Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz Shad0w #213 üzenetére

  Na, akkor neked van egy Münchened, én meg hoztam sok egyéb példát.
  Ráadásul pont leírtad te is, hogy rosszul álltak neki. A user errortól meg nem véd az OS.

  "Valóban nem állítom, hogy rossz a Linux, irodai környezetben sztm nem alternatíva. "
  Mást sem nyomtál egész eddig.

  "Nincsen "vagy" az OS és a szoftverek között. Ellenben "és", ha váltasz OS-t váltanod kell szoftvereket is."
  Azt' mi van akkor, ha adott szoftvernek a natívja Linuxos, és a portja van Winre? (Maya pl. ugyanaz Linuxra is, SAP kliens is elvan rajta, hogy csak ilyen kis dolgokat is mondjak, amikkel _pénzt_szokás_keresni_.

  Az ingyenesség miért lenne gond? Általában tudsz kommunikálni a fejlesztővel. Ha meg fizetős Linuxod van, akkor ott van mögötte a cég, és ők oldják meg a bajod.
  Megnt csak a választás szabadságáról van szó. Ha elég rátermett vagy, akkor megoldhatod a dolgaid ingyen, nem kell mástól függened. Az már csak LOL, hogy sok esetben az ingyenesen hozzáférhető, hyílt forrás jobb minőségű, mint amiért fizetsz, és nem kémkedik utánad :D
  Na meg aztán olyat se láttunk még, hogy a valamit fejlesztő cég pont lesz*ta a user igényeket... Vagy hogy nevetségesen rövid idejű support ad valami drága cuccra (orvosi műszerek pl. ilyenek, Intel egyes dolgai ilyenek...). Stb. Nem pénztől függ ez sem.
  Pont azon háborogtam, hogy Via C3 procik már nincsenek támogatva Linuxon. Hát még 20 éves sincs! :D De amúgy rakás olyan régi HW támogatott, ami Windózon már Xp-n se ment :D

  "Egy Outlook kenterbe veri az összes többi levelezőt"
  És milyen borzalmas hibákat tud produkálni :D (Hozzáteszem, vállalaati környezetben hibamentes levelezőt még nem láttam.)
  Exchange-el meg elég sok minden működik.

  "a oneDrive-ra feltöltött fájlokat szimultán tudja írni több ember is és realtime látjuk mit ír a másik. Fájl megosztásnál konkrét embereket tudunk beállítani egyedi jogokkal, nem csak 1 group-ot. "
  Ezt azért több más cloud is tudja.
  (Melóhelyen röhögtem, kollega tett fel Win10, mutatja, hogy jé, látja a Onedrive-on az otthoni cuccait. Gratulálunk a céges policykhez :D )
  "Diploma munkámat kötelező volt OpenOffice-ban írni (windows verzió)."
  És honnan tudta volna meg bárki, hogy megírod Wordben (ha azt szereted), és elmented végső lépésként LO-ban? :D Meg azért egy diplomamunka nem szokott extrém dolgokat tartalmazni - írtam hosszabb doksikat mér Libre-ban én is, nem hal bele.

  Ha neked ilyen tapasztalataid vannak, az meg nem jelenti azt, hogy másnak is. Nekünk meg nem. Neked meg azt kéne elfogadni, hogy esetleg nincs igazad. A véleményed hangoztathatod, de az egyéni szoc. probléma.
  Attól még én ma is ragyogóan tudtam dolgozni Linuxon az irodában, körülöttem egy rakás arc is. Mostanra amúgy a Windows 10 userek addig jutottak, hogy paráznak frissítések előtt, mert a céges Win10 image is haljamos tőle összeborulni (szorozd meg még eggyel a MS saját szerencsétlenkedését).

  @otapi : Azért a formátumok szabványosak (kellene hogy legyenek), szóval ha valamit kimentesz rtf-ben, akkor annak jól is kéne visszajönnie. Amúgy marha egyszerű; pdf-ben kell küldözgetni dolgokat, mert az legalább általában jól jelenik meg, és a címzett nem tud belynúlni. De mondjuk üdvös, hogy 2015? 6? óta rájött a MS, hogy a saját formátumain kívül újra vannak mások, amiket ismernie kéne a cuccának, tehát lett odf support a Wordben.
  A support meg szükséges lenne "A" cég szoftvereihez is, csak a legtöbb helyen elspórolják. A legtöbb melóm local supportként egy irodában olyan volt, hogy a user nem tudott valamit, nem azt csinálta a Windows, amit kéne, teljesen hülyeségeket csináltak az irodai progik, stb,.

  @hunluki : Ennyi, számból vetted ki :D

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hozzászólok Aktív témák