Új hozzászólás Aktív témák

  • bucsupeti

    senior tag

    válasz martonx #6785 üzenetére

    Ezzel azért vitatkoznék. Egyrészt teljesen mindegy hogy milyen nyelven fognak kódolni. A programozás nem azon múlik hogy C vagy C# vagy Pascal. A konzolos programozás meg tényleg nem túl látványos eredményt ad, de nem is ez a lényeg, hanem az hogy érti-e hogy mi az a for ciklus.
    Nekem volt olyan egyetemista tanítványom, aki azzal jött hogy ő tud programozni, csak C-ben nem megy neki. Kérdeztem hogy milyen példát nem tud megcsinálni.
    A példa az volt hogy kérjünk be egy sztringet majd irassuk ki. Azt mondta hogy otthon C#-ban simán megcsinálja, de C-ben nem megy neki. Kérdeztem hogy C#-ban hogy csinálja. A választ az volt, hogy kirak egy formot, majd rádob egy textboxot meg egy buttont. Ezután a buttonba beírja hogy showmessage... vagy valami hasonló és kész is a program.

    Na ez a lelkesítő nem? Látványosan megtudja csinálni a klafa desktop progit és azt hiszi hogy tud programozni. De egy sz*ros szekvenciát nem tud megfogalmazni C-ben az első x óra után.

    Igenis kell a konzolos oktatás. Meg kell ismerni hogy mi a fordítás, linkelés. Mi a forrás, a tárgykód és a futtatható bináris közt a különbség. Tudni kell hogy mi a szekvencia mi a szelekció és az iteráció. Ha ezek megvannak akkor szóban meg kell tudnia egyszerű algoritmusokat fogalmazni.
    Ha ezek mennek akkor jöhet a konzolos kérjünk be-számoljunk-ellenőrizzünk-írjuk ki programok, majd az összetett adatszerkezetek, tömbök, struktúrák.
    Azt gondolom ennyi a minimum alap amit egy programozást tanulónak tudni kell. És mindegy hogy milyen nyelven, mert a nyelv csak egy eszköz, ami ezen a szinten nem számít sokat. A C azért jó mert a C szintaxist, a C elemit használja egy csomó ma is használt programozási nyelv (C++, C#, Java).

    [ Szerkesztve ]

    "Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

Új hozzászólás Aktív témák