Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
bambano
titán
A két legismertebb kernel faragó Ingo és Kadlecsik Józsi, aki a KFKI-ban dolgozik és a tűzfal kódban van benne szügyig. Nem annyira közismert, de az ntfs drivert is magyar gyerek írja, Szaka keze van az ntfs-3g-ben, igaz, az user space driver.
Ezen kívül szerintem többen is vannak, akik egy-két device drivert írtak vagy még most is írnak.
Nekem volt vagy 2-3 bug javítási ötletem, ebből a legidegesítőbb a folyton széteső raid kötetek voltak.
A 2.6.30.5-ös kernel kicsit több, mint 11 és fél millió sor...
Még sztori: Alan Coxné-t azért választották meg gnome bug koordinátornak, mert képes volt mindent elrontani... Cok naplójában (amíg nem welshül írta) nem egyszer kezdődött így a bejegyzés: Telsa managed to... itt mindig lehetett tudni, hogy valamit megint elrontott a csaj, és röhögés van a láthatáron...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz divrapier #15 üzenetére
Már nagyon régen "döntőbírói" szerepet játszik, ő az, aki elutasítja a kódot, ha nem megfelelő
Még sztori: Linus mondta:
- nincs szükség backupra, csinálj valamit, tedd fel a netre és várd meg, hogy a világ lemirrorozza..
- ha sokat akarsz ingyen utazni, írj egy jó oprendszert...
- a linux csúcs kernel, a végtelen ciklust is lefuttatja 5 másodperc alatt...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz dajkopali #12 üzenetére
És ha szemét módon kiveszem, hogy DSM rendszerint a sparc portot zúzza, akkor Ingo pc vonalon az első
Sztori: Ingo miatt bele kellett nyúlni anno a kernel inicializálásba... Mert ő volt az első, akinek 8 procis pc-je volt és nem fért ki a 8 pingvin egy sorba És rettenetesen utáltuk, amikor arról sopánkodott, hogy lassú mindig kivárni a pc-je bootolását a 8 giga ram miatt...
Anno a Digital úgy gondolta, hogy szeretné, ha menne a kernel dec alphán. A legendárium szerint letettek két gépet Linus koli szobájába és bekötöttek neki egy DEDIKÁLT 2M-s drótot a kolijába Ez kb. akkora dolog volt, mint amiről mostanában cikkeznek, hogy valami cisco csúcsfejlesztő mamájánál x gigabit dübörög a garázsban
A Silicon Graphics is úgy gondolta anno, hogy linuxot akar a gépeire. Elrántották hát DSM-et fejleszteni. Fél év múlva kb. ilyen stílusban írt egy levelet: nehogy azt higgyétek, hogy én csak a tökömet vakarom itt, már bootol a kernel egy sgi-n. Később volt egy kis eszmecsere, ahol az egyik levelező panaszkodott, hogy neki milyen sokáig fordítja a gépe a kernelt, mire valaki beírta, hogy neki x perc. Jött is a válasz, hogy ő ezzel nem tud versenyezni. DSM meg beszólt: de én igen, nekem 39 másodperc. Igaz, ez egy 36 procis sgi
Voltak vidám pillanataink a hőskorban...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest