Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2258 üzenetére

    Ez nem modern gondolkodásmód amit Te képviselsz, inkább egy beszűkült kocka gondolkodás mód, aki nem a "való világban" él hanem a "cyber világban".
    Akármennyire is furcsának tartod, de jelenleg a piacon, a kereskedelemben és a szolgáltatói szektorban még mindig a televíziós üzletág a vezető. Lehet furcsa neked, de még az általad említett szolgáltatók (UPC, Digi, Telekom) is a televízió üzletágból profitálnak és nem az internetből. Az előfizetői számok szerint mindegyik TV-t is szolgáltató társaságnak az előfizetők legnagyobb hányadát a televízió előfizetők teszik ki, utána jön csak az internet és végül a telefon. Csak internetdíjakból és csak internetszolgáltatásból sem a UPC, sem a DIGI senki nem tudna megélni. Ez a trend várhatóan nem is fog változni az elkövetkező 10 évben sem. Persze ehhez nem értesz, mert fújod a kis kocka fejedből, honnan máshonnan, mint a billentyűzet mögül, hogy csak az internet és semmi más.
    Sőt mondok neked még furcsábbat. A mobilpiacon is még a hangalapú és SMS alapú szolgáltatások teszik ki a hálózati forgalom többségét, nem pedig a mobilinternet.
    Én nem vagyok a fejlődés ellen, de az, hogy csak az internetet fejlessze valaki, jócskán szembe menne a piaci trendekkel. Lehet dobálózni a számokkal (500-1000 Mbit/s. stb.) de azzal max téged meg a kocka fejű társaidat lehet megfogni. Ez nem más, mint egy hatalmas marketing lufi a számokkal amit szépen be is veszel (és még TV sem kell hozzá :D ).
    A Diginek itt a lépcsőházban 2db 1gigás switch-e van, gondolom tudod ez mit jelent. 24 lakásra van 2 Gbit/s sávszél. És szerintem nem kell ecsetelni tovább, hogy dobálhatjuk itt a jól mutató 1 gigás csomagokat ha egy lakásra fizikailag 83,3 Mbit/s jut... Persze nem véletlen csak 300 Mbit/s a garantált a T-nél meg a Diginél is az 1 gigából. De szerencsére mint említettem ez még az elkövetkező években nem fog gondot jelenteni, mert kb. 2-3 lépcsőházban van 1 full kocka aki kihasznál 1000 Mbit/s-ot, a többi ügyfél meg vígan megvan a 100/100-as hálókártyájával meg a 150 Mbit/s Wifi-s TP Link routerével és persze a 102 cm-es lapos TV-jével amin bizony nem a mosott szar SD adás mutat jól, hanem a sok HD. :K

Új hozzászólás Aktív témák