Új hozzászólás Aktív témák

  • raggg

    senior tag

    válasz bucsupeti #6791 üzenetére

    Leírom én is a véleményem erről, nem csak konkrétan ehhez, hanem a válasz postokhoz is igazítva:

    Anno én is tanultam középiskolában, meg egyetemen C-t. Akkor nem volt könnyű elsőre megérteni a pointereket, meg a referenciákat meg sok-sok mindent - aminek ma rettentő nagy hasznát látom. Nyilván sok területen, technológiában már el vannak fedve ezek a témák és nem kell velük foglalkozni (vagy legalábbis nem olyan szinten), azonban ha valaki jó minőségű kódot szeretne írni, akkor ez szükséges feltétele szerintem. Aki nem wordpress oldalakat akar tákolgatni, vagy railsben varázsolni, annak legalábbis biztosan.

    Ugyanígy igaz ez az assemblyre. Aki compiler outputot nézeget, annak igenis értenie kell hozzá.

    Ettől függetlenül persze igaz a másik oldal is; aki kifejezetten PHP-ban szeretne webet fejleszteni, annak nem biztos, hogy érdekes, hogy mi az a pointer, meg az hogy fordító ( - ismertem olyan többéves tapasztalattal rendelkező PHP programozót, aki mondta nekem, hogy amikor először találkozott a C-vel, teljesen meglepte, hogy le kell fordítani a kódot).

    Ezt szerintem mindenkinek el kell döntenie, hogy mennyire szeretne mélyen alámenni a témának. Ismerek olyanokat, akik sosem tudták elvégezni az egyetemet/főiskolát, de egyébként nagyon jók a szakmában.

    A DevC-ről meg annyit, hogy énis láttam eleget. Aztán miután normális IDE-vel dolgozhattunk (Eclipse, Visual Studio, whatever), akkor nagyon jó volt persze, de senki nem mutatta meg, hogy hogy kell normálisan debugolni egy programot. Vagy hogy lehet teszteseteket gyártani. Pedig ezekben az IDE-kben már nagyon jól lehet dolgozni. Ja és hogy lehet megoldani a verziókezelést? Egyáltalán mi az a verziókezelés?

    Sajnos azt látom, hogy akik kijönnek az egyetemről, lehet, hogy remekül tudnak sorba rendezni, meg (a nyelvek által általabán tartalmazott) kollekciókat algoritmizálni, de a legalap winforms alkalmazás is gondot jelent már. Akkor most hol az igazság? :-)

    ragklaatPS

Új hozzászólás Aktív témák