Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz CPT.Pirk #170 üzenetére
"Nem tudok mit mondani erre, sosem próbáltam ilyen méretű TV-t 3D-re, azt sem tudom, hogy egyáltalán adhat-e jó képet egy ekkora tévén egy csak fullHD SBS vagy half-ou 3D,[..]"
Jó képet bármilyen 3D megjelenítőn csak valódi 3D tartalom (BD3D-ről futtatva) nyújt.
Én örülök, hogy 3D tévét vettem, bár sajnos nem "fal méretű" (SONY 55W809c), de kifejezetten jól sikerült példány, ezért élvezetes vele egy-egy jobb 3D-s film megtekintése.
A technológiának mindig is láttam létjogosultságát; persze a feladathoz illik felnőnie a filmkészítőknek.
A mozi nem érekel... ám annak örülnék, ha valamilyen módon visszajönne az otthoni megjelenítők világába a 3D technológia.
Hiszen nyilván majd szeretnék nagyobb megjelenítőt én is.
Ha a korábban a japánok (Mitsubishi, Toshiba) által elkezdett szemüveg nélküli technológiában szerintem sok perspektíva van.
Egyébként az OLED televíziók megjelenésével és fejlődésével még a passzív 3D-ben is rengeteg lehetőség rejlik.
Valószínűleg néhány éven belül kiderül, milyen irányba halad tovább ez a piac.
"Aquila non captat muscas."
-
sb
veterán
Én is sajnálom a 3D-t. A fő TV még az, de sajnos egy panelt ki kéne cserélni mert 3D (és BFI) alatt villog egy sáv. Annyiban több volt a hw igénye a 3D TV-nek, hogy 120Hz-es panelek és hozzá az elektronika ott volt benne. Kicsit több 5Ft-nál, de egyébként az 1-2 10k-s árkülönbségnél többet nem indokolt.
Megfordítva most meg b*szhatjuk. Anno vettünk 40"-os 120Hz-es TV-t is 150k körül most meg 55" alatt egyszerűen nincs 120Hz-es TV. Nincs. Végignéztem több éven keresztül.Szóval nyugodtan maradhatott volna szerintem is a TV-kben.
Amit pedig nagyon elcsesztek szvsz - anno is mondtam: Egy rohadt bemenet kellett volna és kezelni a 120Hz inputot. Ez 2018-ban jelent meg 1-2 TV-n és idén már több TV-n is előfordul.
Ehhez képest a 11 éves első LCD-m is 120Hz-es volt. Nonszensz.Ha ezt meglépik akkor pc/konzol render mehetett volna 3D-ben 2x60Hz-en és tuti sokan rámozdultak volna.
A hiányzó tartalom (kevés 3D film), gagyi minőség (konvertált ál-3D) és a "nem ad semmit" (adott filmnél nem volt jó semmire a 3D) mind kiesett volna.
3D game-nél nyilván mindig hozzáadott, a minőség nem lehet kérdés mivel renderről van szó, ki lehet számolni a 3D-s két képet és tartalom is lett volna ezerszámra. -
orion1025
őstag
A PDT is egy réteg biznisz, mégis megy, tehát az ipari felhasználásnál van előnye egy tabletnek, de ott sem játszanak rajta, meg facsbukoznak, ott egy mobil, de relatíve kicsi eszköz előny, ezt jól meg is testesíti. Hétköznapi használatra viszont egy totális kudarc, még az alma féle verzió egy egészen pofás koncepció, de ezek a kommersz szemetek semmit sem érnek.
Visszatérve az ominózus tévére. Én biztosan nem adtam volna érte annyit, de neki annyi pénze volt/van, mint másnak a szemét. A kép minősége 3D nélkül brutális, de 3D mellett még ez a kategória is kényelmesen elvérzett. Arról meg már nem is beszélek, hogy ez megint olyan piaci rés volt, mint a 4K. Van, de lényegi tartalom nem, vagy csak nagyon kevés érhető el rá.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Sinesol
veterán
Hja, szerintem sem épp halott a tablet piac, csak kevésbé dinamikus, nem kell gyakran cserélni, akinek van, az el van vele pár évig simán, abból meg nincs nagy növekedés. Környezetemben szinte mindenkinek van, de nagyon nem akar váltani senki, amire kell arra bőven jó a pár éves darab is, ezeken nem jatszik, fotoz,videóz az ember, csak sima tartalomfogyasztásra kell.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz CPT.Pirk #138 üzenetére
A volt sógorom anno vett egy vászon méretű LG 3D-t, mert jött a család karácsonykor. A TV 6XXXXX pénz volt, akkor még mellé dobtak ingyen ("ingyen") egy XBOX 360-at a Mediában. Ez a mánia is karácsony utánig tartott, többet nem is volt használva ez a funkciója. Tehát anno mindenki felült a hájp vonatra, és rájött, hogy egy rakás kula az egész. Még ennél az árkategóriás tévénél is egy vicc volt az egész, akkor ne is beszéljünk egy olcsó modellről....
-
GEIL
addikt
válasz CPT.Pirk #146 üzenetére
Meg van az a Predator verzió nekem is...eszméletlen jó a dzsungel kinézete meg az egész film 3D-ben.....
SBS módban játszom a PC-s játékokat...és igen, azok is inkább "befelé 3D"-sek.....Rayman és Unravel platformjátékok elképesztő élményt nyújtanak szerintem...mintha egy ablakon néznék kifelé és ott mozognának a figurák és tényleg valós a térérzet...2D játékkal össze sem hasonlítható a látvány...ugyanígy vagyok a Mortal Kombat 9 és X verziókkal, mintha valós 3D-s, de miniatűr figurák verekednének egy ablakon kitekintve....a harcosok a háttér előtt "kiemelkednek", de közben a háttér sem homályos és érezni a "mélységet"....Főleg hogy a látványhoz és a TV méretéhez passzol a hangzás is ( Videoton erősítő + 2 db Orion HS480 és 2db Orion HS100 ....stb stb) az ablak is remeg egy felütéstől...
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Cs1csó
titán
-
Alien!
senior tag
válasz CPT.Pirk #138 üzenetére
Én azon röhögök, hogy minden teszt és hc user hangoztatja, hogy a képjavítókat alapból ki kell kapcsolni, mert pfúj, meg minek az...Azt nem sajnálják kifizetni?!? Megvesznek 3-400ezres tévéket és a fejlesztések egy része deaktiválva van..Nagy okosság. Érdekes, senki nem nyíg, hogy a hardvert kifizeti a semmire.
-
orion1025
őstag
válasz CPT.Pirk #134 üzenetére
Az ár/érték arány nálam kicsit üti egymást, de te tudod. Az a kis igény pedig a filléreskedő gyártóknál milliós darabszámnál nem kevés összeg. Gondolkozz egy kicsit az átlag user szemével. Bemész egy bótba, meglátsz egy csoda tévét, de ott virul a háromdé matrica a sarkán. Megveszed? Nem. Miért? Mert ha neked nincs rá szükséged, azt te felárnak tekinted, hogy tudja ezt a funkciót. Sajnos itt sokan a saját szemszögükből nézik a réteg igényüket, csak a világ nem így működik. Ez a sztori elhalt pár év után, nem véletlenül. Buta telefont sem kapsz már, mert nincs rá igény, vagyis van, csak minimális. Sztereó asztali erősítőt sem igazán kapsz, mert réteg igény, mondom mindezt úgy, hogy real stereo fan vagyok. Tehát be kellene látni, hogy ez csak egy kis piaci rés volt, amit meglovagoltak a gyártók nem is kicsit. A 4K volt a következő ilyen ugrás, amit pont, mint a 3D-t, nem igazán tudsz kihasználni, de eladható, meg van, meg tök jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Yettel topik
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest