Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  "Plusz a hozzánk jóságosan munkát, pénzt meg ejrópéer kultúrát talicskával hordó multikra is kíváncsi lennék."

  Ne keverjük a szezont a fazonnal. A letelepedési kötvény a magyar állam szolgáltatása, ezen elsősorban a magyar államnak és az adófizetőknek kellene profitálnia, ehelyett a haszon nagy részét offshore cégek nyelik le. A multik viszont nem állami tulajdonban vannak, magánvállalkozások, ezért kilapátolják a jussukat, viszont munkahelyeket teremtenek, béreket és járulékokat fizetnek és hozzájárulnak a GDP-hez is. Igaz, hogy addig optimalizálnak (de szép szó) az adókon, amíg a minimumra le nem tudják szorítani, de én még mindig többre tartom őket, mint a letelepedési kötvényesdit, ami aztán sem munkahelyeket nem teremt, sem semmi egyebet, a kötvényvásárlók rögtön húznak tovább Nyugat-Európába és hozzánk nulla befektetést hoznak.

  (#22) t72killer: Az EU-ban sem egyenlőek az adóterhek, illetve áfakulcsok. Vannak magasabbak (pl: Franciaország, Magyarország), meg alacsonyabbak. Egy csomó svéd megavállalat is átvitte a székhelyét mondjuk Hollandiába (például az IKEA), mert így sokat spórolhatnak, de EU-n kívülről érkezők is szeretnek ott leányvállalatokat alapítani. Persze lehetne egy adóügyi reformnak a része az adócsökkentés is, de a nullához közeli adókulcsokkal akkor sem tudna versenyezni az EU, szükséges befoltozni az offshore virágzását jelentő kiskapukat is.

  [ Szerkesztve ]

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák