkAv3ng3r: A Speed Dial-ról én FF-ben inkább leszoktam, mert ilyenkor 1 másodperces késéssel nyitotta az új füleket. Paste and Go meg billentyűparancs nélkül semmit sem ér, az viszont sem a Chrome-ban, sem a FF-ban nincs hozzá.
A Personas tényleg nevetséges, olyan, mint a Chrome-os skinek. De Operában is volt már wishlisten, hogy páran olyat szeretnének Operához is.
Firefoxban valami Compact nevűt használtam, az ikonok jók voltak és vékony volt.
A beépített torrentet a következő módon tudod teljesen kikapcsolni.
opera:config -> Bittorrent -> Enable mellől pipa ki és mentés.
Utána Ctrl+F12->Haladó->Letöltések -> Operához rendelt fájltípusok elrejtése mellől pipa ki gyorskeresőbe torrent, ha megtaláltad szerkesztés, "Megnyitás alapértelmezett alkalmazással", leokézod és kész is vagy.
Innentől folyamatosan azzal fogja megnyitni.
moonman: "nem sápítozni kéne, hogy mindenki buta és oktassuk őket, amíg rá nem jönnek, hogy mit hagynak ki, hanem körül kéne nézni, hogy vajon mit csinálnak jobban a többiek."
Végülis ja. Aztán körül lehetne nézni, hogy mit csinál jobban a drogdíler, mint a tanárok/szülők, vagy mit csinál jobban az és így tovább.
Hülyeségre, baromságra mindig könnyebb volt az embereket rávenni, mint értelmes dolgokra. Erre épül a világ. Ne gondolkozz, legyél birka, annál jobb vásárlógép lesz belőled.
És ezt most úgy általánosságban értem, amely érvényesül az élet minden területén, ugyanúgy itt is.dabadab: Erről tudnál valami bővebb infót írni?
-
törölt tag
válasz #27441408 #104 üzenetére
"De még egyszer elmondanám a GOOGLE is azt nyilatkozta hogy 1 fapados böngészőt ad ki amivel netezni lehet ezek után full extrát várni tőle felesleges."
Csak éppen mindenki úgy közelít az operához, mintha azzal a sok beépített funkció miatt nem lehetne netezni egyszerüen. Pedig de, söt, minden böngészövel lehet.
-
törölt tag
válasz #06658560 #114 üzenetére
Most épp arról van szó hogy Penge minden böngészőbe rakna számára alapvető és megszokott dolgokat.
Ezt nem értjük itt többen hogy de miért mikor a fapadosokkal is lehet böngészni erre írtam hogy a GOOGLE is nyilatkozta hogy 1 netezésre alkalmas fapados a Chrome.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Kösz, sikerült.
Egyébként igazat kell adnom Penge_4-nek sok ember beláthatná, hogy a számítógép nem háztartási gép kategória, hogy bekapcsolom és működik, azért meg kellene tanulni használni is, nem sikítani ha feljön egy ablak, vagy ha valami nem úgy működik, mint eddig. Ráadásul károsak is sok szempontból, pl. zombihálózatokat is lusta hozzá nem értő embereknek köszönhetjük. Nem azt mondom, hogy mindenki legyen power user, de legalább felhasználói szinten értsen már hozzá!
(#79) julius666: Szerintem csak valami bug, ami bennmaradt még az Operában. Utánanézek ha nem említette még senki a fejlesztőknek akkor írok nekik angolul egyet a problémáról.
Engem már nem zavar mivel ki lehet kerülni, nem megoldatlan.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D4rkAv3ng3r #116 üzenetére
Mégis milyen jogon ? Gépet venni pl internetezésre mindenkinek joga van kezdve a 20 éves kislánytól a 30-40-es háziasszonyig meg az agyon kéépzett informatikusig. Azt meg 1 háziasszonynak is meg lehet 10 perc alatt "tanítani" hogy ezzel a nagy gombal kapcsolod a gépet be aztán ha erre(akármien böngésző ikon) mész akkor itt tudsz netezni majd a start menübe a gépet kikapcsolni.
-
félisten
Ebben marha nagyot tévedsz.
A felhasználók nagy részének igenis háztartási gép kategória.
És mivel ők vannak többen, logikus hogy sok fejlesztés rájuk irányul.
Ezért nem kell senkit lenézni, bár én is estem régen ebbe a hibába.
Nem lehet mindenki kocka.
És most nem azt mondom hogy nagy dolog alapszinten érteni a géphez, de az emberek nem veszik a fáradságot erre. -
moonman
titán
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz #27441408 #118 üzenetére
Kicsit erős példa, de autót is meg kell tanulni vezetni, de az élet számos területén is meg kell tanulni dolgokat. Nem hiszem, hogy olyan bonyolult lenne.
Másrészről, meg aki ennyire nem érdeklődik a gép iránt és csak alap dolgokhoz "ért" az meg is érdemli, hogy vastagon tejeljen a PC-s boltoknak, hogy elhárítsák azokat a hibákat amit ők maguk okoztak.
Egyébként engem nem zavar ez, csak akkor ha engem nyaggatnak, hogy segítsek valamiben és tizedik magyarázatra sem fogják fel, azért az elég frusztráló tud lenni.
Bizonyos terülteken meg igenis meg kell tanulni. Mérnök szakra járok főiskolán, és pár ember arra büszke, hogy ő nem ért AutoCAD-hez holott abban KELL leadni számos évközit, plusz e tudás nélkül sehová nem fogják az illetőt felvenni. De ők akkor sem akarják megtanulni. Ők csesznek rá...
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
Az opera helyzete nagyban hasonlít a Linux helyzetéhez. Ugyan ugy heggeszteni kell, és van rá lehetőség. Sose volt a next next finish jellemzőrá.
Annyi a különbség, hogy a linuxos közösség nem akar minden desktopra linuxot. Az opera meg akar MINDEN internetes kütyüre operát
És a felhasználóik képzettsége is hasonlít, és a számuk is. (desktop)
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
törölt tag
válasz D4rkAv3ng3r #122 üzenetére
Hát, AutoCAd nélkül meg lehet lenni mai napság az iparban. CAD nélkül nem.
Namelesske: next-next-finish módon remekül használható az poera.
Bici: aztán szépen össze is akadhatnak ha a népre bpizzuk a dolgot, mert ök aztán végképp semmit nem garantálnak. Az eredménye meg a szaraff lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Namelesske #123 üzenetére
Pontosan. Ott cseszi el az Opera, hogy nem a marketingre költi a lét, hanem a fícsörökre.
Ezzel le is korlátozza a felhasználókat a kockákra, akiket nem kell külön tájékoztatni az új és kevéssé ismert dolgokról, és használni is tudják / akarják a plusz dolgokat.
A mozilla ezzel szemben okosabb volt, mert a fícsörök kérdéskörét rábízta a népre.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Azért nem olyan misztikus dolog ám a számítogép. A háziaszonyoknak nem gond használni sztem a netet vagy bárkit is veszünk alapúl és a problémát sem ők okozzák.
A gondot inkább a hormonoktól hajtott tinédzserek okozzák a szex oldalakon keresztűl összeszedett dolgokkal és magukat Einstein-ek tartó "hacker" emberek. -
Namelesske
addikt
válasz D4rkAv3ng3r #69 üzenetére
"Érteni meg én sem értem miért ennyire népszerű most is az FF. A legszarabb böngésző már bocs a fanboyoktól, de lassú, több memóriát is zabál, és hiába a sok addon ha minél többet raksz fel lassul is velük együtt. Még az IE8 is előbb használnám, mint FF-et, bár a siknezhetőség az jjó dolog FF-nél. A hidegindítás meg jobb ha nem is írom le, elég idegesítő. Odabökök a tálcán az O ikonra és már nyílik is meg, nem kell várni. Tudom vannak türelmes emberek akinek az idő, mint a tenger ..."
Ezt biztos nem az én felejből loptad?
Mert olyan mintha én írtam volna. Nagyon imádtam mikor felraktam az FFet hogy beálljak a sorba énis, 4 giga rammal dual procival 4. dupla kattintása se indult aztán behozott vagy 3 torz ff ablakot az Ui teljesen elcsuszva, addonok össze vissza betöltve. (volt felrakva vagy 2 ) Nah mondom takarodsz oda ahova gondolom, Gondoltam a Thunderbird jobb, felrakom és minden flott, gMail megy. induláskor ugyan ezt eljátsza. Mozzila elmenek ti a PECSA-ba
-
Namelesske
addikt
válasz #06658560 #124 üzenetére
ha te next next finisshel felrakod az urlfilter.ini-t. Beállítod a userjs mappát(talán ez az egyetlen next next dolog a unite alkalmazással, de kezdetbe még ez se).
vagy kikapcsolod a torrentet végleg, és berakod az adblock.csst
Akkor te tudsz valamit. Vagy nagyon jó szkript író vagy.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Namelesske #128 üzenetére
2.0 óta használok FF-ot, és kb. azóta TB-t is. Egy ideje a FF-ot már csak másodikként, de még azért használom. Sosem volt vele ilyen gondom, pedig XP-n, win7-en, és linuxon is nyúzom.
Ja, és a munkában is FF megy windows-on, és semmi gáz nincs vele.
Az említett probléma sztem nálad lehetett.(#129) moonman: Ne feledjük az MSN-es, email-es, és egyéb kártevőket sem.
Utóbbi hetekben két ismerősömnél is kellett táv-pucolnom egy MSN-en terjedő kamu-link miatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Namelesske #132 üzenetére
Aha, akkor máshol miért problémamentes?
Lehet, hogy a FF/TB nem bír valamit a gépeden, de ettől még nem szar - más progival is előfordul, hogy adott hw-sw kombót nem szeret.
Ja, és az opera nálam nem szar linux alatt, csak iszonyat rusnya alapból a GUI némely része a felhasznált gagyi toolkit miatt.
Most is linux alól írom ezt Operával, ráadásul Virtualbox-ból fut.[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
nekem szeresse.. nagy élmény lehet virtualizált környezetbe netezni :d
Lehet, hogy a FF/TB nem bír valamit a gépeden, de ettől még nem szar.
De pont ettől lesz szar. mert ez egy viszonylag széles körben használt összeállítás. Nem hinném, hogy a Windows 7-tel és a Hardverrel lenne gondja... szerintem csak saját magával nincs kibékülve.
ASUS K50AB
2.2 AMD Turion X2
4 Giga Dual800 Ram
500 GB SATA2 vinyó
ATi HD4750[ Szerkesztve ]
-
Zigur
senior tag
Kicsit sajnálom az Operát, mobile-okon tényleg nagyon penge a böngészőjük.
Én is csatlakozom azokhoz akik PC-n mégsem Operát használnak, valahogy nem jön be ahogy kinéz, pont emiatt használok FF-et, az pontosan úgy alakítható kinézetre és tudásra ahogy én akarom.
Laptopon kezdek rászokni a Chrome-ra, nem rossz az a cucc sem, bejön a minimalista jellege.
-
félisten
válasz Namelesske #134 üzenetére
És akkor szerinted minden ilyen konfigon rossz?
Teljesen jó a virtuális környezet, semmi para nincs vele.
Virtualbox -> Guest Additions felrakva -> Seamless mode.
Alul a win XP-s tálca, felül az a linuxos.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"dabadab: Erről tudnál valami bővebb infót írni?"
Konkrétan mi érdekel? A ps -afx szépen mutatja, a pluginwrappert le lehet killelni, akkor eltűnnek a flash tartalmak (a következő oldaltöltésig, mert akkor újra elindítja), magát az Operát viszont nem zavarja a dolog. (A plugincleaner meg arra jó, hogy ha valamelyik plugin nagyon beragad, akkor lelövi és újraindítja.)
3815 ? Ssl 95:04 /usr/lib/opera/opera
4068 ? Sl 9:41 \_ /usr/lib/opera/operapluginwrapper-ia32-linux 79 83 /usr/lib/opera/plugins/libflashplayer.so
4069 ? S 0:00 \_ /usr/lib/opera/operaplugincleaner 3815DRM is theft
-
Namelesske
addikt
a chrome addig volt jó míg nem nyitották meg az addonok felé, csak azért hogy beérje a friefoxot. Előtte minden gördülékeny volt, mára meg ha felraksz minden addont, és ugy akarod használni ahogy a többit akkor mikor megnyitsz ugy tabot figyeld meg hol fel akad az egész folyamat még az animálció is beszaggat. ha megint minimalista akarsz lenni akkor safarira kényszerülsz. ami meg 600 mega ramot eszik a semmiért 1 giga rammmal érdekes lehet a page file ból netezni
-
erdoke
titán
válasz Namelesske #138 üzenetére
Opera 10.52 fullosan is gyors, kiváló Vista/Win7 skinek is vannak hozzá. Kb. 2 perc, amíg egy friss telepítés után bekonfigolom, és legalább annyira minimalista elrendezést használok, ami a Chrome-ban van.
Akivel én beszéltem, és kipróbálta IE vagy FF után, még egyik se panaszkodott, hogy azokhoz képest az Operához pilótavizsga kellene.A legjobb aláírás a héten
-
Namelesske
addikt
épp azt mondom, hogy kizárt hogy a konfig a hibás.
Az tök jó, csak általába azért megyek linuxra, hogy ne windowson legyek Ott minden nagyon pengén megvan oldva minek futtassak én windowst. max PSCS3 miatt, de azt is inkább Wine ba. Ezért furcsállottam hogy virtualba futtatod
-
félisten
válasz Namelesske #140 üzenetére
Szerintem meg más ugyanilyen konfigon nem hibás a FF, mert ha így lenne, akkor telesírták volna a fórumokat a júzerek, és már rég javítva lenne a hiba.
Sztem win reinstall megoldaná. Vagy van valami progi, amivel akad. Vagyis, valami ritkán előforduló hiba lehet.Azért virtuális, mert melóhelyen win-only üzemmódúak a rendszergizdák, és csak úgy tudok magamnak rendes környezetet teremteni, ha virtuálisban nyomom. Ha pedig virtuális, akkor már linux, mert arra nem hatnak a belső korlátozások, és mert a gizdák így nem tudnak beletúrni a cuccaimba.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
válasz D4rkAv3ng3r #100 üzenetére
én 1 perc alatt átállítom
meglepő módon(és teljesen illogikusan ) a beállítások menüben kell keresgélni, a haladó fülön a letöltéseknél.
kiveszem a pipát az "operához rendelt fájlok elrejtéséről", és a kis gyorskeresőbe beírom: torrent Kiválasztom, szerkesztés, és lám mindent be lehet állítani ezzel kapcsolatban.
(egyébként az ff-ből pont ilyen fájlmegnyitás beállítás hiányzik), vagy is van benne valami de az rettenetesen gagyi, nem lehet új hozzárendelést létrehozni, csak szerkeszteni és törölni).szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
félisten
válasz Namelesske #144 üzenetére
Oké, akkor sem hiszem, hogy minden hasonló konfigon előjön, mert annak nagy visszhangja lenne, és eljutott volna a fejlesztőkig.
Az ilyen állandó hibák általában csak nehezen reprodukálhatóak, és kavés embert érintenek.
De legjobb, ha küldesz a mozillának egy részletes hibajelentést.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
válasz D4rkAv3ng3r #122 üzenetére
Türelem kell az olyan emberhez aki nem ért hozzá és elmagyarázni.
És attól hogy te mérnök vagy. Attól még igenis alapjoga akár a 15 éves pistikének akár a 30-50- éves sárikának is a számítógép és a net használata. Mert ahogy hogy iwiwezzen vagy msn-ezzen nem kell mérnöki iskolába járni elég ha megmuitatják neki mi merre hány óra.
Az autó meg ide nem jó példa mert azt meg kell taulni használni meg kell tanulni az utcán menni mert azzal kárt is lehet ugye tenni...
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
"pont emiatt használok FF-et, az pontosan úgy alakítható kinézetre és tudásra ahogy én akarom."
nem nem emiatt használod. Ugyanis az opera tudása és kinézete is akárhogy alaktíható. penge szerintem tud neked olyan már kész felületet linkelni amivel 1 kattintással tök máshogy néz ki az opera. Skinekről nem is beszélve, az is 1 kattintás.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
törölt tag
válasz Namelesske #138 üzenetére
Nem köteleznek rá hogy tegyél fel kieg-et
Nekem is 2 db van. lastpass meg smothscroll.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Namelesske #128 üzenetére
,,több memóriát is zabál" - hát nem: [link]
Nálam nem lassú, nem zabál sok memóriát... Biztos nem is Firefox...
sweetlou6.wordpress.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest