Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • floatr

  veterán

  válasz Gregorius #83 üzenetére

  Nem is értem, hogy miért próbálom elmagyarázni valakinek, hogy hülyeséget beszél, aki képes egy pluginre ráhúzni az "illegális" jelzőt, és egy szintre szuszakolni egy rootkittel. Már nekem kínos, ahogy erőlködsz a CF elmeszelésén. Miért nem lehet azt mondani, hogy gyűlölöd a guglit, és az összes produktumát, pláne ha a kedvenceddel "szúrnak ki".

  A Daemon Tools egy fostaliga, az általuk hegeszetett driver az esetek nagy részében kékhalálos. Amellett a DMCA szerint a másolásvédelem mindaddig legális, és a törvényi szabályozásnak megfelel, amíg a másolásvédelem tárgyát védi -- és nem a rendszert módosítja eltávolíthatatlan rootkittel. Lehet vele vitatkozni, de kicsit megint röhejesen mosod össze a szoftverek kategóriáját. Egyébként a DT gyakran a kalózmásolatok használatához használt eszköz, jogosnak tekinthető a védekezésük, bár a kivitelezés már neccesebb. Ettől függetlenül szedd le a DT-t, és már használhatod is a játékot -- ezt még csak nem is rejtik véka alá.

  "Egyébként meg teljesen legális az az eljárás is, hogy pl. a saját gyártmányú mp3 lejátszódra kizárólag a saját gyártmányú szoftvereddel lehet zenét tölteni illetve róla meghallgatni." -- kicsit megint nem erről beszélünk, de egy mp3 lejátszó, mint pl sok sony, használhat saját nyilvántartási formátumot, saját (akár zárt) protokollt az adatcserére, megint el vagy tévedve, ha ezt megkérdőjelezhetőnek érzed.

  "Az a nem mindegy, hogy tulajdonképpen mi is az, ami rajta van a gépen" -- ja, egy plugin

  "Az Adobe BHO-ja még csak megközelítőleg sem kelti azt a látszatot, hogy a kedves felhasználó a weben böngészik egy másik cég böngészőjével." -- az Adobe BHO-ja azt a látszatot kelti, hogy a böngi képes PDF-et megjeleníteni, a guglié meg azt, hogy a böngi képes szabványos script-intenzív oldalakat megfelelően megjeleníteni.

  "Helyette akkor rakja fel a teljes Chrome-ot, teljeskörű böngészési élményt kap hozzá (nem csak az opt-in oldalaknál) és még a felülete is letisztultabb." -- ld korábban: minek, amikor így elég az überkrály exploder, ami pár oldal esetében plugint használ.

  "Gizike nem tudja, hogy a kérdéses plugin benne van a rendszerben. Mert mondjuk az OEM rakta fel. Gizike ekkor át van verve" -- húúú de átverték, hogy telepítve van neki flash, adobe reader, (jabots: silverlight) meg még kitudja milyen pluginek. Mert ha nem lennének, akkor olvasgathatná a "you need a plugin to view this content" üzit.

  "Attól, mert a BHO sandboxban fut, attól még lehetnek kompatibilitási bajai, elszállhat, stb." -- már csak az a kérdés, hogy ki volt az az állat, aki kitalálta a BHO-protokollt, hogy ennyire kicsesszen a ms-tal. Ja egyébként a reader BHO miatt is lehet akkor sipákolni, mert azzal is voltak már gondok. A ms közleménye viszont éppen a biztonsági tényezőt emelte ki, nem a support-problémákat.

  A plugin egyéb megitélésével nem vitatkozok, egyéni probléma, hogy ki hogyan dolgozza fel, milyen marketingfogásnak véli. Egy webes fejlesztő számára viszont maga az áldás az olyan júzerekkel szemben, akik képtelenek megválni az IE6/7-től.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés