Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
válasz lionhearted #20 üzenetére
Nos igen. Itt igaz perpill 18/9 20-as inggel állt meg a téma, de nekem ez bőven megteszi végképp, hogy így a délutánba haladva már terhelődik a rendszer. Ha pl telenor hypernet és tényleg korrekt végig gondolás van a hálózatok felhasználása 4G,5G stb között illetve még az is, hogy hívások 2-3G re visszamennek vagy inkább már tovább 5G-rem videohivás nem nyilván akkor sok helyen sok minden felszabadul és lehet irányítottan használni. Majd kiderül mi sül ki a cégek magatartásából, reméljük minél több jó
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Ez azért sok mindentől függ... ahonnan én nézem ezt, ott telenor B20-as 4G elhozta a csúcsidőn kívüli 30+ Mbps -t, ellentétben az ADSL-lel, ami hétvégén használhatatlan volt, mert elfogyott a feltöltés (0.1Mbps). És akkor van itt a közeli majorokban ahol ez a sebesség az általános, a 4G meg villámcsapásszerű.
Tegnap még működött...
-
Syl
nagyúr
Na, pont a telenor beharangozása ami nálam leolvasztotta a biztosítékot. Telenor előfizetésem van (több is) és itt a környéken általában csak köpködök. Kimegyek az udvarra és ilyeneket mérek: [kép] Bemegyek a Lidlbe és nonet (edge)...
Aztán jön a telenor, hogy nálam akár 150 megabit is lehet az otthoni 4G... Any*d!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Lacuss20
senior tag
Ez ténylegesen jó kérdés, hogy miért nem fordítanak a vidékre, hiszen üzletileg teljesen indokolt lenne az amit a t****nor meglépett, hogy beharangozta megindítja a korlátlan lakossági mobilinternet szolgáltatását, 4G routerekkel. Nem tudom mire vártak ennyit. Miközben már sok tőlük bérlő szolgáltató adja az ő internetjüket korlátlan mobilnetként. Én is ilyet használok, nem kínlódok a szánalmas szintű mikrohullámú szolgáltatásokkal ami a könyéken van 10.5M magas árbócról nem tudnak megfelelő sebességű kapcsolatot adni. Esetleg amelyik adna az olyan áron, hogy az kész vicc. Így maradt a 6000ft mobil internet (routerbe 4g sim), azonos vagy jobb sebesség mint a mikrosok beígértek.
-
Syl
nagyúr
Az hogy pár helyen "durván jó", az egy dolog. De ugye a cikk a vidékről szól. És a 4G vidéki állapotából azt gyanítom, hogy egyhamar nem lesz nekünk használható 5G. Sok év alatt a 4G-t sem tudták vidéken normálisan megcsinálni.
De kívánom, hogy tévedjek. Hipp-hopp legyen az egész országban többszáz megabites 5G lefedettség.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Lacuss20
senior tag
Hol marketing? Kishazánkban is több helyen elég durván jó, de külföldön már nagyvárosokban (megye székyhelyek) odarúgja a 600megát az utcán sétálva a mobilra No igaz telefont én sem vennék csak emiatt 5G-t. Sokkal inkább ajd eérhető árú 5G simes routerre várnék
-
Syl
nagyúr
Mert a telefonom nem tud 5G-t és nem is tervezem emiatt cserélni. Mivel normális 4G-t sem képesek biztosítani, nem fogok egy kazal pénzt kiszórni új telefonra, hogy ugyanolyan sz*r mobilnetem legyen mint most, csak a kijelzőn ott virítson az 5G ikon. És szerintem mások is vannak ezzel így.
Az 5G ma még egy nagy marketing bs. Elég csak megnézni a tavalyi és/vagy az idei iphone bemutatót. "fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí fájvdzsí" .... a végtelenbe és továbbNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Én nem így látom. A 4G B20 bőven világmegváltó, tekintve, hogy a 3G csak a Vodának volt kilencvensok százalékos. VoLTE ugyanígy, mondjuk azzal nem értem miért szórakoznak ennyit...
Diginek nincs B20, szóval nem is kérdés, hogy rossz a beltéri lefedettség.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Dezsike
tag
Ugyan ezt írták annak idején a 4G-re is, de az se váltotta meg a világot. A szolgáltató ugyanis ott építi ki, ahol sokan használják is.
A beltéri lefedettség meg fizikai okok miatt eleve probléma, például az Etele Plázában se remekelnek, a Digi teljesen el is megy a Sparban, csak segélyhívás, de a Telekom se túl acélos, bár végig maximális térerőt jelez, de nem olyan az élmény. A Vodának 2-3 pálcikája van mindenhol. Pedig az Budapest forgalmas helye, metró-, villamos-, buszvégállomás és vasúti megállóhely. -
Lacuss20
senior tag
Az én véleményem, mint aki dolgozott is FWA technológiával elég modernnel. Az pedig az, hogy sok helyütt a ***** bürokrácia és az emberi sötétség szab gátat a fejlődésnek. Konkrétat mondok. Van egy ország ahol a domborzati adotsságokból fakadólag az FWA az egyetlen gazdaságos és jó út. Mobiltornyok már vannak rengeteg nem kell hozzá sok minden feldoblni az egységeket szórjuk az áldást. Viszont. Ami nincs az a sávszélesség. Felzablátatják pillanatok alatt az egységeket 100-200 felhasználóval. És az addigi "álom" sebesség pl 100 felhasználóval 100-150 megák ugye átlag embernek még ennyi is sok... eltűnnik mint a füst. Fél év alatt úgy teli telepíttetett a cég egy tornyot, hogy estére sokaknak 1-5Mb maradt. A megoldás az lenne, lehetne máshol is nem csak itt hogy az 5G-t addig használnák amíg közelre elég. Így a felszabaduló 4G pedig juthatna azoknak szinténcsak korrekt 50-100Mb sebességgel akiknek nincs 5G hozzáférésük. Teszem hozzá ebben a bizonyos országban a már 2 éve települő egységek 5G ready-k. Tehát tudnák azt a sebességet ami nem fogyna el 200 felhasználó alatt sem, de a nyomorult kormányzat nem adta ki az engedélyt az 5G aktiválására. Nos valahol érthető, hogy a cég aki pedig az indulását egy szintán másik államtól hitelezte meg a technológiáva együtt, sz***rik az emberekre a haszon az első nem érdekli őket, hogy elfogy a sebesség, mivel valójában "nem az ő hibájuk". Persze jogos mielőttegy ilyen volumenű országos hálózatot behúzok, hitelt stb előtte tisztázom, hogy a technika miként fog felépülni mit fed le stb. Ellenben a kormány ehhez egy fityinggel sem járult hozzá, míg a "fiber-optic", amibe beletolt eg yvalag pénzt tizede annyi felhasználót nem szolgál ki és azt is úgy ahogy sokan panaszkodnak, hogy hulladék a sebesség, hogy a szembeszomszédnak 2-3 éve van nekik lehet sose lesz. Nos ez a gond itt is és még sokminden egyéb Megfelelő helyeken, megfelelő döntéshozatallal, jó szakmai kivitelezéssel minden tudna kicsi híján szó szerint pillanatok alatt épülni és működni.
-
mepet
addikt
Tipikus 5G reklám:
1. Az 5G-vel gigás neted lehet. Itt elfelejtik megemlíteni, hogy max 300méterre a toronytól, szabadtéren.
2. Az 5G több kilométerre a toronytól is működik. Itt elfelejtik megemlíteni, hogy hát ja, de csak kétszer lesz gyorsabb, mint a 4G.Persze, ha tényleg arról van szó, hogy végre elérhető lesz a "lassú 5G" ott is, ahol eddig 4G sem volt, akkor igenis nagy előrelépésről van szó, mert ott eddig nem volt szélessáv, most meg lesz.
-
bambano
titán
válasz aprokaroka87 #3 üzenetére
az alapprobléma nem az 5g, hanem az infrastruktúra hiánya, amit mérni lehetne. mert lehet nekem marékszám iot-m, ha nincs gyár, ahova berakom, meg ahol az ember munkát kap.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
aprokaroka87
nagyúr
Én értem, csak ahhoz az embereket kell meg győzni hogy miért is olyan jó az 5G.
Mert az hogy gyors meg alacsonyabb a késleltetés egy dolog, de mire minden normálisan ki épül majd, addigra az 5G egy elavult semmi lehet majd.
-
Syl
nagyúr
Vidékre 5G? Előbb legyen normális 4G!
Udvaron darabos 10-15 megabit amit mérek. (tudom, majd jönnek az arcok, akik világvégi tanya pincéjében 200 megabittel mobil-torrenteznek...) És akkor még nem beszéltem arról, hogy bemegyek a Lidlbe és annyi a mobilnetnek, mert edge-re vált a telefon.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bambano
titán
sok pénzért leírták az álmaikat...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest