Új hozzászólás Aktív témák

  • andras707

    csendes tag

    válasz trafipax #6164 üzenetére

    Megjött a drága.
    Első élményem fura volt, mert nem akart beindulni az extra memóriával amit beletettem (ddr3 sodimm 2gb 1,5V-al próbálkoztam, ha már a foglalaton 1,5v virított szemben a netes doksival), úgyhogy marad benne egyelőre a single modul.
    Bekerült 1db wd red, hogy megnézzem mennyire fáj a hangja , egyelőre baráti, de nem tudom még kettő milyen lenne.

    Ahogy írtad, kezdtem a beállításokkal. Admin disable és firmware update társai, ahogy írta a linkelt cikk. De sok kérdőjel maradt bennem, a qts beágyazás tiltás mire jó? Kell nekem ssh helyi hálózaton veló belépéskor?

    Furcsa anomália, hogy windows filecserekor 96mbyte/sec írási sebességem van a vinyón,, total commander ftp kapcsolata esetén meg max 26mbyte/sec azonos gép és azonos kötetek közötti másolás esetén.

    A hálózati menüben ftp szolgáltatás engedélyezve van standard FTPként unicode támogatással, s nem nyúltam a gyári beállításokhoz. Az ftp menüpont felett pedig a bonjour szolgáltatás (még nem néztem utána mi ez) ott az FTP mint szolgáltatás meg ki van kapcsolva, de tudtommal a bonjour az apple felé van és ennek a kikapcsolása nem kellene, hogy kihasson a windowsra. Furcsállom.

    Az alkalmazások közül igyekeztem minden kikapcsolni, amit nem használok egyelőre. Az utolsó néggyel gondban voltam, hogy kell-e. A felkínált mcaffee vírusírtó nem tudom ér-e valamit és meddig ingyenes ha telepítem. Az általad linkelt hardening az NTP servert javasolja, hogy fusson, de úgy értelmeztem ennek a két lépcsős azonosításkor van csak értelme, ha kiengedem a nast a netre, amit egyelőre nem tervezek

    Szóval most kezdeném az alap kérdésekkel:
    Ha elkezdek belakni egy vinyót de szeetném a rendszert bővíteni raid 5re mondjuk, akkor az első kötet miként őrizhető/bővíthető? (elsőre a a 4tb-s vinyót 2tb-re formáztam, gondoltam hátha a formázatlan szabad hely majd segíti a későbbi bővítést

    Hogyan tudom azt biztosan, hogy a nas kifelé még nem látszika neten? Direkt nem regisztárltam be semmi qnap cloud szolgáltatásba, de ettől még mivel az app centeren keresztül megy a letöltés gyanítom nincs elszeparálva az internettől.

    Mappelés/mountolás kérdéskör: mi a jobb a hálózati hely vagy hálózati meghajtóként a windowshoz a csatlakoztatás? (feltételezve hogy azonos felhasználókkal lépnék be mind a két helyre, van sebesség különbség? vagy csak elérési út/klikkelés hosszokról beszélünk?)

    DLNA:
    a gyárival kezdtem és egyelőre látszik minden aminek kell, de gondolom

    Multimedia consol:
    először is hálás vagyok az előttem pórul járt fórumtársnak aki megosztotta a prioritással kapcsolatos kihívásait :) az ide vonatkozó kérdésem, hogyha indexeltem olyan 40gbnyi mobilos képet, miképpen tudok szűrni nem mentési folder alapon? jól hangzik, hogy bejárja a fileokat és szűr dátumra meg csinál miniatűröket, de ez milyen applikáción keresztól lesz használhatóbb kereső? Van valami javaslatotok, amivel mondjuk azt tudom mondani hogy adott év adott hónapjához ugorj oda, akár több készülék képeit mutasd, a listát ajánld fel és legyen streaming parancs hogy megjelenítőre tudjam küldeni?

    todo-m: a korábban hivatkozott R-snyc és autó sync és backup ütemezését nem találtam meg, melyik menüpontban van, gondolom ez alapból benne van és nem appot kell feltenni.

Új hozzászólás Aktív témák