Új hozzászólás Aktív témák

  • M3lakH

    tag

    válasz Smktrooper #1065 üzenetére

    Hogy a CPU-knál hogy van ez a Vcore/TDP arány azt nem tudom, mert elvileg egy 120 wattos procinak 1,2 volton 100A-re lenne szüksége, amivel konkrétan elég sok dolgot meg lehetne hegeszteni (már persze ha lenne elég magas feszültség az ív keletkezéséhez..), de ha ezt vissza osztjuk a CPU mellé menő 12V os ágra, az azt jelenti, hogy a tápból 10 ampert vesz fel, ami kb reális. De mondjuk ha azt nézzük, hogy az a 100 Amper a CPUnak mondjuk 25 lábán megy befelé, akkor máris csak 4 amper/lábbal kell számolni, ami már szintén nem őrület)

    Elméleti síkon, (gondolom én az alap elektrotechnikai tudásommal...) azért van szükség magasabb órajelhez magasabb feszültségre, mert mondjuk 333mhz nél 1 sec alatt 333 feszültség tüske található, de ha ezt feltoljuk 400 ra, akkor már túl közel esnek egymáshoz a tüskék, kezdenek összeolvadni.(ebből keletkezhetnek a stabilitási problémák talán...) Ha adunk neki kicsit magasabb feszt, könnyebben (stabilabban?) lesznek ezek a tüskék "mérhetőek" (mondjuk :) ).

    Alapvető tény ugye, hogy a processzort nem lehet pihentetni, mindig dolgozik, csak ha nincs mit számolni, akkor kb kergeti önmagában a biteket, utasítást kapva kibillen ebből, és egyéb áramkörökre küldi a fesz tüskéket, amik plusz terhelést jelentelek a táp oldalról, így többlet áramra van szüksége. Gondolom ezeket hivatott tökéletesen stabilizálni a procit körülvevő táp alkatrészek.

    Az amper pedig úgy néz ki, hogyha van egy 12 volton 120 wattos izzód, akkor az 10 ampert vesz fel. ez kiszámolva 12volt / 10 amper = 1,2 Ohm. Ha erre 24 Voltot adsz, akkor 24volt / 1,2ohm =20 Amper.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák